Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S i 5C - dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
253 odpowiedzi w tym temacie

#226 napata

napata
  • 81 postów

Napisano 22 października 2013 - 13:27

Jak facet może kupić dla siebie złotego iphone ? ok to indywidualna sprawa każdego ale moim zdaniem kolor złoty dla kobiet,murzynów i szejków.

Jak to bywa z osobistymi opiniami, bzdury piszesz. To moim zdaniem. Jak wspominałam już, zamówiłam pochopnie złotego, ale w porę zmieniłam zamówienie na grey. I wcale nie dlatego, że złoty jest brzydki. Brzydkie są te białe paski. Jak ktoś widział, to wie. Złoty dla szejków? O czym ty piszesz? To tylko kolor, który sam w sobie jest bardzo gustowny. Facet nie facet... co to ma do rzeczy? Myślisz, że będziesz bardziej męski z telefonem koloru czarnego? ...

#227 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 października 2013 - 13:29

Reniqien masz racje czyli tak,ubierasz się w różowe spodnie i koszulkę biała ze złotym napisem dolce G,dodatkowo złote okulary, iphone 5s gold i buty w kolorach tęczy firmy dsquared i jak ? odpowiedz jest tylko jedna na to "bosko" inne atrybuty to takie że męskości nie widać gołym okiem a tutaj ktoś chce się jeszcze bardziej wyróżniać.

#228 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 22 października 2013 - 13:40

Reniqien masz racje czyli tak ubierasz się w różowe spodnie i koszulkę biała ze złotym napisem dolce G dodatkowo złote okulary iphone 5s gold i buty w kolorach tęczy firmy dsquared i jak ? odpowiedz jest tylko jedna na to "bosko"

inne atrybuty to takie że męskości nie widać gołym okiem a tutaj ktoś chce się jeszcze bardziej wyróżniać.

Weź to napisz po polsku, bo czytac się tego bełkotu nie da.

#229 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 października 2013 - 13:42

"Weź to napisz po polsku, bo czytac się tego bełkotu nie da" czytac ? napisz po Polsku bo czytać się tego mamrotu nie da.

#230 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 22 października 2013 - 14:01

Mam zamiar sobie kupić iP5s kolor złoty a na codzień biegam w MARPAT, USPC, Woodland. Dla czego złoty ? Bo mi się podoba i jakoś nigdzie nie widziałem w necie że jest zarezerwowany dla szejków...

#231 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 października 2013 - 15:58

Czyli jakby była edycja hello kitty iphone 5s to który byś wybrał ? Hello kitty czy zloty ? Motorola v3 zlota dolce g pasuje dla faceta ? :)

#232 monky

monky
  • 69 postów

Napisano 22 października 2013 - 19:28

No to mamy cenę w apple: 2949 ;)

#233 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 października 2013 - 01:15

Zamówiłem właśnie przez AOS 5S silver 32GB. Z całym szacunkiem Apple, ale 2-3 tygodnie?! Premiera telefonu miała miejsce chyba miesiąc temu. Czy tak trudno przez ten czas wyprodukować konkretne ilości, tym bardziej wiedząc że zbliża się premiera w kolejnych europejskich krajach? Żart.pl.

#234 Kamyk69

Kamyk69
  • 18 postów

Napisano 25 października 2013 - 01:20

Też, zamówiłem. Ktoś się orientuje czy wysyłają to zgodnie z kolejnością zamówień? Jak była premiera ip5 też były takie terminy, ktoś dostał wtedy wcześniej?

#235 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 października 2013 - 05:35

Zamówiłem właśnie przez AOS 5S silver 32GB. Z całym szacunkiem Apple, ale 2-3 tygodnie?! Premiera telefonu miała miejsce chyba miesiąc temu. Czy tak trudno przez ten czas wyprodukować konkretne ilości, tym bardziej wiedząc że zbliża się premiera w kolejnych europejskich krajach? Żart.pl.

Myślisz, że to robią specjalnie?
Popyt przewyższa podaż, stąd taki czas oczekiwania.

#236 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 października 2013 - 06:02

Oj trochę przesada,ale żeby aż taka ? 2-3 tygodnie to jakaś masakra.

#237 Takeshy

Takeshy
  • 27 postów

Napisano 25 października 2013 - 06:36

Juz lepiej zamówić na allegro i mieć na następny dzień niż czekać 2tyg..

#238 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 25 października 2013 - 06:52

Oj trochę przesada,ale żeby aż taka ? 2-3 tygodnie to jakaś masakra.

Czytałeś biografię Jobsa? Jak tak to wiesz pokłosiem czego jest taki czas oczekiwania a jak nie to przeczytaj :) czysta ekonomia. Po co płacić za przestrzeń magazynową.

#239 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 25 października 2013 - 07:00

Dokładnie, czas realizacji jest przesadą 2-3 oczekiwać na przygotowanie a następnie pewnie kolejny tydzień an wysyłkę z Chin! czyli 4 tygodnie minimum. JA może upoluję w Apple store w USA a nie online, dostają kilka sztuk na sklepy więc jest szansa :D

#240 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 25 października 2013 - 07:11

2 lata temu jak zamawianiem ip4s z AOS to tez pisało 2-3 tyg a dostałem po tygodniu.

#241 ozi1pl

ozi1pl
  • 3 postów

Napisano 25 października 2013 - 07:23

Takie pytanko - czy sądzicie, że ten czas w AOS - 2-3 tygodnie - może jeszcze się wydłużyć - w sensie, że jutro będzie napisane "Grudzień", czy to już raczej pozostanie?

#242 Takeshy

Takeshy
  • 27 postów

Napisano 25 października 2013 - 07:32

Może sie trafić,ze raz dostanie sie w tydzień a może sie znaczyć ze w 3.. To jak mówicie? Zamawiać ma Allegro? Bedą mogły czymś różnic sie te telefony? Raczej nie? Gwarancja tez na ue bedzie obowiazywać:) Kurde wielka szkoda ze nawet autoryzowane serwisy nie maja iphonow:) żeby nawet nie dostać paru sztuk? Masakra..

#243 last

last
  • 24 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 25 października 2013 - 07:54

W Iphone 5 były nano sim natomiast w przypadku '5s informacja na stronie podaje, że jest to karta mikro sim, czyli taka sama jak w Iphone 4s ?

#244 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 października 2013 - 08:00

Też jest nano sim w iPhone 5s.

#245 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 października 2013 - 08:28

Nie no, nie gadajcie że iPhony 5S idą z Chin, na pewno nie bo jest możliwość wysyłki ekspresowej. Będą szły z Pragi. Rozumiem politykę firmy Apple, wiem też doskonale że produkują pod popyt, ale chyba już miesiąc temu było wiadomo jakie jest zainteresowanie 5S, kolejki w dniu premiery i braki nie zmusiły do refleksji? Przez miesiąc powinni natrzaskać tych telefonów tyle, aby przynajmniej jakąś część wysyłać od razu. Jestem w stanie zrozumieć Maka konfigurowanego na zamówienie, ale nie rozumiem takiej sytuacji w przypadku telefonu, który jest produkowany w stałych, konkretnych konfiguracjach.

#246 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 października 2013 - 13:39

Bardzo dziwne posunięcie ze strony appla,mimo wszystko chyba lepiej poczekać aż pojawią się na allegro z play i innych operatorów,ponieważ dzięki temu kupi trochę taniej.Widzieliście cennik iphonow 5s w play ? (nie mowie o cenniku z forum tylko tym zamieszczonym na stronie play

np formuła iphone z internetem II:

w najtańszym abonamencie 94 zł przez 24 miesiące i za iphone 5s płacimy 1049 zł (wiem nie ma tam żadnych minut,pakietów,smsów itp)

ale FORMUŁA 4.0 iPhone III (174) płacimy 149 zł i iphone 5s kosztuje 599 zł a w tym

nielimitowane minuty do wszystkich sieci
nielimitowane SMSy/MMSy do wszystkich sieci
2 GB pakiet danych
24 m-ce czas trwania umowy

to najtańsza oferta wśród operatorów.

- - - Połączono posty - - -

Mając abonament za 149 zł x 24 miesiące daje nam kwotę=3576 plus cena za iphone 5s 16gb (599 zł).Łącznie za cały okres trwania umowy zapłacimy 4175 zł
teraz odejmując cenę telefonu z appstory.pl czyli 2949 abonament za okres 24 miesięcy wychodzi 1226 zł i teraz tą kwotę rozbijam na czas trwania umowy czyli 24 miesiące to abonament miesięcznie wychodzi 51 zł i dzwonimy do każdej sieci bez limitu itp.

moim zdaniem bo bardzo dobra oferta,Co sądzicie o tym co napisałem ?

Na koniec dodam,że dziwne są ceny iphona 5c w abonamencie tym samym co napisałem czyli 149 zł za ip5c 16 płacimy 129 zł,a iphone 5 16 kosztuje 449 zł ;) rozumiem że nie jest takie zapotrzebowanie jak na ip5 ale niby to nowość i sprzedają ją o wiele taniej (5c) niż iphone 5 ;)

#247 emilus100

emilus100
  • 180 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 października 2013 - 13:39

buldoggg właśnie dziwne jest to, że na stronie playa są inne taryfy (te stare) niż te podawane przed przemierą m.in. na blogu play lub na forum w wiadomościach. Może to jakiś błąd czy coś ;)

#248 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 października 2013 - 13:43

przeczytaj emilis100 raz jeszcze co napisałem,ponieważ dodałem parę postów zdań więcej w tym samym czasie co ty napisałeś,tak to bardzo dziwne.

jeżeli ufać tym ceną aktualnym co znajdują się na stronie play,to moim zdaniem to bardzo dobra oferta,sam bym coś takiego kupił chyba że jest jakiś haczyk,napisze jeszcze że nigdy nie miałem abonamentu ponieważ nie chce się wiązać z nikim nawet na 1 miesiąc dlatego zawsze kupuje telefon bez abonamentu i użytkuje pre-paida.

#249 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 25 października 2013 - 14:31

lepiej poczekać aż pojawią się na allegro z play i innych operatorów,ponieważ dzięki temu kupi trochę taniej.

Jestem tego samego zdania, za tydzień dwa, będzie allegro zasypane telefonami od polskich operatorów. Ceny pewnie jak w przypadku 5 z tamtego roku, czyli koło 2400/2700 ;) Powinni zrobić stronkę, że ktoś się ogłasza, że chce wziąć telefon na wymianę, i bezpośrednio z nim się idzie dogadać i od ręki mamy telefon, omijając prowizje w lombardzie :P

#250 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 października 2013 - 15:20

Przecież dokładnie tak samo możesz kupić na allegro,pamiętaj że najlepszym rozwiązaniem jest odbiór osobisty.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych