Orginalny Kabel USB - Zepsuty?
Rozpoczęty przez
Hawken12
, 20 cze 2013 14:13
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 czerwca 2013 - 14:13
Witam! otóż wczoraj kupiłem iPhone 2g "kolekcjonerskiego" do mojej małej kolekcji (iPod touch 2g i teraz iPhone) ale zauważyłem że kabelek nie ładuje :/. Popatrzyłem w bebechach,wszystko OK , ale jak popatrzyłem na wejście kabla (100% org.) to zauważyłem że tych "dodatkowych" drucików jest 6e i tutaj jest problem , czy kabel jest zepsuty właśnie z powodów pinów czy z innej "strony" (bo wg mnie tam chyba powinno być 30 pinów)?
P.S do iPoda kabla też nie miałem bo miły pan "zapomniał" wrzucić go do pudełka ;/.
Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość
Napisano 20 czerwca 2013 - 15:44
W przewodzie nie musi być wszystkich pinów, bo nie są one potrzebne do komunikacji USB i ładowania, służą do innych połączeń i nie są w zwykłym kablu montowane.
Sprawdź na innym przewodzie i jeśli nie będzie ładować to prawdopodobnie uszkodzone jest złącze lub taśma.
A ten iPhone jest włączony i nie pokazuje ładowania czy w ogóle się nie włącza ?
Napisano 20 czerwca 2013 - 17:45
Problem sloved! Kabel był naderwany i dlatego nie ładował. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc 
- - - Połączono posty - - -
Leeecz tutaj się pojawia kolejny problem... Ekran jest biały i tylko logo apple jest szare. Czy to ma być "tak" czy coś z wyświetlaczem?
EDIT. Dodatkowo bootloop po załadowaniu systemu ikonki są na 1 sec (takie jakieś niebieskie ) i się wyłącza ;-;
EDIT2. Bootloop naprawiony teraz pozostaje tylko problem z wyświetlaczem który na 100% jest uszkodzony bo wyświetla wszystko "dupnie" (tylko parę odcieni kolorów).
- - - Połączono posty - - -
Leeecz tutaj się pojawia kolejny problem... Ekran jest biały i tylko logo apple jest szare. Czy to ma być "tak" czy coś z wyświetlaczem?
EDIT. Dodatkowo bootloop po załadowaniu systemu ikonki są na 1 sec (takie jakieś niebieskie ) i się wyłącza ;-;
EDIT2. Bootloop naprawiony teraz pozostaje tylko problem z wyświetlaczem który na 100% jest uszkodzony bo wyświetla wszystko "dupnie" (tylko parę odcieni kolorów).
Napisano 20 czerwca 2013 - 21:37
iPhone pierwszej generacji jeśli jest mocno rozładowany to trzeba go trzeba długo ładować aby uruchomił się do końca i nie resetował. Dlatego pewnie udało Ci się ten problem rozwiązać.
Odnośnie ekranu to trzeba go sprawdzić przez podłączenie innego sprawnego. Jeśli LCD jest uszkodzony to niestety koszt naprawy jest niewspółmierny do wartości telefonu. W iPhone 2G LCD jest połączony razem z dotykiem i koszt takiego modułu to około 300 złotych.
Napisano 20 czerwca 2013 - 22:14
Hmm już wolę chyba sprzedać ten model niż się z nim tak męczyć i kupić 3GS :/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych