Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#526 blazzejm

blazzejm
  • 18 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 20:52

czy ios7 dla 4S jest jakoś okrojony? Działają dynamic wallpapers i ten bajerek z przesuwającą się tapetą w panoramie?

Wszystko działa. Jedyne czego nie ma to filtrów podczas robienia zdjęć oraz AirDrop. Animowane tapety i te tapety w "3D" są.

#527 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 czerwca 2013 - 21:13

Tabela kompatybilności iOS7

Dołączona grafika

#528 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 22:19

Ciekawe co stanęło na przeszkodzie Air Drop w iPhone 4S?

#529 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 czerwca 2013 - 22:21

Wi-Fi dual band. Jest wymagany do obsługi Wi-Fi Direct, które Apple nazwa AirDrop.

#530 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 15 czerwca 2013 - 22:23

Ciekawe co stanęło na przeszkodzie Air Drop w iPhone 4S?

Pieniądze, które zarobią jeśli nie dadzą tej opcji w 4s.

#531 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 15 czerwca 2013 - 23:08

Pieniądze, które zarobią jeśli nie dadzą tej opcji w 4s.

Wyraźnie na keynote powiedzieli, że starsze modele nie obsłużą ze względu na braki w hardware. Kłamali?

#532 robroyy

robroyy
  • 411 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 czerwca 2013 - 00:38

Wyraźnie na keynote powiedzieli, że starsze modele nie obsłużą ze względu na braki w hardware. Kłamali?

witam pewnie tak jak w starszych komputerach które nie maja AirDrop wystarczy wklepać co trzeba i ....... może działać ?? może !! wiec nie chcą zmuszają do kupienia nowszego iPhone

#533 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 czerwca 2013 - 00:39

Rozumiem, że sprawdzaliście obaj natywnego Gmaila (zakładając, że jest) , a nie jako Exchange? Przez Exchange pusha nie da się już uzyskać w Gmailu.

Dziękuję za odpowiedzi :)

Ja sprawdzałem jak na przeciętnego zjadacza chleba przystało - dodałem konto pocztowe i z listy wybrałem Gmaila :D.

#534 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 00:57

Ja sprawdzałem jak na przeciętnego zjadacza chleba przystało - dodałem konto pocztowe i z listy wybrałem Gmaila :D.

Szkoda, miałem nadzieję, że dodają obsługę push dla Gmaila. Byłby jeden problem z głowy po zmianie softu/telefonu, a tak trzeba będzie korzystać z aplikacji zewnętrznej, żeby mieć powiadomienia.

#535 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 16 czerwca 2013 - 07:58

2-3 dni? Ty w ogóle używasz tego telefonu?

Pewnie tylko sprawdza która godzina raz na jakiś czas :)

Panowie ja używam telefonu w miejscu gdzie mam dostęp do Wi-Fi, więc 3G i transmisja danych wyłączona, nie mam jasności ustawionej na maxa, zawsze czyszczę aplikacje w tle i jakoś daje radę. Te porywy do 3 dni to gdy faktycznie mało korzystam, a czasem cały dzień przeglądam internet to rano strach wychodzić bez ładowarki.

#536 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 16 czerwca 2013 - 08:54

Moim zdaniem tak. Dowiemy się czy kłamali jak wyjdzie Jailbreak i (o ile ktoś będzie umiał) da radę włączyć tę opcję. Z Androidem sprawa jest znana, że jakiś telefon nie dostanie, bo jest za słaby na najnowszego Androida (np. LG twierdził, że LG 4x jest zbyt słaby na androida z czterordzeniowym procesorem) i potem nagle, po fali hejtu, jakimś magicznym sposobem okazuje się, że telefon zaczyna się nadawać do aktualizacji. I tak, uprzedzam wypowiedź, wiem że mówimy o Apple, a nie LG czy innym producencie sprzętu z Androidem.

#537 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 09:10

Moim zdaniem tak. Dowiemy się czy kłamali jak wyjdzie Jailbreak i (o ile ktoś będzie umiał) da radę włączyć tę opcję. Z Androidem sprawa jest znana, że jakiś telefon nie dostanie, bo jest za słaby na najnowszego Androida (np. LG twierdził, że LG 4x jest zbyt słaby na androida z czterordzeniowym procesorem) i potem nagle, po fali hejtu, jakimś magicznym sposobem okazuje się, że telefon zaczyna się nadawać do aktualizacji. I tak, uprzedzam wypowiedź, wiem że mówimy o Apple, a nie LG czy innym producencie sprzętu z Androidem.

Nad siri też jęczeli gdy 4 hie dostała i jakoś apple się nie ugieło.

#538 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 09:29

Nad siri też jęczeli gdy 4 hie dostała i jakoś apple się nie ugieło.

Ponoć 4s wzwyż mają jakiś chip który pomaga w rozpoznawaniu mowy czy cuś...

#539 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 16 czerwca 2013 - 09:41

Gdyby dali Siri na 4 nie byłoby nic "wyjątkowego" w 4s. Rozpoznawanie mowy jest z tego co wiem na serwerach Apple. Poniekąd Siri w samym telefonie robi za dyktafon(tak wiem duże uogólnienie). Poza tym Siri zostało "złamane" i mogło być na 4 ale jakoś producentem dogadał się z nimi i nie dano takiej możliwości.

#540 Ster

Ster
  • 32 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 16 czerwca 2013 - 10:03

Powróciłem do 6.1.3 Wkurzały mnie błędy w Endomondo, mianowicie niby zliczało mi czas i drogę, lecz nie łapało dokładnie trasy, którą przebyłem. Wyświetlało się jakbym jechał po linii prostej z punktu A do punktu B, w skutek czego zamiast 30 kilometrów zliczyło mi nieco ponad 20, a tego znieść nie mogłem ;)

#541 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 czerwca 2013 - 10:09

Pierwsze screeny iOS7 na iPadzie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#542 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 10:10

Tylko że po JB nawet na 3gs normalnie działało SIRI na innych serwerach niż apple. Tak więc sam widzisz ile prawdy z tym chipem.

Gdyby dali Siri na 4 nie byłoby nic "wyjątkowego" w 4s. Rozpoznawanie mowy jest z tego co wiem na serwerach Apple. Poniekąd Siri w samym telefonie robi za dyktafon(tak wiem duże uogólnienie). Poza tym Siri zostało "złamane" i mogło być na 4 ale jakoś producentem dogadał się z nimi i nie dano takiej możliwości.

Co dostała 4 softwerowo czego nie miał 3gs ? Siri to żadne wow.

#543 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 czerwca 2013 - 10:25

Przeciez Wam napisalem, ze wifi direct wymaga dual band (2.4 i 5Ghz) i AirDrop dziala tylko na urzadzeniach z dual bandem.

"Mac OS X Lion touts "AirDrop" as a new feature, which relies entirely on WiFi Direct."

"A code dump from a prototype next generation iPhone reveals the use of the Broadcom BCM4334 wireless chip, reports 9to5Mac.

The BCM4334 is a improvement from the BCM4330 used in the new iPad and iPhone 4S and is built on the more efficient 40nm process rather than the older 65nm process.

The chip features Bluetooth 4.0 and FM radio but also brings new features such as ultra low power consumption, dual band Wi-Fi, and Wi-Fi Direct.

@Michal.Rz

Zdaj relacje jak dziala latarka na iPad :D

- - - Połączono posty - - -

Hot Spot Wi-Fi, HDR, FaceTime i caly software iOS 7 w 4x wiekszej rozdzielczosci.

#544 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 16 czerwca 2013 - 10:31

Jak MMS'y w iPhone 2G i Siri w 3GS :D

#545 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 10:42

Po prostu tragedia :sad:

#546 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 10:43

Dołączona grafika

Fajna ta latarka :D

- - - Połączono posty - - -

A co dostał software'owo iPhone 5, czego nie ma 4s? :D

#547 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 16 czerwca 2013 - 10:58

Po prostu tragedia :sad:

Wygląda lepiej niż na iPhone moim zdaniem ;)

#548 MSeq

MSeq
  • 9 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 11:15

Hej, mam pytanie jakiego koloru sa u was chmurki w wiadomościach (SMS itp.) na prezentacji apple były te chmurki niebieski - u mnie zostały po instalacji bety zielone, czy kroś może się orientuje gdzie ustawia się ich kolor lub od czego zależy? dzięki za info

#549 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 11:21

Hej, mam pytanie jakiego koloru sa u was chmurki w wiadomościach (SMS itp.) na prezentacji apple były te chmurki niebieski - u mnie zostały po instalacji bety zielone, czy kroś może się orientuje gdzie ustawia się ich kolor lub od czego zależy? dzięki za info

Niebieskie są dla iMessages

#550 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 czerwca 2013 - 12:35

Fajnie że mój iPhone 4 też będzie miał tego iosa,narazie nie instaluje bo się boje trochę :D czekam do września/października na oficjalną wersję :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych