Jailbreak iOS 6.0/6.1 - evasi0n 1.5.3 - Untethered
Napisano 10 lutego 2013 - 11:02
Napisano 10 lutego 2013 - 11:31
U mnie po Jailbreak wyskakuje błąd przy synchronizacji programów... ktoś już tak miał? Co zrobiłem nie tak?
Pewnie aplikacje kupione w installousie.
Napisano 10 lutego 2013 - 11:44
Z racji tego, że u mnie po jailbreaku bateria "znikała w oczach", zrobiłem restore i narazie podziękuje. U Was też bateria szybciej się wyczerpuje?
Znany błąd, wystarczy od nowa cała procedurę przeprowadzić.
Napisano 10 lutego 2013 - 12:20
Pewnie aplikacje kupione w installousie.
Właśnie nie, co mnie dosyć zdziwiło. Zrobiłem restore.
Napisano 10 lutego 2013 - 13:18
Też to miałem. Wejdź i Manage, potem Packages i kliknij na górze "Simple" i wtedy znajdź. Teraz na pewno będzie.
Dzięki wielkie, miales racje, pomogło

Napisano 10 lutego 2013 - 13:41
zrobiłem jb, wszystko śmiga kontakty i SMS mam reszty nie chciałem. w cydii dodałem sporo repo sobie ale co bym nie wpisał to nic mi nie chce wyszukać, mam biała kartę, wpisuje np. bite SMS biorę " szukaj " i nic się nie dzieje.
czy to moze być spowodowane przeciążeniem Cydii ? Mam tez takie info jak do niej wchodzę, czerwony kolor zwykle nie wróży w Cydii nic dobrego ale co jest źle ? ( napisy czerwone po którymś repo wystąpiły )
[ATTACH=CONFIG]13667[/ATTACH]
ciężko na tym forum uzyskać pomoc sam sie o tym przekonałem... większość napisze ci bylo... idz do google.. lub rzuci jaki przemądrzały tekst jesli nie wie jak rozwiązać problem... nie dziwie sie ze powstają blogi fora które naśmiewają sie z użytkownika apple a w szczególności z tego portalu... sam kiedyś używałem androida przesiadywałem na and...,com.pl bylem tam aktywnym użytkownikiem i często pomagałem inny tworzyłem poradniki opisy itd... w ios osx jesli sam czegos nie rozwiazesz to raczej nikt ci nie pomoże ale trafisz na rade restore lub reinstall... co do twojego problemu jedno z repo blednie sie dodalo i wywoluje blad usun wszytskie i bedzie po sprawie.. cydia ozyje.
Napisano 10 lutego 2013 - 14:06
Miałem dziś to samo. Poczekaj aż cydia pobierze wszystkie uaktualnienia,przeładuje się itp. Potem wywal ją z multitakingu, zrestartuj telefon, włącz cydie znów poczekaj na przeładowanie i wtedy powinno być ok. Mi ten sposób pomógł, mam nadzieje że innym teżzrobiłem jb, wszystko śmiga kontakty i SMS mam reszty nie chciałem. w cydii dodałem sporo repo sobie ale co bym nie wpisał to nic mi nie chce wyszukać, mam biała kartę, wpisuje np. bite SMS biorę " szukaj " i nic się nie dzieje.
czy to moze być spowodowane przeciążeniem Cydii ? Mam tez takie info jak do niej wchodzę, czerwony kolor zwykle nie wróży w Cydii nic dobrego ale co jest źle ? ( napisy czerwone po którymś repo wystąpiły )
[ATTACH=CONFIG]13667[/ATTACH]

ciężko na tym forum uzyskać pomoc sam sie o tym przekonałem... większość napisze ci bylo... idz do google.. lub rzuci jaki przemądrzały tekst jesli nie wie jak rozwiązać problem... nie dziwie sie ze powstają blogi fora które naśmiewają sie z użytkownika apple a w szczególności z tego portalu... sam kiedyś używałem androida przesiadywałem na and...,com.pl bylem tam aktywnym użytkownikiem i często pomagałem inny tworzyłem poradniki opisy itd... w ios osx jesli sam czegos nie rozwiazesz to raczej nikt ci nie pomoże ale trafisz na rade restore lub reinstall... co do twojego problemu jedno z repo blednie sie dodalo i wywoluje blad usun wszytskie i bedzie po sprawie.. cydia ozyje.
No sory. Jak większość pytań jest naprawdę wałkowana na forum miliony razy to czemu się dziwisz ? Skoro ktoś przychodzi na forum aby zapytać jak zdjąć simlocka z iPhone 4 (przykładowo) a jest podklejony temat z kompendium wiedzy na temat simlocka to co w tym dziwnego że ludzi piszą aby owa osoba pofatygowała się i użyła wyszukiwarki , lub też uświadomią denata że temat już był ? Jest jedna prosta niepisana zasada "nie szanujesz nas i naszej pracy , nie oczekuj tego samego wobec siebie".
Napisano 10 lutego 2013 - 14:08
Napisze ktoś procedure JB z Ultrasn0wem?
Pomoże ktoś?
Napisano 10 lutego 2013 - 14:12
Pomoże ktoś?
A co tu opisywać ? Robisz JB evasi0n-em i z cydii pobierasz Ultrasnow (nie wiem czy jest już wersja lub fixer pod 6.1).
Napisano 10 lutego 2013 - 14:15
A co tu opisywać ? Robisz JB evasi0n-em i z cydii pobierasz Ultrasnow (nie wiem czy jest już wersja lub fixer pod 6.1).
Ok, dzięki

Napisano 10 lutego 2013 - 15:23
Napisano 10 lutego 2013 - 15:26
Na 3Gs działa:P
A jeszcze jak wyglada sprawa z PUSHem?

Napisano 10 lutego 2013 - 17:14
Warto pamiętać o basebandzie - ultrasn0w nie jest kompatybilny z tym w iOS 6.1 (mimo że jest kompatybilny z samym oprogramowaniem - to dwie różne sprawy).
- Frequently Asked Questions - JailbreakQA
Napisano 10 lutego 2013 - 17:14
A jeszcze jak wyglada sprawa z PUSHem?
Standardowo SAMem naprawisz.
Napisano 10 lutego 2013 - 17:42
Napisano 10 lutego 2013 - 18:20

Napisano 10 lutego 2013 - 18:24
Napisano 10 lutego 2013 - 19:07
ktos zauważył, że po włączeniu skype na złamanym sofcie pokazuje komunikat, ze "skype działa poprawnie tylko na niezmodyfikowanej wersji ios" ?
oczywiście nie zauważyłem żadnych problemów i wszystko działa jak powinno
Tak się dzieje od pierwszego wydania Skype, poza tym komunikatem nie ma żadnych konsekwencji.
Napisano 10 lutego 2013 - 20:04
Napisano 10 lutego 2013 - 20:27
Napisano 10 lutego 2013 - 20:36
Mam problem z wykonaniem Jailbreaka na moim iPadzie Mini. Uruchamiam evasi0n, podpinam iPada, komputer go widzi, jednak program juz nie. Komputer mam z Windowsem XP.
EDIT
Jesli to wazne, to nie wiem czemu, ale komputer wykrywa iPada jako Aparat...
Masz zainstalowany iTunes?
Napisano 10 lutego 2013 - 21:41
Znalazł ktoś rozwiązanie na "ptaszek dostarczenia" w BiteSMS z iphonedelivery?
a jakie masz objawy?
Napisano 10 lutego 2013 - 21:45
a jakie masz objawy?
w wiadomościach pokazuje bo przy wysłanej wiadomości w konwersacji, zaś w BiteSMS jest tylko godzina wysłania...
Napisano 10 lutego 2013 - 22:13
Napisano 10 lutego 2013 - 23:08
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych