Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#651 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 22 czerwca 2013 - 13:18

To powinno rozwiązać wasze wątpliwości.

Dołączona grafika

Tylko na tej stronie wątku. Na następnej znowu będzie, że 24 czerwca...

#652 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 22 czerwca 2013 - 23:20

Nie instaluj bety iOS 7 jeśli to Twój jedyny telefon | Makowe ABC

To makowe ABC nie jest chyba zbyt kompetentnym zrodlem informacji skoro podaja ze nie da sie OFICJALNIE wrocic do poprzedniego softu. A ja sie pytam, do jasnej cholery, jakim cudem udalo mi sie wrocic kilkukrotnie do 6.1.4 poprzez itunes, naciskajac po prostu "Odtwórz"???
Jakies czary-mary? I to nie byla oficjalna droga odtworzenia softu? Pierdoły piszą i tyle.

A teraz z innej beki - wybaczcie, ze o tym bede gadał ale nie chcialo mi sie wertowac 90 stron postow (nie odbierajcie to za ignorancje). Mam nieodparte wrazenie, ze aparat chodzi o wiele szybciej i robi o wiele lepsze zdjecia. Dzis kolejny raz mialem okazje przetestowac do w akcji, fotografujac moje dzieci na festynie. Wiadomo, ze dzieci bywaja nieprzewidywalne i do uchwycenia takich tematow potrzebny jest sprzet o bardzo szybkim autofokusie. Sa to ujecia niepozowane. Jakie bylo moje zdziwienie kiedy wgralem zdjecia na kompa. Ostre, wyrazne, piekne kolory. Jednym slowem, genialne. Rzucilem okiem na moja cyfrowke ktora mialem ze soba. A tam zero zdjec na karcie pamieci. Okazalo sie, ze iPhone wystarczyl do zrobienia naprawde dobrych zdjec. Nie tylko przyzwoitych. Ale naprawde dobrych. Czy Wy tez odniesliscie wrazenie ze w sofcie 7 ktos dobrze namieszal w kwestii aparatu? :)

#653 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 23 czerwca 2013 - 09:40

@UP No o tym aparacie to chyba jeszcze nic nie było w tym wątku (o jakości zdjęć). Może ktoś jeszcze sprawdzi i potwierdzi, bo może jakieś sterowniki ponownie przepisali (ciekawe czy ta fioletowa poświata występuje ciągle w ip5, o ile wcześniej jej nie usuneli).

#654 Ileev

Ileev
  • 137 postów
  • SkądŻory, PL

Napisano 23 czerwca 2013 - 10:53

@up Przed chwila sprawdziłem i fioletowa poświata nadal występuje. Co do jakości zdjęć to jakoś nie zauważyłem różnicy. Może to dlatego, że odkąd zainstalowałem iOS7 zrobiłem tylko pare zdjęć.

#655 Kulker

Kulker
  • 86 postów

Napisano 23 czerwca 2013 - 11:54

Używam już jakiś czas ios 7 beta 1 i nie wiem czy Wy tez tak macie ale w tym momencie telefon trzyma 2 godziny... procenty naładowania nikną w oczach a na początku tak nie było... Nie wiem co jest grane

#656 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 czerwca 2013 - 12:03

Używam już jakiś czas ios 7 beta 1 i nie wiem czy Wy tez tak macie ale w tym momencie telefon trzyma 2 godziny... procenty naładowania nikną w oczach a na początku tak nie było... Nie wiem co jest grane

Zainstaluj jeszcze raz. U mnie bateria trzyma normalnie, tak samo jak na iOS6.

#657 Kulker

Kulker
  • 86 postów

Napisano 23 czerwca 2013 - 12:04

Zainstaluj jeszcze raz. U mnie bateria trzyma normalnie, tak samo jak na iOS6.

U mnie też trzymała a nagle przestała. Mówisz, że to pomoże, że coś się porobiło pewnie w systemie?

#658 mateuszmjm

mateuszmjm
  • 69 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 czerwca 2013 - 12:36

Miałem zainstalowany iOS7 Beta na iP4S działało to hmmmm, działało. Powróciłem jednak do 6.1.3 i mam problem z aplikacją mail. Dodam konto Gmail pobiera tylko część wiadomości po czym po ok 2 sek. aplikacja sama się wyłączy, z aplikacją Gmail działa wszystko ok. Czy może być to kwestia softu 6.1.3?

#659 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 23 czerwca 2013 - 12:52

A my rozmawiamy o 6.1.3 czy beta 7.0? Zrób restore i sprawdź czy pomoże. Co do bety: foldery nie są animowane przy otwieraniu jeśli znajdują się w docku (u mnie social media: apka fb, twitter i instagram). Będąc na pulpicie zachowuje się normalnie. Dodatkowo zrobiłem czysty system na ios7 i jest duża różnica niż przy opcji z update do 7.0. Teraz jest wgrany normalnie (poprzez odtwórz) i poprawa jest znaczna. Bateria u mnie - 2 dni normalnego używania telefonu, parę połączeń, trochę wi-fi i non stop włączone 3G. Da się używać na co dzień wg. mnie i czekam na dalsze aktualizacje.

#660 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 23 czerwca 2013 - 12:56

[ATTACH=CONFIG]15643[/ATTACH] iPhone 4

#661 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 23 czerwca 2013 - 16:00

Jeśli chodzi o aparat to u mnie pojawiły się wczoraj dziwne artefakty, mam nadzieję że to wina iOS 7 a nie hardware. Zniknęły oczywiście po minucie i już ich nie ma. Co do aparatu niestety nie wykazałem się inteligencją. Miałem zrobić zdjęcia na iOS 6 a potem te same kardy powtórzyć z betą. Zdjęcia poszły w kosmos przy upgrade do bety. Wydaje mi się, że są one lepszej jakości. No ale nie mam nic na potwierdzenie tej tezy.

#662 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 23 czerwca 2013 - 17:18

[ATTACH=CONFIG]15643[/ATTACH]
iPhone 4

Szkoda że telefon był podłączany pod USB od czasu ostatniego ładowania.

#663 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 23 czerwca 2013 - 22:05

Mam iOS 7 od pierwszego dnia. Zapłaciłem nawet 5 jurków za dodanie do konta dewelopera mojego iPhonea. Moje odczucia: Dzień pierwszy i WWDC: syf, ale zainstaluje i potestuje. Dzień drugi: ale miód i powiew świeżości :) Dzień trzeci i każdy kolejny do wczoraj: odczucia coraz gorsze (wydaje mi się ze nikt do dnia prezentacji nie widział koncepcji tego kolesia. Pewnie zamknęli go z jednym grafikiem - przytakującym dupowłazem, ktory bał się cokolwiek powiedzieć, flipczartem i markerem w jakimś bunkrze, żeby nie daj Boże nie wściekły te "perełki" Dzień dzisiejszy: powrót do iOS 6.1.4, jakaś taka ulga, wszystko piękne, na swoim miejscu, tak jak zawsze. ...powiało Steve'm :( smutek ogarnia bo ten zezowaty Dżonatan jeszcze gotów łapę położyć na OSX...

#664 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 23 czerwca 2013 - 22:38

Problemów z folderem w docku ciąg dalszy. Nie da się z niego wyjąć aplikacji na pulpit, automatycznie mamy respring. Na szczęście folder z docka da się zdjąć bez problemu, wyciągnąć aplikację i wsadzić folder na swoje miejsce. Poza tym beta na świeżo działa naprawdę o niebo lepiej niż z kopią. Czekam na update i mam nadzieję, że drobne problemy znikną szybko.

#665 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 00:40

Mam iOS 7 od pierwszego dnia. Zapłaciłem nawet 5 jurków za dodanie do konta dewelopera mojego iPhonea.
Moje odczucia:
Dzień pierwszy i WWDC: syf, ale zainstaluje i potestuje.
Dzień drugi: ale miód i powiew świeżości :)
Dzień trzeci i każdy kolejny do wczoraj: odczucia coraz gorsze (wydaje mi się ze nikt do dnia prezentacji nie widział koncepcji tego kolesia. Pewnie zamknęli go z jednym grafikiem - przytakującym dupowłazem, ktory bał się cokolwiek powiedzieć, flipczartem i markerem w jakimś bunkrze, żeby nie daj Boże nie wściekły te "perełki"
Dzień dzisiejszy: powrót do iOS 6.1.4, jakaś taka ulga, wszystko piękne, na swoim miejscu, tak jak zawsze.
...powiało Steve'm :( smutek ogarnia bo ten zezowaty Dżonatan jeszcze gotów łapę położyć na OSX...

So sad…
Porównywać bete 7 do GM 6.1.4… Kiedy do niektórych z was dojdzie że to beta, i ma prawo działać jak działa. Do GM jeszcze dużo czasu i pewnie tyle samo się zmieni.

#666 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 24 czerwca 2013 - 09:43

Ale spokojnie, to jest odnośnie wyglądu i faktycznie tu nie powinno się dyskutować co jest ładne, a co nie. Ja po czasie spędzonym z betą nie mogę już patrzeć na ios6. Działanie mnie drażni, ale wiem, że dużo się jeszcze zmieni ;).

#667 Nacktarn

Nacktarn
  • 1 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 24 czerwca 2013 - 10:47

Temat ten ma ponad 100 stron, jeśli się powtarzam to wybaczcie, ale chcę dorzucić swoje 3 grosze. Ogólnie na moim staruszku iP4 ios7 działał poprawnie, zauważyłem nawet że bateria wolniej schodziła (mogła to być Jedak kwestia tego że wcześniej miałem poinstalowane milion aplikacji). Jednak miałem jeden drastyczny problem, przez który musiałem wrócić do iOS6 - nie działający gps. Nawgiacja znajdowała moją pozycję (mniej więcej) ale nie podążała dalej. Sprawdzałem na mapach apple (na ios7 to tomtom), google maps i na kupionym sygicu i wszędzie gps był martwy.

#668 pnarowski

pnarowski
  • 28 postów
  • SkądMielec

Napisano 24 czerwca 2013 - 11:27

Witam! Używam tel. Apple od 4 lat i powiem tak. Jeżeli pojawi się beta nowego oprogramowania, od razu instaluję ją na swoim iPhone. Nigdy nie zdarzyło mi się powrócić do poprzedniej, oficjalnej wersji softu. Dlaczego? Ponieważ IOS po prostu działa, nawet w wersji beta. Jeżeli jakąś aplikację wywala, to jest ona dla mnie tak mało znacząca (czytaj rzadko używana), że nie ma problemu. Twierdzę, że nawet każda beta od Apple zostawia w tyle systemy konkurencji. I tyle w temacie. Pozdrawiam.

#669 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 15:55

Czy może ktoś napisać z użytkujących 7 a przy okazji Wimp'a czy działa to razem?

#670 Ileev

Ileev
  • 137 postów
  • SkądŻory, PL

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:58

JUŻ JEST!

Dołączona grafika

#671 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 czerwca 2013 - 18:23

Pierwsze screeny z iOS7 beta2

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika

#672 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 18:24

Jakie piękne ikonki :D Jak ktoś pobierze na 4, proszę o info co do szybkości działania ;)

#673 memento

memento
  • 49 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 18:24

Widzę dodany dyktafon? Jak prędkość?

#674 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 czerwca 2013 - 18:30

Pojawiła się również wersja na iPada.

Dołączona grafika

#675 adr43

adr43
  • 181 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 18:31

jak ta wersja beta 2 z jezykiem polskim? wszystko już spolszczone?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych