No muszę potwierdzić, że od GM jest czad z zasięgiem sieci włącznie z WiFi, z baterią również. Do tej pory każdy iPhon w miejscu gdzie mieszkam ledwie E widział, 1-2 kreski, o 3G mogłem pomarzyć najbliżej w promieniu 150m. Jak wracałem, nie wyłączyłem 3G, to nie dało się korzystać, rozmowy przerywało, głuchły, koszmar. Od tygodnia wróciłem po krótkim mezaliansie z HTC do iP5 i takie zaskoczenie. Mam pełny zasięg E, a jak włączę 3G, to nic nie zrywa, mało tego, zdarza mi się wewnątrz domu, że mam 2 kreski 3G i działa, a z jednej strony domu pod tarasem i w ogrodzie mam pełne 3G. Do tego WiFi też jakby w dużej mierze się polepszyło. Mam dom w parterze, dość rozległy w poziomie i router 5GHz z jednej strony domu, w drugim końcu sięgał ledwie albo wcale, dzisiaj w każdym iPhonie (w domu są 3) jest full, więc to by potwierdzało tezę poprawki w 7, nikt mi sieci nie zmodernizował bez mojej wiedzyMi na iOS7 znacząco poprawił się zasięg, ale dopiero w wersji GM z tego co widzę, no i bateria trzyma dużo dłużej:
2 dni 7 godzin / 7 godzin używanie.
Lubię.

Są dwie możliwości, albo faktycznie trafiłem na dobrą sztukę, bo kupiłem nową 5 z Appstore, do tego GM rzeczywiście dopracowali w tym względzie, albo Orange działa z połączeniem nadajników T-Mobile, tak jak o tym trąbią, dostałem nawet SMSa, że trwają prace i do 30.09 mogą występować utrudnienia z siecią.
Bateria też zaskakuje, po odłączeniu od ładowania po 23 zaglądam rano koło 8 i widzę 100%, tego nigdy nie byliśmy w stanie uzyskać, to samo na żony 4S, kupiłem jej w sobotę, wrzuciłem GM i jest ogólnie mówiąc idealnie, bateria w 10 miesięcznym trzyma tak samo jak w nowej 5, zasięg idealny, żadnych przycięć, wiadomo, że ogólnie chodzi wolniej, włączając jakąś aplikację jest 1-2 sek różnicy do 5, ale przecież to jest technologicznie zrozumiałe.
Może idzie lepsze z 7

Tak BTW, żeby nie było tak idealnie, to nie rozumiem idei rozdzielenia funkcji telefonu z FT. Zdublowane zupełnie bez powodu, dodając ulubione w FT widoczne są w ulubionych w tel., mamy je podwójne i to bardzo irytuje. Poza tym może ktoś mnie oświeci przy okazji, jak kiedyś chciałem dzwonić na FT i miałem kontakt, który miał 2-3 adresy i nr tel do dzwonienia, mogłem wybrać gdzie chcę zadzwonić. Mam znajomych na liście, którzy mają pewne specyficzne ustawienia, nr tel na iPhonie, jeden adres na iPadzie inny na maku i kiedyś można było sobie wybrać co dodajesz do ulubionych, jaki adres czy nr ma wybierać, a teraz jest tylko jedna ikona FT i dzwoni sam już nie wiem gdzie, czy na nr czy na adres email dodany do FT. Poza tym, galeria, może to kwestia przyzwyczajenia, może nie, ale ja jestem minimalistą i poprzednia wersja wg mnie była genialna i równie kiepsko ją odbieram, co powyższe rozdzielenie funkcji telefonu i Face Time. To tyle.