Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Orange.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

#151 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 05 marca 2008 - 20:53

Raczej niemożliwe jak ja brałem N73 w grudniu to przy abonamencie 200 zł płaciłem 300zł za telefon :!:

lol

dla mnie jest wgl branie telefonu w abonamencie....wgl nasze polskie abonamenty sa pomyłką....

Popieram cię mieć np. orange menu i telefon w ultardrogiej cenie ja w vobisie w listopadzie 2006 roku n73 bralem za 1700zł(bez abonamentu oczywiscie bo uwazalem wtedy i teraz ze technologie za szybko sie rozwijaja zeby brac telefon na 2 lata ) a tu kolo 200 złotych miesiecznie + 300 zł telefon lol
200*24+300=5100 5100/1700=3 czyli 3 takie telefony by mogł wziąć czy tyle tych minut i sms jest warte tyle ?? lol

#152 poko

poko
  • 17 postów

Napisano 02 sierpnia 2008 - 00:18

Ciekawe kiedy bedzie iPhone z kamera z 5mln pixli

a co jak 6 marca steve powie na koniec

o, there is one more thing.. we're introducing iPhone in Poland - BOOM!

xD

A potem dodadza 5mln pixli w kamerze i znowu beda sprzedawac :)

#153 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 sierpnia 2008 - 23:16

Zamknięta strona Orange. Czyby początek kampanii iPhone w Polsce? Dalsze dyskusje tutaj: http://www.myapple.p...g-w-polsce.html

#154 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 03 sierpnia 2008 - 23:34

Zamknięta strona Orange. Czyby początek kampanii iPhone w Polsce? Dalsze dyskusje tutaj: http://www.myapple.p...g-w-polsce.html

Zamykają raz na dwa tygodnie...

#155 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 sierpnia 2008 - 23:38

Zamykają raz na dwa tygodnie...

No właśnie w moim temacie dot. reklamy (,do którego był link we wpisie powyżej, a do którego serdecznie zapraszam) zadałem pytanie o to, jak często jest zamykana ta strona i czy są wprowadzane duże zmiany? Dziękuję za częściową odpowiedź.

Nie wiesz, jak szybko otwierają ponownie stronę po czymś takim?

#156 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 04 sierpnia 2008 - 00:46

No właśnie w moim temacie dot. reklamy (,do którego był link we wpisie powyżej, a do którego serdecznie zapraszam) zadałem pytanie o to, jak często jest zamykana ta strona i czy są wprowadzane duże zmiany? Dziękuję za częściową odpowiedź.

Nie wiesz, jak szybko otwierają ponownie stronę po czymś takim?

Zazwyczaj w środku nocy...

#157 CorteZ

CorteZ
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 sierpnia 2008 - 01:45

Nie mam pojęcia skąd Wikipedia, a raczej jej użytkownicy, mogą mieć takie informacje, ale teraz widnieje tam coś takiego:

Polska: Orange - premiera 12 sierpnia

Edit:
[url=http://appleblog.pl/iphone-w-polsce-juz-od-12-sierpnia]iPhone w Polsce już od 12 sierpnia - Apple Blog[/url] - tajemnicze anonimowe źródło :)

Dodatkowo na orange.pl mamy napisane:

Przepraszamy, portal Orange.pl jest chwilowo niedostępny.

Specjalnie dla Was przygotowujemy zupełnie nową ofertę. Wkrótce poznacie szczegóły[...]

Czyżby oferta iPhona? :P

#158 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 sierpnia 2008 - 05:26

Obawiam się, że już po nocy, a portal Orange nadal zamknięty. :( Co ciekawe, dostałem o godz. 1.58 w nocy maila od osoby z salonu iSpot dot. dostępności iPhone'a u nich. Ta osoba twierdzi rzekomo, że wraz z kontraktem w sieci Era będzie dostępny w przeciągu miesiąca.

#159 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 sierpnia 2008 - 09:29

Jeśli AT&T oddaje Apple dziesięcinę z abonamentu przy cenie telefonu $ 199, to porównując - obecnie iPod Touch 8 GB kosztuje w USA $ 299, tj około 620 zł. W Apple 959. Czyli połowę więcej doliczając podatki i marże. Bez tej dziesięciny. Jeśli iPhone 8 GB stoi za $ 199, to doliczając mniej więcej połowę wychodzi nam około 600 zł brutto. Dobrze, a co z tą daniną dla Apple ? Jeśli abonament ma wynieść 60 zł/ mies,to nie do końca wierzę, że z tych 29 polskich dularów coś jeszcze dla Apple zostanie :) To oczywiście proste gdybanie przez analogię. Więc cena telefonu może i zostanie, ale wątpię, by zaproponowano w Orange "jedynie" 60 zł - nawet na 2 lata. Tym bardziej, że AT&T ze swego abonamentu (ponad dwukrotnie wyższy w stosunku do Orange'owych dywagacji - $ 69,99 ) ma co Apple oddawać.. ps - za lipcowym IDG - "...po rozebraniu urządzenia, okazało się, że zsumowana cena wszystkich wykorzystanych do produkcji podzespołów to 174,3 USD. Zidentyfikowanie poszczególnych elementów pozwoliło również na dokładne oszacowanie kosztów montażu oraz opłat licencyjnych - po zsumowaniu wszystkich opłat i cen specjaliści z iSuppli stwierdzili, że łączny koszt wyprodukowania i dostarczenia na rynek iPhone'a 3G zamyka się w kwocie 254 USD. Z nieoficjalnych informacji wynika, że amerykański dystrybutor iPhone'a 3G (koncern AT&T) płaci Apple'owi za każde urządzenie 499 USD (urządzenie sprzedawane jest wraz z umową po 199 USD - operator dopłaca więc do każdego egzemplarza 300 USD). A to oznacza, że Apple zarabia na każdym iPhone'ie 245 USD. ..." Jak zarabia $ 249 to to jest jakieś 522 zł. To co Orange zostanie ???? :)

#160 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 04 sierpnia 2008 - 10:06

Wyniki wyszukiwania dla wyrażenia: iPhone Liczba dokumentów: 0 Nadal lipa...

#161 Vrael

Vrael
  • 59 postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 13:44

Na stronie ery pojawiło się info na temat iphona.
Iphone 3G w erze

#162 Suave

Suave

• 2 204 postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 14:06

Popraw link, bo nie działa

Nowy iPhone 3G w Era

#163 AVALON

AVALON
  • 465 postów
  • SkądUK

Napisano 04 sierpnia 2008 - 15:30

18.08.2008

#164 aloc

aloc
  • 3 postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 15:35

18.08.2008

No i co z tą datą? Wprowadzenia do oferty Ery? A jak tak to skąd info?

#165 supra

supra
  • 78 postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 15:43

Same plotki, pojawilo sie juz multum dat, 9, 12, 13, 18, 22, tym czasem nie wystartowala nawet kampania reklamowa. Moim zdaniem szanse, ze zobaczymy go w jeszcze sierpniu sa strasznie male.

#166 chone

chone
  • 11 postów
  • SkądParis

Napisano 04 sierpnia 2008 - 15:49

nie sledzilem calej waszej wypowiedzi ale er nie wydaje mi sie jedyna [url=http://www.apple.com/pl/iphone/buy/]Apple (Polska) - iPhone - Gdzie kupić[/url]

#167 Lukasz.com

Lukasz.com
  • 120 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 sierpnia 2008 - 15:53

nie sledzilem calej waszej wypowiedzi ale er nie wydaje mi sie jedyna Apple (Polska) - iPhone - Gdzie kupić

Robi się ciekawie. Wystrzelili z iP jak z procy. Jak tak dalej pójdzie to może to będzie całkiem popularny telefon.

EDIT: Mam na myśli popularny w Polsce

#168 chone

chone
  • 11 postów
  • SkądParis

Napisano 04 sierpnia 2008 - 16:01

jak dla mnie jest to jakieś nieporozumienie ze oferty iP są przedstawione u dwóch rywalizujących operatorów. mieszkam we Francji i iP jest dostępny tylko butikach orange. nawet czysty aparat jest tylko tam dostepny.

#169 Lukasz.com

Lukasz.com
  • 120 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 sierpnia 2008 - 16:05

Wyobraź sobie: Jesteś w Erze i w Erze chcesz być ale też chcesz iP. I co? Zmieniasz sieć? Niektórzy tak zrobią a inni nie a chodzi o to żeby sprzedać jak najwięcej iP. Więc sprzedają obu operatorom. Komu wygodniej w Erze do Ery, komu w Orange do Orange.

#170 chone

chone
  • 11 postów
  • SkądParis

Napisano 04 sierpnia 2008 - 16:12

prawda, ale cos watpie ze iP bedzie dostepny dla obydwuch sieci. moze robia jakis rekonesans gdzie bedzie wiekrze zainteresowanie: -a) zakupem nowej linii w ab. iPhone -B) dokupienie nowego iPhone do już istniejącego ab.

#171 gluepl

gluepl
  • 138 postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 16:24

Pamiętajcie tylko, że w Europa to nie stany i rządzą tutaj troszkę inne prawa, dla nas potencjalnych klientów chyba lepiej jest jak możemy skorzystać z usług firm która nam odpowiada a nie którą nam narzucono.

#172 Lukasz.com

Lukasz.com
  • 120 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 sierpnia 2008 - 16:35

Jak dla mnie super :D Mi tam wygodniej w Erze więc się ciesze że kilka sieci będzie miało w ofercie iP a nie tylko Orange

#173 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 23:39

Coś tam grzebią sobie grzebią ale na razie nic dla nas :)

przy Telefony komórkowe Orange - abonament, mix, karta i internet przeglądarka muli muli aż dochodzi do pustej strony z menu orange itp (standard). czyli coś jest ale jeszcze nic właściwie :P

EDIT: w adresie chodziło mi o orange.pl slash iphone

#174 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 08:18

Pomarańczowi wczoraj szkolili się z iPhona. Wrażenia pozytywne. Zabiła mnie jednak cena, jaką usłyszalem w jakiej tel. będzie w sprzedaży detalicznej. Nawet jej nie podam bo w sumie trochę nawet nie wierzę... Ale w sumie czego się spodziewać, Orange to marka globalna i kreują swój wizerunek a nie promocje na telefony, inaczej jest w Erze, marka lokalna i bardzo naciskają na promocje więc z nimi wiążę nadzieje - zważywszy że jestem w Erze od kilku lat ;)

#175 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 08:32

Pomarańczowi wczoraj szkolili się z iPhona. Wrażenia pozytywne.
Zabiła mnie jednak cena, jaką usłyszalem w jakiej tel. będzie w sprzedaży detalicznej. Nawet jej nie podam bo w sumie trochę nawet nie wierzę...

ee tam nie podam, podaj smialo.. cena detaliczna to może cena bez abo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych