Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#1101 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 lipca 2013 - 22:35

No to moze nie przywracaj tej kopii. Ja swoja kopie mam w chmurze, ona czeka az wyjdzie iOS7 final. A teraz sobie testuje bety i nic waznego na telefonie nie trzymam.

#1102 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 10 lipca 2013 - 22:42

U mnie niestety wraz z 3 betą pojawiły się problemy z dwoma aplikacjami, z których korzystam dość często: 1. Spotify: przy zmianie głośności za pomocą pilota od słuchawek wywala za każdym razem, 2. Strava Cycling: podczas treningu, przestaje mierzyć po 10-15min (też wywala do SB). Mam nadzieję, że łatki powychodzą jeszcze przed premierą:) Poza tym jakby stabilniej (iPhone5), nie mam też samoistnych resetów telefonu, których na 2 becie było sporo. Dobry zabieg z pogrubieniem czcionek.

#1103 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 11 lipca 2013 - 06:09

Originally Posted by suprnowa
Mi Siri działa na iPhone 5.
Inaczej jest z Navigon niby program się uruchamia ale nie może połączyć się z serwerem map aby je pobrac...

U mnie nie było problemu.

Miałeś już zainstalowany Navigon z mapami czy pobierałeś je od nowa?

#1104 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lipca 2013 - 08:11

B3 na 4s działa w miarę stabilnie, choć "lockscreen death" nadal występuje (nie można odblokować telefonu), apli aprat/zdjęcia nadal nie są stabilne. bateria jak na betę jest niezła

#1105 ramzestoja

ramzestoja
  • 102 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 11 lipca 2013 - 09:28

No to moze nie przywracaj tej kopii. Ja swoja kopie mam w chmurze, ona czeka az wyjdzie iOS7 final. A teraz sobie testuje bety i nic waznego na telefonie nie trzymam.

Ale niestety jak przywrócę kontakty, które mam w iCloud?

#1106 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 11 lipca 2013 - 09:49

Ale niestety jak przywrócę kontakty, które mam w iCloud?

Synchronizacja z iCloud to nie to samo co backup. Ustaw telefon jako nowy i dodaj konto iCloud.

#1107 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 lipca 2013 - 10:00

No tak. Władza daje satysfakcję ale innych chamskich wypowiedzi pewnego użytkownika nie zauważasz

Zadawanie pytań na forum, na które są już odpowiedzi, bez podjęcia wysiłku by poszukać odpowiedzi jest niegrzeczne wg. wszelkich zasad na sieci, nie tylko wg. regulaminu tego forum.
Reakcje na tego typu zachowania wbrew temu co próbujesz sugerować są tutaj bardzo spokojne, powinny być bany.

#1108 ramzestoja

ramzestoja
  • 102 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 11 lipca 2013 - 10:30

Synchronizacja z iCloud to nie to samo co backup. Ustaw telefon jako nowy i dodaj konto iCloud.

Dzięki za pomoc, już załatwiłem, iOS 7 na pokładzie, nie wiem na jak długo, bo jak czytam nie których komentarze to narazie wątpię bym wytrzymał do końca tygodnia, już mi się chwilę przywiesił przy lock screenie. Ale chce tylko sprawdzić z ciekawości czy mi przypasuje.

#1109 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 12:23

U mnie juz znowu 6.1.3 na pokladzie i ogromna radosc ze telefon smiga jak zloto a nie muli sie przepkrutnie. Jesli ios 7 nie osiagnie predkosci ios 6 to sprzejade ip4 i biore galaxy s4 nie beda mnue na sile zmuszac do zakupu nowego iphone

#1110 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 11 lipca 2013 - 13:06

Śmiało można używać Bety 3 na iPhonie 4S :) Działa płynnie , lagi i przycinki wystepują np w czasie obrotu ekranu z pionu do poziomu w takich apkach jak sms'y , cover flow w muzyce (swoją drogą tak tandetnie to wygląda...Gdzie podziały się te super animowane okładki , które towarzyszą iPhone'om od początku ? ) czy Safari :) Ogólnie jest ok , ale Skype np nadal nie działa . Wróciłem do iOS 6 i czekam na następne bety :D

#1111 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 13:08

Do wgrywania iOS 7 tez cie nikt nie zmusza. Widze po wielu postach w temacie, ze ludzie zupełnie nie maja pojęcia co robią - podstawa przed wgrywaniem bety, to zrobienie backupu telefonu w iTunes (nie tylko w iCloud) po czym zrobienie kopii tego backupu, aby po ewentualnym powrocie do iOS 6, co przy becie jest częste, móc z tej kopii przywrócić system (nie martwiąc sie ze w trakcie korzystania z iOS 7, dane tego systemu nadpisały backup ktorego nie da sie potem użyć w iOS 6). Inna sprawa ze najlepiej betami bawić sie tak jak napisał to Homer.

#1112 radkovski

radkovski
  • 88 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 13:15

Generalnie jak ktoś używa telefonu, jako narzędzia pracy to nie radzę wgrywać bety - żadnej ani 3 ani kolejnych tylko czekać na wersje już finalną ;)

#1113 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 lipca 2013 - 13:37

Do wgrywania iOS 7 tez cie nikt nie zmusza.

Oj, na to też są sposoby. Chociażby aplikacje "iOS 7 only" w AppStore. A takich po premierze będzie przybywać ;)

#1114 ramzestoja

ramzestoja
  • 102 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 11 lipca 2013 - 14:47

Mam pytanie ponieważ wgrałem z pewnego źródła (jest wiarygodne) system iOS 7 i jak przez iTunes kliknę sprawdź aktualizację to wyskakuje mi że system jest aktualny, a jak za pomocą telefonu sprawdzam aktualizację to mam do pobrania aktualizację iOS 7 beta 3, kiedy juz mam taki, wiecie co jest grane?

#1115 bartorux

bartorux
  • 146 postów
  • SkądGdańsk/Łeba, Poland, Poland

Napisano 11 lipca 2013 - 14:59

Mam pytanie ponieważ wgrałem z pewnego źródła (jest wiarygodne) system iOS 7 i jak przez iTunes kliknę sprawdź aktualizację to wyskakuje mi że system jest aktualny, a jak za pomocą telefonu sprawdzam aktualizację to mam do pobrania aktualizację iOS 7 beta 3, kiedy juz mam taki, wiecie co jest grane?

Źródło jest tylko jedno dev center ;>
A wracając do tematu to pewno nie zainstalowałeś beta 3 tylko 2 :)

#1116 ramzestoja

ramzestoja
  • 102 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 11 lipca 2013 - 15:06

No to w takim wypadku powinienem mieć aktualny system więc skąd aktualizacja? Nazwa pliku była taka jeśli coś to pomoże: iPhone3,1_7.0_11A4400f_Restore i osoba co się na tym zna lepiej ode mnie twierdzi że to jest beta 3

#1117 bartorux

bartorux
  • 146 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 15:21

A osoba która się na tym nie zna czyli ja mówi iż jest to beta 2 ;)

#1118 ramzestoja

ramzestoja
  • 102 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 11 lipca 2013 - 15:25

A osoba która się na tym nie zna czyli ja mówi iż jest to beta 2 ;)

ok w taki razie posłucham się Ciebie i aktualizuje. Mam pytanie czemu w iTunes tego nie wykryło tylko przez OTA?

#1119 YABBA235

YABBA235
  • 476 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 15:36

ok w taki razie posłucham się Ciebie i aktualizuje. Mam pytanie czemu w iTunes tego nie wykryło tylko przez OTA?

Itunes nie widzi aktualizacji bet :)
Bety zaktualizujesz tylko przez OTA.

#1120 kwk222

kwk222
  • 18 postów
  • SkądGorlice, Poland

Napisano 11 lipca 2013 - 16:14

u mnie teraz się pojawił problem związany z dźwiękiem.. mianowicie na chwile straciłem dźwięk, sms, klawiszy itp. podczas gdy ktoś dzwonił to sygnał był, jak odebrałem nemo, na głośnomówiącym działało. muzyki z tel też nie było słychać. teraz juz wróciło wszystko do normy

#1121 akufen

akufen
  • 11 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 16:46

Mój ip4 umarl juz dzis 2 razy, reset pomogl dopiero za ktoryms razem wiec tetno mi przyspieszylo. Chce wrocic do 6.1.3 ale obawiam sie ze ponownie pojawi sie problem synchronizacji danych tak jak to bylo po powrocie z bety numer 1. Ktos mial moze podobny problem? (Nie mam sily przegladac calego watku ;) )

#1122 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 18:26

Po kilku problemach z beta 2 i przesiadce na 6.1.4 pozostal lekki niesmak. Do wczoraj i do instalacji beta 3. Powiem krotko - jest dobrze, jest bardzo dobrze. Zostalo poprawionych niesamowicie wiele bugow lub lekkich niedociagniec ktorych nie sposob wszystkich tu wymienic. Wymienie moze jedna rzecz ktora w betach 1,2 mnie denerwowala a w trojce juz jest poprawiona a mianowicie po slide-to-unlock u mnie wyswietla sie monit o podanie kodu (bo tak mam ustawione). W betach 1,2 wystarczylo lekkie nieprecyzyjne trafienie w klawisz numeryczny lub jego lekkie przesuniecie aby wpisywnie kodu zostlo "anulowane" a ekran odjechal i powrocil jak gumka ;) W becie 3 czulosc zostala zmieniona i nie da sie tak latwo przesunac ekranu trafiajac w jakac cyfre. To taka pierdola ale mnie denerwowala. Znalazlem jednak bug ktory irytuje mnie od poczatku i nadal nie zostal poprawiony. Jesli wejdziemy w kontakty i przewiniemy liste wyszukujac jakas osobe, zadzwonimy do niej a potem po zakonczeniu polaczenia powrocimy do kontaktow, to przy przewijaniu tekst kontaktow bedzie nakladal sie i zlewal z gorna belka z zasiegiem, nazwa operatora i stanem baterii. Belka ta robi sie nagle przezroczysta. Szkoda ze nie mam screena. Jak uda mi sie wywolac ponownie ten bug to wrzuce zrzut. Ogolnie beta 3 to calkiem "inny" soft. Dziala naprawde duzo szybciej niz 1,2. Posiada kilka "usprawnien" wizualnych. Mam nadzieje ze Johny Ive czyta wszelkie komentarze osob testujacych i nanosi stosowne poprawki. Ciekawe czy przy wydaniu finalnej wersji iOS 7 bedzie mozliwosc wyboru layoutu stary-nowy, nowy-stary?

#1123 ramzestoja

ramzestoja
  • 102 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 11 lipca 2013 - 18:34

Nawet dnia nie wytrzymał mój iPhone 4. Teraz leży i nic się nie da zrobić zgasł ekran, nic nie reaguje żaden klawisz, ani home ani usypiania. Co mam zrobić, DFU i wgranie 6.1.? Już nie aktualne, uruchomił się tylko wtedy gdy go próbowałem wprowadzić w DFU. Narazie chodzi, ale jak będzie mi takie niespodzianki robić to dziękuję i chyba wrócę do 6.

#1124 bartorux

bartorux
  • 146 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 18:40

Co do nachodzenia belki na aplikacje jest to w wielu miejscach i cholernie denerwuje. Wystarczy odpalić hotspota i niech ktoś się połączy a my będziemy dalej w ustawieniach. Wszystko się na siebie nałoży :)

#1125 mrc120

mrc120
  • 186 postów
  • SkądPłock, Poland, Poland

Napisano 11 lipca 2013 - 18:40

Dzisiaj zebrałem w końcu chęci na zainstalowanie i przetestowanie własnoręcznie IOS7, ale po dzisiejszym przeczytaniu tego wątku nie chcę mieć problemów jak np. kolega powyżej. Na dodatek jest to tak samo iP4.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych