Ja nie wiem co Wy macie do Yosemite, ja nie widzę nic strasznego w wyglądzie systemu. Co prawda nigdy nie korzystałem ze starszej wersji, więc nie mam porównania.
Bo nie ma nic strasznego. Oczywiście lepiej wygląda na retinie ale bez przesady.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 04 stycznia 2015 - 19:47
Ja nie wiem co Wy macie do Yosemite, ja nie widzę nic strasznego w wyglądzie systemu. Co prawda nigdy nie korzystałem ze starszej wersji, więc nie mam porównania.
Bo nie ma nic strasznego. Oczywiście lepiej wygląda na retinie ale bez przesady.
NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.
Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4
Napisano 04 stycznia 2015 - 20:48
Oczy Was bolą od matrycy w Air, a nie od wersji systemu. Nie będę wracał do tego po raz kolejny, każdy kto przejrzał ten wątek zna mój stosunek do matrycy w Air.
Napisano 04 stycznia 2015 - 22:00
Oczy Was bolą od matrycy w Air, a nie od wersji systemu. Nie będę wracał do tego po raz kolejny, każdy kto przejrzał ten wątek zna mój stosunek do matrycy w Air.
Podłączałem pod zewnętrzny monitor HD 23" i jakość jest zupełnie inna niż na Mavericks ,
Winą jest opcja wygładzanie czcionki włączona domyślnie w tym systemie
W terminalu można to zmienić wpisując
defaults -currentHost write -globalDomain AppleFontSmoothing -int 1
Czcionka będzie chudsza ale czytelniejsza
Drogi awakeman czytałem twoje posty w tym temacie i każdy ma prawo do swojego zdania .
Ja mam ipada i iphona z tymi retinami i AIR z tą gorszą matrycą i nie zgodzę się z twoim zdaniem że nie da się na tym pracować.
Widziałem przed zakupem te retine z bliska , laptopy miałem obok siebie i rożnica na 13" nie powala na nogi poza lepszym kontrastem. Na 15" widać piękno tego ekranu.
Tu na forum jest porównanie co kupić dłuższa praca na baterii czy jakość ekranu bo wydajność nie jest wcale sporo większa jak przy retinie 15"
A jak nam zależy na pięknym ekranie i ew dużej rozdzielności to można pomyśleć o monitorze zewnętrznym o rozdzielczości 2560x1440 lub 2560x1600
Użytkownik abzo edytował ten post 04 stycznia 2015 - 22:00
MBPr 2015 8GB/128GB , Iphone 6 16GB , Ipad Mini Retina 16 GB LTE , Ipod Shuffle 2GB
Napisano 04 stycznia 2015 - 23:11
Ja skończyłem się już wypowiadać w tej kwestii. Zastanawia mnie tylko, jak nie można dostrzec kapitalnego obrazu retiny na trzynastu calach, skoro ja (i chyba nie tylko ja) widzę ją już w iPhonie 4s.
Napisano 05 stycznia 2015 - 08:44
Ja jak dostaje do naprawy, lub do przeinstalowania Yosemite na Mav widzę to od razu.
Pierwsza reakcja po zobaczeniu 10.10, to odwrócenie głowy od ekranu. Potem jest mróżenie oczu.
Wszystko wraca do normy po zainstalowaniu Mavericksa.
A właściwie mam jeszcze jeden problem. Mam Windowsa na drugiej partycji i tam zostały te koszmarne, nieczytelne czcionki.
Macie jakiś sposób, żeby powrócić do poprzedniego widoku?
Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl
Napisano 09 stycznia 2015 - 23:01
Ciekawe co piszecie. Ja na MBPr 15“ nie mam poczucia, żeby bardziej mi się męczył wzrok (a przeszedłem na Yosemite dopiero przedwczoraj, więc mam świeże porównanie). Pracuję na tym komputerze cały dzień z zewnętrznymi monitorami, a okazjonalnie bez.
Napisano 20 stycznia 2015 - 14:43
Ja dwa tygodnie temu kupiłem wersję 13 cali z i5 1,4 GHz , 256 GB dysku oraz 4 GB RAM Początek 2014 . Mój wcześniejszy to był to Air model A 1304 z 2 GB RAM i procesorem core 2 duo 1,83 GHZ. Ten nowy to rewelacja a jaki dysk super sprawa szybki jak błyskawica. Już nigdy nie przesiądę się na nic innego , tylko MAC.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu,
to czego oznaką jest puste biurko?
Napisano 22 stycznia 2015 - 00:47
Ciekawe co piszecie. Ja na MBPr 15“ nie mam poczucia, żeby bardziej mi się męczył wzrok (a przeszedłem na Yosemite dopiero przedwczoraj, więc mam świeże porównanie). Pracuję na tym komputerze cały dzień z zewnętrznymi monitorami, a okazjonalnie bez.
Bo masz retine...
Napisano 26 stycznia 2015 - 15:02
a ja już drugiego MBA oddałem do serwisu...
MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)
iPhone 14 Pro
Napisano 26 stycznia 2015 - 17:03
Bo masz retine...
Tak jak pisałem, głównie pracuję na zewnętrznych monitorach, ergo - bez Retiny.
Napisano 26 stycznia 2015 - 22:09
a ja już drugiego MBA oddałem do serwisu...
A jaki powód?
MBA 2014, ATV3, iPhone4S, iPad Air WiFi+LTE
Napisano 26 stycznia 2015 - 22:27
Plamy na matrycy...
Napisano 27 stycznia 2015 - 14:05
obecny - plamy na matrycy (prawie na środku)
poprzedni - przy stanie baterii poniżej 20% wyłączał się (np. przy 4%) nie zapisując danych - nie przechodził w stan uśpienia
iPhone 14 Pro
Napisano 11 lutego 2015 - 07:47
Witam jestem tu nowy parę dni temu zakupiłem MB Air 13 w media markt i w opisie na sklepie pisało że jest on z systemem Maverics a po odpaleniu kompa okazało się że jest yosemite, proszę o podpowiedź czy jest możliwość przejścia w jakiś sposób na maverics-a bo mi jakoś ten yosemite nie leży, i chyba tak jak piszą niektórzy trochę spowalnia np. przy otwartych kilku kartach w safari zamula itp..,poza tym wizualnie mi bardziej odpowiada maverics.
Proszę o podpowiedź jak ewentualnie mogę przejść na maverics i czy są z tym związane jakie koszty (czy trzeba kupić ten system skoro mam teraz nowszy?)
Napisano 11 lutego 2015 - 09:22
Zaaktualizuj do najnowszej wersji, poprawia stabilność safari i igólnie wydajnośc systemu
iPhone X
MacBook Pro Retina 13" 2016 I7 16GB RAM
Napisano 11 lutego 2015 - 12:40
Mavericksa nie da się już kupić. Na pewno nie w Mac App Store. Niestety.
iPhone 14 Pro
Napisano 11 lutego 2015 - 14:17
Zaaktualizuj do najnowszej wersji, poprawia stabilność safari i igólnie wydajnośc systemu
Chyba raczysz żartować...
Macbook Pro Retina 13
iPhone X
Napisano 11 lutego 2015 - 14:47
Chyba raczysz żartować...
Kolega chyba nie żartuje.
Również uważam, że aktualizacja stabilizuje działanie systemu i Safari. Mam MBA Erly 2014.
Niestety czasami są to subiektywne odczucia użytkowników sparowanych ze swoimi komputerami.
Ja mam już 4 Macbooka (przedtem 1 x Macbook "białas" i 2 x MBPro) i nigdy nie miałem problemów ze stabilnością, awariami itp. Jestem jednak w stanie uwierzyć, że takie problemy się przytrafiają. Ci, którzy miewają problemy powinni dać wiarę userom bez tego typu przygód.
MBA 2014, ATV3, iPhone4S, iPad Air WiFi+LTE
Napisano 11 lutego 2015 - 15:25
Prawda jest jednak taka, że w porównaniu stabilności Yosemite do Mavericks, ten pierwszy wypada co najmniej blado... Bez względu na to ile do tej pory poprawili.
iPhone 14 Pro
Napisano 25 lutego 2015 - 00:37
Jak chcesz pograć, to odpuść MBA.
Macbook Pro Retina 13
iPhone X
Napisano 07 kwietnia 2015 - 13:27
Ja skończyłem się już wypowiadać w tej kwestii. Zastanawia mnie tylko, jak nie można dostrzec kapitalnego obrazu retiny na trzynastu calach, skoro ja (i chyba nie tylko ja) widzę ją już w iPhonie 4s.
Super. Przez kilka postów chcesz nam wmówić, że Air ma gorsza matryce od Pro z retina.
Twój pro ma 2560x 1600 rozdziałki i 227ppi, a Air ma 1440x 900 i 128ppi.
Air to najtańsza oferta Apple i zastąpił Macbooka white. Komputer do neta, itunes i facebooka.
Napisano 11 września 2015 - 21:20
Czy to normalne że nowy trzyma tylko 6 godzin+? Spodziewałam się nieco więcej, z 9, ale nie 6… czy to może być wina używania chrome? jakoś safari nigdy mi nie podchodziło...
Napisano 11 września 2015 - 21:42
Chrome potrafi nieźle skrócić czas pracy na baterii (szczególnie w połączeniu z Flash'em). Myślę, że na Safari wyciągniesz trochę dłużej. Wg. mnie 6 godzin to normalny czas pracy w takim scenariuszu.
iMac 21,5 Mid 2014 (1,4GHz,8GB,500GB) + 128GB SSD USB | MacBook Air 11 Early 2014 (1,4Ghz,4GB,256GB)
Samsung Galaxy S8 Arctic Silver / iPhone 7 Matte Black 32GB
Napisano 11 września 2015 - 21:57
Chrome potrafi nieźle skrócić czas pracy na baterii (szczególnie w połączeniu z Flash'em). Myślę, że na Safari wyciągniesz trochę dłużej. Wg. mnie 6 godzin to normalny czas pracy w takim scenariuszu.
chyba jednak miałam paranoję, bo w monitorze aktywności mam już 6 i pół godziny pracy i ledwo pół baterii spadło. ale musiałam zobaczyć, żeby uwierzyć
Napisano 11 września 2015 - 22:06
Chrome strasznie żre baterię. Ja na Air miałem 4/5 godzin...
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych