Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Monitor 27'' dla programisty do mac'a mini

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#26 pl.andi

pl.andi
  • 17 postów
  • SkądWonderland, OSX

Napisano 17 marca 2013 - 14:13

1,5k jest warte "psychoanalizy", zwłaszcza gdy jeszcze studiujesz i nie zarabiasz kokosów ;-) na plus dla DELL-a wychodzi gwarancja (co prawda 2 lata krótsza), ale Gwarancja PREMIUM PANEL zapewnilia, że przy choć jednym martwym pikselu ma się wymianę bez dyskusji, przy EIZO jest to niestety tylko II klasa, czyli dopiero musi ich być dostatecznie duża ilość i to w bliskim położeniu.

#27 hofi66

hofi66
  • 92 postów

Napisano 17 marca 2013 - 16:14

1,5k jest warte "psychoanalizy", zwłaszcza gdy jeszcze studiujesz i nie zarabiasz kokosów ;-)

na plus dla DELL-a wychodzi gwarancja (co prawda 2 lata krótsza), ale Gwarancja PREMIUM PANEL zapewnilia, że przy choć jednym martwym pikselu ma się wymianę bez dyskusji, przy EIZO jest to niestety tylko II klasa, czyli dopiero musi ich być dostatecznie duża ilość i to w bliskim położeniu.

Nie porównuj Della do firmy, która produkuje od lat najlepsze monitory. Dane, specyfikacje i inne informacje to tylko marketing. Kup Della, za parę lat, jak nabierzesz doświadczenia, zrozumiesz, o czym pisałem. Skoro szukasz oszczędności, to po co w ogóle pytasz o Eizo. Nie rozumiem ten dziwnej akademickiej logiki ... Dostajesz odpowiedź od osoby, która od lat używa jakiejś marki a i tak nabierasz się na opisy w sieci.Ja wybieram Ferrari z tapicerką kl. II, a Ty najnowszego golfa z gadżetami. Kupuj więc taniej i nie zawracaj sobie głowy porównywaniem.

#28 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 postów

Napisano 17 marca 2013 - 17:02

Mogę podpisać się pod opinią kolegi hofi66. A EyeCare i EcoView od Eizo to fantastyczna sprawa.

#29 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 17 marca 2013 - 17:10

@pl.andi - jeśli chodzi o automatyczne dopasowanie jasności to NEC PA271W też to ma. Dostałem go przed wczoraj, Jak dłużej posiedzę to postaram się coś skrobnąć o długogodzinnej pracy przed nim - czekam aktualnie na kabel mini DP - DP, który zamówiłem również przed wczoraj.

#30 hofi66

hofi66
  • 92 postów

Napisano 17 marca 2013 - 17:15

@pl.andi - jeśli chodzi o automatyczne dopasowanie jasności to NEC PA271W też to ma. Dostałem go przed wczoraj, Jak dłużej posiedzę to postaram się coś skrobnąć o długogodzinnej pracy przed nim - czekam aktualnie na kabel mini DP - DP, który zamówiłem również przed wczoraj.

Gratulacje, dobry wybór ;)

#31 pl.andi

pl.andi
  • 17 postów
  • SkądWonderland, OSX

Napisano 18 marca 2013 - 08:50

[url=http://allegro.pl/monitor-eizo-flexscan-sx3031w-30-5252h-i3098734549.html]MONITOR EIZO FLEXSCAN SX3031W 30" 5252H (3098734549) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

warto się pakować w coś takiego?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych