Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 31 May 2013 - 15:00
Posted 31 May 2013 - 15:10
Posted 31 May 2013 - 17:41
Rly ?Ja dodam , że w porównaniu do 4S'a ekran S4 mnie poprostu wgniótł w ziemię . To inna bajka , szkoda tylko że nie miałem porównania z iP5.
Posted 31 May 2013 - 17:47
Posted 31 May 2013 - 18:19
Posted 31 May 2013 - 18:52
A ja dopiszę, że pomimo niezliczonej ilości rdzeni
w S4 to iP5 i tak jest demonem prędkości w bezpośrednim porównaniu i codziennym użytkowaniu.
Posted 31 May 2013 - 18:58
Dokładnie, Android ma problem z zarządzaniem mocą. Telefon który ma cztery rdzenie potrafi przyciąć w menu.
Wyznacznikiem stabilności był, jest i myślę że jeszcze długo będzie iOS.
Posted 31 May 2013 - 21:23
Posted 31 May 2013 - 21:51
Zakładając, że wraz z iPhonem 5S wyjdzie iOS7 myślę, że będzie trzeba poczekać do iOS9 lub 10 co by Apple już zdążyło zmulić ten telefon do poziomu porównywalnego z GS4.Poczekajcie na iPhone 5S z porownaniami do S4. Apple jeszcze nie wydalo smartfona na 2013 rok.
Posted 31 May 2013 - 22:43
Posted 01 June 2013 - 00:14
Posted 01 June 2013 - 10:01
@Homer czysty android niczego nie załatwi. Dla przeciętnego, niezbyt świadomego użytkownika np. taki Nexus 4 jest ubogi i mało kolorowy. Czysty android jest fajną bazą, ale to niestety tylko i aż dobra baza.
ale patrząc przy jakich parametrach ta płynność została osiągnięta nie jest to zbyt dobra wiadomość.
Posted 01 June 2013 - 10:06
Posted 01 June 2013 - 11:25
Posted 01 June 2013 - 11:29
Samsung w swoich telefonach jeżeli chodzi o soft to daje wszystko i nic , czyli masz te przebajerowane funkcje które nie są do końca dopracowane , a co za tym idzie tylko denerwują zwykłego użytkownika i albo ich sporadycznie używa albo w ogoóle ich nie włącza .
Posted 01 June 2013 - 11:47
Ale ten system powstał ledwie kilka lat temu... Jeżeli faktycznie jest z nim tak źle to jeżeli po 3 czy 4 latach przepiszą go Ci sami programiści to będzie tak samo albo i gorzej. Poza tym czysty Android z tego co wiem chodzi dobrze. To Samsung jest liderem jeżeli chodzi o zamulanie go.
Dobry marketing wszystko zalatwi. Wmowili ludziom, ze potrzebuja nakladek to i wmowia, ze wazniejszy jest sam system. Przecietny uzytkownik jest jak glina. Latwy do obrobki.
Chyba, że chcesz się pochwalić i poszpanować w ławce na lekcjach kolegom, to spoko. Jednak w codziennym użytkowaniu dla dorosłego człowieka to żadna przydatność.
Posted 01 June 2013 - 12:36
Ale to przecież właśnie twórcy decydują jak bardzo system się rozrośnie. Przepisanie nic nie da bo system jest taki jakiego chce google.Źle na pewno z nim nie jest, jednak problemem jest zasobożerność. Mimo, że system powstał kilka lat temu to raczej twórcy nie przewidzieli takiego rozrostu systemu. Szczególnie, że android miał być przeznaczony do aparatów cyfrowych
Posted 01 June 2013 - 12:51
Wszystko sie zgadza panowie. Moim zdaniem "gwozdziem do trumny" wielu swietnych smartfonow wypuszcanych na rynek jest wlasnie system android. Oczywiscie troche przesadzilem z tym gwozdziem ale jednak moim zdaniem android "hamuje" mozliwosci sprzetowe smartfonow.
Tak jak piszecie, na Galaxy S4 mozna zauwazyc lagi systemu (chocby przy scrollowaniu) czego praktycznie nie ma w iPhonie. Takze jesli chodzi o performance grafiki 3D iPhone mimo duzo slabszego procka pokonuje SGS4 o pare punktow. Zaleta iPhona jest zaimplementpwany wciaz bardzo potezny procesor graficzny.
Oczywiscie, tak jak napisal jeden z przedmowcow, to nie jest ostatnie slowo apple gdyz nie zaprezentowano jeszcze smartfona w tym roku.
Pokusilem sie o sprawdzenie jak wygladal pomiar jasnosci ekranow obu smartfonow. Otoz iPhone 5 przy trybie najjasniejszym generuje prawie 600 luxow przy niecalych 300 luxach SGS4. Roznica jest znaczaca. I faktycznie, jak odpalilem oba smartfońy w sloneczne popoludnie to mialem pewne problemy z odczytem z ekranu Samsunga. Dla mnie, slepego kreta, korzystanie z iPhona jest niezwykle wygodne.
Jesli zas chodzi o zwyczajne, codzienne uzytkowanie, uwazam, ze iPhone dziala zdecydowanie plynniej. Nie chodzi mi tylko o dzialanie glownych ekranow menu. Takze przewijanie z inercja stron www jest na iPhonie jakby przyjemniejsze.
Dla graczy polecam ogladniecie filmu na YT prezentujacego pokazy z gier. Akurat tutaj nie mam zadnych watpliwosci ze przedstawione gry wygladaly i dzialaly na iPhonie zdecydowanie lepiej. Kto stwierdzi inaczej jest chyba slepy: Samsung Galaxy S4 vs iPhone 5 - Gaming Speed Performance Display Test & Benchmarks - YouTube
Posted 01 June 2013 - 12:57
Ale to przecież właśnie twórcy decydują jak bardzo system się rozrośnie. Przepisanie nic nie da bo system jest taki jakiego chce google.
Posted 01 June 2013 - 13:24
Nawet byłbym za tym, żeby go zamknąć i sprzedawać wyłącznie na Nexusach.
Posted 01 June 2013 - 13:32
Posted 01 June 2013 - 14:47
Hej. Używam S4 od miesiąca. Z iP jestem od 3 lat. Co mnie zaskoczyło w S4 i samym Androidzie to mnogość funkcji oraz naprawdę dobre działanie systemu. P zakupie telefon faktycznie trochę mulił, natomiast Samsung jakoś w ubiegłym tygodniu wydał update softu i teraz jest dużo lepiej. W porównaniu do iP w codziennym użytkowaniu boli mnie bardzo czas pracy na baterii. iP pod tym względem rozbestwił mnie bardzo bo nie wyłączałem wifi, bt, gps. Zawsze wszystko miałem włączone i telefon pomimo dość intensywnego używania pod koniec dnia miał zawsze 30% zapasu. Tutaj jak nie wyłączę niektórych funkcji i nie pamiętam, aby ubijać procesy działające w tle (vide: full multithreading :/) baterię muszę ładować po 6-7h :/
Jak opadły mi emocje związane z zakupem nowej słuchawki i mogłem pokusić się o ich obiektywne porównanie to stwierdzam, że iP jest lepiej skrojonym telefonem, ma natomiast kika użytkowych minusów czy brak smaczków, które ma Samsung i gdyby je Apple dodało to pewnie byłby to najlepszy telefon.
Ktoś może spytać co to jest, więc śpieszę z odp
1/ brak możliwości wyedytowania numerów tel z dialera. Ile razy na stronie www do jakiejś firmy jest podany zły numer tel. Kikacie w numer i tel dzwoni, potem słyszycie głos w słuchawce, że jest przed numerem "0". I klapa trzeba kombinować z notatnikiem wyedytowywaniem itd.mw SGS4 jest to dużo prostrze.
2/ oddzwanianie poprzez przyłożenie elefonu do ucha. Super feature, który działa rewelacyjnie.
3/ sterowanie wyświetlacza w rękawiczkach
4/ airgesture. Najechanie w powietrzu palcem na wiadomość np powoduje wyświetlenie jej podglądu
5/ dużo lepsze zarządzanie plikami. Ile razy zdarzało mi się mieć w iP tego samego pdfa, xlsa czy doca w kilku aplikacjach na raz. Pages nie radzi sobie z docx, numbers z xlsx itd. Więc wyedytowanie czegoś na Iphone/iPad to dramat.
To jest tylko 5 głównych rzeczy, które mi przeszkadzają w iP. Mam jednak nadzieję, że 5S oraz iOS7 przyniosą sporo zmian w funkcjonalności i sam design też trochę odświeży te same kafelki oglądane przez lata. Wtedy zapewne wrócę do Apple bo jakość wykonania, prędkość działania i co najważniejsze "przezeoczystość" samego urządzenia w codziennym użytkowaniu powoduje, że Apple nadal wydaje się być niedoścignione pod tym względem. Oczywiście geecy nie mają czego szukać w iOS i apple. Dla nich jest Android, który daje nieskończone możliwości, natomiast każdy kto chce po prostu działającego smartfona wybierze iPhone'a.
Posted 02 June 2013 - 03:43
Posted 02 June 2013 - 13:30
Posted 02 June 2013 - 13:45
To wlasnie iPhone towazyszyl mi w najwazniejszych momentach mojego zycia. Pomimo "zabawy" z innymi smatfonami, iPhonowi bede wierny na zawsze. Jest tak prosty w obsludze, ze mozesz go uzyc w najbardziej stresujacych, intymnych i niecodziennych wydarzeniach swego zycia.
Sorry, troche odbieglem od tematu. Dziekujemy za porownanie i wyrazenie wlasnego zdania. Docieniam twoje podejcie do designu i twoj zmysl estetyczny.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users