Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ma ktoś pomysł jak ustawić MP3 na dzwonek?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 shizz

shizz
  • 57 postów

Napisano 06 października 2007 - 14:36

Ma ktos pomysl jak ustawic mp3 na dzwonek?

#2 korniszon

korniszon
  • 1 152 postów
  • Skądkanalizacja

Napisano 06 października 2007 - 15:23

kupić dzwonek przez iTunes?

#3 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 października 2007 - 15:34

... albo wgrać wybraną emperuchę do iPhone'a via iTunes, a potem ustawić jako dzwonek w aplikacji SendSong :)

#4 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 06 października 2007 - 15:36

... albo wgrać wybraną emperuchę do iPhone'a via iTunes, a potem ustawić jako dzwonek w aplikacji SendSong :)

Dokładnie tak samo robie ;)

#5 shizz

shizz
  • 57 postów

Napisano 06 października 2007 - 16:31

chato.pl dzieki za "normalna" odpowiedz pozdro

#6 kamiloski88

kamiloski88
  • 7 postów

Napisano 26 października 2007 - 22:31

sory mam takie pytanie a skad mam wziasc to SendSong bo mam tego instarera zainstalowanego ale nie mam tam czegos takiego jak SendSong

#7 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 27 października 2007 - 09:51

sory mam takie pytanie a skad mam wziasc to SendSong bo mam tego instarera zainstalowanego ale nie mam tam czegos takiego jak SendSong

http://ericasadun.co...tions/SendSong/

#8 mooniska

mooniska
  • 19 postów

Napisano 24 marca 2008 - 14:42

a ja zainstalowałam tego SendSonga z installera i nie uruchamia mi się, znaczy uruchamiam z pulpitu i niby się otwiera, ale po sekundzie znika i pojawia sie z powrotem pulpit... jak mogę to rozwiązać ? ewentualnie jak inaczej ustawić mp3 jako dzwonek??

#9 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 marca 2008 - 14:58

Możesz nadać chmod 777, albo 0755. Ew. ściągnij program Ringtones - bardzo ładnie konwertuje nasze utwory i ustawia na dzwonek. ;)

#10 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 marca 2008 - 15:01

Wrzucić do Library/Ringtones plik z rozszerzeniem *.m4r i tyle. Wszystko było niedawno na forum i nie wiem czemu mooniska odkopujesz stary temat skoro jest to jeden z aktualnych wątków.

#11 mooniska

mooniska
  • 19 postów

Napisano 24 marca 2008 - 15:40

dlatego odkopuje bo nikt mi nigdzie nie wyjaśnia konkretnie - znam odpowiedź 'wrzuć do library/ringtones' ale jak mam to zrobić? ściągnęłam nawet coś takiego jak iPhoneBrowser i wrzuciłam tam do ringtones swój plik *.m4r, ale nic to nie dało - nie wyświetla sie w dzwonkach *teraz znalazłam chyba odpowiedź.. w iphonebrowserze nie widzę wszystkich katalogów iphone'a - nie ma czegoś takiego jak library....:( [wersja oprogramowania w iP to 1.1.3] pomoże ktoś?

#12 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 marca 2008 - 20:11

dlatego odkopuje bo nikt mi nigdzie nie wyjaśnia konkretnie - znam odpowiedź 'wrzuć do library/ringtones' ale jak mam to zrobić?
ściągnęłam nawet coś takiego jak iPhoneBrowser i wrzuciłam tam do ringtones swój plik *.m4r, ale nic to nie dało - nie wyświetla sie w dzwonkach

*teraz znalazłam chyba odpowiedź.. w iphonebrowserze nie widzę wszystkich katalogów iphone'a - nie ma czegoś takiego jak library....:( [wersja oprogramowania w iP to 1.1.3] pomoże ktoś?

Jak wrzucić? To też jest podstawowa sprawa. Wystarczy czytać, na początek FAQ. Na pewno są wszystkie katalogi, trzeba jeszcze ustawić CHMOD 0755. Na jakim systemie pracujesz Win czy Mac?

#13 dziunekk

dziunekk
  • 113 postów
  • SkądPodhale

Napisano 25 marca 2008 - 00:57

.. w iphonebrowserze nie widzę wszystkich katalogów iphone'a - nie ma czegoś takiego jak library....:( [wersja oprogramowania w iP to 1.1.3] pomoże ktoś?

Jeżeli iPhone Browser nie widzi wszystkich katalogów to masz błąd tzw AFC2
Aby to poprawić, należy ze źródła i.unlock.no zainstalować poprawkę ZiPhone iBrickr Fix, kategoria Unlocking Tools i wyłączyć telefon. Po włączeniu i podłączeniu do kompa powinno być już widać wszystkie katalogi

#14 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 marca 2008 - 10:46

NA 1.1.3 najprostszym sposobem jest app Ringtones(taki sendsong, ktory dziala na 1.1.3) Source:i.danstaface.net

#15 Madame Altar

Madame Altar
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 marca 2008 - 11:24

Witam, mam następujący problem... Wgrywam sobie dzwonek w formacie m4r do iPhone'a... Wszystko pięknie działa... po czym postanawiam wgrać następne dzwonki. I tak załóżmy, ze są już 4 - do wyboru... wchodzę w "dźwięki" a tam mam rzeczywiście 4 dzwonki tyle, ze wszystkie nosza nazwę ostatniego wgranego i obojętne który wybiorę zawsze zabrzmi jak ten wgrany ostatnio. O co w tym chodzi i czy mogę jakoś to zwalczyć? Pozdrawiam, M. P.S. A czy da się (oczywiście pod warunkiem pokonania powyższego problemu, żeby mieć z czego wybrać) ustawić w budziku dźwięk mp3? A sms?

#16 Wartal

Wartal
  • 154 postów
  • SkądŁodz /Dublin

Napisano 03 kwietnia 2008 - 11:32

Ma ktos program do konwertowania plikow mp3 na -> .m4r, ? Byłbym wdzieczny za linka gdzie moge go sciagnac

#17 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 12:28

Ma ktos program do konwertowania plikow mp3 na -> .m4r, ?
Byłbym wdzieczny za linka gdzie moge go sciagnac

iTunes lub Easy CD-DA Extractor 6.5: Programy PC World Komputer
Oczywiście przerabia na m4a, potem zmieniasz rozszeżenie na m4r.

#18 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2008 - 12:32

Programik Ringtones jest swietny. Mozna samemu ustawic wszystkie parametry ( dlugosc, wybrac fragment piosenki itp). A jak nie masz opcje automatycznej konwersji Zrodlo : i.danstaface.net

#19 luzu

luzu
  • 18 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 16:52

a jak dodać mp3 z iphona do tego programu Ringtones?

#20 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 kwietnia 2008 - 19:05

NIe do konca rozumiem pytanie, Ringtones samoistnie dodaje istniejace utwory z biblioteki ipod. Postepuj zgornie z instrukcjami programu.

#21 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 kwietnia 2008 - 19:19

Ja korzystam z iTunes. Klikam na utwór, który chcę mieć na dzwonek (któryś z listy odtwarzania iTunes), biorę Zaawansowane>Przekształć zaznaczenie na ACC (można zaznaczyć wcześniej kilka plików). Potem znajduje ten utwór na dysku. On nie ma rozszerzenia ACC tylko M4A - bez problemu zmieniam na M4R (zwykłe Zmień nazwę, jeśli mamy ustawione pokazywanie znanych rozszerzeń). Jak już jest M4R to go po prostu włączam, a on wtedy pojawia się w dzwonkach w iTunes. A potem tylko zaznaczam żeby synchronizowało dzwonki z iPhonem i mam go już na iPhonie jako Własne. :)

#22 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 22:32

Ja korzystam z iTunes. Klikam na utwór, który chcę mieć na dzwonek (któryś z listy odtwarzania iTunes), biorę Zaawansowane>Przekształć zaznaczenie na ACC (można zaznaczyć wcześniej kilka plików). Potem znajduje ten utwór na dysku. On nie ma rozszerzenia ACC tylko M4A - bez problemu zmieniam na M4R (zwykłe Zmień nazwę, jeśli mamy ustawione pokazywanie znanych rozszerzeń). Jak już jest M4R to go po prostu włączam, a on wtedy pojawia się w dzwonkach w iTunes. A potem tylko zaznaczam żeby synchronizowało dzwonki z iPhonem i mam go już na iPhonie jako Własne. :)

Zrobiłem tak jak napisałeś... Mam w iTunes>dzwonki moją piosenkę. Synchronizuje (pojawia się pasek wysyłania mojej piosenki na iPhone. Po wejściu w dźwięki jednak nadal nie mam widocznej mojej piosenki.

#23 worn22

worn22
  • 1 postów
  • SkądGłogów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 22:40

mam dokładnie ten sam problem.

#24 czarekpl

czarekpl

• 245 postów
  • SkądCiechanów, Poland

Napisano 09 kwietnia 2008 - 22:47

a jak wrzucic program sendson z kompa nie uzywajac instalera

#25 Artarth

Artarth
  • 44 postów
  • SkądNew York, NY, United States

Napisano 09 kwietnia 2008 - 22:48

Ringtones rozwiąże wszystkie Wasze problemy. Kilka postów wcześniej kolega podaje źródło. Miłej zabawy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych