Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Orange.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

#176 adrian-name

adrian-name
  • 172 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 08:44

cena za telefon akurat dla mnie jest raczej bez znaczenia, za to wole placic miesieczny haracz na normalnym poziomie poza tym niewiele osob posiada w Polsce iP 2g, zalozeniem Apple przy pierwszym modelu byl telefon dla pewnej okreslonej grupy docelowej, ten telefon raczej nie mial trafic do kazdego (na przyklad z uwagi na cene, 400 czy 500 USD), w tym momencie cena jest znacznie nizsza a Apple kieruje swoja oferte do kazdego, bo iPhone jest po prostu niesamowicie atrakcyjny cenowo moim zdaniem Apple powinno sie trzymac pierwszej strategii, jak przy iP 2g

#177 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 sierpnia 2008 - 08:57

cena za telefon akurat dla mnie jest raczej bez znaczenia, za to wole placic miesieczny haracz na normalnym poziomie

poza tym niewiele osob posiada w Polsce iP 2g, zalozeniem Apple przy pierwszym modelu byl telefon dla pewnej okreslonej grupy docelowej....,

Wg danych publikowanych przez magazyny IT w Polsce mamy ok 170 tys. iPhonów poprzedniej generacji. Czy to jest mało ?

Myślę, że we wszystkich sieciach walną za fona ponad 1000 zł z minimalnym abonamentem ponad 60 zł/ mies.

#178 supra

supra
  • 78 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 09:03

Pomarańczowi wczoraj szkolili się z iPhona. Wrażenia pozytywne.
Zabiła mnie jednak cena, jaką usłyszalem w jakiej tel. będzie w sprzedaży detalicznej. Nawet jej nie podam bo w sumie trochę nawet nie wierzę...
Ale w sumie czego się spodziewać, Orange to marka globalna i kreują swój wizerunek a nie promocje na telefony, inaczej jest w Erze, marka lokalna i bardzo naciskają na promocje więc z nimi wiążę nadzieje - zważywszy że jestem w Erze od kilku lat ;)

mozesz zdradzic ta cene?

#179 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 09:07

Cenę w abo już kiedyś podałem +/- 600zł a cena detaliczna +/- 6k PLN. Źródło? Pracuję w firmie, która jest agentem, od kolegi, który koordynuje pomarańczowych.

#180 supra

supra
  • 78 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 09:10

600zl - moim zdaniem bardzo rozsadna cena, mam nadzieje, ze to prawda. Co twoje zrodlo mowi o dacie wprowadzenia go na rynek? ;)

#181 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 09:26

Niestety na ten temat nie moge dostać żadnych informacji bo sami nie wiedzą ale drogą dedukcji - 1 sierpnia towar był na magazynie, szkolenie 4 sierpnia. 7 dni na logistykę i ruszą 12? Całkiem możliwa data... Ale co mi tam, ja czekam na Erę...

#182 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 05 sierpnia 2008 - 09:29

Wg danych publikowanych przez magazyny IT w Polsce mamy ok 170 tys. iPhonów poprzedniej generacji. Czy to jest mało ?

Że ile? Najbardziej hurraoptymistyczne informacje mówiły o 16 tys. (Gazeta Prawna tak pisała). Wg informacji MyApple, jest ich jednak dużo mniej - ok. 5 tys.

#183 supra

supra
  • 78 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 09:38

Niestety na ten temat nie moge dostać żadnych informacji bo sami nie wiedzą ale drogą dedukcji - 1 sierpnia towar był na magazynie, szkolenie 4 sierpnia. 7 dni na logistykę i ruszą 12? Całkiem możliwa data...
Ale co mi tam, ja czekam na Erę...

chcialbym, zeby to byla prawda, ale moim zdaniem to troche malo prawdopodobny scenariusz - jest 5ty, na ich stronie brak jakichkolwiek informacji, kampania reklamowa tez najwyrazniej nie ruszyla, watpie, ze rekalmowaliby go z tylko 6 dniowym wyprzedzeniem.

#184 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 09:57

chcialbym, zeby to byla prawda, ale moim zdaniem to troche malo prawdopodobny scenariusz - jest 5ty, na ich stronie brak jakichkolwiek informacji, kampania reklamowa tez najwyrazniej nie ruszyla, watpie, ze rekalmowaliby go z tylko 6 dniowym wyprzedzeniem.

Pamiętaj, że od dawien dawna u naszych operatorów jest stosowana stara praktyka, że o wszelkich promocjach i nowościach w ofercie handlowcy dowiadują się z samego rana w dniu, w którym rusza sprzedaż. Dodatkowo jeszcze nigdy nie widziałem na przykład reklamy "Wkrótce nowa taryfa w naszej ofercie" albo "wkrótce Nokia N95". Kwestia szkoleń jest drugorzędna bo rzadko w tym samym dniu salony dostają nowości. Pamiętam jak było z moim K610i - szukałem go w dniu premiery i nawet w salonie firmowym w dużym mieście go nie mieli. Zamówiłem w infolinii. Tak samo będzie z iP.

#185 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:07

daję głowę że operatorzy sprzedający iPhone będą mieli problemów nie mało nie wyobrażam sobie kolesi "starszych" wiekiem z tym urządzeniem (oczywiście życzę każdemu) tylko nie raz podkreślałem, że iPhone powinni kupować ludzie którzy znają się albo przynajmniej interesują się chociaż trochę komputerami przecież spora część ludzi nawet ma problem z instalacją jakiejkolwiek aplikacji, a gdzie tu update, historie przenoszenia partycji itp już widzę gorące linie operatorów od pomocy technicznej :D sam czekam na ofertę Orange bo to co się dzieje np na allegro przechodzi wszelkie granice

#186 Aqua

Aqua
  • 170 postów
  • SkądGdynia moje miasto

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:20

cena detaliczna +/- 6k PLN.

6 Tysięcy złotych ??? To już lekkie przegięcie ...:!:

#187 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2008 - 12:48

Troche malo mozliwe 6k PLN

#188 MarioDeLux

MarioDeLux
  • 7 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 13:02

6000 za iphona?,,,to jakis absurdalny pomysł. Mysle ze chyba beda kolekcjonerske z obudowa ze złota ...nie nie to nie mozliwe az tacy idioci tam nie pracują,

#189 nicolas79

nicolas79
  • 102 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 13:21

jeżeli Sagem Porsche Design P9521 kosztował prawie 5000zł. ( cena w Orange z umową na 2 lata ok 3000zł ) to dlaczego iPhone nie może kosztować 6000zł. ?

w Orange jest to możliwe.

#190 cezex

cezex
  • 305 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 13:29

Cenę w abo już kiedyś podałem +/- 600zł a cena detaliczna +/- 6k PLN.
Źródło? Pracuję w firmie, która jest agentem, od kolegi, który koordynuje pomarańczowych.

Wszystko się zgadza: 199 dudków = 6000 złotych. Jak zwykle. Nie przywyczailiście się jeszcze? :-)

#191 pk5

pk5
  • 93 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 05 sierpnia 2008 - 13:41

najbardziej optymistyczną wersją jaką można przyjać to to ze zaproponują nam IP w abonamencie już od 60zł. gdzie mozę bedzie z 60min do własnej i stacjonarnej/30min do obcych. wliczony pakiet kilku giga na dostęp do internetu, oraz darmowy dostęp do hotspotów danej sieci. tylko cena. w najtańszym abo chyba nie dadzą go zodnie z przelicznikiem 199$ - (wiem 399, ale na to nie ma co liczyć) 499zł.. i oczywisćie jeszce app store i iTunes Orange Music Store. I fajnei jkaby pojawiął się oferta "legalizacyjna" ten sam abo, mozę byc wiecej minut z tym zę bez iP. i uważam, ze obecnym klientom tez powinni coś zaoferowac a nie skazywac ich na czekanie na koneic umowy.

#192 wloshaty

wloshaty
  • 52 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 05 sierpnia 2008 - 13:55

i uważam, ze obecnym klientom tez powinni coś zaoferowac a nie skazywac ich na czekanie na koneic umowy.

w Polsce to nie jest mozliwe :P tutaj sie liczy pieniadz... Mysle ze orange i era maja w oczach wieksze dolary niz Steve na zdjeciu do artykulu "Nie nadążają z produkcją iPhone'a"...
Smutna prawda...
A tak poruszajac jeszcze kwestie cen... Orange potrafila miec w abo za 50 na 24mce nokie n95 za 1700 zl, w tym samym czasie mozna bylo pojsc do mediamartku i kupic ten tel za 1,2k... Wiecie co kaza mowic klientowi w takich momentach?

Tak naprawde to kupuje Pan od nas jedynie usługe, natomiast telefon jest swego rodzaju bonusem. Poza tym nalezy pamietac ze oplata za telefon jest jednorazowa wiec moze warto sie zastanowic nad jego zakupem

Paranoja... orange nie ma skrupulow...

#193 pk5

pk5
  • 93 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 05 sierpnia 2008 - 13:59

tak..niestety wiem..ale przy oklazji iPhona powinmno sie wszytsko zmeinić.. wiem...marzenia mnei neistety tez nabrali..bo chcąc pozostać przy obecnym abo muielśmy wyłożyć na telefon, wiec aby obnizyć zaproponowano nowy numer na nieokreslony czas trwania..a okazuje sie zę to samo bysmy zysakli podnosząc abo o 5 zł!! i czemu o tym nas nie poinformowano?? tak..orange nie umei zadbac o kolientów..ale kto umie? no jak im sie swęcą dolary to pomyśl jak bedzie iTunes Orange Music Store..jeśli w tym swoim OMusic zaproponowali takie ceny to tu tez bedą chcieli zabrać klientom z portfela dużo..

#194 wloshaty

wloshaty
  • 52 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 05 sierpnia 2008 - 14:13

kiedy pracowalem w orange nawet nie mowilem ludziom o czyms takim jak Orange music bo to czysta zenada jest...
a jak bedzie cos takiego jaki itunes orange music store to oni pewnie licza ze zarobia na tym miliony. ale tutaj myslenie wygladac bedzie w ten sposob.

Skoro malo kto bedzie korzystal z czegos takiego to zeby zarobic miliony wywalmy kosmiczna cene, wtedy Ci nieliczni ktorzy sie na to zdecyduja dadza nam wiecej kasy...

#195 pk5

pk5
  • 93 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 05 sierpnia 2008 - 14:20

Wieć znasz dobrze ich. na prawdę maja takie chore anty-user myślenie?

#196 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 14:23

w Polsce to nie jest mozliwe :P tutaj sie liczy pieniadz... Mysle ze orange i era maja w oczach wieksze dolary niz Steve na zdjeciu do artykulu "Nie nadążają z produkcją iPhone'a"...
Smutna prawda...
A tak poruszajac jeszcze kwestie cen... Orange potrafila miec w abo za 50 na 24mce nokie n95 za 1700 zl, w tym samym czasie mozna bylo pojsc do mediamartku i kupic ten tel za 1,2k... Wiecie co kaza mowic klientowi w takich momentach?

Paranoja... orange nie ma skrupulow...

Nie do końca się tu zgodzę. Tzn to, że mają dolary w oczach, to jak najbardziej. Ale to nie jest jednoznaczne z tym, że nie podpiszą z Tobą nowej umowy, chociaż Twoja obecna kończy się za rok. NA PRZYKŁAD: moja umowa kończy się za rok; płacę im miesiąc w miesiąc 25 pln i za to mam 66 minut do wszystkich i darmowe wieczory i weekendy. Jeżeli teraz do nich przyjdę i powiem, że chcę kupić telefon za 600 pln i płacić abo 60 zł, to jak myślicie - powinni na to przystać czy nie? Tak z "marketingowego" punktu widzenia?

#197 wloshaty

wloshaty
  • 52 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 05 sierpnia 2008 - 14:41

koralgol wiesz jak to sie odbywa? dadza Ci drugi abonament i plac dwa :P moga Ci ewentualnie podniesc ten ktory masz, ale nie licz na nowy telefon

#198 wannamb

wannamb
  • 249 postów
  • SkądKalisz

Napisano 05 sierpnia 2008 - 14:51

ja mam w plusie od 10 lat i nigdy nie zminie na jakies orandze:P era tez nie

#199 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 14:52

koralgol wiesz jak to sie odbywa?
dadza Ci drugi abonament i plac dwa :P
moga Ci ewentualnie podniesc ten ktory masz, ale nie licz na nowy telefon

No, ale przecież opłaca im się bardziej otrzymywać 60 nić 25, więc nawet jeśli to nie jest możliwe w ich szablonowych zachowaniach, to liczę na coś w rodzaju "negocjacji".

#200 wloshaty

wloshaty
  • 52 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 05 sierpnia 2008 - 14:58

wyngocjuja z Toba dodatkowa umowe na 35 zl :P akurat powiedza Ci 25 + 35 = 60. Przeciez taki abonament chcial pan placic, no i dodatkowo ma pan mozliwosc otrzymania nowego telefonu. jesli sie Pan teraz zdecyduje zaoferujemy panu internet na 12 miesiecy do 50zl za darmo. ot i skoncza sie Twoje negocjacje :P (a internet i tak by Ci sie nalezal bo orange do wszystkich nowych aktywacji daje pakiet internetu - albo przynajmniej dawal do niedawna)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych