Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 vs HTC One

• Please log in to reply
741 replies to this topic

#551 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 June 2013 - 17:40

Nie jest złem tylko w obecnej formie ludzie mają takie, a nie inne zdanie bo system + nakładka to 99% telefonów z Androidem, a to pod względem szybkości i stabilności zawodzi. Google możliwe, że zauważyło to dlatego mamy kilka flagowych telefonów z czystym Androidem, teraz tylko trzeba czekać na większa dostępność i aby można było je kupić chociaż tak łatwo jak N4.

#552 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 22 June 2013 - 19:56

Eh w kupie jestescie siłą, dlatego machne juz reka bo bede sie w nieskonczonosc uzeral ;) Niech bedzie konkluzja, ze malo kogo obchodzi czemu mu telefon laguje albo czemu zaczal lagowac. Wszyscy mamy dwie lewe rece i mozgi w kolanie a Android to zrodlo wszelkiego zla!

Na siłę próbujesz udowodnić że android nie laguje. Ale dla mnie głupia nakładkę jest częścią androida, bo skoro kupuje s4, one, xperie z i one wszystkie maja nakładki to czego oczekujesz? Pytanie więc nasuwa sie jedno! Dlaczego są nakładki? A odpowiedź też jest jedna! Android bez nakładki mało co oferuje, dlatego są nakładki! Android bez nakładki jest mało funkcjonalny dla większości użytkowników. A iOS dla każdego zawsze jest tak samo funkcjonalny.

#553 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 22 June 2013 - 20:04

HTC One ma 2,5 msc, już Ci laguje? Jeżeli tak to gratuluję - czas powrotu do Nokii 3210. Tego nie popsujesz.

#554 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 June 2013 - 21:01

Czekam jeszcze az ktos napisze, ze nie mam Nexus'a bo wygaduje jakies niestworzone bzdury o plynnie dzialajacym Androidzie :D Poza tym lepiej kupic taki lagujacy i bez aktualizacji bo ma wiecej funkcji a poza tym 3/4 klientow to sami znawcy i doradza lepiej.

#555 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 23 June 2013 - 07:52

Zwolennicy androida a zarazem przeciwnicy iOS na każdym kroku podkreślają ze android ma tak wiele funkcji, tyle ułatwień itd. A i iOS taki ubogi, zamknięty system. A w gruncie rzeczy jak sie okazuje to android jest płynny jak jest goły. Wszystkie jego super funkcje niewątpliwie są, ale spowalniają system. Mimo takich parametrów jak w galaxy s4. To wg. mnie coś tu jest nie tak?! Idąc dalej to nexusa nie można porównywać do innych "androidow" bo niby ten sam system a jednak totalnie inny.

#556 0perator

0perator
  • 110 posts
  • Skądobywatel świata

Posted 23 June 2013 - 08:17

ciężko powiedzieć skoro praktycznie mało kto miał okazje pobawić się nowym modelem HTC na żywo;) natomiast Iphone 5 to sprawdzony model, który z czystą przyjemnością mogę Ci polecić!

Ja miałem oba modele telefonów , teraz Note2 , mogę powiedzieć jedno to pytanie jest czysto retoryczne , kup co ci się podoba a nie słuchaj opini ludzi którzy nawet nie trzymali w ręku w/w telefonów

#557 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 23 June 2013 - 08:41

Zwolennicy androida a zarazem przeciwnicy iOS na każdym kroku podkreślają ze android ma tak wiele funkcji, tyle ułatwień itd. A i iOS taki ubogi, zamknięty system. A w gruncie rzeczy jak sie okazuje to android jest płynny jak jest goły. Wszystkie jego super funkcje niewątpliwie są, ale spowalniają system. Mimo takich parametrów jak w galaxy s4. To wg. mnie coś tu jest nie tak?! Idąc dalej to nexusa nie można porównywać do innych "androidow" bo niby ten sam system a jednak totalnie inny.

Nie jestem zwolennikiem czy też przeciwnikiem jednego ani drugiego. W gruncie rzeczy nie wiesz o czym mówisz. Temat jest o HTC One a nie badziewiu pod tytułem S4.

#558 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 23 June 2013 - 08:58

@EMU Dobrze kombinujesz. Zastanow sie i pomysl logicznie. Czy fanem Android moze nazywac sie ktos dla kogo niewazna jest jego wersja, optymalne dzialanie tylko funkcje w nakladce niemajace z Google zadnego zwiazku, czy moze jednak ktos dla kogo wazniejszy jest sam system w oryginalnym wydaniu ze wsparciem Google? Moim zdaniem odpowiedz jest prosta i odslania gorzka prawde o "fanach" i fanach. A na koniec pytanie retoryczne - czy fan iOS kupilby telefon od Samsunga/HTC z iOS 5.1 albo 6.0 z nakladka zmieniajaca theme i dodajaca mozliwosc machania reka nad telefonem?

#559 0perator

0perator
  • 110 posts
  • Skądobywatel świata

Posted 23 June 2013 - 09:20

Na siłę próbujesz udowodnić że android nie laguje. Ale dla mnie głupia nakładkę jest częścią androida, bo skoro kupuje s4, one, xperie z i one wszystkie maja nakładki to czego oczekujesz? Pytanie więc nasuwa sie jedno! Dlaczego są nakładki? A odpowiedź też jest jedna! Android bez nakładki mało co oferuje, dlatego są nakładki! Android bez nakładki jest mało funkcjonalny dla większości użytkowników. A iOS dla każdego zawsze jest tak samo funkcjonalny.

chłopcze każdy sprzęt działa tak jak się go używa , ja nigdy przenigdy nie miałem problemów z żadnym z systemów i dalej szukam , sprawdzam .. zapominacie o jednym a mianowicie podstawowa funkcja to telefonowanie , email , a nie jakieś pos...e face.. lub tw... albo "gierki" k...a same małolaty ..telefon ma służyć przede wszystkim do pracy , czy taki czy inny to rzecz gustu ,dla was osobiście polecam telefon z tylko kilkoma przyciskami a mianowicie "Mama" "Tata" "sos" ni ewentualnie dyrektor szlkoły

- - - Połączono posty - - -

Nie jestem zwolennikiem czy też przeciwnikiem jednego ani drugiego. W gruncie rzeczy nie wiesz o czym mówisz. Temat jest o HTC One a nie badziewiu pod tytułem S4.

nic dodac nic ująć

#560 kris2k

kris2k
  • 321 posts

Posted 23 June 2013 - 09:32

chłopcze każdy sprzęt działa tak jak się go używa , ja nigdy przenigdy nie miałem problemów z żadnym z systemów i dalej szukam , sprawdzam .. zapominacie o jednym a mianowicie podstawowa funkcja to telefonowanie , email , a nie jakieś pos...e face.. lub tw... albo "gierki" k...a same małolaty ..telefon ma służyć przede wszystkim do pracy , czy taki czy inny to rzecz gustu ,dla was osobiście polecam telefon z tylko kilkoma przyciskami a mianowicie "Mama" "Tata" "sos" ni ewentualnie dyrektor szlkoły

Spokojnie, wdech-wydech, wdech-wydech. A jak już ochłoniesz, to osobiście polecam dla Ciebie Nokie E52, będzie idealna, spełni wszystkie wymagania o jakich napisałeś i jakich oczekujesz od smartfona .

#561 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 23 June 2013 - 09:34

O co Wy się kłócicie na forum Apple :D ? Android przecież laguje już tydzień przed premierą !!!111oneone

#562 0perator

0perator
  • 110 posts
  • Skądobywatel świata

Posted 23 June 2013 - 09:50

Spokojnie, wdech-wydech, wdech-wydech. A jak już ochłoniesz, to osobiście polecam dla Ciebie Nokie E52, będzie idealna, spełni wszystkie wymagania o jakich napisałeś i jakich oczekujesz od smartfona .

co ty nie powiesz chłopaku , pewnie masz i rację E52 ..pomyślę ale wolę E280

- - - Połączono posty - - -

O co Wy się kłócicie na forum Apple :D ?
Android przecież laguje już tydzień przed premierą !!!111oneone

Apple jest najlepsze , naj piękniejsze i żaden sprzęt się do niego nawet nie "umywa" mam ,posiadam ,więc wiem co piszę a Android to jeden wielki "lag" czekam tylko na 5s i ide na most ......

#563 kris2k

kris2k
  • 321 posts

Posted 23 June 2013 - 10:36

co ty nie powiesz chłopaku

,,Chłopaku" powiadasz? Udało Ci się mnie rozśmieszyć. Być może jakbym za pierwszym razem gumki nie założył to być mi dzisiaj mógł tato mówić. Ehh ci internetowi napinacze. Pakuj kredki, jutro kolejny ciężki dzień w gimnazjum.

#564 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 23 June 2013 - 11:18

chłopcze ...

Wyluzuj trochę! Troszkę szacunku do ludzi.

#565 Clevland

Clevland
  • 416 posts

Posted 24 June 2013 - 16:47

Jak się zainstaluje dużo aplikacji/gier to Android i iOS przestaje działać tak jak by się chciało. Używam dwóch systemów na co dzień. Mam zainstalowane po kilka aplikacji i w jednym, i w drugim wszystko działa płynnie. Oczywiście iOS doprowadza mnie do pasji w kwestii: - ergonomii (wifi, bluetooth, dane sieci komórkowych ukryte i porozrzucane) - wyglądu (brak widocznych notatek na pulpicie, wygląd springboarda anno domini 2007). Oczekiwałem zmian w iOS7 i co? W części skopiowane z Androida. Tylko cukierkowego wyglądu nie trawię. HTC One dla mnie wygrywa z ip5 i zastanawiam się nad jego kupnem. Iphona 4 na razie nie będę zmieniał na ip5- bo po co? Wracając do HTC One- raczej tego telefonu nie kupię na firmę. Roczna gwarancja w przypadku nierozbieralnego telefonu to duże ryzyko. Wymiana baterii to nie lada problem. A jak ona będzie się zachowywała po roku, to nikt nie wie. Jaki będzie KOSZT wymiany wyświetlacza w HTC One? +dla iphona 5 za rozbieralność

#566 zalceson

zalceson
  • 41 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 24 June 2013 - 18:11

@up ja chyba postąpię tak samo jak Ty. Lubię iPka, szybkie to to, ale jednak mały, do tego wąski ekran, brak przełączników ( nawet w iOS7 Apple nie domyśliło się, że ktoś chce szybko włączyć 3G ), jakieś takie znużenie interfejsem, przekolorowany i mało wnoszący iOS7 na którego oficjalnie trzeba poczekać 3(!) miesiące, problematyczna gwarancja ( Regenersis i ich fochy ) i sporo innych obostrzeń powoduje, że chyba zakupię HTC. KOlega ma go od początku maja i jest zachwycony. Dodam, że równolegle używał go z iP5 i potwierdził, że są tak samo szybkie, a bateria w HTC jest przy okazji wydajniejsza.

#567 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 24 June 2013 - 18:20

@Clevelad: przecież Apple daje też tylko rok gwarancji. Jak bierzesz na firmę, w kwestii gwarancji masz to samo co w HTC. Jedynie w HTC nie dokupisz odpowiednika Apple Care.

#568 Clevland

Clevland
  • 416 posts

Posted 24 June 2013 - 22:54

@Clevelad: przecież Apple daje też tylko rok gwarancji. Jak bierzesz na firmę, w kwestii gwarancji masz to samo co w HTC. Jedynie w HTC nie dokupisz odpowiednika Apple Care.

Na firmę tak, ale mogę wziąć też na osobę prywatną.

Tyle że praktyczna nierozbieralność mnie zastanawia.
Poczekam na informacje jak wyglądają naprawy gwarancyjne.
Ile za wymianę wyświetlacza itd.

#569 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 25 June 2013 - 05:16

Na osobę prywatną gwarancji więcej nie dostaniesz. A przepisy ustawy konsumenckiej są takie same, niezależnie od producenta.

#570 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 25 June 2013 - 07:15

Na osobę prywatną gwarancji więcej nie dostaniesz. A przepisy ustawy konsumenckiej są takie same, niezależnie od producenta.

Gwarancja producenta to jedno a rękojmia sprzedawcy to drugie. Jeśli kupujemy IP w AOS to na telefon mamy pełną 24-miesięczną gwarancję.

Apple - Informacje prawne - Produkty Apple a przepisy konsumenckie obowiązujące na terenie UE

#571 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 25 June 2013 - 07:27

A odpowiedzialność z tytułu niezgodności z umową to trzecie...

#572 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 25 June 2013 - 07:29

Tak? To wskaż mi gdzie pod podanym linkiem jest napisane, że masz 24-miesiące gwarancji.

#573 wiktor96

wiktor96
  • 420 posts

Posted 25 June 2013 - 10:03

Te 24 miesiące to odpowiada sprzedawca czyli w przypadku zakupu w AOS Apple, ale wtedy to nie jest gwarancja.

#574 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 25 June 2013 - 17:21

Właśnie doczytałem w gwarancji HTC bo nie byłem pewien:

Niniejsza Ograniczona gwarancja jest udzielana na okres dwudziestu czterech (24) mesięcy od daty pierwotnego zakupu urządzenia w przypadku urządzeń przenośnych(...)

#575 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 25 June 2013 - 17:26

Ja od rana użytkuje HTC ONE, dziś doszedł. I pierwsze wrażenia już są takie: JEST DOBRZE! Świetny wygląd, bardzo dobre wykonanie, działa naprawdę szybko, zdecydowanie szybciej niż S4 i zauważalnie szybciej niż Xperia Z. Chodzi jak iPhone 5! Na prawdę jestem w szoku!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users