Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Shuffle 1GB i iTunes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#1 misiek1899

misiek1899
  • 18 postów

Napisano 16 października 2007 - 12:11

Witam.Dzisiaj doszedł do mnie zakupiony na allegro iPod Shuffle 1GB.Wszystko jest niby ok ale mam problem z jego instalacją.Ponieważ gdy wkłądam płyte instalacyjną nie moge zainstalować sterowników bo wszystkie pliki mają ikonki Internet Explorer i przy próbie instalacji wyskakuje błąd.Więc zwyczajnie podpiąłem iPoda do USB i system sam zainstalował sterowniki.Odnalazło iPoda jako przenośny dysk.Wgrałem na niego piosenki i chodzą ok (mam tylko problem z kolejnością nawet gdy wyłączona jest funkcja Shuffle).Ponieważ nie mam sterowników mam problem z iTunes.Po podłączeniu komputer wykrywa urządzenie jako dysk przenośny ale nie wykrywa go iTunes.Przez co nie moge wgrywać piosenek przez program.Co mam zrobić żeby wszystko działało poprawnie? Możecie mi podesłać jakieś sterowniki ? P.S.Instalowałem iTunes 7.4.2...

#2 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 października 2007 - 14:19

wgrales na niego piosenki bez itunes? ide o zaklad ze masz podrobke. proponuje odeslac go sprzedawcy z bezwarunkowym zadaniem zwrotu wszystkich poniesionych kosztow.

#3 iWP

iWP
  • 336 postów
  • SkądGliwice

Napisano 16 października 2007 - 14:27

Daj linka do aukcji, to zobaczymy czy oryginalny czy podróbka.

#4 misiek1899

misiek1899
  • 18 postów

Napisano 16 października 2007 - 14:54

Oto link do aukcji :

[url]http://www.allegro.pl/item254787315__ipod_shuffle_1gb_jedyny_taki_na_allegro_.html[/url]

A oto zdjęcia zrobione przeze mnie :

[url]http://img86.imageshack.us/my.php?image=pict0011xv7.jpg[/url]
[url]http://img80.imageshack.us/my.php?image=pict0012pp4.jpg[/url]

I ? Wygląda jak prawdziwy.Ale to wgrywanie...I dałem za niego 150 zł...

#5 wolf

wolf
  • 165 postów
  • SkądShannon, Ireland

Napisano 16 października 2007 - 15:02

To oczywiscie podrobka... Jedyny taki na allegro, a Ty musiales kupic wlasnie ten jedyny, podrabiany? ;)

#6 misiek1899

misiek1899
  • 18 postów

Napisano 16 października 2007 - 15:07

Fuck...I 150 zł poszło sie piepszyć...Napisałem już e-mail do sprzedawcy ale wątpie żeby coś z tego wyszło.Jedyne co moge zdziałać to pewnie negatyw.... Nie znam sie za bardzo na iPodach.Na zdjęciu wyglądał tak jak oryginalny a że nie znałem dokładnych szczegółów to sie naciąłem... ogólnie jest spoko nawet jakoś dzwięku ok ale od oryginału rózni sie tylko tym sposobem wgrywania...Gdyby nie to to bym sie nie zorientował:(

#7 iWP

iWP
  • 336 postów
  • SkądGliwice

Napisano 16 października 2007 - 15:08

A jak juz jesteśmy przy temacie podróbek to:
To też wygląda mi na podróbkę
Oceńcie, bo ja nie jestem pewny.

#8 misiek1899

misiek1899
  • 18 postów

Napisano 16 października 2007 - 15:12

Tak to są na 100% podróbki.Ostatnio widziałem aukcje gdzie gość sprzedawał takie same po 130 zł a miał tego chyba 100 sztuk...Dlatego pisze Shuffle S T Y L E Co do mojego to mam nadzieje że sprzedawca okaże sie FAIR i przyjmie zwrot towaru...

#9 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 16 października 2007 - 15:22

Nastepnym razem albo dokladniej sprawdzaj sprzet na allegro albo dozbieraj kase i kup w sklepie - wtedy bedziesz mial pewnosc, ze masz to za co zaplaciles :)

#10 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 października 2007 - 15:58

do dyspozycji masz nie tylko negatywa. zarowno opis jak i sam przedmiot sa niezgodne z regulaminem allegro.
http://www.allegro.p...em.php?item=363
http://www.allegro.p...em.php?item=388
tak wiec zawieszenie konta takiemu cfaniakowi jest jak najbardziej mozliwe.
ostatecznie mozna nawet to zglosic na policje. sprzedarz podrabianych przedmiotow jest w polsce karalna, a allegro powinno policji udostepnic dane osobowe przestepcy...

#11 misiek1899

misiek1899
  • 18 postów

Napisano 16 października 2007 - 16:20

Jesteście na 100% pewni że mój odtwarzacz to podróbka? Bo jestem w kontakcie ze sprzedawcą...Ale niestety bez problemu można kopiować piosenki na DYSK PRZENOŚNY bez żadnych dodatkowych programów czy plików...

#12 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 października 2007 - 16:57

Jesteśmy pewni, przynajmniej ja. Ipod ma inne wyjście np (nie ma wyjscia usb2)

#13 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 16 października 2007 - 17:47

tratkiewicz przeciez to iPod Shuffle 1G wiec na USB. Domyslnie wylaczona jest zawsze obsluga iPod'a jako dysku przenosnego? Jesli tak to na 100% podrobka...

#14 misiek1899

misiek1899
  • 18 postów

Napisano 16 października 2007 - 18:03

Z tego co czytałem to komputer wykrywa iPoda jako dysk przenośny ale po wklejeniu w ten sposób muzyki odtwarzacz ich nie odtwarza...Do tego potrzebny jest specjalny plik któy wkleja sie na ipoda i dzieki temu chodza normalnie ale po wgraniu tego pliku na mojego ipoda pisze ze nie znaleziono plikó ipoda czy coś takiego.Nie wykrywa go także program do przywracania ustawien fabrycznych i iTunes.Opakowanie też troszke różni sie o zdjęć tych które znalazłem w googlach.Sprzedający nie ma już moich pieniędzy więc nie da rady mi ich zwrócić.Napisałem email do Allegro i czekam na odpowiedz.Podeślijcie mi jakieś sterowniki do Shuffle bo moze to cos zmieni...Ale wydaje mi sie to nic nie da bo to zwykłą podróbka...

#15 menik69

menik69
  • 322 postów
  • SkądNDG

Napisano 16 października 2007 - 18:29

Sterownik do ipoda to po prostu iTunes. Te podróbki są łudząco podobne lecz na twoich zdjęciach widać, że to nie oryginał już po samej jakości wykonania, lekko przechylone USB, nie wymuskane przełączniki...

#16 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 października 2007 - 18:44

tratkiewicz przeciez to iPod Shuffle 1G wiec na USB.
Domyslnie wylaczona jest zawsze obsluga iPod'a jako dysku przenosnego? Jesli tak to na 100% podrobka...

:D:D na serio szufle 1g miały normalne wejście usb? :D o kurcze:P nie wiedziałam nawet. Wybaczcie

#17 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 16 października 2007 - 18:53

Heh nie wybacze ! :D
Tutaj nawet opis do 512mb + fotki -> http://www.myapple.p...ead.php?t=10033 ;)

omg juz zapomnialem jak kiedys iTunes 'fajnie' wygladal ;)

#18 misiek1899

misiek1899
  • 18 postów

Napisano 16 października 2007 - 19:46

Teraz odkryłem jeszcze,że funkcja Shuffle jest...dla picu:/ Nieważne czy ustawie Normal czy Shuffle - piosenki i tak lecą po kolei...

#19 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 października 2007 - 20:15

"sprzedawca nie ma juz moich pieniedzy" - a co cie to interesuje? niech zadzwoni do providenta i pozyczy ;). mam naadzieje ze administratorzy allegro nie dadza tym razem d*. wielokrotnie zdarzalo sie ze zglaszane przypadki oszustw nie wywolywaly zadnej reakcji. ps mnie tam obojetne jak itunes wyglada byle dzialal szybko i prawidlowo. czego nowy itunes nie robi bo wola zebym zmienil system na nowszy :P.

#20 misiek1899

misiek1899
  • 18 postów

Napisano 16 października 2007 - 20:35

Napisałem list do Allegro opisując całą sytuacje i czekam co odpiszą.Mam nadzieje,że coś z tym zrobią bo dlaczego jak mam na tym stracić? Za 150 zł mogłem mieć dużo lepszych rzeczy niż mp3 z wyglądem Shuffle...Czekam co odpisze Allegro i dalej kontaktuje sie z sprzedającym

#21 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 października 2007 - 16:36

Życzę powodzenia. dzięki za link, nie ma to jak lekcja historii :D:D

#22 misiek1899

misiek1899
  • 18 postów

Napisano 17 października 2007 - 18:37

Nurtuje mnie 1 pytanie...Skoro mój iPod to podróbka to dlaczego jak podepne go kompa to włącza sie iTunes? Gdyby to była zwykła mp3 to raczej nic by sie nie działo bo jak podłącze np mp4 kolegi to iTunes sie nie włacza wiec dlaczego reaguje na mój odtwarzacz? Mimo że iTunes sie włacza w jego menu nie widać mojego ipoda wiec dlaczego sie uruchamia...

#23 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 października 2007 - 18:50

jak reaguje itunes to moze jednak to orginał? nie wiem trudno mi powiedzieć

#24 misiek1899

misiek1899
  • 18 postów

Napisano 17 października 2007 - 18:52

No własnie...Przecież iTunes to program do obsługi tylko iPodów.Po podłączeniu zwykłego odtw.mp3 nie powinien reagowac wiec dlaczego reaguje po podłączeniu mojego odtwarzacza? Może po prostu brakuje mi jakieś sterowników? BO moja płyta nie chodzi tak jak powinna i nie zainstalowałem ich z płyty tak jak zaleca producent.Niech wypowie sie do tego ktoś kto sie na tym zna.Gdzie znaleźć sterowniki do Shuffle?

#25 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 17 października 2007 - 18:57

No własnie...Przecież iTunes to program do obsługi tylko iPodów.Po podłączeniu zwykłego odtw.mp3 nie powinien reagowac wiec dlaczego reaguje po podłączeniu mojego odtwarzacza?
Może po prostu brakuje mi jakieś sterowników? BO moja płyta nie chodzi tak jak powinna i nie zainstalowałem ich z płyty tak jak zaleca producent.Niech wypowie sie do tego ktoś kto sie na tym zna.Gdzie znaleźć sterowniki do Shuffle?

NIE MA sterowników do żadnego iPoda... Po prostu jak masz prawdziwego iPoda, to iTunes wykrywa go i pokazuje zaraz po podłączeniu...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych