Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#601 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 19 czerwca 2013 - 21:02

Ja na 4s też już prawie tydzień śmigam. Da radę używać na spokojnie. Na początku dosyć mocno cięło, teraz też , ale już dużo mniej chyba, że po prostu się przyzwyczaiłem...

#602 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 19 czerwca 2013 - 21:02

Czy ktoś używa aplikacji Day One i iFiles, aby potwierdzić że działają? Są dla mnie bardzo ważne, pierwsza do notatek a druga do obsługi wszelakich chmur ;) No i miło byłoby wiedzieć jak wypada bateria przy normalnym codziennym używaniu (internet, 0 gier i bez nawigacji). Słyszałem że iMessage nie działa... Czy wszyscy tak mają? Dla mnie to dyskwalifikujący brak

#603 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 19 czerwca 2013 - 21:06

Bateria mi trzyma w sumie jak na ios 6, czyli codziennie ładuję. iFiles działa tej aplikacji od notatek nie znam i nie mam.

#604 tomek:P

• 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 19 czerwca 2013 - 21:19

Dobra, no risk no fun. Strace jailbreak, który na siódemce i tak jest mało potrzebny. W razie problemów z baterią powrót do iOS 6.1.4 Dzięki za pomoc

#605 gRECHI

gRECHI
  • 3 postów

Napisano 19 czerwca 2013 - 21:26

Mi na iPhone 4 iMessage dziala (iOS 7) ;)

#606 _iPatryk_

_iPatryk_
  • 205 postów
  • SkądCzęstochowa, Poland

Napisano 19 czerwca 2013 - 22:11

Ja od paru godzin śmigam na iOS 7 i w miarę fajny na ipku 5 śmiga dobrze :)

#607 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 19 czerwca 2013 - 22:23

Beta 2 – Monday, June 24th
Beta 3 – Wednesday, July 10th
Beta 4 – Thursday, July 25th
Beta 5 – Monday, August 12th
Beta 6 – Friday, August 30th
Gold Master – Tuesday, September 10th
iOS 7 Final – Friday, September 20th

#608 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 19 czerwca 2013 - 23:44

Mi to sie wydaje, ze beta 1 ma za zadanie, pokazac jakie funkcje beda w iOS 7. Cale UI bedzie wygladalo inaczej. Moze nie az tak bardzo inaczej niz beta 1, ale bedzie napewno bardziej przejrzyste/czytelne.

#609 tomek:P

• 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 19 czerwca 2013 - 23:53

Ściągnąłem, zainstalowałem, skonfigurowałem i jestem zachwycony Ikony ładniejsze, system działa szybko i nie widać że to beta w ogóle, tylko bateria jakoś ostro dostaje po tyłku iMessage i aplikacja Day One działają bez najmniejszych problemów ;)

#610 ddeb151741-29af395f6f

ddeb151741-29af395f6f
  • 86 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 03:29

A uzywa ktos iOS7 na iPodzie Touch 5 (model A1421)? Sam bym sprobowal jednak nie potrafie znalezc odpowiedniego softu.

#611 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 20 czerwca 2013 - 07:46

When Will The Next iOS 7 Beta Arrive? When Will iOS 7 Be Released? [iOS 7 Timeline] | Cult of Mac śmiejecie się, a kolega po prostu skopiował stąd ;). I jak widać to ma to wszystko sens. Co lepsze, Wy się nabijacie, a sami testerzy wersji 5/6 mogli sobie do tego dojść sami :).

#612 TomaszCzernicki

TomaszCzernicki
  • 23 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 09:54

Niestety zadnych zmian, w komunikacie jest zakladka w ktora moge wejsc.
Zrzut ekranu 2013-06...jpg | | Fotki, Zdj

#613 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 20 czerwca 2013 - 09:57

Właśnie wróciłem z ios7 na stare śmieci 6.1.3 w końcu czuje ze ma iPhona w ręku,praca o niebo płynniejsza,szybsza. ios7 to na iphonie 4 jak na razie jeden wielki muł i przecinak,wygląd 7 jest spoko nawet się już po 9 dniach przyzwyczaiłem,wygląd i wszystkie dodatki na +, kiedy będzie już tak płynnie, jak na ios6 to będzie bajka.Mam nadzieję ze dopracują soft pod ip4 i nie zamula go bo system na prawdę jest spoko.Czekam na kolejne bety jeśli będzie płynnie to przesiadam się bez zastanowienia.A Wy dawajcie znać kiedy już wyjdzie kolejna beta,jak wam będą spisywać się jabłuszka i jakie widzicie różnice w działaniu systemu.

#614 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 10:00

Obawiam się, że na iPhone 4 płynnie już nie będzie. W końcu musi przyjść soft, który dobije nasz telefonik i wydaje się, że ten soft właśnie nadszedł :)

#615 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 20 czerwca 2013 - 10:08

Bez przesady ;). To co jest teraz to żart, ale na pewno będzie dużo szybciej jeśli chodzi o nasze poczciwe czwórki ;).

#616 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 20 czerwca 2013 - 10:08

Obawiam się, że na iPhone 4 płynnie już nie będzie. W końcu musi przyjść soft, który dobije nasz telefonik i wydaje się, że ten soft właśnie nadszedł :)

RBB. Obyś się mylił,mam nadzieje ze do tego nie dojdzie,a jeśli tak to sprzedasz i po wielu latach z ios przesiade się pierwszy raz na androida brak mi troche cali w iP.ale system zawsze mi to wynagradzał.Pamiętam jak wyszedł ios6b na iP4 tez bylo podobnie,do tego co jest teraz na ios7,a jak wiemy ios6.1.3 na ip4 chodzi naprawde dobrze.

#617 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 20 czerwca 2013 - 11:32

Dobrze mówisz, w końcu iP4 jest jednordzeniowy, a niestety, technika musi iść do przodu, więc albo inwestujecie w nowszy albo zostajesz na 6.1.4. To by było głupie jakby Apple nie dawał jakichś dodatków dla iP4s/5 typu ciekawe animacje itp. bo się będzie ciąć na jednordzeniowcach. Oczywiście mógłby wydawać oddzielny, okrojony soft, ale nie wiem czy to by nie była pewna fragmentacja.

Właśnie wróciłem z ios7 na stare śmieci 6.1.3 w końcu czuje ze ma iPhona w ręku,praca o niebo płynniejsza,szybsza. ios7 to na iphonie 4 jak na razie jeden wielki muł i przecinak,wygląd 7 jest spoko nawet się już po 9 dniach przyzwyczaiłem,wygląd i wszystkie dodatki na +, kiedy będzie już tak płynnie, jak na ios6 to będzie bajka.Mam nadzieję ze dopracują soft pod ip4 i nie zamula go bo system na prawdę jest spoko.Czekam na kolejne bety jeśli będzie płynnie to przesiadam się bez zastanowienia.A Wy dawajcie znać kiedy już wyjdzie kolejna beta,jak wam będą spisywać się jabłuszka i jakie widzicie różnice w działaniu systemu.

Dzięki za info. Jeszcze nikt na iPhone 4 się nie wypowiadał tutaj, więc zaraz przetłumaczę twój post, w którym opisujesz, że Ci BETA zamula i wysyłam do Apple.

#618 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 13:20

informejszyn dla uzytkownikow iphone 4. ios7 beta jest w miare znosliwy na ip4 jesli najpierw wgra sie czysciutki ios 6.x.x i zaraz prosto na niego aktualizuje sie do ios7 beta. wtedy nasz ios7 beta jest "czysty" i dziala w miare plynnie tak ze da rade uzytkowac. pozdr.

#619 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 czerwca 2013 - 14:09

Dobrze, że da rade używać.... :( Szkoda, że apple niejako wymusza aktualizacje. Napiszcie może do nich, żeby pozwolili użytkownikowi wybrać czy chce aby mu się aktualizacja sama ściągneła. Jak dla mnie 4 działa na 6.1.3 najszybciej ze wszystkich softów od iOS 4. A co do fragmentacji to i tak ją mamy. Jedni nie dostają filtrów do aparatu, inni airdropa a jeszcze inni (posiadacze 4) nawet kolorowego tła pod dockiem. Napiszcie do Apple też o tym szarym tle pod dockiem w 4 bo wygląda koszmarnie. Chyba nie jest potrzebny dwurdzeniowiec do tego... Wolałbym nie dostać wsparcia do iOS 7.

#620 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 14:11

Dobrze, że da rade używać.... :( Szkoda, że apple niejako wymusza aktualizacje. Napiszcie może do nich, żeby pozwolili użytkownikowi wybrać czy chce aby mu się aktualizacja sama ściągneła. Jak dla mnie 4 działa na 6.1.3 najszybciej ze wszystkich softów od iOS 4. A co do fragmentacji to i tak ją mamy. Jedni nie dostają filtrów do aparatu, inni airdropa a jeszcze inni (posiadacze 4) nawet kolorowego tła pod dockiem. Napiszcie do Apple też o tym szarym tle pod dockiem w 4 bo wygląda koszmarnie. Chyba nie jest potrzebny dwurdzeniowiec do tego... Wolałbym nie dostać wsparcia do iOS 7.

spokojnie. w finalnej wersji ios7 iphone 4 dostanie przezroczystosc docka oraz bedzie dzialac plynnie i super. jest to ostatnia wersja ios7 dla iphone 4 wiec raczej bedzie w pelni funkcjonalna a poprostu nie dostaniemy ios8

#621 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 czerwca 2013 - 14:18

Trzymam Cię za słowo! Czwóreczka to cały czas zacny telefon. Do mojego użytkowania poza mulącym facebookiem nic więcej nie potrzebuje. Po 2,5 roku bateria spokojnie wytrzymuje cały dzień lub nawet dwa. Spokojnie przeczekałbym wersję 5S i kupił 6. Boję się, że powtórzy się sytuacja z iPhonem 3 i softem 4.2.1

#622 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 14:19

taka firma jak apple nie wyda oficjalnego softu na telefon ktory by dzialal tak jak ios 7 beta 1 na iphone 4. jedno jest pewne. napewno oficjalny ios 7 bedzie dzialal plynnie szybko i sprawnie na ip4. co do tego jakie bajery dostaniemy to raczej iphone 4 nie jest za slabym telefonem zeby mu dac przezroczystosc docka nie przesadzajmy. a nawet jesli nie dostaniemy to w szybkim czasie kiedy pojawi sie jailbreak pojawi sie tez i odpowiedni tweak w cydii :)

#623 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 14:20

Boję się, że powtórzy się sytuacja z iPhonem 3 i softem 4.2.1

Otóż to. Na to się właśnie zanosi a optymizm kolegi sirqaz raczej nic nie zmieni.

@sirqaz czy iPhone 4 to Twój pierwszy iPhone? To by tłumaczyło Twoją naiwną wiarę.
Obym się mylił oczywiście bo ten telefon narazie spełnia moje oczekiwania.

#624 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 14:21

a jaka byla sytuacja z iphonem 3 i softem 4.2.1? nie wiem bo mialem pierwszedo ipgone 2g od 2007 roku az do 2010 kiedy to zakupilem ip4. pamietam jeszcze soft 1.1.3 i 1.1.4 hehe to byly czasy

#625 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 czerwca 2013 - 14:24

Po wgraniu 4.2.1 3G działa tragicznie wolno.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych