No dobrze, a jeżeli trafi na forum jakiś fachowiec, ktoś w rodzaju pana Borodzińskiego, którego obecność od początku ma na celu odpowiadanie na pytania, a nie zadawanie ich? Będzie musiał najpierw napisać 5-10-15 wpisów łączkowych, żeby móc zacząć udzielać wsparcia w innych działach?O swoich problemach! Z tym ze bedzie latwiej ten dzial czyscic nic miec 15 na oku.
A co do limitu to moizna by zmniejszyc limit do 50 postow.

Rejestracja Uzytkownikow
Napisano 16 października 2007 - 21:22
Napisano 17 października 2007 - 21:48
Napisano 17 października 2007 - 21:53
Napisano 17 października 2007 - 21:55
Napisano 17 października 2007 - 21:56
...Dla mnie najlepszym rozwiązaniem by była możliwość wykluczenia w opcjach określonych działów (iphone, ipod - bo napewno na nich nikomu nie pomogę i średnio mnie one interesują) dla przycisku "Nowe posty" - tak jak to się teraz odbywa dla usenetu.
Też bym tak chciał

Dobrze by było uruchomić opcję "Ignoruj dział", analogicznie do "Ignoruj użytkownika" (nie używam;>).
O ile jest to możliwe.
Napisano 18 października 2007 - 00:04
http://www.myapple.p...=126,140,144,92
I już macie Nowe Posty z wykluczeniem iPhone i iPoda

Napisano 18 października 2007 - 15:30

Napisano 18 października 2007 - 15:54
- krzyfar lubi to
Napisano 18 października 2007 - 17:20
Napisano 18 października 2007 - 18:49
Nie sądzę, gdyż w tym dziale będzie, z samej jego natury, panował potworny bałagan. Chyba że ten dział odzwierciedlałby strukturę działów forum. A jeżeli będzie tam bałagan, znalezienie jakiejkolwiek odpowiedzi będzie graniczyło z cudem, a liczba nowych wpisów będzie rosła w zastraszającym tempie.Co do przedszkola, wg mojej opinii miałoby służyć ono tym, którzy właśnie dostali maca, ipoda, iphona itp. od wujka i zastanawiają się, co z tym kurczę zrobić. Zobaczą dział przedszkole-czyli nocjusze proszę kierować się tutaj i jest szansa, że go przejrzą
Obawiam się więc, że "zielona łączka" byłyby działem, w którym nowicjusze nie mogliby znaleźć informacji, a doświadczeni użytkownicy omijaliby go szerokim łukiem.
---- Dodano 18-10-2007 o godzinie 19:54 ----
Dokładnie tak. Dlatego, na początek, zająłbym się wpisami, których jedynym przekazem jest "użyj wyszukiwarki". Jeżeli takiemu wpisowi nie towarzyszyłoby łącze do właściwego wątku, autor takiej wypowiedzi powinien dostawać punkty karne. To ostre rozwiązanie, owszem, ale w szybkim tempie doprowadziłoby do stworzenia siatki wzajemnie powiązanych wątków, które rozpoczynałyby się różnie sformułowanymi pytaniami, a przez łącza prowadziłyby do jednego, rozwijanego nadal lub już zawierającego rozwiązanie wątku. Różnie sformułowane pytania ułatwiałyby potem wyszukiwanie odpowiedzi.umieszczanie uwagi, że wszystkie odpowiedzi już są nic nie da. Bardzo często nowy user i tak się spodziewa właśnie takich odpowiedzi (skorzystaj z wyszukiwarki, wygugluj itp.). Często jest tak, że nowicjusz próbował wyszukać coś na forum, nawet zadał sobie trud użycia wyszukiwarki, a jednak nie znalazł. Problem jest dość złożony.
- grzegor lubi to
Napisano 18 października 2007 - 19:07
Dokładnie tak. Dlatego, na początek, zająłbym się wpisami, których jedynym przekazem jest "użyj wyszukiwarki". Jeżeli takiemu wpisowi nie towarzyszyłoby łącze do właściwego wątku, autor takiej wypowiedzi powinien dostawać punkty karne. To ostre rozwiązanie, owszem, ale w szybkim tempie doprowadziłoby do stworzenia siatki wzajemnie powiązanych wątków, które rozpoczynałyby się różnie sformułowanymi pytaniami, a przez łącza prowadziłyby do jednego, rozwijanego nadal lub już zawierającego rozwiązanie wątku. Różnie sformułowane pytania ułatwiałyby potem wyszukiwanie odpowiedzi.
Świetny pomysł! Podanie linku + zamknięcie wątku. Z czasem rzeczywiście by zaczęło przynosić rezultaty.
Napisano 18 października 2007 - 19:12
Napisano 18 października 2007 - 19:24
Obawiam się więc, że "zielona łączka" byłyby działem, w którym nowicjusze nie mogliby znaleźć informacji, a doświadczeni użytkownicy omijaliby go szerokim łukiem.
A kto powiedzial ze nie mogliby czytac wszystkich dzialow?

Napisano 18 października 2007 - 19:30
Nikt tego nie powiedział. Natomiast ja napisałem, że w owym dziale, który im byłby przeznaczony, nie mogliby znaleźć niczego.A kto powiedzial ze nie mogliby czytac wszystkich dzialow?
wystarczylo by uzyc wyszukiwarki. Wszystko by znalezli
Napisano 18 października 2007 - 20:21
Napisano 18 października 2007 - 20:43
Nikt tego nie powiedział. Natomiast ja napisałem, że w owym dziale, który im byłby przeznaczony, nie mogliby znaleźć niczego.
Jezeli nie mogli by znalezc odpowiedzi na swoje pytanie w wyszukiwarce, mogliby napisac zapytanie w swoim dziale. Napewno znalezli by sie uzytkownicy ktorzy by im pomogli (w tym ja)

Napisano 21 października 2007 - 11:42
Napisano 21 października 2007 - 12:17
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych