Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wymiana uszkodzonego iPhone5 na nowy za dopłatą

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#1 tcjn

tcjn
  • 6 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 05:04

Cześć, piszę nowy post ponieważ pomimo intensywnego szukania nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Jak w temacie, właśnie utopiłem swojego iPhone w morzu - z uśmiechem na ustach pomaszerowałem z telefonem w kieszeni kąpielówek w głąb morza :P Nie chcę próbować go naprawiać bo wiem, że telefon po zalaniu bywa nieprzewidywalny. Natomiast od dwóch znajomych (niezależnie) dowiedziałem się że można za dopłatą, w salonie, wymienić uszkodzony sprzęt apple na nowy. Ktoś nawet rzucił że jest to 70% ceny. Czy ktoś się orientuje w temacie, czy to możliwe, a jeśli tak to gdzie i na jakich warunkach ?? Z gory dzieki za inforamcje. Pozdro Ł.

#2 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 08:21

Jest możliwe, np. w iMad - iMad - Apple Authorized Reseller - Wymiana iPhone 5 16GB/32GB/64GB - iPhone - Serwis - Sklep

#3 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 lutego 2013 - 10:20

W serwisach autoryzowanych możesz wymienić swojego iPhona na nowy, koszt to około 1200 złotych. Jeśli telefon kupiłeś z abonamentem u polskiego operatora musisz zgłosić się do jego salonu, bo serwis Apple nie przyjmie takiego telefonu.

#4 tcjn

tcjn
  • 6 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 17:24

Dzięki, a jeśli iPhona kupiłem w necie, zafoliowanego z angielskiej sieci to tez w salonie apple pojdzie ?? Pozdro Ł.

#5 felix81

felix81
  • 23 postów

Napisano 03 marca 2013 - 15:32

Witam. Tam piszą że można wymienić tylko na taki sam model i kolor jaki się posiadało. Skoro mam 4S zalanego to też mogę? Bo tam mowa jest o ip5. I skoro za iP5 wołają 1200zł to czy 4S był by relatywnie tańszy z racji niższego modelu ?

#6 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 marca 2013 - 18:35

iPhone 4S również możesz odpłatnie wymienić, koszt jest podobny.

#7 wojtekrk

wojtekrk
  • 95 postów

Napisano 04 marca 2013 - 22:13

Co do kąpielówek to odkąd wskoczyłem kiedyś na wakacjach do basenu z telefonem, wybieram teraz tylko te bez kieszeni :P
  • Queen lubi to

#8 felix81

felix81
  • 23 postów

Napisano 15 marca 2013 - 10:27

Mam jeszcze jedno pytanko dot.wymiany. Czy orientuje się ktoś może czy po zalanym iphone i podjętej próbie naprawy też wymienią Go na nowy?

#9 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 15 marca 2013 - 10:40

A ja mam pytanie troszkę inne, ale też odnośnie wymiany. Jeśli mam iPhone 5 16GB (sprawny) to czy za dopłatą można go wymienić na iPhone 5 32gb? Jest gdzieś taka możliwość?

#10 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marca 2013 - 11:11

A ja mam pytanie troszkę inne, ale też odnośnie wymiany. Jeśli mam iPhone 5 16GB (sprawny) to czy za dopłatą można go wymienić na iPhone 5 32gb? Jest gdzieś taka możliwość?

Nie

#11 felix81

felix81
  • 23 postów

Napisano 15 marca 2013 - 11:25

Nie

Jeśli wolno zapytać to ta odpowiedź jest do którego pytania,ponieważ w prawe tym samym czasie z kolegą Meduza napisaliśmy :P

#12 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marca 2013 - 11:44

Mam jeszcze jedno pytanko dot.wymiany. Czy orientuje się ktoś może czy po zalanym iphone i podjętej próbie naprawy też wymienią Go na nowy?

Jeśli są w środku wszystkie elementy to nie powinno być problemów z wymianą odpłatną.

#13 Ilicz666

Ilicz666
  • 375 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 marca 2013 - 13:17

Witam Mam pytanie czy ktos juz wymieniał potluczonego iphone 5 z T-mobile? Jaki jest koszt takiej wymiany? Iphony sa wysyłane do regenerzis. Sam moge go tam wyslac ale pytanie ile to bedzie kosztować?

#14 tcjn

tcjn
  • 6 postów

Napisano 18 marca 2013 - 20:24

Cześć, stwierdziłem że napiszę co dalej podziało się z moim iP5 - może komuś przyda się ta wiedza. Otóż udałem się do iSpota z pytaniem o wymianę za dopłatą. Okazało się jednak, że tylko autoryzowane punkty świadczą taką usługę, a najbliższy taki punkt jest w Niemczech. Znalazłem serwis w sieci (imad.pl), który reklamował się jakoby ma taką usługę. Faktycznie mają, ale warto dopowiedzieć, że dotyczy telefonów zakupionych na terenie Europy (mój jak się okazało pochodził z USA... kupiłem na allegro). Swoją drogą sympatyczna obsługa :P Stwierdziłem, że oddam do serwisu, niech naprawią, aparat sprzedam i zawsze będę kilka złotych do przodu. Jak się jednak dowiedziałem z telefonu nic nie da się uratować, słona woda wyżarła go doszczętnie, gdybym chciał go sprzedać na części dostałbym 100zł w serwisie (czyli na allegro pewnie ze 300zł). Ale... w tym samym serwisie zaproponowali mi tą samą usługę wymiany, tyle ze za 1500zł. Wspomniałem, że telefon pochodzi z USA, ale wcale ich to nie zraziło. Szybka kalkulacja i wychodzi mi, że lepiej odzyskać 800zł (2300zł (cena na allegro) - 1500zł (koszt naprawy)) niż 100zł. Dam znać jak dalej potoczy się sytuacja, mam nadzieje, że potwierdzę otrzymanie nowego zafoliowanego iP5 :) Pozdro Ł.

#15 bosypl

bosypl
  • 17 postów

Napisano 20 marca 2013 - 14:03

W tym samym serwisie masz na myśli ze [url=http://www.imad.pl]iMad - Apple Authorized Reseller - Strona główna[/url] powiedzieli Ci ze wymienia iPhone z USA za 1500 zł?

#16 tcjn

tcjn
  • 6 postów

Napisano 20 marca 2013 - 16:10

Nie, mam na myśli serwis na parterze Blue City w Wawie.

#17 Monika Raźniak

Monika Raźniak
  • 5 postów
  • SkądCzęstochowa, Poland

Napisano 09 stycznia 2014 - 10:51

A orientuje się ktoś może czy jakiś podobny serwis działa na terenie śląska, okolic Częstochowy ? Katowic ?. Badz okolic Opola lub Wrocławia ?

#18 Pluto27887

Pluto27887
  • 263 postów

Napisano 03 marca 2016 - 09:00

Witam czy oddawała ktoś Iphona na gwarancję z lekko uszczypniętym ekranem? czy odrazu odrzucają wymianę gwarancyjną?

Mam przesuniętą kamerę przednią i dziś wleciał w samochodzie między siedzenie a konsolę i przy wyjmowaniu ucierpiał lekko ekran. Jest lekkie półkole na środku bocznej ścianki 2mm od boku.

#19 JapkoNieJapko

JapkoNieJapko
  • 33 postów

Napisano 03 marca 2016 - 23:07

Witam czy oddawała ktoś Iphona na gwarancję z lekko uszczypniętym ekranem? czy odrazu odrzucają wymianę gwarancyjną?

Mam przesuniętą kamerę przednią i dziś wleciał w samochodzie między siedzenie a konsolę i przy wyjmowaniu ucierpiał lekko ekran. Jest lekkie półkole na środku bocznej ścianki 2mm od boku.

Na 90% odrzucą. 

#20 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 04 marca 2016 - 14:48

Odesłałem ostatnio na gwarancje z minimalnym uszczerbieniem ( około 2mm w górnej części) iPhona 6 czarnego. Uszczerbienie była praktycznie niewidoczne. Przeszedł bez problemu. Ale wydaje mi się ze wszelkie niedoskonałości bardziej widać na białym telefonie. 

#21 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 04 marca 2016 - 15:01

Zależy od szczęścia mi ze 2 lata temu odrzucili tak uszkodzonego:

https://drive.google...iew?usp=sharing

#22 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 08 marca 2016 - 23:10

Reklamuj tylko przesuniętą gąbkę w kamerze FT (żadnych innych dolegliwości, nawet jeśli są) - to jest duże prawdopodobieństwo że przejdzie.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#23 Pluto27887

Pluto27887
  • 263 postów

Napisano 15 kwietnia 2016 - 13:56

Niestety nie przeszedł, a także zaistniała dziwna sytuacja z gwarancją.telefon był wymieniony pół roku temu na nowy ( regenerowany )A na stronie internetowej Apple'a widniała Gwarancja na następny rok. Oddając do serwisu okazało się że on już nie ma gwarancji, w tej samej chwili sprawdziłem na stronie internetowej i też już tam znikła. W iPhonie 6plus jest akcja naprawcza przedniej kamery, ale niestety takie uszkodzenie ekranu zdyskwalifikowało mojego iPhone'a z tego programu naprawczego

#24 OneGhost

OneGhost
  • 296 postów

Napisano 15 kwietnia 2016 - 14:09

Skoro wysłałeś i stwierdzili, że ma uszkodzenie mechaniczne, to mogli oznaczyć go w systemie jako niepodlegający gwarancji. Tak mi się wydaje, niech mnie ktoś poprawi jeśli to nie prawda.

#25 Pluto27887

Pluto27887
  • 263 postów

Napisano 15 kwietnia 2016 - 15:10

Co prawda nie sprawdzałem na stronie internetowej przed samym oddaniem do serwisu ale miesiąc temu jeszcze była. Cała sprawa z gwarancją odbyła się w serwisie w ciągu 5 min. Dopiero w trakcie oddawania przyznałem się do tego ekranu, więc wcześniej nikt nie mógł o tym wiedzieć. Trochę dziwne moim zdaniem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych