Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#876 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 13:46

Takie rzeczy to mogą się dziać w wersji pre Alpha, a nie w wersji Beta

Aha. Zupełnie nowy system a Ty chcesz mnieć już wersję RTM?

- zdecydowanie nie powinna kasować kontaktów czy innych elementów. No ale jak widać Apple ma swoje pojęcie wersji Beta.

No tym zdaniem to ty mnie rozwaliłeś doszczętnie. iOS7 instalujesz dobrowolnie i na własne ryzyko,a Ty się żalisz jak to ona nie jest. Przestań!

#877 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 lipca 2013 - 13:56

Aha. Zupełnie nowy system a Ty chcesz mnieć już wersję RTM?

No tym zdaniem to ty mnie rozwaliłeś doszczętnie. iOS7 instalujesz dobrowolnie i na własne ryzyko,a Ty się żalisz jak to ona nie jest. Przestań!

Zupełnie nowy system? Proszę Cię...Zupełnie nowy system to był Windows Phone w stosunku do Windows Mobile a nie iOS 7 względem 6.

Nie żalę się tylko skomentowałem wypowiedź jednego z użytkowników odnośnie bety, w którym to padły stwierdzenia, że jak najbardziej dopuszczalne jest to, że mogą być skasowane kontakty, zdjęcia itd. Tylko tyle, żadnych żali nie mam, po prostu inni producenci przyzwyczaili mnie do tego, że jak coś jest nazwane wersją beta to nie zachowuje się ona jak pre alpha - tyle i aż tyle. Na tym kończę, bo zaraz zostanę tu "ukamienowany" za to, że w ogóle śmiem napisać coś niepochlebnego.

#878 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 04 lipca 2013 - 19:35

Ludzie, Apple nie wydawało i nie wydaje czegoś takiego jak pre-alpha, alpha, gama czy jakieś inne omegi. Każdy testowy soft to dla nich BETA. Beta i już. Soft, który ma być kandydatem do wydania oficjalnej wersji to nie Beta, tylko Golden Master. Jeszcze raz. Nie masz konta dev i aplikacji, które musisz dostosować czy nauczyć się zwyczajnie nowego API przed czasem to nie instaluj systemu w wersji BETA. To nie dla Ciebie. Korzystaj dalej z iOS6 i nie narzekaj, że coś się wysypuje - tak ma się prawo zachowywać system, to wersja beta.

#879 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 11:10

Wcześniej pytałem o efekt 3D na ekranie blokady w iPhone 4. A w 4S jest ta funkcjonalność?

#880 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 12:53

Zastanawiają mnie te animowane tapety. Wspaniale by było, gdyby w App Store pojawiła się specjalna kategoria z animowanymi tapetami dla iOS; są na ten temat jakieś informacje?

#881 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 05 lipca 2013 - 13:50

Zastanawiają mnie te animowane tapety. Wspaniale by było, gdyby w App Store pojawiła się specjalna kategoria z animowanymi tapetami dla iOS; są na ten temat jakieś informacje?

Co ty dopiero coś od Apple kupiłeś? Najprędzej Ci Cydia da taką możliwość. Podejrzewam, że dostaniesz pewnie kilka tapet live w standardzie i albo jedna z nich albo żadna.

#882 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 05 lipca 2013 - 13:53

Oj schreder tu bym nie był taki pewny ;). Być może będzie można dokupić dodatkowe za 0,89€ za sztukę ;).

#883 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 14:17

Co ty dopiero coś od Apple kupiłeś? Najprędzej Ci Cydia da taką możliwość. Podejrzewam, że dostaniesz pewnie kilka tapet live w standardzie i albo jedna z nich albo żadna.

Dali jakieś pseudo dzielenie się informacjami, zdjęciami itp. (oczywiście tylko Apple <-> Apple) to liczyłem i na to... Ale pewnie masz rację :D
Oczywiście są teraz osoby, które wcześniej twierdziły że „po co przesyłanie przez bluetooth przecież jest email ;////” To teraz AirDrop to rewolucja omg konkurencja tak nie ma :roll:

#884 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 05 lipca 2013 - 14:24

No może i dodadzą taką opcję, żeby tapetki można było ściągać, ale ja wątpię.

#885 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 05 lipca 2013 - 14:35

Dali jakieś pseudo dzielenie się informacjami, zdjęciami itp. (oczywiście tylko Apple <-> Apple) to liczyłem i na to... Ale pewnie masz rację :D
Oczywiście są teraz osoby, które wcześniej twierdziły że „po co przesyłanie przez bluetooth przecież jest email ;////” To teraz AirDrop to rewolucja omg konkurencja tak nie ma :roll:

No nie, konkurencja ma nfc.
Ja podtrzymuję swoje zdanie: iOS7 jest ładny, działa to jak działa, ale to beta. Niestety musiałem przywrócić 6.1.3 bo telefon nie reagował na dotyk w ogóle (nawet po wywołaniu sterowania głosowego). Czekam z niecierpliwością na pełną wersję bo iOS6 jest już dla mnie za brzydki ;).

