Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#826 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 14:07

Hej, w sumie błędów w becie wiele znalazłem ale wiedzialem co robię przed zainstalowaniem tego systemu - wiec jakos nie narzekam, ale… pojawił się mege błąd który mnie już zdenerwował, otóż nagrałem kilka filmów moim 4s i połowa z nich sie zapisała i mogłem je normalnie kopiowac na Maca, natomiast druga połowa wisi w pamięci iPhone i zajmuje mi około 8gb miejsca w sekcji inne. - Nic z tym nie mogę zrobić ani zobaczyć przez itunes, ani przez iPhoto ani przez iMovie (chociaż tu sie zdarzyl jakis cud i po setnym podpieciu do komputera mojego iPhone'a nagle pojawilo sie importowanie czesci filmow z iPhone - od razu je zrzucilem, ale co z tego jak jeszcze niektorych filmow do te pory nie widze, a te co skopiowałem jakims cudem przez iMovie dalej wisza mi na telefonie bo nic sie z nimi oprocz skopiowania nie da zrobic). I tu pojawia sie pytanie Czy wwgrac z powrotem iOS 6 sciagnac filmy i zainstalowac na nowo bete 2 tylko nie wiem jak, bo beta 1 juz wygasla a tylko ja mam na kompie to ewentualnego zainstalowania. Moze jakos sie da zrobic to łatwiej, co mysliscie? Pozdrawiam i bede wdzieczny za jakąś wskazówke ;-)

#827 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 15:28

Miał ktoś problemy z sms-ami ? Tzn. dochodziły dużo po czasie a na plakietce widniało np. 1 godzine temu ?

#828 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 28 czerwca 2013 - 15:53

Co chwile piątka łapie rebooty i dotyk co chwilę nie działa.
Gorzej niż na becie 1..

Deweloperzy mają ciężkie życie :)

Tak na poważnie jeżeli macie jednego iPhone-a nie wart bawić się w bety, każdy widzi jak teraz jest ze stabilnością.

#829 Digga

Digga
  • 40 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 16:06

Ja z błędów jakie zauważyłem to np: po wcisnięciu dwa razy home(multitasking) i powrocie do home screen, nie moge wysunac control center ani notification center, musze ruszyc ekran ciutke i wtedy dopiero jest to mozliwe. Nakładanie się tekstu z aplikacji telefon, czy wiadmosci. Gdy ktos dzwoni do mnie to pod przyciskami "Decline - Answer" jest kawalek pustego miejsca. Czarna przerwa tak jakby. No i po rozlaczeniu nie pokazuje godziny. Przy wybudzaniu telefonu godzina pokazuje się pod data, nastepnie po krotkiej chwili wraca na swoje miejsce, czyli nad date :) Zdarza sie tez, ze telefon samoczynnie robi respring, tj. pojawia sie jabluszko i telefon wraca do lockscreenu tak jak po restarcie :)
No i na koniec foto, prawy gorny rog i "Now Playing" :) To tyle co pamietam na tą chwile
Dołączona grafika

#830 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 28 czerwca 2013 - 16:48

Ja z błędów jakie zauważyłem to np: po wcisnięciu dwa razy home(multitasking) i powrocie do home screen, nie moge wysunac control center ani notification center, musze ruszyc ekran ciutke i wtedy dopiero jest to mozliwe. Nakładanie się tekstu z aplikacji telefon, czy wiadmosci. Gdy ktos dzwoni do mnie to pod przyciskami "Decline - Answer" jest kawalek pustego miejsca. Czarna przerwa tak jakby. No i po rozlaczeniu nie pokazuje godziny. Przy wybudzaniu telefonu godzina pokazuje się pod data, nastepnie po krotkiej chwili wraca na swoje miejsce, czyli nad date :) Zdarza sie tez, ze telefon samoczynnie robi respring, tj. pojawia sie jabluszko i telefon wraca do lockscreenu tak jak po restarcie :)
No i na koniec foto, prawy gorny rog i "Now Playing" :) To tyle co pamietam na tą chwile
Dołączona grafika

Mam podobnie na 4;D ale z betami tak jest.

#831 lovehatehero

lovehatehero
  • 76 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 17:08

Ja wróciłem znów do ios 6.1.3 i czekam na kolejną bete. Coś dzisiaj mój ip4 bardzo się grzał i zamulał, notification center zaczął nie wyświetlać wszystkiego z kalendarza :/ Ogólnie mi nowy iOS bardzo się podoba i czekam na finalną wersje :) jak wróciłem teraz do iOS 6 , to jakoś tak " nudnawo " :)

#832 adr43

adr43
  • 181 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 18:10

beta 3 ma byc 8 lipca prawdopodobne.

#833 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 29 czerwca 2013 - 08:50

Opinia o b2 na ip4.po przejsciu z b1 widac poprawe jest lepiej,szybciej,plynniej.Ale po kilku dniach z b2 iphone zwolnil brakuje pamieci ram.Po ponownym właczeniu tel jest 45% wolnej pamieci ram,lecz po kilku otwarciach aplikacji a pozniej ich zamknieciu,wolnego ramu poprostu niema.A kazda aplikacja jest zamknieta,i tak zostaje od 5 do 10% ramu.Safari dzisiaj wywaliło sie nie przesadzając około 20 razy w ciagu 2h.Aby w miare płynnie używać tel. trzeba wył.go przynajmiej 3 razy dziennie aby pamieć ram się oczyściła.są rózne bugi mniejsze i większe.Jestem ciekawy jak jest z pamiecia ram w ip5,bo do puki pamieć jest to tel.chodzi jako tako.dajcie znac jak tam u Was z pamiecią 4s,5.nie bede się dalej męczył i wracam na stare i dobre 6.1.3 i przy okazji sprawdze jak z pamiecia na stabilnym ios6.

#834 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 29 czerwca 2013 - 19:42

od 15 minut nie mogę odblokować iPhona... Resety nie pomagają, ekran nie reaguje na dotyk. Mogę tylko sobie sprawdzać godzinę na zablokowanym ekranie :D

- - - Połączono posty - - -

od 15 minut nie mogę odblokować iPhona... Resety nie pomagają, ekran nie reaguje na dotyk. Mogę tylko sobie sprawdzać godzinę na zablokowanym ekranie :D

dobra, coraz mniej mnie to bawi :-|

#835 kubsnmd

kubsnmd
  • 94 postów

Napisano 29 czerwca 2013 - 19:44

beta 2 działała dobrze przez 1 dzień. potem tylko coraz wolniej, coraz mniej aplikacji mogłem włączyć, a dzisiaj iOS przeszedł samego siebie- skasowały mi się same wszystkie kontakty z telefonu... nie pomaga nawet przywrócenie iCloud. wracam do 6.1.3...

#836 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 29 czerwca 2013 - 19:47

mnie się kontakty zachowały jeszcze, choć teraz jak nie mogę odblokować to nie wiem... ale wiem, że mój strumień zdjęć na przykład się skasował

#837 adr43

adr43
  • 181 postów

Napisano 29 czerwca 2013 - 23:11

mnie się kontakty zachowały jeszcze, choć teraz jak nie mogę odblokować to nie wiem... ale wiem, że mój strumień zdjęć na przykład się skasował

podlacz pod itunes, zresetuj i wlacz jescze raz i bedzie dobrze, tez tak mialem

#838 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 29 czerwca 2013 - 23:53

Podłącz do ładowania, też tak miałem, ale w iPadzie, gdzie użyłem Smart Covera. Możesz tez użyć Siri do włączenia aplikacji i z niej wyjść.

#839 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 30 czerwca 2013 - 09:51

Podłącz do ładowania, też tak miałem, ale w iPadzie, gdzie użyłem Smart Covera. Możesz tez użyć Siri do włączenia aplikacji i z niej wyjść.

Z tą Siri to może być ciężko, bo on ma iPhone 4.

#840 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 13:49

Dziś tak bez powodu mój iPhone 4 z betą 2 postanowił zrobić mi dowcip i skasował wszystkie kontakty, taki z niego śmieszek. Dodatkowo nie działa suwak aby aktywować iMessage. Tak więc jak większość wracam do 6.1.3.

#841 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 14:09

Mnie już wkurzyło wczoraj jak przez 2 godziny ekran nie reagował na dotyk, nie mogłem go odblokować. Straciłem strumień zdjęć, który cudem się sam przywrócił. Kontaktów jeszcze nie straciłem. Może uda się wytrzymać do przypuszczalnie 8 lipca kiedy ma być kolejna beta, ale wszystko jest na dobrej drodze żeby wrócić podobnie jak Paf do 6.1.3., szczególnie że iP4 żeby płynnie chodził musi mieć resety kilka razy dziennie..

#842 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 30 czerwca 2013 - 14:37

@Paf, jak większość, która uważa że beta będzie mega stabilna. To naprawdę jest tylko dla deweloperów żeby aplikacje dopasować, a niektórzy mogą używać na codzień i raportować błędy...

#843 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 14:46

Nie uważałem że bete będzie mega stabilna, ale jak kontakty same się kasują to już dla mnie przesada ;p

#844 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 czerwca 2013 - 15:02

Jeśli nie możecie odblokować telefonu (nie reaguje na dotyk) to uruchomcie 'sterowanie głosowe, wypowiedzcie "połącz z ..." i gdy zacznie łączyć wciśnijcie 'Koniec i gotowe U mnie brak reakcji na dotyk występował przez pojawienie się komunikatu "bateria wynosi xx%"

#845 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 20:18

Nie uważałem że bete będzie mega stabilna, ale jak kontakty same się kasują to już dla mnie przesada ;p

Na szczęście zrobiłeś "bekap", prawda? :D

#846 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 20:46

Na szczęście zrobiłeś "bekap", prawda? :D

Tia via iCloud wszystko z 6.1.3 ;)

#847 Macminik

Macminik
  • 107 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 lipca 2013 - 06:53

Dlaczego przesada. Beta to beta. Może Ci zamienić telefon w gustowny przycisk do papieru... trudno. Instalujesz ja na własną odpowiedzialność licząc się z tym, że może Ci skasowac kontaktu, ustawienia a nawet wyświetlić na ekranie czarną dziurę...

#848 kaszamen

kaszamen
  • 2 postów

Napisano 01 lipca 2013 - 13:07

Wpadłem w bagno ponieważ z z ekranem nic nie mogę zrobić siri mi się nie połączy z nikim bo kodu pin nie zdążyłem wpisać a odtworzyć iphona nie mogę bo pisze ze muszę wyłączyć znajdź mój iphon co robić help

#849 PatryX

PatryX
  • 38 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski, PL

Napisano 01 lipca 2013 - 13:14

DFU też nie możesz uruchomić?

#850 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 01 lipca 2013 - 13:49

Zawsze moesz sprzedac iphone i kupic cos prostszego w obsludze- tak jestem zlosliwy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych