Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Air 11" 2013 czy MacBook Air 13" - wersje z 2013

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Napisano 14 lipca 2013 - 12:32

Czasem się jednak jeszcze głupi flash przydaje. Na szczęście już coraz rzadziej.

#27 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 lipca 2013 - 10:27

przymierzam się do zakupu MBA i wczoraj oglądałem 11'' ale jednak to zdecydowanie za mało jak mnie i chyba jednak zdecyduję się na 13'' z wersją 128 GB, chociaż marzy mi się zestaw z monitorem thunderbolt display ale to chyba jeszcze musi poczekać

#28 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 10:28

przymierzam się do zakupu MBA i wczoraj oglądałem 11'' ale jednak to zdecydowanie za mało jak mnie i chyba jednak zdecyduję się na 13'' z wersją 128 GB, chociaż marzy mi się zestaw z monitorem thunderbolt display ale to chyba jeszcze musi poczekać

11 z ATD :D

#29 dymny

dymny
  • 19 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 11:54

jeśli air - to tylko 13-stka, zamiast 11 lepiej kupić ipada.

#30 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 lipca 2013 - 13:37

Jak to jest z aktualizacją systemu, który ma się pojawić na jesieni? Czy warto jest się wstrzymać z zakupem czy jest to drobnostka i ewentualnie samemu można dokonać aktualizacji?

#31 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 15:38

Nie ma jeszcze informacji po jakiej dacie kupione maki dostaną darmowy update. Zawsze dokonuje sie samemu aktualizacji, jak kupisz we wrześniu maka to jest wieksze prawdopodobieństwo, że będzie darmowy update systemu

#32 leon_g5

leon_g5
  • 101 postów

Napisano 24 sierpnia 2013 - 12:18

MBA 11 czy 13 do mobilnej pracy z foto Mam dylemat co wybrać do szybkiej obróbki, opisu i wysyłki zdjęć, 11 czy 13? Większość tej pracy odbywa się albo w samochodzie, na kawiarnianym stoliku lub innym przypadkowym miejscu. W zasadzie dylemat sprowadza sie do tego, że MBA 11 w tej samej konfiguracji jest tylko 100$ tańszy od MBA 13 i czy nie lepiej kupić 13, skoro kosztuje prawie tyle samo? Jednak 13 nie mieści się w mojej torbie foto, ale z kolei, pomimo niedogodności gabarytowych na 13 lepiej widać :D. Ktoś ma jakieś argumenty za lub przeciw? Chętnie poczytam, zanim się zdecyduję :confused:

#33 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 24 sierpnia 2013 - 13:36

Mi ostatnio chodzi po głowie MBA11 + stacja dokująca + Monitor Dell 27 + klawiatura i mysz apple :)

#34 Nxtfun

Nxtfun
  • 126 postów

Napisano 25 sierpnia 2013 - 23:34

@leon_g5 wersja 11 cali ma według specyfikacji o 3 h gorszy czas pracy na baterii, co w Teoim przypadku może mieć spore znaczenie, skoro pracujesz dużo poza domem. Gdy przesiadałem się z pc 15 cali na appla 13 cali martwiłem się, że może to być za mało. Gesty gładzika oraz system usprawniają jednak pracę na małym ekranie, więc nie brakuje mi przestrzeni na 13 calach. Możliwe, że podobne odczucie można mieć na 11 calach, ale nie miałem możliwości dłuższej pracy na takiej przestrzeni. Co do tego, że 13 nie mieści się w torbie... zawsze można kupić większą torbę :D. sam przymierzam się do kupna aira i prawdopodobnie wezmę 13, głównie dlatego, że będzie to mój główny komputer + czas pracy na baterii jest większy.

#35 Wuyek

Wuyek
  • 35 postów
  • SkądKävlinge, Szwecja

Napisano 10 lipca 2014 - 10:50

Witam serdeczenie wszystkich. Nie chcialem zakladac nowego tematu. Przygotowuje sie do zmiany komputera. Po glowie chodzi mi wlasnie MBA, i mam dylemat, ktora wielkosc mam wybrac. Prowadze firme zajmujaca sie marketingiem sieciowym i jestem duzo czasu w podrozy (samochod, pociag, samolot). Co bede robil na owym komputerze ? Glownie wystawial jakies faktury, przesiadywal w internecie i od czasu do czasu cos edytowal graficznie, ale bardzo lekko, sluchal muzyki. Czas na baterii jest rowniez bardzo wazny, z racji tego, iz przez spory czas w ciagu dnia, nie mam dostepu do kontaktu. OD SIEBIE DODAM TYLKO,ZE NIGDY W ZYCIU NIE MIALEM SPRZETU OD APPLE I BEDZIE TO MOJA PIERWSZA RZECZ ZAKUPIONA OD TEJ FIRMY. Mam dosyc zacinajacych sie windowsow i czas sprobowac czegos nowego. Duzo slyszalem nt. MacBookow i wynik w moim odczuciu byl pozytywny czytajac dobre opinie. Pozdrawiam Rysiek.

#36 zorak

zorak
  • 299 postów
  • SkądToruń

Napisano 10 lipca 2014 - 11:02

Na pewno musisz przestawić się na skróty klawiaturowe, bo przyzwyczajenie robi swoje. Też miałem taki dylemat i wybrałem jednak 13 i nie żałuje, zwłaszcza ze to mój główny komputer.

#37 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 12 lipca 2014 - 12:28

Potwierdzam 13 jest idealna.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych