Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• This topic is locked This topic is locked
2838 replies to this topic

#2051 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 posts
  • SkądOpole/Lubliniec

Posted 24 August 2013 - 13:18

Szybkość aparatu jest usprawniona w stosunku do poprzedniego softu.

#2052 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 August 2013 - 13:38

Szczerze to nie widze różnicy w szybkości działania apratu a mam obecnie iP5 na iOS 7 b6 oraz iP5 na iOS 6.1.4. Jedynie HDR się szybciej zapisuje na iOS 7.

#2053 max23874

max23874
  • 6 posts

Posted 24 August 2013 - 17:42

Mam problem z adresami mac na iOS 7. Zarówno iPad jak i iPhone identyfikują się adresem 02.00.00.00.00.00 co powoduje problemy z przyłączeniem do sieci wi-fi. Na zachodnich forach spotkałem się z tym problemem, ale rozwiązanie przyniesie zapewne dopiero kolejna beta. Co ciekawe w opcjach adres sieci wifi jest wyświetlany poprawnie.

#2054 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 24 August 2013 - 17:49

Mam problem z adresami mac na iOS 7. Zarówno iPad jak i iPhone identyfikują się adresem 02.00.00.00.00.00 co powoduje problemy z przyłączeniem do sieci wi-fi. Na zachodnich forach spotkałem się z tym problemem, ale rozwiązanie przyniesie zapewne dopiero kolejna beta. Co ciekawe w opcjach adres sieci wifi jest wyświetlany poprawnie.

Może spróbuj zresetować ustawienia sieciowe

#2055 max23874

max23874
  • 6 posts

Posted 24 August 2013 - 18:01

Nic z tego, nadal 2 i pięć zer :(

#2056 leeby

leeby
  • 40 posts
  • SkądSiedlce

Posted 24 August 2013 - 21:58

Nie wiem czy było ale podczas poziomego przeglądania kolekcji swoich albumów możemy poszerzyć luz zwężyc liczbę wyświetlanych okładek od 2 do 4 fajny bajer

#2057 schreder

schreder
  • 201 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 24 August 2013 - 22:22

Dobra już sobie poradziłem, ściągnąłem oprogramowanie i odtwarzam z altem. Działa.
Ten błąd wyskakiwał, jak klikałem odtwórz bez wciśniętego alt.

Walczę dalej z tą nieszczęsną aplikacją nc+ GO. Chcę przetestować ją na iOS6, może to rzeczywiście wina iOS7.

Poczytaj komentarze, ja widzę na iTunes wielki hejt, że nie działa i na Google Play aplikacja też nie działa, więc to wina cudownego NC+.

#2058 tom2600

tom2600
  • 120 posts
  • SkądBogatynia

Posted 25 August 2013 - 05:06

U mnie NC+Go na iPad 4 działa wyśmienicie lecz na iPhone 5 nie działa. Za każdym razem wyskakuje inny błąd rejestracji.

#2059 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 25 August 2013 - 06:54

Na 99% aplikacja nie jest przystosowana do iOS7, bo na iOS6 nc+ GO działa bez problemów. Co wchodzę to cały czas jestem zarejestrowany i spokojnie mogę odpalać telewizję czy VOD na swoim iPhone 5. Na iOS7 musiałem ciągle się rejestrować, a to też graniczyło z cudem, bo kilka razy dziennie wyskakiwał błąd (D20). Mam nadzieję, że developerzy nc+ szybko poprawią tą aplikacje i będzie chodzić pod iOS7. Teraz muszę przemęczyć się na iOS6 :)

#2060 mikoko

mikoko
  • 496 posts

Posted 25 August 2013 - 11:30

Tak to wina iOS 7 czytałem na forum ncplus ze nc+go dziala tylko na iOS 6

#2061 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 25 August 2013 - 11:39

No i tak powinno być z tym całym NC+. Przystosują do iOS 7 jak ten wyjdzie dla tych wszystkich marud co nie wiedzą, że beta systemu nie musi dobrze działać i nie służy do codziennego użytku. Gdy iOS 7 wyjdzie dla mas zapewne deweloperzy poprawia tez swoje aplikacje. Taka podpowiedz - wlasnie po to sa te wersje beta. Uratuje was tylko cierpliwość albo nie instalowanie bety.

#2062 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 25 August 2013 - 13:56

Jako wieloletni użytkownik iPhone mam mieszane uczucia co do iOS 7.

#2063 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 August 2013 - 14:56

Tak to wina iOS 7 czytałem na forum ncplus ze nc+go dziala tylko na iOS 6

Czyli teraz Apple musi swoj system dopasowac do jednej aplikacji. Powalająca logika.

#2064 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 posts

Posted 25 August 2013 - 15:23

Czyli teraz Apple musi swoj system dopasowac do jednej aplikacji. Powalająca logika.

A gdzie tak napisał?

#2065 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 25 August 2013 - 15:34

Na 99% aplikacja nie jest przystosowana do iOS7, bo na iOS6 nc+ GO działa bez problemów.

A u mnie na i OS 6 na iPadzie Mini ciągle wywala błąd rejestracji. Mam wrażenie, że aplikacja zbyt wolno łapie połączenie z dekoderem, przez co gdy chcemy wejść w nagrania np. nie rozpoznaje jeszcze urządzenia i woła o nową rejestrację.

#2066 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 25 August 2013 - 18:28

Tak ? To udowodnij to ? Naskoczyłeś na mnie - nie podając żadnego dowodu swoich słów.
Zastanów się..

Wszystkie posty przed twoim są o becie 6,post Kracka to ironią ten o numerze 2008. Było jeszcze parę ale widać moderator je pousuwał więc nie mam się jak do nich odnieść. Zresztą gdyby faktycznie wyszła nowa beta moderator by o tym napisał tak jak UWAGA o każdej poprzedniej, ale ty czytałeś temat więc o tym wiesz.

Do plusów nowej bety dodaje baterię, wytrzymała mi dziś prawie 6h przy nawigacji.

#2067 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 25 August 2013 - 23:26

@up
Skończyłeś już?

Nie i nie zamierzam bo wszyscy robią tu śmietnik, piszą, że coś nie działa, prowadzą śledztwa, badają każdą po kolei aplikację, która wysypuje się. Problem polega na tym, że jak zaczynałem zabawę z betami iOS większość takiego wątku służyła właśnie deweloperom do wymieniania się opiniami, stwierdzało się wtedy co jest do poprawy i nie było płaczu, że coś jest brzydkie albo nie działa. Nie raz dyskutowano np. o nowych rozwiązaniach podczas programowania, o tym czego Ty nie widzisz. Były to przeważnie krótkie wątki, dla ciekawskich wrzucało się zdjęcia, zrzuty ekranów, jakieś nagrania. Nikt nie narzekał i każdy czekał tylko z ciekawością co Apple zmieni w nowej becie. Teraz 209 stron dyskusji o tylnej części ciała Maryni, połowa tego tematu nawet nie dotyczy bety! Non stop powtarzają się te same pytania, non stop ktoś narzeka, co strona jest to samo. Syf i bałagan zamiast czegoś co byłoby ciekawe i pomocne. Nie widziałem jeszcze w tym temacie żadnych dyskusji na temat nowego API, które daje dużo nowych, fajnych możliwości, nie widzę żadnej dyskusji na temat przyszłości iOS'a jeśli chodzi o tworzenie aplikacji na niego. Wszystko co tu jest to tylko chaotyczne myśli kilkuset osób, które instalują coś co nie jest dla nich!

A moze sie mylisz dzieki temu ze tyle ludzi ma zainstalowane Os7 a w iPhone jest DIAGNOSTYKA I UZYCIE i tam jest Wysylaj automatycznie dane diagnostyczne
Ilu jest deweloperow?? a ilu "Beta Testerow" [...] a najbardziej wk...... mnie to jacy to wielcy Deweloperzy :-D a polowa z nich kupila sobie konto po to zeby miec bo maja kase

Enty raz powtarzam. Beta jest dla deweloperów tylko po to żeby Ci mogli przystosować swoją apke do nowego systemu. Beta nie służy do używania jej na co dzień, a deweloperzy nie mają być testerami systemu. Apple ma od tego swoich ludzi i uwierz mi, to nie jest tak, że oni o błędach w becie nie wiedzą. Mają wszystko rozpisane i dokładnie krok po kroku poprawiają każdy detal do premiery. Owszem jak deweloperzy wykryją jakiś błąd, który nie został zauważony to napiszą o tym na forum i pomogą programistą w Apple ale aby takie błędy znaleźć trzeba być takim wk..... deweloperem co nie ma co robić z ciężko zarobionymi pieniędzmi tylko wydaje 400 złotych na konto deweloperskie, kupuje dodatkowe urządzenia do testów i siedzi godzinami przed kompem żeby Tobie aplikacja po premierze (PODKREŚLAM - PO PREMIERZE) iOS7 dobrze działała. Myślisz, że miliony "beta testerów" pomagają jakoś w procesie tworzenia softu? Raczej tylko bałaganią systemy raportowania. 1 w miarę często pracujący i ogarnięty programista jest dla Apple bardziej cenniejszy niż wszyscy Ci co wgrali na około bety z tego forum. Ty nie znajdziesz błędu w API, nie wykryjesz problemów z chmurą, nie odnajdziesz błędów w funkcjach, klasach, obiektach dostarczanych przez Apple do tworzenia aplikacji dla szarego użytkownika. Ponarzekasz na ikonki, na wygląd i nie działające programy (przy okazji śmiecąc forum) i wrócisz z łaski swojej do iOS6 bo jak zwykle Apple się nie stara i beta działa beznadziejnie...

Wszystkie posty przed twoim są o becie 6,post Kracka to ironią ten o numerze 2008. Było jeszcze parę ale widać moderator je pousuwał więc nie mam się jak do nich odnieść.

Paf daj już spokój bo kilkunastostronicowej kłótni na temat bety, której nie ma i nigdy nie wyszła też już się nie da czytać jak i pewno moich wypocin.

#2068 maniek6600

maniek6600
  • 40 posts
  • Skądpoznan

Posted 26 August 2013 - 10:51

A ja mam inne pytanie.Czy jest moziwośc usunięcia 1 wiadomośći sms od danej osoby? Bo ja mogę usunąć całą rozmowę a tego bym nie chciał....

#2069 literat

literat
  • 419 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 26 August 2013 - 11:09

Zanim dostaniesz zj...... od DEVELOPERÓW podpowiem :) Przytrzymujesz dłużej daną wiadomość, aż pojawi Ci się plakietka Więcej. Wtedy jest możliwość usunięcia pojedynczej wiadomości :)

#2070 maniek6600

maniek6600
  • 40 posts
  • Skądpoznan

Posted 26 August 2013 - 11:24

Ok bardzo dziękuję......

#2071 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 26 August 2013 - 11:52

pio11 wszystko super, ale ten temat jest w dziale "Rozmowy Ogólne", a nie "Dla Deweloperów" i nosi nazwę "wrażenia, pytania i problemy" a nie "błędy w API"

Kiedyś też była w tym samym dziale i nie było takiego syfu i nie chodziło mi tu o błędy, a raczej o nowe rozwiązania, które dostajemy wraz z API.

#2072 Quimeen

Quimeen
  • 1004 posts
  • SkądTrzebinia

Posted 26 August 2013 - 13:28

Kiedyś też była w tym samym dziale i nie było takiego syfu i nie chodziło mi tu o błędy, a raczej o nowe rozwiązania, które dostajemy wraz z API.

Ale kiedyś ludzie tak nie jarali się wcześniejszymi wersjami iOS bo nie było w nich takich radykalnych zmian jak w iOS7. Ja też nigdy wcześniej nie instalowałem wersji beta do wcześniejszych wersji systemu. iOS7 wywołuje emocje, ze względu na wygląd jest w jakiś sposób kontrowersyjny i to właśnie odzwierciedla ten wątek. Nie ma się co temu dziwić.

#2073 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 August 2013 - 19:20

Ale kiedyś ludzie tak nie jarali się wcześniejszymi wersjami iOS bo nie było w nich takich radykalnych zmian jak w iOS7. Ja też nigdy wcześniej nie instalowałem wersji beta do wcześniejszych wersji systemu. iOS7 wywołuje emocje, ze względu na wygląd jest w jakiś sposób kontrowersyjny i to właśnie odzwierciedla ten wątek. Nie ma się co temu dziwić.

Nie było radykalnych zmian?? A wielozadaniowość w ios4? A powiadomienia, icloud i grand central dispatch w ios5?

#2074 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 posts

Posted 26 August 2013 - 21:12

Po aktualizacji do iOS 7 Beta 6 znaczna poprawa chociaż zdarzają się kwiatki w postaci znikającego Status Baar. iPhone 4. Apropos.Liczyłem dziś na nową betę. Szkoda...

#2075 peja101

peja101
  • 270 posts

Posted 26 August 2013 - 21:15

Nie powiedziane jeszcze, że nie będzie. Też wydaje mi się, że dzisiaj może wyjść.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users