Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy menedżer plików w stylu Norton/TotalCommander

• Please log in to reply
31 replies to this topic

#26 Piotr Zagawa

Piotr Zagawa
  • 12 posts

Posted 06 October 2013 - 21:49

FastCommander 1.3

Jest już wersja 1.3 programu:

fastcommander.com

Poprawki, ulepszony interfejs na modny "bardziej płaski", lepsza lista wyboru katalogu/napędu, w kopiowaniu dodana prędkość i czas zakończenia.

#27 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 October 2013 - 22:12

Pytania: - czy kupony dla aktywnych testów na zakup przewidujesz? - czy wystawiasz FVAT ? - a gdzie zapis na newsletter ? - a gdzie social media (FB, G+, Twitter) ?

#28 Koozzkoozz

Koozzkoozz
  • 10 posts

Posted 11 October 2013 - 16:03

dodaj jeszcze kolejkowanie przy kopiowaniu, zaznaczanie spacja (zaznacza i przechodzi kolejnego pliku), skrót do systemowego quicklook - wszystko to z klawiatury i za jakiś kupon rabatowy zostaje twoim naczelnym testerem ;) jeden tylko warunek - niech działa na snow leopardzie..

#29 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 23 October 2013 - 14:01

- a gdzie social media (FB, G+, Twitter) ?

Moze autor programu nie zeswirowal jeszcze tak jak wiekszosc ludzi na tej planecie i nie uwaza, aby program potrzebowal miec swoj fanpage - jesli tak, to w pelni popieram. Smiesza mnie fanpages przeroznych firm / uslug itp. Ludzie zakladaja to jakby to conajmniej zjednywalo klientow. Firmy / instytucje, w ktorych ciagle cos sie dzieje i ktore musza miec kontakt z klientem to jeszcze rozumiem, ale wiekszosc to bzdura robiona na sile bo taka jest moda.

#30 krzy_chu

krzy_chu
  • 2 posts

Posted 15 May 2014 - 11:36

Fajne narzędzie. Moje uwagi po chwili korzystania poniżej. Zgadzam się z poprzednimi wpisami, że foldery powinny mieć ikonkę po lewej stronie nazwy, żeby je łatwo odróżnić od plików. Tylko foldery. Pliki nie muszą - wtedy nie będzie przeładowanego interfejsu (rozumiem, że takie są Twoje obawy i dlatego tej funkcji dotychczas nie dodałeś). Natomiast ja osobiście różnicowanie plików/folderów kolorem bym wyłączył - jeśli byłaby taka opcja. Wg mnie powinna być możliwość takiego ustawienia, żeby rozszerzenie pliku było oddzielnie od nazwy pliku (w osobne kolumnie), tak, żeby łatwo i szybko można było sortować pliki wg rozszerzenia (typu) po prostu klikając na nagłówku tej kolumny. Sortowanie domyślne przez kliknięcie na znaczek obok TARGET/SOURCE jest mało intuicyjne. W ogóle modyfikacja/dostosowanie kolumn byłoby mile widziane - chociaż domyślna opcja je ok - tylko brakuje wspomnianego typu (rozszerzenia). Powinno być ustawienie w preferencjach (np. w "Misc") "Foldery zawsze na górze" - wtedy nie ważne jak posortujesz pliki (nazwa, wielkość, itp.) foldery zawsze zostaną na górze. To jest logiczne i eleganckie rozwiązanie, które w tego typu programie jest wg mnie koniecznością. Absolutnie konieczne (moim zdaniem oczywiście) jest wybieranie wielu plików za pomocą Shift+click, Command+click. Wybieranie tylko spacją to duże ograniczenie dla wielu użytkowników. Po kliknięciu na pliku powinna być możliwość zmiany nazwy bez klikania na dodatkowej ikonce (pierwsze kliknięcie - selekcja, drugie kliknięcie - edycja nazwy). Te braki jak dla mnie dyskwalifikują ten program od używania na co dzień. Z innych rzeczy - nie rozumiem po co oznaczenia [TARGET] i [SOURCE] - powinno być oczywiste dla każdego, że okienko aktywne, w którym jest podświetlenie to SOURCE, a drugie TARGET. Już czepianie się na maksa: nazwa dysku jest innym krojem pisma i do tego kursywą. Mnie to razi, ale ja jestem grafikiem, purystą i zwracam uwagę na szczegóły. Ikonka aplikacji też mogłaby być ładniejsza (skojarzenie to totalne retro - mnie nie zachęca). No i brakuje funkcjonalności - obsługa FTP, zmiana nazw wielu plików (funkcjonalność jak np. NameChanger czy ta z Total Commandera), to coś czego często używam i oczekiwałbym po tego typu narzędziu. Pozdrawiam i życzę wytrwałości i powodzenia z projektem.

#31 tomking

tomking
  • 24 posts

Posted 24 April 2019 - 08:15

Chyba za to odkopywanie dostanę platynową łopatę... albo łopatą  ;)   :unsure:

Ad rem... pytanie dotyczące przydatnych narzędzi w terminalu jak Midnight Commander czy Vim.

Zainstalowałem MC, mam pytanie o możliwość jego aktualizacji (Mojave przy uruchomieniu poinformował mnie o nieaktualnej wersji MC). Chodzi mi o polecenia jakie w Mac OS należy wykonać się z poziomu terminala. Dodatkowo jak np. do MC doinstalować/skonfigurować obsługę innego języka?

Dzięki z góry za wskazówki  :)

Rzeczą ważniejszą od wiedzy jest wyobraźnia.

#32 ftpd

ftpd

Nie.

• 24335 posts

Posted 29 April 2019 - 00:01

Z Homebrew sobie weź. I to jednak nie jest wątek o tym.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users