Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ma ktoś pomysł jak ustawić MP3 na dzwonek?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#26 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 22:51

Da się zdobyć ten "Ringtones" przez neta i dograć ręcznie? Nie mam wi-fi:) EDIT: Ok tpot'em wrzuciłem piosenkę do folderu w komórce ręcznie:)

#27 westside

westside
  • 16 postów

Napisano 10 kwietnia 2008 - 15:17

Apropo SendSong. Zainstalowałem go w iPhone i otwiera się nawet :D tyle że moge w nim jedynie kliknac w lewym gornym rogu w 'Ringtones' a po kliknieciu w to pojawia mi sie z prawej strony w gornym roku done. Po kliknieciu w done pojawia sie znowu Ringtones i tak w kolko zadnych innych mozliwosci. Jak zrobic zeby to dzialalo? nie pokazuje mi zadnych utworow do wyboru. W iPodzie mam dodane mp3.

#28 saskia

saskia
  • 8 postów

Napisano 10 kwietnia 2008 - 17:24

Ja korzystam z iTunes. Klikam na utwór, który chcę mieć na dzwonek (któryś z listy odtwarzania iTunes), biorę Zaawansowane>Przekształć zaznaczenie na ACC (można zaznaczyć wcześniej kilka plików). Potem znajduje ten utwór na dysku. On nie ma rozszerzenia ACC tylko M4A - bez problemu zmieniam na M4R (zwykłe Zmień nazwę, jeśli mamy ustawione pokazywanie znanych rozszerzeń). Jak już jest M4R to go po prostu włączam, a on wtedy pojawia się w dzwonkach w iTunes. A potem tylko zaznaczam żeby synchronizowało dzwonki z iPhonem i mam go już na iPhonie jako Własne. :)

Dzieki Davvido, u mnie wszystkie ulubione mp3 tak wlasnie przerobilam na dzwonki, pamietajcie o odznaczonej funkcji "Hide extensions for known file types" :rolleyes:

no tak, tylko widze je w zakladce ringtones, ale nie chca sie kopiowac podczas synchronizacji do telefonu :shock:

---- Dodano 10-04-2008 o godzinie 17:49 ----
ok, wszystko jasne po prostu pliki mialy za duza objetosc, tylko male nadaja sie na dzwonki, w kazdym razie teraz dziala

#29 sparrow-am

sparrow-am
  • 1 postów

Napisano 03 grudnia 2009 - 08:02

Ja próbowałem robić jak tu piszecie, i nie bardzo wychodziło, ale tu jest wytłumaczone idealnie - i nie trzeba nic poza iTunes
[url=http://www.youtube.com/watch?v=M7kN89mM11U]YouTube - How To Make Mp3 Ringtone On Iphone[/url]
pzdr

#30 pazdzioch96i

pazdzioch96i
  • 13 postów

Napisano 06 marca 2010 - 22:48

Żeby ustawić dzwonek muszę ścianąć na kompa via iTunes a potem zgrać przez iTunes n telefon program SendSong i wybrać sobie nute ktorą chcę ??

#31 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 07 marca 2010 - 13:23

Przeczytaj ten temat od początku i nie będziesz musiał zadawać takich pytań.

#32 kamlot

kamlot
  • 5 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 czerwca 2010 - 15:28

Przeczytałem cały wątek dotyczący konwersji mp3 na dzwonek do iPhona. I stwierdziłem że musi być prostszy sposób dla uzytkowników MAC OS X. Procedura jest prosta: 1. Dodajemy mp3 do biblioteki iTunes 2. Uruchamiamy aplikację Garage Band 3. W oknie startowym wybieramy odpcję DZWONEK -> Example Ringtones i potwierdzamy otwiera nam się projekt, zaznaczamy i usuwamy isteniący instrument na lini czasu i dalej -> (w prawym dolnym rogu zmieniamy widok - wciskamy skrajną prawą ikonę) pojawia nam się biblioteka iTunes przeciągamy sobie na ścieżkę która mamy na lini czasu w projekcie. Górną belką (kolor żółty) ustalamy fragment mp3 który nas interesuje. 4. W Garage Band wybieramy polecenie UDOSTĘPNIJ -> WYŚLIJ DZWONEK DO ITUNES 5. W iTunes pojawia nam się dodatkowa opcja DZWONKI 6. Po podłączeniu iPhona automatycznie są wgrywane i GOTOWE. Pozdrawiam KAMLOT

#33 Mastah

Mastah
  • 65 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 15:36

Albo wejść na zedge.net ustawić telefon jako Iphon, i mamy dzwonki na iphona ;) bez cudowania. Pozdrawiam.

#34 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 15:43

albo wejść na Free Ringtones for mobile and iPhone - Audiko i też mamy dzwonki do iP bez cudowania (dodatkowo do jednego mp3 można wybrać kilka wersji czasowych... a jak to nam mało to możemy wgrać własną mp3 i ją przerobić)

Pozdrawiam

#35 rauf

rauf
  • 29 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 00:36

albo wejść na Free Ringtones for mobile and iPhone - Audiko i też mamy dzwonki do iP bez cudowania (dodatkowo do jednego mp3 można wybrać kilka wersji czasowych... a jak to nam mało to możemy wgrać własną mp3 i ją przerobić)

Pozdrawiam

:D duże thumbs up!
pierwsza rzecz po 5 min to chęć ustawienia innego dzwonka, przez stronę udało się skonwertować i wrzucić na jabco, nice :cool:

A swoją drogą przerażające, że taka bzura tak utrudniona :oops:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych