Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wymiana uszkodzonego iPhone5 na nowy za dopłatą

• Please log in to reply
39 replies to this topic

#26 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 16 April 2016 - 21:39

Niestety nie przeszedł, a także zaistniała dziwna sytuacja z gwarancją.telefon był wymieniony pół roku temu na nowy ( regenerowany )A na stronie internetowej Apple'a widniała Gwarancja na następny rok. Oddając do serwisu okazało się że on już nie ma gwarancji, w tej samej chwili sprawdziłem na stronie internetowej i też już tam znikła. W iPhonie 6plus jest akcja naprawcza przedniej kamery, ale niestety takie uszkodzenie ekranu zdyskwalifikowało mojego iPhone'a z tego programu naprawczego

1. Co to za serwis ?
2. Masz dokument z serwisu potwierdzający wymianę iP pół roku temu ?

3. Uszkodzenia nie związane bezpośrednio z wadami objętymi otwartymi programami naprawczymi nie mają prawa wpływać negatywnie na możliwość skorzystania z tych programów. Jeżeli uszkodzenie ekranu lub obudowy iP nie uniemożliwia bezpiecznego otworzenia iP i wymiany kamery objętej programem naprawczym to masz prawo skorzystać z programu wymiany kamery FT.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#27 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 16 April 2016 - 23:38

3. Uszkodzenia nie związane bezpośrednio z wadami objętymi otwartymi programami naprawczymi nie mają prawa wpływać negatywnie na możliwość skorzystania z tych programów. Jeżeli uszkodzenie ekranu lub obudowy iP nie uniemożliwia bezpiecznego otworzenia iP i wymiany kamery objętej programem naprawczym to masz prawo skorzystać z programu wymiany kamery FT.

A jak udowodnisz, że przesunięcie nie nastąpiło w związku z upadkiem telefonu w wyniku którego uszkodzeniu uległ ekran?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#28 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 17 April 2016 - 12:12

A jak udowodnisz, że przesunięcie nie nastąpiło w związku z upadkiem telefonu w wyniku którego uszkodzeniu uległ ekran?

Mówimy o wadliwej kamerze (objętej oficjalnym programem wymiany) w iP6+. Wadliwość kamery nie jest związana z jej "mechanicznym" obsadzeniem w telefonie tylko z wadą budowy tego elementu.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#29 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 17 April 2016 - 12:23

6+ jest program na tylna kamere.

#30 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 17 April 2016 - 12:34

Oczywiście w iP6+ programem objęta jest kamera iSight . Niektórym (ktoś tu pisał niedawno w innym wątku) jednak myli się która jest przednia, a która tylna.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#31 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 17 April 2016 - 12:40

Mówimy o wadliwej kamerze (objętej oficjalnym programem wymiany) w iP6+. Wadliwość kamery nie jest związana z jej "mechanicznym" obsadzeniem w telefonie tylko z wadą budowy tego elementu.

Oczywiście, ale to nie znaczy, że KAŻDA kamera jest wadliwa i WSZYSTKIM ją wymieniają. Upadek jak najbardziej moze się przyczynić do wady kamery i nic z tym nie zrobisz, po odmowie naprawy.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#32 Arshe

Arshe
  • 800 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 April 2016 - 12:54

Dokładnie jak kolega wyżej, upadek może mieć znaczący wpływ na uszkodzenie aparatu według opinii serwisu i nic z tym nie zdziałasz. 

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

#33 MasterM

MasterM
  • 1658 posts

Posted 17 April 2016 - 18:22

A czy czysto teoretycznie, telefon może być zakwalifikowany do wymiany przez serwis na nowy egzemplarz, to wtedy chociaż nie wiem co z nim robił, gdyby ten wymieniany był uszkodzony w wyniku upadku przeze mnie, to czy wtedy telefon i tak zostanie wymieniony ? Bo wydaje mi się, że kiedyś coś takiego słyszałem i zastanawiałem się czy w ogóle to możliwe albo bardzo się pomyliłem.

#34 stanely___

stanely___
  • 3 posts

Posted 10 August 2017 - 11:53

Przy wymianie uszkodzonego iphona na nowego z dopłatą otrzymujemy fabrycznie nowy, z całym zestawem, pudełkiem tak jak. np. od operatora czy jakiś refurbished w pudełku zastępczym? Za wymianę iphona 6s ispot chce 1650zł a idream 1590zł.

#35 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 10 August 2017 - 13:25

Zostawiasz telefon i otrzymujesz telefon. Czy refurb czy nie tego nie wie nikt i jest to bez znaczenia.

#36 Wania

Wania
  • 644 posts

Posted 10 August 2017 - 13:45

Imrik, a jak zostawisz komplet to dostajesz komplet czy nie przyjma? pytam bo nie mialem nigdy stycznosci z ta usluga a czasem jest atrakcyjna ;)

#37 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 10 August 2017 - 14:28

To jest koszt wymiany samego telefonu, bez pudełka, akcesoriów itd. Akcesoria też mogą Ci wymienić na nowe jak zapłacisz za to. Pudełka nowego nie dostaniesz. A czy telefon jest nowy czy refabrykowany to tego nikt Ci nie powie, bo serwis nie jest w stanie tego sprawdzić.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#38 Wania

Wania
  • 644 posts

Posted 10 August 2017 - 14:48

dzieki za info :) akurat mit refabrykowanych ajfonow mi zwisa...

#39 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 10 August 2017 - 14:51

Jak zostawiasz komplet to wezmą sam telefon i poproszą Cię żebyś zabrał resztę ;)

#40 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 10 August 2017 - 19:21

Przy wymianie uszkodzonego iphona na nowego z dopłatą otrzymujemy fabrycznie nowy, z całym zestawem, pudełkiem tak jak. np. od operatora czy jakiś refurbished w pudełku zastępczym? Za wymianę iphona 6s ispot chce 1650zł a idream 1590zł.

Kilka autoryzowanych serwisów w Polsce za wymianę 6s liczy sobie poniżej 1500zł. (informacje ze stron internetowych np. : iMad , iStrefa , Jabłkowy , SerwisMe) .

Pomogłem ?   -  Lubię to 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users