Ja od rana użytkuje HTC ONE, dziś doszedł. I pierwsze wrażenia już są takie: JEST DOBRZE! Świetny wygląd, bardzo dobre wykonanie, działa naprawdę szybko, zdecydowanie szybciej niż S4 i zauważalnie szybciej niż Xperia Z. Chodzi jak iPhone 5! Na prawdę jestem w szoku!
Ja juz epizod pod haslem HTC One mam juz za soba ale wypowiem sie. W zyciu One nie chodzi tak szybko jak iPhone5. Jest takze wolniejszy niz SGS4. Oczywiscie pod kilkoma wzgledami przewyzsza iPhona (wielkosc ekranu, rozdzielczosc) oraz SGS4 (np czytelnosc ekranu, luminacja itp). Oczywiscie na smierc i zycie nie bede sie sprzeczal ale tydzien mi wystarczyl aby wysnuc takie wnioski. Moze jestem slepy albo to tylko moje subiektywne odczucie. Wszystko jednak testowane przeze mnie "fizycznie", macane, palcowane i katowane do bolu

- - - Połączono posty - - -
Zartujesz czy piszesz na powaznie. Nie odczulem takiego zjawiska na iOS a mam naprawde duuuuuzo apsow.Jak się zainstaluje dużo aplikacji/gier to Android i iOS przestaje działać tak jak by się chciało.
Nie czaje tego co napisales - porownujesz cos do czegos czego nie posiadasz i nie uzywasz. Porownujesz prawie przedpotopowego (przepraszam wszystkich userow czworki - nadal uwazam ze to bardzo udany model) iphona z 2010 roku do topowego modelu sprzed kilku miesiecy. Calkiem nie trafione porownanie.HTC One dla mnie wygrywa z ip5 i zastanawiam się nad jego kupnem.
Iphona 4 na razie nie będę zmieniał na ip5- bo po co?
A co ma do rzeczy nierozbieralnosc telefonu do gwarancji? Po roku to juz nikogo nie bedzie obchodzilo jak bedzie sprawowac sie bateria bo przychodzi kolejny model. Zreszta mialem okazje uzywac jednego modelu dluzej niz rok i nie odnotowalem spadku pojemnosci baterii.Wracając do HTC One- raczej tego telefonu nie kupię na firmę. Roczna gwarancja w przypadku nierozbieralnego telefonu to duże ryzyko.
Wymiana baterii to nie lada problem.
A jak ona będzie się zachowywała po roku, to nikt nie wie.
Jaki będzie KOSZT wymiany wyświetlacza w HTC One?
Czy to kolejny argument za lub przeciw ktoremus z urzadzen? Tanio napewno nie bedzie.