#886 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 05 lipca 2013 - 17:12

Dzisiaj mój iphon 4 tez zgłupiał na ios7b2,zawiesił się po zresetowaniu nie działa dotyk,kilka razy jeszcze próbowałem reset,lecz nic to nie daje.Za pomocą sterowania głosowego włączyłem muzyke i tak sobie gra,czekam aż padnie baterie pozostało 2%. Ciekawe czy po rozładowaniu dotyk będzie działał.jak coś to dam znać. Edit;po rozładowaniu dotyk działa.;D

#887 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 05 lipca 2013 - 17:22

Dzisiaj mój iphon 4 tez zgłupiał na ios7b2,zawiesił się po zresetowaniu nie działa dotyk,kilka razy jeszcze próbowałem reset,lecz nic to nie daje.Za pomocą sterowania głosowego włączyłem muzyke i tak sobie gra,czekam aż padnie baterie pozostało 2%. Ciekawe czy po rozładowaniu dotyk będzie działał.jak coś to dam znać.

Wątpię, żeby zadziałał od rozładowania.

#888 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 19:14

Dzisiaj mój iphon 4 tez zgłupiał na ios7b2,zawiesił się po zresetowaniu nie działa dotyk,kilka razy jeszcze próbowałem reset,lecz nic to nie daje.Za pomocą sterowania głosowego włączyłem muzyke i tak sobie gra,czekam aż padnie baterie pozostało 2%. Ciekawe czy po rozładowaniu dotyk będzie działał.jak coś to dam znać.
Edit;po rozładowaniu dotyk działa.;D

Miałem tak samo :D u mnie pomogło włączenie wybierania głosowego i próba połączenia z pierwszym lepszym numerem :)

#889 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 lipca 2013 - 21:54

ile pamięci zostaje po wgraniu bety na iphone 4 8gb??

#890 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 05 lipca 2013 - 22:10

Tyle co masz i teraz,czyli około 6,7gb jeśli dobrze pamietam,dzisiejszego dnai mój iP4 ostro głupiał jutro dam zdjecia

#891 sakulec

sakulec
  • 22 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 22:11

Ok 6,2 gb

#892 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 lipca 2013 - 12:34

No nie, konkurencja ma nfc.

NFC nie jest rozwiazaniem konkurencyjnym dla AirDrop. Zarowno Android Beam jak i AirDrop dzialaja na Wi-Fi Direct. NFC po prostu taki dodatkowy bajerek, ze zamiast wybierac w telefonie osoby ktorej chcemy cos przeslac, po prostu stykasz (parujesz) telefony pleckami. Po sprarowaniu mozesz juz odlozyc telefon, bo plik leci po sieci Ad hoc.

#893 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 06 lipca 2013 - 12:38

haha, nie wiem czy to było na forum ale przez przypadek to odkryłem i mi się spodobało :D jak się palcem przesunie w lewo w wiadomościach to pokazuje godziny poszczególnych wiadomości :D [ATTACH=CONFIG]15856[/ATTACH]

#894 TeToslaw

TeToslaw
  • 243 postów

Napisano 06 lipca 2013 - 13:26

haha, nie wiem czy to było na forum ale przez przypadek to odkryłem i mi się spodobało :D jak się palcem przesunie w lewo w wiadomościach to pokazuje godziny poszczególnych wiadomości :D

[ATTACH=CONFIG]15856[/ATTACH]

Już było

#895 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 lipca 2013 - 14:09

Z tego co zaobserwowałem, przyczyną błędu z brakiem reakcji na dotyk jest komunikat o niskim poziomie baterii.

#896 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 06 lipca 2013 - 21:44

Z tego co zaobserwowałem, przyczyną błędu z brakiem reakcji na dotyk jest komunikat o niskim poziomie baterii.

Potwierdzam problem z niedziałającym dotykiem wystepuje tylko w chwili słabej baterii poniżej 8%.Dzisiaj miałem to samo co ostatnio ale wyłączyłem tel.dlatego bo wszystko cieło,mialem wtedy poniżej 10% i miałem problem z dotykiem.A to co nowego znalazłem,czarne tło, czasami mam takie kwiatki [ATTACH=CONFIG]15872[/ATTACH] najczęściej zmienia sie po szybkim przechodzeniu po stronach menu, a tu nastepny raz trochę póżńiej [ATTACH=CONFIG]15873[/ATTACH] Miał ktoś coś podobnego?

#897 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 07 lipca 2013 - 08:20

Jutro powinna wyjść beta 3 więc może poprawili trochę błędów....

#898 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 08:47

A to co nowego znalazłem,czarne tło, czasami mam takie kwiatki [ATTACH=CONFIG]15872[/ATTACH] najczęściej zmienia sie po szybkim przechodzeniu po stronach menu, a tu nastepny raz trochę póżńiej [ATTACH=CONFIG]15873[/ATTACH] Miał ktoś coś podobnego?

Tak.

#899 Kondri

Kondri
  • 79 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 11:48

Witam. Otóż posiadam obecnie ios7 w wersji beta 2 system jak system, wersja beta, więc cudów nie ma, słabiutka stabilność, fc aplikacji etc, no i co oczywiste nie nadaje się to do dłuższego użytku. Chciałem więc powrócić na stary dobry Ios6, lecz jest mały problem, nie da się odtworzyć archiwum zrobionego na ios7 na ios6, czy jest inny sposób, aby powrócić na starszą wersję, wraz z wszystkimi smsami, historią połączeń, aplikacjami etc? Czy jestem skazany na Ios7?:P rady typu "mogłeś nie instalować" możecie dobie darować. Pozdrawiam PS: próbowałem z itunes jak i z icloud "piszę że żadne z moich archiwów nie jest zgodne z wersją ios 6.1.3, "wymagany IOS7" ;>

#900 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 lipca 2013 - 12:31

Ponoć nie da się zgrać archiwum stworzonego na nowym iOS na starszym. Musisz raczej żyć na iOS7 aż do oficjalnej wersji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych