Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowe aluminiowe MacBook'i już niedługo

• Please log in to reply
157 replies to this topic

#126 szafir

szafir
  • 63 posts

Posted 28 August 2008 - 00:14

9 września.

masz jakies zrodlo pochodzenia tej daty?

#127 loskamillos

loskamillos
  • 247 posts
  • SkądHeilbronn, DE

Posted 28 August 2008 - 06:52

9 września.

nitr0, z całym szacunkiem, ale chyba coś Ci się pochrzaniło. 9 września prawdopodobnie odbędzie się keynote Steve'a Jobsa, na którym prawdopodobnie zaprezentuje nowe Macbooki i iPody.
A kiedy będzie można je kupić? Ja uważam, że w połowie października albo na początek listopada (ALE TO TYLKO MOJE PRZYPUSZCZENIA).
Za dużo w tym poście słowa 'prawdopodobnie'... :confused:

#128 stein

stein
  • 63 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 28 August 2008 - 08:56

Czekam ne wrzesien wszystko się okaże. Ja również wstrzymałem się z kupnem maca niewiem jeszcze co czy bedzie to macbook air czy pro wszystko od ceny bedzie zalezało!!!

#129 nitr0

nitr0
  • 850 posts
  • SkądGryfino, Poland

Posted 28 August 2008 - 14:06

nitr0, z całym szacunkiem, ale chyba coś Ci się pochrzaniło. 9 września prawdopodobnie odbędzie się keynote Steve'a Jobsa, na którym prawdopodobnie zaprezentuje nowe Macbooki i iPody.
A kiedy będzie można je kupić? Ja uważam, że w połowie października albo na początek listopada (ALE TO TYLKO MOJE PRZYPUSZCZENIA).
Za dużo w tym poście słowa 'prawdopodobnie'... :confused:

racja, nie zrozumiałem do końca "kiedy się pojawią" ;) miałem na myśli keynote.

#130 karpi

karpi
  • 46 posts

Posted 28 August 2008 - 21:39

wyjeżdzam do Brukseli służbowo 22 września na tydzień...przydłałby mi się laptop do tego czasu..ewentualnie na miejscu bym kupił...eh byle do 9 ;)

#131 anonim95

anonim95
  • 423 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 August 2008 - 15:24

to jest już nas trzech ;)

Czterech :)

#132 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 August 2008 - 16:29

mi sie wydaje ze cos wykombinują w pro z 4 rdzeniami :)

#133 fan911

fan911
  • 43 posts
  • SkądŁowicz / Łódź

Posted 29 August 2008 - 19:47

A ja się pokusiłem tymczasem na zkup "starego" ładnego BIAŁEGO macbook'a w wydaje mi się ciekawej cenie :) W sumie, czy będę miał 2.4 GHz czy 2.5 GHz nie robi mi dużej różnicy, bo pomijając gry i inne rozrywki i tak normalny człowiek (czyli np. ja) nie jest w stanie tego wykozystać... A wprowadzanie nowości jak zwykle napędza popyt i uświadamia wszystkim, że chcą mieć nowość i żyć bez niej nie mogą. Tak swoją drogą ciekawe co się zmieni. Mam nadzieję, że Apple nie zjedzie z cen, bo pewnie za tym pójdzie gorsza jakość. Tak przeważnie bywa w przypadku renomowanych koncernów, które chcą zaistnieć na rynku rzeczy tańszych.

#134 papkorn

papkorn
  • 31 posts

Posted 30 August 2008 - 10:06

Ja nie liczę na nowego 500rdzeniowego hiper piper wypasionego MBP bo z pewnością (i to z nawiązką) wystarczy mi obecny MBP w wersji 2.4, ale liczę, że po wejściu nowych modeli załapię się na jakąś wyprzedaż/znaczną obniżkę cen.

#135 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 August 2008 - 10:10

Ehh seria pro jest kierowana dla "pro" w tym dziennikarzy co w drodze wstępnie składają materiał, itp. Pro ma byc mobilną wersją maca pro w np studiu. Dla zwykłych szaraczków są zwykłe macbooki ;)

#136 papkorn

papkorn
  • 31 posts

Posted 30 August 2008 - 12:12

kondrat_93 bez urazy, ale tak się składa że wiem komu i do jakich celów przydaje się mobilna wydajność MBP. Moje potrzeby na chwilę obecną zaspokaja obecna wersja MBP, a jeśli istnieje możliwość zaoszczędzenia kilku groszy to jestem w stanie poczekać te 2-3 tygodnie bo to pryszcz. Jak bym uważał, że MB mi wystarczy to z pewnością bym nie wydawał więcej kasy na MBP. Jeśli trzeba mi super mobilności to piszę teksty na palmfonie. :)

#137 fan911

fan911
  • 43 posts
  • SkądŁowicz / Łódź

Posted 31 August 2008 - 18:01

A mi potrzebny był mały laptop. Tak się składa, że często szwędam się z lapem po mieście i mam dosyć noszenia kilogamów w torbie. Do tej pory nosiłem dużego lapa 17" i ręce mi opadały na samą myśl, że jest taki duży i ciężki. Teraz stoi sobie na biurku, obok NB 13". Zdecydowałem się na macbooka 13" nie dlatego, że nie jestem "profesjonalistą" czy nie stać mnie na MBP, tylko potrzebowałem czegoś, co można wrzucić w podręczną torbę, jest małe, lekkie i poręczne. A wybór lapów z tak małą matrycą jest zaskakująco mierny. Więc MB to jedyny sensowny wybór + ten system operacyjny, który stanowi kolejną ważna zaletę. Nie kategoryzwoałbym więc użytkowników na grupy: 13" - amator, 15 i 17" - profesjonalista. Każdy ma swoje preferencje i proirytety przy zakupie:)

#138 szafir

szafir
  • 63 posts

Posted 31 August 2008 - 20:08

ja dlatego sprzedalem swojego MBP 15' i czekam az wyjda nowe MB 13inch

#139 Dr.No

Dr.No
  • 183 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 September 2008 - 20:03

Ja przepraszam że tak trochę beż ładu i składu, ale czy w końcu wiadomo czy wyjdą we wrześniu te nowe macbooki pro?(bo już się pogubiłem)

#140 Dr.No

Dr.No
  • 183 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 September 2008 - 20:04

Ja przepraszam że tak trochę beż ładu i składu, ale czy w końcu wiadomo czy wyjdą we wrześniu te nowe macbooki pro?(bo już się pogubiłem)

---- Dodano 01-09-2008 o godzinie 21:13 ----
sorry że dwa razy, ale to niechcący;)

#141 szafir

szafir
  • 63 posts

Posted 04 September 2008 - 05:24

no czekamy. nikt nie wie. i nikt z apple'a nie powie :|

#142 ser91e

ser91e
  • 461 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 04 September 2008 - 06:24

Z informacji podawanych na zachodnich serwisach marne szanse na nowe MB i MBP w czasie Keynote 9 września. Ja się z tym zgadzam. Podobnie było gdy pojawiły się nowe iMac'i. We wrześniu była prezentacja iPod'ów a iMac'i pojawiły się 1 czy 2 miesiące później.

#143 Dr.No

Dr.No
  • 183 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 September 2008 - 17:47

poczekam do końca września a jak nie wyjdą nowe to kupie obecną wersje:)

#144 szafir

szafir
  • 63 posts

Posted 05 September 2008 - 00:18

wtedy plotki na forach beda bardzie napiete sugerujace ze JUZ LADA CHWILA wychodza nowe modele :):)

#145 dizos

dizos
  • 26 posts

Posted 05 September 2008 - 09:12

No wiec ja mysle ze plotki moga juz byc baaardzo napiete. Planuje zakup MacBooka i sledze informacje na temat pojawienia sie nowych modeli. Na jednym z zagranicznych forum o tematyce zwiazanej z apple jeden z uzytkownikow znalazl interesujaca informacje. Mianowicie przegladajac sklepy handlujace sprzetem apple na jednej z Nowozelandskich stron zauwazyl interesujaca informacje:

Apple wprowadzi nowe Macbooki w ciagu najblizszych kilku dni, a wtedy przedstawimy liste nowych modeli...
(Apple Macbook 13.3" 13" 2.4Ghz ToshComputers Tauranga Mailorder Superstore For S - www.toshcomputers.com) taka sama informacja jest w przypadku MacBookow Pro... Coz wniosek nasuwa sie jeden.. albo sklep sam odbiera sobie klientow, albo jest z nimi niezwykle szczery i naprawde posiada informacje o wprowadzeniu nowych modeli juz wkrotce... pozostaje powtorzyc tylko jedno haslo znane chyba juz wszystkim na tym forum BADZ CZUJNY!

#146 Dr.No

Dr.No
  • 183 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 September 2008 - 21:31

No, wkońcu jakieś dobre informacje. To mam nadzieje że te nowe macbooki będą jednak jeszcze we wrześniu:)

#147 japanicz

japanicz
  • 146 posts

Posted 05 September 2008 - 22:47

A mi potrzebny był mały laptop. Tak się składa, że często szwędam się z lapem po mieście i mam dosyć noszenia kilogamów w torbie. Do tej pory nosiłem dużego lapa 17" i ręce mi opadały na samą myśl, że jest taki duży i ciężki. Teraz stoi sobie na biurku, obok NB 13".

Zdecydowałem się na macbooka 13" nie dlatego, że nie jestem "profesjonalistą" czy nie stać mnie na MBP, tylko potrzebowałem czegoś, co można wrzucić w podręczną torbę, jest małe, lekkie i poręczne. A wybór lapów z tak małą matrycą jest zaskakująco mierny. Więc MB to jedyny sensowny wybór + ten system operacyjny, który stanowi kolejną ważna zaletę.

Nie kategoryzwoałbym więc użytkowników na grupy: 13" - amator, 15 i 17" - profesjonalista. Każdy ma swoje preferencje i proirytety przy zakupie:)

Tutaj się zupełnie z Kolegą zgadzam. I jak wiem, w swoim podejściu nie jestem odosobniony. Szukałem małego, ładnego i efektywnego komputera. Często korzystam "w trasie" z DVD/CD więc w przedbiegach odpadł MBA. Gdyby MBP był produkowany z matrycą 13calową - kupiłbym go bez wahania.

#148 dizos

dizos
  • 26 posts

Posted 06 September 2008 - 09:18

No, wkońcu jakieś dobre informacje. To mam nadzieje że te nowe macbooki będą jednak jeszcze we wrześniu:)

no mnie zaczelo dodatkowo zastanawiac to:

www.toshcomputers.com

kiedy kliknalem zeby ddoalo MacBooka do koszyka pojawila sie ta sama 'czerwona' informacja jednak zamiast 'few days' widnieje napis 'in early September' ... to ja juz naprawde nie wiem co mam myslec.. moze we wtorek uslyszymy '...one more thing' :)

#149 Dr.No

Dr.No
  • 183 posts
  • SkądWrocław

Posted 06 September 2008 - 09:54

mama taką nadzieje...:)

#150 loskamillos

loskamillos
  • 247 posts
  • SkądHeilbronn, DE

Posted 06 September 2008 - 10:17

Jeśli te informacje okażą się prawdziwe, to będę przeszczęśliwy. Nowe macbooki i ipody - to jest to :)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users