Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#901 Kondri

Kondri
  • 79 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 12:37

Hmmmm, bez sensu w sumie, rozumiem że beta nie jest oficjalna więc Apple ma to w dupce, ale jeśli wyjdzie wersja final, i ktoś zechce wrócić do io6 to co zostanie na lodzie? Może da się jakoś wyciągnąc te pliki czy coś?:P

#902 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 lipca 2013 - 13:06

Jest ponoć jakiś sposób, ale to lepiej aby się mądrzejsi wypowiedzieli.

#903 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 07 lipca 2013 - 13:33

Witam. Otóż posiadam obecnie ios7 w wersji beta 2 system jak system, wersja beta, więc cudów nie ma, słabiutka stabilność, fc aplikacji etc, no i co oczywiste nie nadaje się to do dłuższego użytku. Chciałem więc powrócić na stary dobry Ios6, lecz jest mały problem, nie da się odtworzyć archiwum zrobionego na ios7 na ios6, czy jest inny sposób, aby powrócić na starszą wersję, wraz z wszystkimi smsami, historią połączeń, aplikacjami etc? Czy jestem skazany na Ios7?:P rady typu "mogłeś nie instalować" możecie dobie darować. Pozdrawiam
PS: próbowałem z itunes jak i z icloud "piszę że żadne z moich archiwów nie jest zgodne z wersją ios 6.1.3, "wymagany IOS7" ;>

No cóż,sam sobie odpowiedziałes....a skoro nie chcesz rad tego typu to cóż można Ci na przyszłość polecić?

#904 Kondri

Kondri
  • 79 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 13:37

Jest ponoć jakiś sposób, ale to lepiej aby się mądrzejsi wypowiedzieli.

Ok, to czekam na jakieś info w tej sprawie:)
@Up, nic mi polecać nie potrzeba, chciałem zobaczyć jak nowy IOS wygląda, ale że nie da się na nim normalnie działać to chcę powrócić do starszej wersji, co chyba logiczne, ale jak widać Apple nie przewiduję tak wielkiej i strasznej rzeczy.

#905 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 07 lipca 2013 - 13:42

@Up, nic mi polecać nie potrzeba, chciałem zobaczyć jak nowy IOS wygląda, ale że nie da się na nim normalnie działać to chcę powrócić do starszej wersji, co chyba logiczne, ale jak widać Apple nie przewiduję tak wielkiej i strasznej rzeczy.

Oj Apple przewidzialo,przecież ewidentnie Ci napisali ze TA WERSJA NIE JEST DLA CIEBIE.Co jeszcze mieli zrobić?

#906 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 lipca 2013 - 13:54

Do Apple to akurat pretensji mieć nie powinieneś. Od wieków wiadomą rzeczą jest, że systemy beta są dla developerów, a nie dla zwykłych ludzi. Każda taka instalacja wiąże się z ryzykiem.
Sam takie ryzyko podjąłem, ale z betą mam zamiar zostać do końca, bo jakoś najgorzej to u mnie nie działa.

#907 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 13:58

Mogli zdalnie zablokować SHIFT na klawiaturze żeby z Windowsa nie można było wgrać iOS 7 ;) Badałem temat dostosowania archiwum iOS 7 na 6.1.3. Nawet wziąłem się za najprostszą próbę, czyli rozpakowanie odpowiednim programem archiwum z iOS 6.1.3 i podmianą poszczególnych plików z iOS 7. W efekcie otrzymałem archiwum z danymi iOS 7 widocznymi jako archiwum 6.1.3. Odtworzenie na 6.1.3 zatrzymuje się błędem przy ok. 50% odtwarzania... Nie miałem już czasu żeby "grzebać" głębiej, osobiście wróciłem do iOS 7 i czekam na beta 3 z nadzieją, że nie będzie takim samym efektem jak przejście z bety 1 na beta 2.

#908 Kondri

Kondri
  • 79 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 14:43

Do Apple to akurat pretensji mieć nie powinieneś. Od wieków wiadomą rzeczą jest, że systemy beta są dla developerów, a nie dla zwykłych ludzi. Każda taka instalacja wiąże się z ryzykiem.
Sam takie ryzyko podjąłem, ale z betą mam zamiar zostać do końca, bo jakoś najgorzej to u mnie nie działa.

Mam pretensje o to że nie ma takiej możliwości, bo jak mówiłem dostaniemy wersje final, a komuś się nie spodoba, i co będzie musiał się mordować tylko dlatego że komuś się zachciało zablokować taką możliwość?:P Gdzie tu logika niech mi ktoś wyjaśni.
Ja wiem że to ryzyko, sam chciałem zobaczyć nowy system, no ale mimo wszystko chyba moje oczekiwania względem archiwizacji nie są jakieś wygórowane :P Wiadomo że Apple mało interesuję czy ktoś sobie testuje system czy też nie, więc nie musi im zależeć na powrocie do oprogramowania wstecz :> Mimo wszystko jak ktoś taką możliość znajdzie, to proszę o info, bo na 4sce słabo to chodzi ;p Może dlatego że mało RAM-u? W każdym bądź razie, przypominają mi się czasy jak testowałem romy na SGS, i jakieś niedopracowane szity, które czasami doprowadzały do ku*wicy ;D Po apple spodziewałem się czegoś lepszego, mimo fazy BETY. no ale może nowa wersja coś poprawi w stabilności ;p

#909 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 15:29

Logika w tym jest taka, że każda osoba która nie jest deweloperem problemu archiwizacji nie ma, bo cały czas korzysta z powiedzmy iOS 6.1.3. Jak sam zauważyłeś, jest to na własne ryzyko, którego między innymi Ty się podjąłeś. Nie rozumiem logiki potrzeby posiadania najnowszego systemu i nagłej chęci powrotu do starszego. Kto nie ma możliwości żeby ulec ciekawości i skorzystać z wersji bety iOS 7 tego nie robi. Szczególnie, że jest świadoma tego z czym to się wiąże - jest to wersja beta. Każda zwykła osoba, która nie jest deweloperem będzie miała wybór. Bo nikt jej kazać nie będzie aktualizować do iOS 7. Na jesieni jak wydadzą oficjalnie iOS 7, będzie to system który zostanie zainstalowany na wszystkich urządzeniach Apple przez sprzedawców iSpot. Każdy będzie mógł się bawić i testować do woli. Dokonać zakupu urządzenia z iOS 7 lub podjąć decyzję czy aktualizować swój. Poza tym na większości forach mówili żeby przed instalacją iOS 7 zrobić archiwizacje swojego starego systemu. Jak się nie spodoba nowy, to wracasz do poprzedniej wersji i przywracasz sobie to co miałeś. Jeżeli jesteś ambitną osobą pobaw się plikami archiwizacji iOS 6.1.3 i iOS 7 - nie wiem czy to dobra droga, ale może uda Ci się przygotować archiwum z iOS 7 pod 6.1.3. Ja się w to bawiłem, ze względu na brak czasu przerwałem tego typu zabawę.

#910 Kondri

Kondri
  • 79 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 15:47

No dobra może masz i rację, tyko czasami mnie denerwują tego typu ograniczenia :) To nie jest nagła potrzeba powrotu do starszej wersji, testuje od bety 1, no i od tego czasu doszło mi rzeczy które zostały zarchwizowane, więc powrót do archiwum z ios6 będzie nieaktualny i nic mi nie da:PP Oczywiście nikt nikogo nie zmusi do aktualizacji, ale czy wierzysz że ludzie będą chodzić do Ispotów aby zobaczyć nowy system? Albo czytać recenzje w necie? Pojawi się aktualizacja, pare kliknięć, no i potem nie ma odwrotu, o tym mówię tylko, powinien każdy mieć wybór, nawet po instalacji, inaczej to kolejne ograniczenie ;p I żeby nie było że tylko narzekam, nowy system ma istotne zalety, chociaż jak wróćiłem do io6 to starszy system wydaje mi się bardziej dojrzały(jeśli chodzi o wygląd i spójność) Dodano parę funkcjonalnych rzeczy, bugi wszystkie mam nadzieję wkrótce poprawia, i będzie to jakoś chodziło, szkoda tylko że do aparatu nie dodano więcej opcji, bo tak jest trochę goły. Co do grzebania w archiwum, hmmm mogę spróbować, aczkolwiek nie wiem czy coś z tego wyjdzie :P No i narazie mam dość, bo co chwila wgrywam ios 6 a ios7 no i nie mam już sił do tego ;p Najwyżej zostane już na tym ios7, może nie będzie tak źle:)

#911 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 15:57

Jest w psychice człowieka coś takiego jak społeczny dowód słuszności. Ludzie są pod dużym wrażeniem ILOŚCI. Jak wydadzą iOS 7 będzie wielkie bum, coraz więcej ludzi będzie posiadało iOS 7 i będą go mieli też te osoby, którzy od samego początku mówili, że ten system jest do bani. I zobaczysz, że przestaną nawet tak mówić. Może Apple o tym wie i dlatego nie bawi się w to jak dostosować iOS 7 do powiedzmy 6.1.3. Poza tym, nie po to wypuszcza coś nowego żeby zachęcić ludzi do korzystania z poprzednich wersji ;)

#912 kustosz12

kustosz12
  • 68 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 17:21

Witam wszystkich szczególnie mało zaawansowanych;) Widzę że jest wiele osób które tak jak ja zainstalowały iOS 7 na swoje "fony" najpewniej z czystej ciekawości i teraz chcą wrócić do iOS 6.1.3 Wiem wiem pewnie było to 1000 razy itp. itd. ale nie każdy ma czas żeby odnaleźć, doczytać itp. a ponieważ forum jest od tego żeby pomagać, więc wyjaśniam jak mnie udało się wrócić do poprzedniej wersji softu. Więc tak: Podłączamy iPhone’a do komputera i iTunes, aby wykonać pełny restore w trybie DFU. To najbardziej ekstremalny sposób, który czyści urządzenie z wszystkiego, aby następnie zainstalować na nim czyściuteńką wersję iOS. Aby go zrobić należy: - przytrzymać Sleep/Wake i Home aż telefon się wyłączy (nie puszczamy przycisków!) -powoli policzyć do trzech i puścić Sleep/Wake, jednocześnie trzymając wciśnięty Home w iTunes powinna pojawić się informacja z ostrzeżeniem, że iTunes wykrył iPhone’a w trybie “recovery” – ekran w telefonie powinien w tym czasie być czarny; Teraz należy zainstalować najnowszą dostępną wersję czyli 6.1.3 i odtworzyć urządzenie jako nowe. Mnie w ten sposób iphone 4S wrócił do iOS 6.1.3 i wszystko śmiga jak talala. Uwaga: Ten sposób kasuje nam informacje typu kontakty sms itp. Czytałem gdzieś że najlepiej zrobić kopie tych informacji w iCloud i potem po odtworzeniu nowego urządzenia można przywrócić kopię z chmurki:) Ja ponieważ danych na iphone nie miałem zbyt wiele to wprowadziłem je sobie jeszcze raz ręcznie. Proszę o wyrozumiałość jeśli brakiem fachowej wiedzy i jabłkowego żargonu uraziłem najpewniej zdecydowaną większość tego forum. Pozdrawiam serdecznie.

#913 Kondri

Kondri
  • 79 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 18:56

no Ameryki nie odkryłeś, gdyż samo przywrócenie softu jest banalne, problem tkwił tylko w przywróceniu danych, i nie jest prawdą to co napisałeś, bo z icloud również nie da się przywrócić, jedynie jeśli ma się backup zrobiony na ios6.

#914 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 07 lipca 2013 - 23:16

A czy Scott Forstall zainstaluje iOS 7? :D

#915 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 09:29

Sprawdźcie lepiej o której będzie dostępna aktualizacja bety 3. Jest już jakieś info ??

#916 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 08 lipca 2013 - 09:33

Sprawdźcie lepiej o której będzie dostępna aktualizacja bety 3.
Jest już jakieś info ??

Przecież w US jeszcze śpią...Polska to nie pępek świata.

#917 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 09:45

Oczywiście, to wiadomo nie od wczoraj. Jeżeli się nie mylę to w przypadku beta 2 była informacja z godziną więc myślałem, że również teraz też jest podana.

#918 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 lipca 2013 - 09:53

Jeśli się dzisiaj pojawi, to zapewne po 19.

#919 YABBA235

YABBA235
  • 476 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 11:13

Nie rozumiem waszych problemów w przywrócenia iphona do stanu przed instalcją IOS7 - chodzi o kontakty, ustawienia itp. Mając 6 robię kopie na icloud-e, instalując 7 przywróciłem go z kopi z 6 (sic !), a mając już 7 zrobiłem nową kopię, która jest widoczna jako kopia ios 7. To, że nie można przywrócić iphona z wersją devel z kopii wersji "normal" to raczej nie jest nic nowego tak samo było przy devel-u 6 :) o ile pamietam :)

#920 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 lipca 2013 - 16:48

Jakieś info odnośnie bety 3?

#921 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 16:57

Za godzinę będzie wiadomo.

#922 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 lipca 2013 - 17:00

OK to czekamy. Zauważyłem, że u mnie podczas uruchomienia 3g w ustawieniach ekran się mrozi i nic nie daje się zrobić. Pomaga tylko reset.

#923 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 08 lipca 2013 - 17:29

Jakieś info odnośnie bety 3?

Tak. Jeszcze nie ma.

#924 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 lipca 2013 - 17:55

Za 5 minut posypia sie posty, ze nic nie ma albo, ze juz sie pobiera :P

#925 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 08 lipca 2013 - 17:59

Za 5 minut posypia sie posty, ze nic nie ma albo, ze juz sie pobiera :P

I pytania jak wgrać i czy się da bez konta.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych