Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#2726 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 15 września 2013 - 21:59

Mi na iOS7 znacząco poprawił się zasięg, ale dopiero w wersji GM z tego co widzę, no i bateria trzyma dużo dłużej:

2 dni 7 godzin / 7 godzin używanie.

Lubię.

No muszę potwierdzić, że od GM jest czad z zasięgiem sieci włącznie z WiFi, z baterią również. Do tej pory każdy iPhon w miejscu gdzie mieszkam ledwie E widział, 1-2 kreski, o 3G mogłem pomarzyć najbliżej w promieniu 150m. Jak wracałem, nie wyłączyłem 3G, to nie dało się korzystać, rozmowy przerywało, głuchły, koszmar. Od tygodnia wróciłem po krótkim mezaliansie z HTC do iP5 i takie zaskoczenie. Mam pełny zasięg E, a jak włączę 3G, to nic nie zrywa, mało tego, zdarza mi się wewnątrz domu, że mam 2 kreski 3G i działa, a z jednej strony domu pod tarasem i w ogrodzie mam pełne 3G. Do tego WiFi też jakby w dużej mierze się polepszyło. Mam dom w parterze, dość rozległy w poziomie i router 5GHz z jednej strony domu, w drugim końcu sięgał ledwie albo wcale, dzisiaj w każdym iPhonie (w domu są 3) jest full, więc to by potwierdzało tezę poprawki w 7, nikt mi sieci nie zmodernizował bez mojej wiedzy :)

Są dwie możliwości, albo faktycznie trafiłem na dobrą sztukę, bo kupiłem nową 5 z Appstore, do tego GM rzeczywiście dopracowali w tym względzie, albo Orange działa z połączeniem nadajników T-Mobile, tak jak o tym trąbią, dostałem nawet SMSa, że trwają prace i do 30.09 mogą występować utrudnienia z siecią.

Bateria też zaskakuje, po odłączeniu od ładowania po 23 zaglądam rano koło 8 i widzę 100%, tego nigdy nie byliśmy w stanie uzyskać, to samo na żony 4S, kupiłem jej w sobotę, wrzuciłem GM i jest ogólnie mówiąc idealnie, bateria w 10 miesięcznym trzyma tak samo jak w nowej 5, zasięg idealny, żadnych przycięć, wiadomo, że ogólnie chodzi wolniej, włączając jakąś aplikację jest 1-2 sek różnicy do 5, ale przecież to jest technologicznie zrozumiałe.

Może idzie lepsze z 7 :) Mi tam się podoba, pierwsze wrażenie było niemiłe w czerwcu, trochę mi pomogło doświadczyć Androbidy i na tym doświadczeniu ja już raczej poprzestanę z eksperymentami, w tej kwestii :)

Tak BTW, żeby nie było tak idealnie, to nie rozumiem idei rozdzielenia funkcji telefonu z FT. Zdublowane zupełnie bez powodu, dodając ulubione w FT widoczne są w ulubionych w tel., mamy je podwójne i to bardzo irytuje. Poza tym może ktoś mnie oświeci przy okazji, jak kiedyś chciałem dzwonić na FT i miałem kontakt, który miał 2-3 adresy i nr tel do dzwonienia, mogłem wybrać gdzie chcę zadzwonić. Mam znajomych na liście, którzy mają pewne specyficzne ustawienia, nr tel na iPhonie, jeden adres na iPadzie inny na maku i kiedyś można było sobie wybrać co dodajesz do ulubionych, jaki adres czy nr ma wybierać, a teraz jest tylko jedna ikona FT i dzwoni sam już nie wiem gdzie, czy na nr czy na adres email dodany do FT. Poza tym, galeria, może to kwestia przyzwyczajenia, może nie, ale ja jestem minimalistą i poprzednia wersja wg mnie była genialna i równie kiepsko ją odbieram, co powyższe rozdzielenie funkcji telefonu i Face Time. To tyle.

#2727 artas

artas
  • 130 postów

Napisano 15 września 2013 - 22:25

Moglibyscie krotko napisac jak zrobic downgrade, do 6.1.4 z 7 gm. Mam itunes 11.1 beta, komunikuje mi sie telefon z itunesem, moge synchronizowac. Mam po prostu podpiac telefon i z altem wgrac 6.1.4 restore.ipsw ?

#2728 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 września 2013 - 22:39

3 dni to możesz poczekać. A jak nie to wgraj teraz, a 18.09.2013 rano wgraj z powrotem iOS6 i poczekaj kilka godzin na oficjalną wersje.

Nie ma nieoficjalnej wersji ;p Ta co wgra dzisiaj to to samo co wgra za 2 dni. Na tyle GM'ow tylko raz sie zdarzylo, ze GM nie byl final'em. Bodajze 4.2/4.2.1. Wyjatek potwierdzajacy regule ;)

#2729 artas

artas
  • 130 postów

Napisano 15 września 2013 - 23:03

moze poprawia tego laga przy obracaniu z wysunieta klawiatura

#2730 Gregory

Gregory

• 2 735 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 15 września 2013 - 23:27

Jak sweet. Albo może: ku przestrodze. Niektóre strony internetowe, np. strony banków, mają ustawiony tag autocomplete=off, aby przeglądarki Internetu nie zapamiętywały wprowadzanych haseł. iOS 7 pozwala jednak na zignorowanie tego tagu, jeśli ustawiony jest kod blokady. A więc: 1. Ustawiamy sobie na iPadzie kod blokady, np. 0000. 2. Wybieramy Ustawienia > Safari > Hasła i formularze, włączamy Nazwy i hasła (żeby zapamiętywał hasła) oraz Zawsze pozwalaj (żeby ignorował autocomplete=off). 3. Wchodzimy na stronę np. mBanku, logujemy się, każemy zapamiętać hasło. 4. Od tej pory Safari podaje hasło automatycznie. Załóżmy jednak, że znudziło nam się odblokowywanie iPada przy użyciu kodu, więc wyłączamy kod blokady. Safari nadal pamięta „zwykłe” hasła, ale przestaje podawać hasło na stronie mBanku. Ale teraz otwieramy Ustawienia > Safari > Hasła i formularze > Zachowane hasła, a tam cały czas jest nasze zapamiętane hasło do banku. Otwartym tekstem, a co. Tak, wiem, przy wyłączaniu kodu blokady wyświetla się ostrzeżenie. Ale mimo to... Te wszystkie hasła otwartym tekstem... Kto to wymyślił? Moim zdaniem powinno być to rozwiązane tak, jak w OS X: logowanie nie musi wymagać podania hasła/kodu, ale dostęp do wyświetlania haseł — powinien. Zwróćcie uwagę: dając komuś iPada na chwilę, żeby sobie np. pograł w Angry Birds czy pogrzebał w Internecie, nie wystarczy wyłączyć uzupełniania haseł. Cały czas, zawsze, każdy może wejść do ustawień Safari i obejrzeć wszystkie, absolutnie wszystkie hasła (w tym te najważniejsze, z formularzy z autocomplete=off, nawet gdy ich uzupełnianie jest wyłączone). Bez podawania jakichkolwiek kodów. Fajnie, no nie?

#2731 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 16 września 2013 - 00:30

sprawdzał moze ktos działanie panormaicznej tapety dla 4 przy zablokowanym ekranie? widziałem na yt ze w ktorejs z pierwszych bet smigało to nawet na 4

#2732 ipodfan

ipodfan
  • 344 postów

Napisano 16 września 2013 - 07:30

czy wgrywając GM tracimy gwarancje tak jak to jest podobno przy betach?

#2733 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 16 września 2013 - 07:36

Zwróćcie uwagę: dając komuś iPada na chwilę, żeby sobie np. pograł w Angry Birds czy pogrzebał w Internecie, nie wystarczy wyłączyć uzupełniania haseł. Cały czas, zawsze, każdy może wejść do ustawień Safari i obejrzeć wszystkie, absolutnie wszystkie hasła (w tym te najważniejsze, z formularzy z autocomplete=off, nawet gdy ich uzupełnianie jest wyłączone). Bez podawania jakichkolwiek kodów

Dla tego należałoby do banków używać apki dedykowanej, a nie przeglądarki chyba, że jest bank, który takiej nie ma, ale jest jeszcze taki?

#2734 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 16 września 2013 - 07:45

Ja jednak nie wgrywam GM, poczekam te dwa dni i wrzucę oficjalnie przez iTunes. Jest ktoś kto ma Play i wybiera na sztywno w ustawieniach zasięg Plusa? Jak w wersji GM jest z baterią na tych ustawieniach? 3G wyłączone.

#2735 escobol

escobol
  • 72 postów

Napisano 16 września 2013 - 07:52

Po paru dniach zabawy - jest spoko, ale zastanawia mnie czy przypadkiem nie zmniejszyli taktowania procesora w i4 (uzycie jak przy 6.1.4, jednak na koniec dnia pozostaje wiecej bateryjki) Oczywiscie moze wymyslam teorie spiskowa... (chyba bez jb nie idzie rady sprawdzic taktowania)

#2736 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 16 września 2013 - 08:14

odpal grę którą dobrze znasz, poznasz po płynności czy coś majstrowali z taktowaniem. Ja się wstrzymam z updatem aż do wydania 7.0.1

#2737 tomek1574

tomek1574
  • 145 postów

Napisano 16 września 2013 - 08:29

Jest ktoś kto ma Play i wybiera na sztywno w ustawieniach zasięg Plusa? Jak w wersji GM jest z baterią na tych ustawieniach? 3G wyłączone.

U mnie jest dużo lepiej w porównaniu do 6.1.3.

#2738 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 16 września 2013 - 10:26

wyłaczyłem aktualizowanie w tle i telefon ozył... przestalo go mulic... a juz myslalem ze bedzie zle bo po trzech dniach bez resetu działał jak by chciał a nie mogł

#2739 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 16 września 2013 - 10:29

wyłaczyłem aktualizowanie w tle i telefon ozył... przestalo go mulic... a juz myslalem ze bedzie zle bo po trzech dniach bez resetu działał jak by chciał a nie mogł

Najlepiej to w ogóle wyłączyć całkiem telefon, wtedy nie muli wcale. Lag free :D

#2740 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 16 września 2013 - 10:37

mam nadzieje ze to naprawia bo wyłaczanie wszystkiego to miałem w andku... dziwne ale prawdziwe a moze tylko przykre?

#2741 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 16 września 2013 - 11:00

Od 20 stron płacz o lagach ... ile można ... Ciekawe czy do premiery przeczytam tu coś innego... Co zauważyłem ciekawego. W przypadku iP4 nie ma różnicy miedzy restore z kopią i bez. System działa tak samo. Ale za to po hard resecie system przyspiesza, i faktycznie działa lepiej niż beta 6. Ale do iOS6 mu daleko.

#2742 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 16 września 2013 - 11:00

zobaczysz wysyp postów o lagowaniu po 18.09

#2743 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 16 września 2013 - 11:17

ponawiam pytanie i prośbę o sprwdzenie funkcji zdjecia panoramicznego na zablokowanym ekranie w 4?

#2744 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 16 września 2013 - 11:38

A to w ogóle działa na czwórce? U mnie na pewno nie, ani na zablokowanym ani na odblokowanym. Chyba, że gdzieś należy kliknąć coś o czym nie mam pojęcia.

#2745 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 16 września 2013 - 11:39

widziałem na yt ze w betach to działało na 4 dziekuje za info

#2746 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 postów
  • SkądPsary

Napisano 16 września 2013 - 11:56

Mam pytanie czy to prawda że nie ma dzwieku oblokowania telefonu w IOS 7?

#2747 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 16 września 2013 - 11:57

prawda

#2748 maniurski

maniurski
  • 17 postów

Napisano 16 września 2013 - 12:02

opłaca się robić update w iphonie 4 (4.3.3) od razu na iOS 7 ? czy zrobić to jeszcze przed premierą i zaktualizować do 6.1.3 ?

#2749 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 16 września 2013 - 12:04

zrob update sam ocenisz...

#2750 maniurski

maniurski
  • 17 postów

Napisano 16 września 2013 - 12:08

zrob update sam ocenisz...

pytam odnośnie prędkości działania bo jak czytam tutaj to zdania są podzielone na ten temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych