Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S i 5C - dyskusja

• Please log in to reply
253 replies to this topic

#126 dmxzor

dmxzor
  • 234 posts

Posted 11 September 2013 - 13:24

Ja jednak zdecydowałem, że podziękuję, postoję i poczekam aż skończy mi się umowa i wezmę sobie iPhona 6, za rok. :-]

#127 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 11 September 2013 - 13:33

Ja jednak zdecydowałem, że podziękuję, postoję i poczekam aż skończy mi się umowa i wezmę sobie iPhona 6, za rok. :-]

Super bo czekaliśmy w napięciu co zdecydujesz a i paznokcie obgryzione mamy do krwi :D

#128 hisin

hisin
  • 162 posts

Posted 11 September 2013 - 14:36

Nie rozumiem dlaczego Apple odrazu nie podało dat premier dla pozostałych państw. Teraz nie wiem czy mam czekać czy odrazu zamówić np Xperie Z, bo do grudnia napewno nie będę czekać na telefon ;)

#129 sebastian22

sebastian22
  • 192 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 11 September 2013 - 14:47

cenowo bedzie tyle samo co iphone5 zapewne

#130 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 11 September 2013 - 14:47

Coś mi przypomina ten telefon. Hmm.
Posted Image
Podobnie pokrowce wielu ludziom źle się kojarzą.
Posted Image

#131 Kamilooo

Kamilooo
  • 146 posts

Posted 11 September 2013 - 15:36

Ponawiam pytanie, czy iphone 5s będzie dwukrotnie szybszy niż 5 ?

#132 DEVZO

DEVZO
  • 69 posts

Posted 11 September 2013 - 15:39

30% szybszy od zwykłej 5.

#133 iKerner

iKerner
  • 27 posts

Posted 11 September 2013 - 15:48

Czy orientujecie się jak będzie wyglądała sprzedaż w dniu premiery? Dzień wcześniej będą zapisy i rezerwacja konkretnych modeli, czy raczej dnia poprzedzającego premierę zacznie ustawiać się kolejka przed Apple Store i kto pierwszy i bardziej wytrwały ten lepszy? Pamiętam, że opcja rezerwacji była stosowana w Apple Store w Paryżu dwa lata temu niedługo po premierze 4S.

#134 laryzbyszko

laryzbyszko
  • 70 posts

Posted 11 September 2013 - 16:26

Ja również chciałbym się dowiedzieć jak będzie wyglądała sprzedaż iPhone'a w AppStore w Berlinie. Wiem, że to nowy salon, ale czy z doświadczenia z poprzednich premier w innych salonach, będę miał możliwość kupna iPhone'a przyjeżdżając pod sklep 20.09 rano? Pamiętam, że gdy kupowałem iPhone'a 4 w Paryżu, to w dniu premiery już po paru godzinach zabrakło telefonów, a dostawa była po 2-3 dniach (na szczęście i tak wtedy tam siedziałem, więc nie stanowiło to dla mnie problemu), ale teraz chciałbym wyskoczyć do Berlina na 1 dzień i mieć pewność, że kupię sobie 5S.

#135 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 11 September 2013 - 19:39

Jak chcesz mieć pewność to ustaw się 18-tego pod sklepem, wtedy będziesz miał pewność. Resztę dopytaj tu: Kula zgadula - Zapytaj, niech się męczy bidula

#136 iKerner

iKerner
  • 27 posts

Posted 11 September 2013 - 20:02

Cóż za cięty dowcip Pana moderatora. Wnioskuje z odpowiedzi, że obowiązuje zatem wyłącznie kolejka, a nie będzie systemu rezerwacji. Zgadza się? Ewentualnie jak było dotychczas w dniach premier?

#137 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 posts

Posted 11 September 2013 - 20:06

:D

Posted Image

Posted Image
Twój argument jest inwalidą :)

#138 hisin

hisin
  • 162 posts

Posted 11 September 2013 - 20:10

Jak chcesz mieć pewność to ustaw się 18-tego pod sklepem, wtedy będziesz miał pewność. Resztę dopytaj tu: Kula zgadula - Zapytaj, niech się męczy bidula

Żenująca odpowiedźnie na poziomie jaki nie powinien reprezentować moderator.ile ty masz lat? Przecież forum jest od zadawania pytań.

#139 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 September 2013 - 21:51

U mnie taka sytuacja. Przyjaciel 28.09 wylatuje z NY, dla siebie chcę 5S 32GB i ma mi wziąć jeszcze jedną sztukę, co by sie koszty trochę zwróciły. :) Pytanie pierwsze: jaki model, kolor, wersje najszybciej i z największym zyskiem sprzedam? (Co do modelu to pewnie doradzicie 5S, bo kto mi 5C kupi... ) Pytanie drugie do osób robiących w przeszłości zakupy w USA: Co zrobić, żeby nie płacić cła i vatu w Polsce. Z tego co wyczytałem jak np. moją sztukę wyciągnie z pudła i telefon wsadzi do kieszeni (mam nadzieję, że może być zafoliowany?) a pudło do bagażu rejestrowanego to będzie cacy. Okej, ale sztuka na handel ma mieć zafoliowane pudełko. Jak wsadzi w podręczny to się dowalą na 100%? 50% Jakie wtedy są nieprzyjemności? Wraca on z dziewczyną (studenci) z 3-m praco-wakacji. Kupili już tam jakąś cyfrówkę i ipada mini (za moją rekomendacją zresztą kupili pierwsze jabłko. :P)

#140 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 11 September 2013 - 21:54

Cła nie ma, jest VAT. Jak się doczepią to zapłacą 23% VATu i tyle.

#141 iKerner

iKerner
  • 27 posts

Posted 11 September 2013 - 21:59

Dwa lata temu przewoziłem dwa zafoliowane 4S w bagażu podręcznym z USA i nie było żadnych komplikacji.

#142 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 September 2013 - 22:04

Piszę cło, myślę VAT (choć to przecież dwie różne rzeczy) Czyli za zatajanie przedmiotów do opodatkowania nie ma żadnych kar/mandatów? Jak się zapytają ich najpierw a potem sami znajdą? Nigdy nie byłem w USA. No i jaką wersję brać na handel 5S 16GB CYGAN GOLD EDITION będzie najlepszym wyborem?

#143 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 11 September 2013 - 22:05

Mam nadzieje, że nowe iPhone'y będą w nowej ofercie Play " nowa formuła 4.0 unlimited " w ofercie za 59/69 zł miesięcznie. Nie wiem czemu iPhone 5 się w takiej nie znalazł, a SGS IV, czy HTC One LTE tak. Narzucają wysokie abonamenty w iPhonie bez konfiguracji ( iPhone 4s tylko 64 GB jest w powyższej formule, ale już nowszy model nie ).

#144 mikiki92

mikiki92
  • 42 posts

Posted 11 September 2013 - 23:17

4s/5c/5s

Ale dziwnie, wycofali iPhone 5 ze sprzedaży a zostawili 4S. Powinni wycofać 4 i 4S a zostawić 5, 5S i 5C.

Nie mogli tak zrobić ze względu na to, że 5c ma bebechy z 5( po co mnożyć sprzęty) a 4s musi być bo jest to w tej chwili najsłabszy model. w ofercie.

4s/8GB->Model uzupełniający :):)
5c->Kolorowa i budżetowa wersja 5 :):)
5s->3 kolorowy mocaż w ofercie :):)

Takie moje zdanie ;);)

#145 maniakse

maniakse
  • 135 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 September 2013 - 00:16

Heh na upartego można powiedzieć, że 4s to taki cichy wygrany w tym całym zamieszaniu, niby potanieje a wersje 16GB i większe dalej będą trzymać cenę bo z produkcji wyszły i została tylko 8GB a nie ma co się oszukiwać - jest to najbardziej "stylowy" iPhone (przynajmniej dla mnie, swojego zostawiam sobie przy wymianie na nowszy model chyba, że pojawi się coś równie szykownego) jaki powstał do tej pory i niektórzy "na nim" przeczekają jeszcze rok do premiery 6. Na alledrogo nowe 4s dalej się sprzedają w cenie za którą można już złapać 5 ;)

#146 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 12 September 2013 - 00:23

@up Najwięcej szczęścia mają posiadacze iPhone'a 5 który jest już niedostępny w AOS. Nie każdy chce plastikowy model a 5S będzie bardzo drogi, także zostaje iPhone 5 :)

#147 hoogs

hoogs
  • 132 posts

Posted 12 September 2013 - 02:56

No właśnie, jak przeważnie wygląda dostępność w dniu premiery np w Apple Store w Dreźnie? Premiera jest w piątek i zastanawiam się czy jechać poporstu w piątek w nocy ale jeżeli zabraknie? :/ Może lepszym rozwiązaniem będzie pojechanie po weekendzie w poniedziałek, gdy (jeżeli wgl.) dotrze nowa dostawa? Czy może jendak kolejka w poniedziałek nadal będzie? :P Niech się wypowie może ktoś kto już był kiedyś :) Nigdy nie uczestniczyłem w tego typu zakupie dlatego tyle pytań, nie chcę jechać tak daleko i wrócić bez niczego :/

#148 iKerner

iKerner
  • 27 posts

Posted 12 September 2013 - 07:06

Przy premierze 4S każdego dnia po dostawie były kolejki i telefony rozchodziły się w oka mgnieniu. Tylko że funkcjonowało to na podstawie rezerwacji konkretnego modelu dzień wcześniej na stronie www danego Apple Store. Dla pytaniem wciąż bez odpowiedzi jest, jak to wygląda w dniu premiery.

#149 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 posts

Posted 12 September 2013 - 07:51

No właśnie, jak przeważnie wygląda dostępność w dniu premiery np w Apple Store w Dreźnie?
Premiera jest w piątek i zastanawiam się czy jechać poporstu w piątek w nocy ale jeżeli zabraknie? :/
Może lepszym rozwiązaniem będzie pojechanie po weekendzie w poniedziałek, gdy (jeżeli wgl.) dotrze nowa dostawa?
Czy może jendak kolejka w poniedziałek nadal będzie? :P
Niech się wypowie może ktoś kto już był kiedyś :)

Nigdy nie uczestniczyłem w tego typu zakupie dlatego tyle pytań, nie chcę jechać tak daleko i wrócić bez niczego :/

Najlepiej zaczekać kilka dni, aż sępy się wyszaleją, po czym kulturalnie wejść do sklepu i kupić telefon. Przy okazji można mieć satysfakcję, że nie było się członkiem stada małp, które, aby mieć kawałek aluminium 2 sekundy wcześniej, niż inni, sprzedałoby własną matkę :)

#150 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 12 September 2013 - 08:29

A ktoś zna już ceny nowych iphonów w PL ? Ja się zastanawiam nad kupieniem w USA 5S, bo....100$ różnicy i mieć plastik to chyba nie warto ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users