Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Kto używa Makówek?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
213 odpowiedzi w tym temacie

#76 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 października 2006 - 08:35

http://ilx.wh3rd.net...p?msgid=7308676 pokoje dejotów ..jaka dominacja maczkow :D

#77 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 09 października 2006 - 10:16

http://ilx.wh3rd.net...p?msgid=7308676 pokoje dejotów ..jaka dominacja maczkow :D

najlepszy sprzet ma richie hawtin :) xone:3d :) ehh..

#78 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 października 2006 - 11:05

a sven vaeth ma zlote gramofony z limitowanej edycji ;/;/;/ no coz . on moze sobie na to pozwolic .. jest bardzo znany w swiadku muzyki elektronicznej

#79 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 25 listopada 2006 - 11:04

Stary wątek, ale właśnie przegladając ofertę pewnego producenta toreb fotograficznych trafiłem na zdjecie prawdopodobnie PISMO:
A niektórzy się martwią ryskami na iPodzie, albo MB...

Dołączona grafika

#80 maniacco

maniacco
  • 382 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 25 listopada 2006 - 15:40

No z tego co sie dowiedziałem Dziennik Zachodni :

Sklad na PM G5
a dziennikarze tez na macach blizszych szczegolow nie znam

zna ktos jeszcze jakies instytucje ktore uzywaja maci ?

kiedys bylem w katowicech obok siedziby/biura dziennika zachodzniego, i poszedlem tam w bramę żeby zapalić sobie, tak żeby szefowi sie w oczy nie rzucić i przy śmietniku leżały 3 pudła po imacach g5 ... grrrr... aż mi sie niewiem czemu troche smutno zrobiło...

#81 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 26 listopada 2006 - 11:43

A niektórzy się martwią ryskami na iPodzie, albo MB...

tak mi się przypomniał film SAHARA gdzie właśnie dokładnie tak samo był wykorzystywany PB G4 jak się nie mylę =):)

#82 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 27 listopada 2006 - 11:36

Ostatnie koncerty, gdzie widzialem Maki w akcji:

-Suicide Commando, z okazji 20 lecia istnienia tej legendy electro: piekny Powerbook na pierwszym planie
Moje niewprawne zdjecie, juz po koncercie kiedy ekipa rozmontowuje sprzet
Dołączona grafika
Na tym video nie ma Powerbooka, ale filmik oddaje klimat koncertow!:

-Podczas koncertu niemieckiej grupy electro Empire in Dust w Polsce "pani od klawiszow" uzywala Pismo
www.empire-in-dust.de

-Gwiazda electro z USA Combichrist
www.combichrist.com
kliknac w "media", "liveshots" i 8 zdjecie od gory, he he

#83 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 27 grudnia 2006 - 18:14

kto używam Maca?
JSG jako rekwizytu do sesji zdjęciowej :)
http://newevent.pl/Maciek/DJ.html

#84 zasina

zasina
  • 159 postów
  • SkądKrobia / Gostyń

Napisano 27 grudnia 2006 - 20:41

Adam Sztaba i Paweł "Bzim" Zarecki

#85 Mix

Mix
  • 7 postów
  • SkądSopot

Napisano 08 lutego 2007 - 00:29

Wydawnictwo Opteron zajmujàce si´ podr´cznikami szkolnymi. Idàc tam, drzewiej, z wizytà kurtuazyjnà spodziewa∏em si´ pecetowych blaszaków - a tu takie mi∏e zaskoczenie. Wszystko robià na Makach. Nie mia∏em okazji przyjrzeç si´ dok∏adniej jakie maszyny majà.

#86 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lutego 2007 - 02:23

uzywa go jeszcze niejaki Piotr Rubik, widzialem go z Macbookiem Pro w iSpocie jak kupowalem wlasnie swojego MBP :)

#87 orzels

orzels
  • 759 postów

Napisano 08 lutego 2007 - 04:38

To niech bedzie ze i My:) Pewna firma produkujaca programy telewizyjne, mieszczaca sie w Bielanach Wroclawskich niedaleko Wroclawia, gdzie stoja do dzis 4 x PM G4 z OS 9 (Avid) oraz G5 (Final Cut). Plus 5x pecetyczny Avid Adrenaline.. No tu sie nie dalo wcisnac Maczkow (Avid do dzis nie potrafi sobie poradzic z Unixowym systemem, i do dzis najlepsza kontrukcja wedlug nich jest Avid Media Composer Meridian dla OS 9 z 1998 roku, na ktorym mam radoche pracowac). Poza tym coraz wieksze stado prywatnych laptokow swiecacych jabluszkiem. Ku "uciesze" glownego informatyka, ktory troche nad mozliwosciami tego sprzetu nie panuje.. Reszta firmy to Win 2000 i serwer Win 2000. Niech im bedzie ze dziala :)

#88 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 08 lutego 2007 - 08:47

To niech bedzie ze i My:)
Pewna firma produkujaca programy telewizyjne, mieszczaca sie w Bielanach Wroclawskich niedaleko Wroclawia,

Hmmm.. boisz sie kryptoreklamy (to mozliwe na forum??? ;)) czy przyznac, gdzie pracujesz? ;)
pozdrawiam z Wroclawia ;)

Ok.. w temacie:

Tymon Tymanski, Piotr Pawlak, Radio PiK w Bydgoszczy, Olaf Deriglasoff, maki sa na Akademii Muzycznej we Wroclawiu

#89 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 08 lutego 2007 - 10:26

Tymon Tymanski, Piotr Pawlak, Radio PiK w Bydgoszczy, Olaf Deriglasoff, maki sa na Akademii Muzycznej we Wroclawiu

a nie wiesz do czego? głównie tymański, olaf i AM?

a poza tym to na mac'ach pracuje THE EDGE z U2. :D

#90 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 08 lutego 2007 - 12:53

a nie wiesz do czego? głównie tymański, olaf i AM?

a poza tym to na mac'ach pracuje THE EDGE z U2. :D

Tymon ma G4 i pro tools (kilka ostatnich Jego produkcji m.in. Transistors i Tymanski Yass Ensemble) powstalo w Jego studiu , olaf G5 i pro tools - tez do nagran i montazu (mixow). O ile sie dobrze orientuje, to Gonia (zona Olafa) pracuje na tym samym sprzecie w grafice i video.
AM we Wroclawiu - szczegolow nie znam, rozmawialem jedynie z kumplem, ktory tam studiuje - ale mowil, ze dzialaja na Maku ludzie studiujacy kompozycje wspolczesna.

Zapraszam tez tutaj: www.eljazzer.pl - nagrania robione byly na M-Audio i moim ibooku - obrobka w Logic Expresie. Takie szybkie "demo" na strone ;)

#91 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 08 lutego 2007 - 19:50

Ja zaś widziałem 2 laptopy Apple - zabijcie, nie wiem jakie - na koncercie Pat Metheny Group w Zabrzu, podczas trasy koncertowej promującej płytę The Way Up [czyli jakiś czas temu - ale zawsze :D]. Korzystał z nich Lyle Mays, pianista :)

#92 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 08 lutego 2007 - 22:03

dziś w faktach tvn za panem komendantem z komendy głównej policji stał piękny iMac G5 :D ło.

#93 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 08 lutego 2007 - 22:08

Ja tego nie widziałem, ale code zwrócił mi na to uwagę :P

#94 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 lutego 2007 - 22:13

@Hazreth: fakt, gdy sciagniemy z QuickTime Gallery film w HD z wystepu Pat Metheny Group wyraznie widac laptopy Apple =) Ogladalem to jakis czas temu i nie pamietam dokladnie modeli (chyba ktorys PowerBook byl)

#95 Maslav

Maslav
  • 128 postów

Napisano 28 lutego 2007 - 22:57

http://e.pardon.pl/p...00a8ab045e4b0b8

;-)

#96 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 28 lutego 2007 - 23:27

o brioniu ;d

#97 fqq

fqq
  • 51 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 01 marca 2007 - 02:22

to z czasow gdy pracowal w rzeczpospolitej..tam to same maki byly kiedys.. teraz nie wiem ale kiedys zrobili aukcje i sprzedalawali te emaci bo zmieniali sprzet

#98 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 marca 2007 - 04:06

Jak bylem 14 lutego na koncercie Therion w Warszawie (Stodoła), to support - Gravedigger uzywal chyba czarnego macbooka. Do czego juz nie jestem w stanie stwierdzic, ale chyba do grania na zywo, bo cos tam do niego bylo podlaczone :D

#99 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 01 marca 2007 - 18:21

Na reklamówce Orange jest PowerBook 15" albo MBP 15" :D

#100 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 02 marca 2007 - 15:58

Może nie do końca "uzywa", ale... W szkolnej kawiarni na ścianie wisi sobie kalendarz. Kalendarz jak kalendarz, wielkie logo "Lay's" i kilka paczek chipsów. I zdjęcie biurka, przy którym siedzą ludzie i zajadają chipsy. I MacBook White na biurku. Ja chyba chory jestem, wszędzie widzę Maki o_O

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych