Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#1051 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 09 lipca 2013 - 10:00

Dobra, dla wszystkich którym pokazywał się błąd podczas aktualizacji przez OTA: Ściągnijcie iOS 7 beta 3 ipsw i wgrajcie z shiftem/opcją przez iTunes na PC/Maku. Ja się bawiłem w restore jak debil, zamiast od razu tak zrobić. Dodam jeszcze, że beta 3 działa szybciej na iP 5. Telefon mniej się grzeje, bateria chyba dłużej trzyma. Zauważyłem że się w końcu nie wywala przy robieniu zdjęć przez ekran blokady ;) Na dzień dobry ustawiona jest większa czcionka. Można ją bez problemu zmniejszyć w ustawieniach. BTW, może nie grzeszę inteligencją dzisiaj, ale nie na tyle by .dmg na PC odpalać ;D

#1052 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 09 lipca 2013 - 11:02

Tak jest od iOS5.

Pobierają się po kolei, nie na raz (iOS 5/6)

#1053 dominikkk1

dominikkk1
  • 43 postów

Napisano 09 lipca 2013 - 11:18

Laguje dalej na iP 4?

#1054 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 lipca 2013 - 11:18

Gdy zapytamy Siri "what are you doing?" odpowiada "I'm learning some new languages." Polski głos w 'Sterowaniu głosowym został znacznie zmieniony względem iOS 6, więc możliwe, że Wrześniu pojawi się Siri w języku Polskim. Co myślicie?

#1055 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 09 lipca 2013 - 11:24

Przeglądnąłem strony od mniej więcej 90 do końca i co chwila ktoś pyta "czy nadal laguje na iPhone 4" mimo, że prawie na każdej stronie ktoś o tym pisze. Ludzie, czytajcie trochę! Ps. nie mogę doczekać się zakupu nowszego iPhona :D Teraz mam 3GS i już mnie irytuje jego powolność :D

#1056 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 09 lipca 2013 - 11:55

Potwierdam ze ip4 stal sie "uzywalny" dalej daleko mu do 6.1.3 ale da sie uzywac telefonu na beta 3

#1057 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 lipca 2013 - 12:04

Polski głos w 'Sterowaniu głosowym został znacznie zmieniony względem iOS 6, więc możliwe, że Wrześniu pojawi się Siri w języku Polskim. Co myślicie?

Marzenia ściętej głowy. Prędzej Apple wycofa wszelkie pozwy wobec Samsunga niż zobaczymy Siri we wrześniu "mamroczącą" w naszym języku.

#1058 adr43

adr43
  • 181 postów

Napisano 09 lipca 2013 - 12:14

macie opcje wyboru glosu w siri meskiego albo zenskeigo? bo ja nie mam

#1059 iErnest

iErnest
  • 189 postów

Napisano 09 lipca 2013 - 12:59

Witajcie ! Przejrzałem już 30 stron tematu, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Jak powrócić do iOS 6 z iOS 7 ? Zainstalowałem beta 3 i telefon cały czas mi się resetuje. Skąd pobrać iOS 6 ? Proszę o pomoc

#1060 bartorux

bartorux
  • 146 postów
  • SkądGdańsk/Łeba, Poland, Poland

Napisano 09 lipca 2013 - 13:11

Czy ktoś znalazł w becie możliwość odtwarzania wszystkich utworów jednego wykonawcy w muzyce tak jak to zawsze było? Ja widzę jedynie możliwość albumową

- - - Połączono posty - - -

Witajcie !

Przejrzałem już 30 stron tematu, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Jak powrócić do iOS 6 z iOS 7 ? Zainstalowałem beta 3 i telefon cały czas mi się resetuje. Skąd pobrać iOS 6 ? Proszę o pomoc

Tryb DFU. Odtwarzasz telefon trzymając chyba shifta na windowsie i pokazujesz mu softa 6.1.3.
http://www.felixbrun.../iPod/firmware/

#1061 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 09 lipca 2013 - 13:21

A ja tak z innej beczki ale w temacie wygladu iOS7. Strona Planety FM (Planeta) do zludzenia przypomina iOS7

#1062 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 lipca 2013 - 13:48

Baner powiadomień w beta3

http://youtu.be/21MZYJi3Y5s

#1063 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 09 lipca 2013 - 14:40

bug przy zmianie tapety na jakąkolwiek "nieanimowaną" nie pojawia się ona na pełnym ekranie tylko zostawia czarny pasek na górze(bateria wifi nazwa operatora zasięg) po ponownej próbie zmiany tapety wywala do home ktoś wie jak to obejść czy muszę żyć z bąbelkami do beta 4?:D

#1064 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 09 lipca 2013 - 14:52

Co Apple znowu odwala... Ustawienia->Safari->Wypełnianie->Zachowane hasła. Czyli co? Każdy kto do ręki weźmie mój telefon ma jak na dłoni wszystkie moje hasła? Nawet wykropkowane nie są, tylko jawnie podane obok loginów. Miło. W OS X trzeba podać hasło admina a tu nic. Mam nadzieję, że to poprawią.

#1065 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 09 lipca 2013 - 15:05

Co Apple znowu odwala... Ustawienia->Safari->Wypełnianie->Zachowane hasła. Czyli co? Każdy kto do ręki weźmie mój telefon ma jak na dłoni wszystkie moje hasła? Nawet wykropkowane nie są, tylko jawnie podane obok loginów. Miło.
W OS X trzeba podać hasło admina a tu nic. Mam nadzieję, że to poprawią.

Po to są deweloperzy żeby właśnie takie błędy, zgłaszać w raportach.

Zapewne zostanie to poprawione ze względu na to iż jest to wyraźny błąd.

#1066 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 09 lipca 2013 - 15:20

Tapeta zostawia czarny pasek bo po prostu nie jest przesunieta do samej gory. Odkrylem dwie rzeczy ktore jeszcze nie zostaly tutaj wymienione. W trybie panoramicznym okladek mozna przyblizyc. A gdy na zablokowanym ekranie mamy wlaczona muzyke mozemy przyciskiem home zmieniac pomiedzy zegarem a guzikami nawigacji muzyki.

#1067 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 09 lipca 2013 - 15:35

Tapeta zostawia czarny pasek bo po prostu nie jest przesunieta do samej gory.

Nie, to nie wina tapety. Dzieje się tak przy tapetach nie animowanych, statycznych, standardowych, dostarczanych przez Apple.

#1068 Remik666

Remik666
  • 105 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 lipca 2013 - 15:51

Pytanie za 100 punktów ;) ……..

#1069 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 09 lipca 2013 - 18:33

Po paru godzinach z beta 3 na ip4 juz jest dramat nawet sie pisac nie da tak laguje i wszystko tnie niemilosiernie. Kolejna beta i kolejna poracha zenada

#1070 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 09 lipca 2013 - 18:45

Po paru godzinach z beta 3 na ip4 juz jest dramat nawet sie pisac nie da tak laguje i wszystko tnie niemilosiernie. Kolejna beta i kolejna poracha zenada

Z tego słynie wersja BETA więc jeśli jesteś niezadowolony, zawsze możesz wrócić do iOS 6.1.3

Zainstalowane na iPhone 5 oraz 4. W porównaniu z B2 jest to znacząca różnica w szybkości działania. Miałem problem z odtwarzaczem muzycznym na iP5 ale w B3, problem już nie występuje. AirDrop w iOS 7 Seed 3 nie jest kompatybilny z AirDrop w iOS 7 S1 (sprawdzone). Czasami Message się 'sypie'. Np. przy przechodzeniu do innej aplikacji, następnie powrót do Wiadomości, kończy się Crash'em.

Na iPhone 4 jest mały problem z Lock Screen oraz temperaturą. Poprawili zużycie baterii.

#1071 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 09 lipca 2013 - 20:53

Bylo to powtarzane x razy. Bety sa dla developerow by wylapali bledy oraz przystosowali swoje aplikacje do nowej wersji systemu aby w momencie premiery systemu dla uzytkownikow wydac aktualizacje. Ja zainstalowalem tylko iOS7 beta1 tylko by sie pobawic i wrocic do 6.1.4 i poczekam do wrzesnia/pazdziernika na GM.

#1072 bartorux

bartorux
  • 146 postów
  • SkądGdańsk/Łeba, Poland, Poland

Napisano 09 lipca 2013 - 20:56

Moje porównanie bety 2 i 3. Nowa nareszcie idzie używać. Animacje są płynne i nic nie zacina. Pomiędzy przełączaniem na multitasking laggowało teraz jest ok. Animacje ikonek bajerki :) Bateria jeszcze nie wiem, ale grzanie się telefonu nadal mocno widać. Górny status bar podobał mi się mniejszy. Kod pin karty tym razem jest do odblokowania po włączeniu telefonu. Nie trzeba wybierać numeru. Nie wiem co jeszcze oznaczają małe niebieskie ikonki przy aplikacjach. Całość na wielki plus za to że wszystko przyspieszyło ;) Crasha jeszcze nie miałem

#1073 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 09 lipca 2013 - 22:54

Moje porównanie bety 2 i 3.
Nie wiem co jeszcze oznaczają małe niebieskie ikonki przy aplikacjach. Całość na wielki plus za to że wszystko przyspieszyło ;) Crasha jeszcze nie miałem

Małe niebieskie oznaczają, że zainstalowałeś lub zaktualizowałeś aplikację i jeszcze jej nie włączałeś. To taki status "nowy".

#1074 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 lipca 2013 - 23:20

No to witam. Tak to BETA.

Testuje już kilka godzin na iPhone 4 i jest i wiele lepiej niż podczas BETA testów z wersją 2. Napewno poprawił się stan baterii. Kilka problemów z Lock Screen etc. To na tą chwile.

Bateria działa identycznie jak na becie 2, nie widzę różnicy. Czy jest lepiej ? Poużywaj dłużej to zobaczysz że telefon się zamuli i nie będzie nadawał się do użytku, zresztą z tego co tu czytałem nie tylko ja to zauważyłem. Tak więc wg. mnie zero rewelacji w przypadku 4.

#1075 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 09 lipca 2013 - 23:24

Bateria działa identycznie jak na becie 2, nie widzę różnicy. Czy jest lepiej ? Poużywaj dłużej to zobaczysz że telefon się zamuli i nie będzie nadawał się do użytku, zresztą z tego co tu czytałem nie tylko ja to zauważyłem. Tak więc wg. mnie zero rewelacji w przypadku 4.

Zauważyłem iż u mnie (tak samo jak w przypadku iP 5) występuje problem z nagłym Crash'em wiadomości. Nie wiem jak u innych osób. Postaram się jutro wrzucić kilka nowych info. o działaniu BETA 3 na iP 4 i 5.

Możliwe iż jest tak jak mówisz. Zbyt krótko używam B3 na iP 4 by wyciągać jakiekolwiek wnioski.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych