Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Air 13'' 2013 - opinie/testy użytkowników

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
475 odpowiedzi w tym temacie

#401 asurpanipal2

asurpanipal2
  • 78 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwca 2014 - 08:01

Cześć, testowałem na swoim MBA otwarte mnóstwo kart w safari i inne aplikacje aktywnie korzystające z procka i pamięci zaskoczyłem się pozytywnie :)
Nie wiem jak by to było w przypadku Adobe ale jak miał bym ten program to z chęcią przetestuje go dla ciebie.

Możesz pobrać trail na 30 dni :). Też jestem ciekawy komfortu pracy w PS

#402 scalak

scalak
  • 6 postów

Napisano 14 czerwca 2014 - 09:21

Przed chwilą pobrałem wersję próbną PS CC, założyłem konto ID adobe, zainstalowałem i wszystko działa nic się nie tnie przy tym mam otwartą safari z zakładkami, Mail, iTunes a w tle i inne apki korzystające z procka, ramu i sieci, po kliknięciu PS otwiera się błyskawicznie :D Cała instalacja przebiegła gładko i bez problemu a korzystanie z PS jest przyjemne :) na pasku instaluje się Creative Cloud więc wszystko mam pod ręką wielki ukłon w stronę Panów z San José w Kalifornii za zaprojektowanie tak wspaniałego narzędzia jakim jest PS na system Mac OS wygląda pięknie przy tym robi co do niego należy. Moim zdaniem i7, 8GB w moim MBA daje radę i ma jeszcze sporo do powiedzenia ;)

#403 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 14 czerwca 2014 - 13:16

No taki MBA to jest jednak mocny sprzęt, tylko niewinnie wyglądający :P

#404 komono

komono
  • 198 postów
  • SkądW-ce

Napisano 14 czerwca 2014 - 13:48

Photoshop włączony - pomodziłem tam trochę zdjęcie :]. Spotify włączone, Power Point włączony (robiłem prezentacje na studia). 10 zakładek w chromie otwartych, facebook co chwilę dryndał, otworzony plik PDF z 900 stronami i nawet się skubaniec nie spocił :D. Jestem pod wrażeniem

#405 Mardok

Mardok
  • 252 postów

Napisano 14 czerwca 2014 - 18:04

No bez przesady w końcu tu jest i5 od Intela nie mówiąc już o SSD to jak PS ma nie działać. U mnie CS6 działa jak rakieta ;)

#406 imn

imn
  • 333 postów

Napisano 14 czerwca 2014 - 18:53

No że da się pobawić z jakimś zdjęciem to chyba oczywiste. Kwestią było to jak będzie sobie radził np. z otwartymi kilkunastoma projektami i każdy z nich niech ma po kilkadziesiąt warstw. :)
  • kilde lubi to

#407 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 14 czerwca 2014 - 22:11

Normalnie, reszta projektów się zeswapi. Poza tym porządek w pracy być musi :) Na biurku też masz taki "bur∂el" jak w pamięci ram?

#408 Mardok

Mardok
  • 252 postów

Napisano 15 czerwca 2014 - 14:41

Tak od siebie dodam iż OS X Yosemite śmiga aż miło, aż się zastanawiam czy nie podziękować już Maverick'owi za współpracę ;)

#409 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 16 czerwca 2014 - 22:02

Tak od siebie dodam iż OS X Yosemite śmiga aż miło, aż się zastanawiam czy nie podziękować już Maverick'owi za współpracę ;)

No OK, tylko jak sie ma do tego bateria? Słyszałem, że jak to bywa z betami, o dość mocnym poborze energii przez OS X 10.10 DP1.

#410 Mardok

Mardok
  • 252 postów

Napisano 17 czerwca 2014 - 05:32

Cóż 10.10 niema jeszcze statusu nawet bety jak sam zauważyłeś to dopiero DP1 więc i bateria radzi sobie gorzej, to raczej zabawa dla osób które chcą się zapoznać z nowym systemem i nie polecam używać go jako jedyny/główny. Sam 10.10 oprócz baterii ma też masę innych problemów ale o tym już pisałem w temacie do tego poświęconym.

#411 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 czerwca 2014 - 07:43

Zastanawiam się nad zakupem MBA 13" 8GB SSD 128 GB - czy ktoś z kolegów, wypowiadających się na początku wątku, kto kupił wtedy Aira, mógłby się wypowiedzieć, jak ocenia ów zakup po czasie? Jak jest z awaryjnością? Sprzęt będę używał podpięty do zewnętrznego monitora z zewnętrzną klawiaturą, więc będzie on głównie robił jako stacja robocza (nie, nie chcę maca mini ani iMaca :) ). Jak rozumiem taki Air zakupiony w najbliższym czasie będzie miał aktualizację darmową do Yosemite? Będę wdzięczny za info.

#412 ziarnoch

ziarnoch
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 czerwca 2014 - 09:29

Jak rozumiem taki Air zakupiony w najbliższym czasie będzie miał aktualizację darmową do Yosemite?

Yosemite jest darmowy dla wszystkich.

#413 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 21 czerwca 2014 - 13:17

Od jakiegoś czasu, podobnie jak iOS, również OS X jest darmowy. Ostatnio zauważyłem ciekawy efekt ze swoim MBA - jak stał wyłączony na biurku a za nim dość spore źródło światła (lampka kulista) to na ekranie było widać prześwitujące jabłko z tyłu - ale jak włączyłem go to prześwit zniknął :P byłem troche tym zdziwiony :)

#414 Poszukiwacz.01

Poszukiwacz.01
  • 16 postów

Napisano 21 czerwca 2014 - 16:28

Witam kolegów i koleżanki - to mój pierwszy wpis na forum. Generalnie od dłuższego czasu używam iPhone i jestem z niego niesamowicie zadowolony. Kiedy więc zaszła potrzeba zakupu mobilnego komputera, na którym bezproblemowo będzie się dało działać w Ruby wybór padł na MacBooka Air. Pierwsze co przyszło mi na myśl po rozpakowaniu to "o jasna cholera jaki on cieniutki i lekki!", niedługo potem okazało się, że mój nowy sprzęt pracuje na baterii po 10-12h. Na chwile obecną jestem równie zadowolony co z iPhone'a. Mam nadzieje, że nie spotka mnie jakaś nagła i niespodziewana awaria.

#415 artme

artme
  • 84 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 02 lipca 2014 - 13:30

Od jakiegoś czasu, podobnie jak iOS, również OS X jest darmowy. Ostatnio zauważyłem ciekawy efekt ze swoim MBA - jak stał wyłączony na biurku a za nim dość spore źródło światła (lampka kulista) to na ekranie było widać prześwitujące jabłko z tyłu - ale jak włączyłem go to prześwit zniknął :P byłem troche tym zdziwiony :)

To normalne - ciesz sie, ze przy takiej grubosci nie przebija plyta glowna ;)
  • crasti13 lubi to

#416 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lipca 2014 - 08:28

Niestety mój MBA 2014 okazał się uszkodzony, co wczoraj potwierdził Cortland. Nie informuje o rozładowaniu baterii i nie przechodzi w stan uśpienia. Jutro jadę z ekspertyzą do Media Markt i będę walczył o wymianę. Mam obawy, że jutro poczuję (nie pierwszy raz), co to znaczy "obsługa klienta" w Polsce.

#417 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 24 sierpnia 2014 - 21:51

Wiem, że to nieładnie się chwalić, ale muszę ;) Wygrałem wczoraj aukcję na amerykańskim ebayu (koleżanka mi przywiezie) na model MD761LL/B, czyli najnowszy 2014, z prockiem 1.4 i 256GB HDD za $945:D Już się nie mogę doczekać jak go wezmę w obroty ;)

#418 jacek00

jacek00
  • 368 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 sierpnia 2014 - 09:03

Niestety mój MBA 2014 okazał się uszkodzony, co wczoraj potwierdził Cortland. Nie informuje o rozładowaniu baterii i nie przechodzi w stan uśpienia. Jutro jadę z ekspertyzą do Media Markt i będę walczył o wymianę. Mam obawy, że jutro poczuję (nie pierwszy raz), co to znaczy "obsługa klienta" w Polsce.

Hmm ale po co jedziesz z jakąś ekspertyzą? Jeśli zdecydowałeś się oddać do Cortlandu i korzystać z gwarancji, to tam naprawiaj. Do MM trzeba było oddawać w celu reklamowaniu z tytułu niezgodności.

#419 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 sierpnia 2014 - 10:52

sprawa jest już rozwiązana i zamknięta, ale dla jasności odpowiem - po to jechałem tam z ekspertyzą, bo tak mi kazali zrobić na infolinii MM.

#420 < Kodeine >

< Kodeine >
  • 3 postów

Napisano 13 września 2014 - 20:25

Cześć wszystkim, Długo sie zastanawiałem i w końcu też się przemogłem Od dzisiaj jestem nowym i szczęśliwym posiadaczem Macbooka Air 2014 :) Mam nadzieje, że długo podziała bo narazie jest wszystko ok. Sprzęt kupiłem w Media Markt w Galerii Dominikańskiej, wyszło taniej niż na Allegro!! (3509zł!!!)

#421 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2014 - 20:51

[CIACH] W tym dziale nie zadajemy pytań zasady

#422 mckaczka

mckaczka
  • 188 postów
  • SkądTychy

Napisano 20 września 2014 - 19:13

[CIACH] W tym dziale nie zadajemy pytań zasady

#423 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 13 listopada 2014 - 01:12

Odpaliłem dzisiaj po raz pierwszy swojego Air 13.3 Early 2014 i5 (ponad 2 miesiące zbierałem się do tego od momentu, kiedy do mnie przyszedł) ;) i... jestem bardzo zawiedziony kolorami oraz jakością wyświetlacza. Mój siedemnastocalowy Asus ma o wiele lepszy wyświetlacz niż ten Air, nie wspominając już o iPhonie 6. Nawet teraz patrząc na literki, które pojawiają się w momencie pisania tego posta wydają mi się one lekko rozmazane, bym porównał to wszystko do wyświetlacza w pierszym iPadzie mini. Oglądając filmy w jakości 720p na YT wydaje mi się lub nawet dostrzegam pikselozę w tle. Czy ja coś źle robię, czy ten typ tak ma, a może moje przyzwyczajenie do 4.7 Retiny robi swoje? Ekran oczywiście ustawiony na 1440x900. Z góry dzięki za pomoc.

#424 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 13 listopada 2014 - 16:43

Niestety Air ma kiepskiej jakości ekran, głównie słabe kolory. Co do rozdzielczości to ja niczego nie widziałem, 1440x900 na 13" to całkiem sporo. Trzeba było kupić rMBP 13", który jest szybszy / ładniejszy i ma fenomenalny ekran :)

#425 F22

F22
  • 4 postów

Napisano 13 listopada 2014 - 17:53

Z rodzielczoscia to chyba przesadzasz, fakt, ze retina to nie jest, ale uzywaja Aira 13 przez dluzszy okres czasu nie zauwazylem pikselozy, aczkolwiek retina to to nie jest. Jedyne do czego faktycznie mozna sie przyczepic to slabe kolory + slabe katy widzenia, no ale TN swoje robi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych