Witam.. Szukalem i nie znalazlem konkretnie o to o co mi chodzi.. Mam taki problem moja dziewczyna ma 3gs jest w pl a ja za granica...
1. Czy zeby z nia przez to pisac za darmo musze miec wlaczony roaming i pobieranie danych?
2. Jezeli tak to ile bedzie zrzeralo kasy?
3. Kiedy mam zalaczony pakiet danych za granica to nie wiem xzemu pobiera mi uaktualnienia mail fb appstore itd choc nie mam tego zalaczone mozna to jakos wylaczyc?
Narazie tyle czekam na odp;)
iMessage za granica
Rozpoczęty przez
Albertinho7
, 28 lut 2013 11:56
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 lutego 2013 - 11:56
Napisano 28 lutego 2013 - 12:01
1. Tak
2. Musisz sprawdzić jaka jest cena kB w roamingu, ale będzie drogo.
3. Z poziomu aplikacji możesz to wyłączyć, np. push.
Napisano 28 lutego 2013 - 12:40
1. Za darmo to nie będzie skoro w roamingu.
Napisano 28 lutego 2013 - 14:38
Podłączyć się do jakiejś sieci WiFi i wtedy nie będziesz płacił. Co do włączania roamingu danych to pamiętaj że jeżeli nawet wyłączysz push w poczcie to i tak telefon jeszcze sprawdzi poprawność godziny, czy nie są dostępne aktualizacje, pobierze nowe dane pogodowe, wyśle zdjęcia do strumienia, zsynchronizuje kalendarz i kontakty i na koniec jeszcze wyśle dane do Appla
a to tanie nie jest.
Napisano 28 lutego 2013 - 15:38
Aha.. No wlasnie o to mi chodzi czy mozna jakos wylaczyc zeby niczego nie pobieralo? Chcialbym np korzystac tylko z gg za granica bo on grosze bierze.. Ale inne rzeczy sie pobieraja przy tym;/
Napisano 28 lutego 2013 - 15:43
Kup sobie starter w tamtym kraju z pakietem internetowym
Napisano 28 lutego 2013 - 17:17
Kup sobie starter w tamtym kraju z pakietem internetowym
Dokładnie, zrób tak jak pisze kolega. Ja też zawsze stosuję taką metodę, tak wychodzi najtaniej.
Napisano 28 lutego 2013 - 19:17
Dokładnie, zrób tak jak pisze kolega. Ja też zawsze stosuję taką metodę, tak wychodzi najtaniej.
To do iPhone'a mozna wlozyc dwie karty? Czy moze sugerujecie zakup drugiego iPhone'a na czas pobytu za granica.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych