Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iOS 6.0/6.1 - evasi0n 1.5.3 - Untethered

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1054 odpowiedzi w tym temacie

#451 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 18:41

Restore, a pozniej JB evasi0n 1.2

Potrzebnie? W Cydii wyskakuje aktualizacja tego, co poprawili i zupełnie nie ma
chyba potrzeby przewalania wkoło od początku.

#452 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 19:10

Aktualizacja pakietu evasi0n przez Cydie

#453 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 09 lutego 2013 - 19:34

A ja mam takie pytanie - mam iPada 3 iOS 5.1.1 z Jailbreakiem. Co mogę zrobić aby zaktualizować do 6.1 i zrobić JB Evasi0n bez tracenia jakichkolwiek danych ? Czy da sie w ten sposób: aktualizuję iPada do 6.1 (od razu, nie robiąc restore czyli nie pozbywając się JB) i wtedy robię JB Evasi0n ? I czy wszystkie programy (oprócz oczywiście tych z Cydii) pozostaną na iPadzie ?

#454 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 09 lutego 2013 - 19:40

A ja mam takie pytanie - mam iPada 3 iOS 5.1.1 z Jailbreakiem. Co mogę zrobić aby zaktualizować do 6.1 i zrobić JB Evasi0n bez tracenia jakichkolwiek danych ? Czy da sie w ten sposób: aktualizuję iPada do 6.1 (od razu, nie robiąc restore czyli nie pozbywając się JB) i wtedy robię JB Evasi0n ? I czy wszystkie programy (oprócz oczywiście tych z Cydii) pozostaną na iPadzie ?

Co strona to samo pytanie. Czytanie jest trudną sztuką jak widać.

#455 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 09 lutego 2013 - 20:13

Czytałem poprzednie posty i wiem, że mam zrobić kopię zapasową, restore, JB i przywrócić kopię + synchronizację ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi na pytanie jak zrobić tak, aby nie stracić wszystkiego (nie chodzi mi o kopię zapasową + synchro .... ), bo nie widzi mi sie pobierać z app store 20 GB programów znowu ...

#456 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 20:41

Evasi0n jailbreak tool updated to version 1.2 [Download links] | iPhone-Developers

Z tego wynika ze w cydii nie ma tego samego co w narzedziu evasi0n 1.2

#457 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 09 lutego 2013 - 20:49

Evasi0n jailbreak tool updated to version 1.2 [Download links] | iPhone-Developers

Jak nie jak tak.

#458 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 20:53

For those of you who have already jailbroken, you will not need to rejailbreak using the updated tool, this is only for future jailbreaks.

#459 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 09 lutego 2013 - 21:05

For those of you who have already jailbroken, you will not need to rejailbreak using the updated tool, this is only for future jailbreaks.

No i? To tylko potwierdza, że to jest to samo.

#460 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 21:19

Jak Ty to czytasz, podajesz linka, w którym dokładnie jest napisane, do tego nawet komentarz jest,
że wystarczy zaktualizować evasi0n w Cydii jak ktoś ma wcześniejszą wersję zrobioną i wciskasz kit.

#461 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 21:33

Jak Ty to czytasz, podajesz linka, w którym dokładnie jest napisane, do tego nawet komentarz jest,
że wystarczy zaktualizować evasi0n w Cydii jak ktoś ma wcześniejszą wersję zrobioną i wciskasz kit.

No jak, jak. Pewnie google translatorem czyta :D

#462 santorynxd

santorynxd
  • 38 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 21:33

chłopaki i dziewczyny, teraz miałem czas po pracy żeby przystąpić do operacji, zrobiłem archiwizacje kontaktów itp. chce osunąć wszystko z telefonu przed wgraniem 6.1 czyli " wymaż zawartość i ustawienia " i wyskakuje mi okienko ze mam podać kod a ja nigdy go nie ustawiałem, w ogólnych wyłączyłem kod żeby o niego nie prosiło.

#463 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 21:55

No jak, jak. Pewnie google translatorem czyta :D

No dobra, ale rozumowanie wyłączają jak GT tłumaczą? Bo jakoś nie mogę tego skumać
Masz wyraźnie

Google Translator:
Dla tych z Was, którzy już jailbreak, nie będzie trzeba rejailbreak użyciu zaktualizowanego narzędzia, to jest tylko dla przyszłych jailbreaks.

Komentarz w tym samym art:
You don't have to jailbreak again. Instead, just go to the "changes" tab in Cydia, and you'll see an update there. Click upgrade and that's it

Google Translator:
Nie masz jailbreak ponownie. Zamiast tego, po prostu udać się do "zmian" w zakładce Cydia, a zobaczysz, aktualizację tam. Kliknij upgrade i to jest to

To jak tego nie kumać i pieprzyć trzy po trzy pakując ludzi mniej obytych w przewalanie
wszystkiego od nowa, instalację w cydii, kopie zapasowe i wszystkie inne procedury itd…

żenada.

#464 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 21:56

chłopaki i dziewczyny, teraz miałem czas po pracy żeby przystąpić do operacji, zrobiłem archiwizacje kontaktów itp. chce osunąć wszystko z telefonu przed wgraniem 6.1 czyli " wymaż zawartość i ustawienia " i wyskakuje mi okienko ze mam podać kod a ja nigdy go nie ustawiałem, w ogólnych wyłączyłem kod żeby o niego nie prosiło.

Zainwestuj w słownik.
Co do reszty kiedyś musiałeś ustawić. Albo ty albo poprzedni właściciel jeżeli kupiłeś używany tel.

#465 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 21:57

Nie baw się w to, w iTunes kliknij Aktualizuj czy jak to tam nazwane jest. Jeśli tutaj poprosi o kod, to PWND DFU i z shiftem wrzuć przez Odtwórz.

#466 santorynxd

santorynxd
  • 38 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 22:12

@Paf dziękuję za rade, ale myślę ze się zbędnie napinasz nie wszyscy są tak doskonali jak Ty a to zwykły przypadek. @ippawel, tak robiłem z 5.1.1 i nie prosiło o kod wiec chyba tak będzie najlepiej, dzięki ;)

#467 skoczek12

skoczek12
  • 530 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 23:28

mam evasion 1.1 i co teraz dokładnie zrobić żeby przejść na wersję 1.2?

Możesz zrobić update Evasi0n w Cydii.

#468 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 00:09

No dobra, ale rozumowanie wyłączają jak GT tłumaczą? Bo jakoś nie mogę tego skumać

To jak tego nie kumać i pieprzyć trzy po trzy pakując ludzi mniej obytych w przewalanie
wszystkiego od nowa, instalację w cydii, kopie zapasowe i wszystkie inne procedury itd…

Wiesz, ci, którzy tu wpadają z licznikiem "1 post", nie umieją poprawnie napisać zdania, tudzież wysłowić się, to oczekujesz, że będą czytać ze zrozumieniem i to w dodatku w obcym języku? Dziwisz się, że starym wyjadaczom pomału nie chce się tłumaczyć po raz setny na tej samej stronie wątku tego samego.

#469 santorynxd

santorynxd
  • 38 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 00:20

zrobiłem jb, wszystko śmiga kontakty i SMS mam reszty nie chciałem. w cydii dodałem sporo repo sobie ale co bym nie wpisał to nic mi nie chce wyszukać, mam biała kartę, wpisuje np. bite SMS biorę " szukaj " i nic się nie dzieje. czy to moze być spowodowane przeciążeniem Cydii ? Mam tez takie info jak do niej wchodzę, czerwony kolor zwykle nie wróży w Cydii nic dobrego ale co jest źle ? ( napisy czerwone po którymś repo wystąpiły ) [ATTACH=CONFIG]13667[/ATTACH]

#470 brachu

brachu
  • 83 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 00:43

zrobiłem jb, wszystko śmiga kontakty i SMS mam reszty nie chciałem. w cydii dodałem sporo repo sobie ale co bym nie wpisał to nic mi nie chce wyszukać, mam biała kartę, wpisuje np. bite SMS biorę " szukaj " i nic się nie dzieje.

czy to moze być spowodowane przeciążeniem Cydii ?

nie wiem chlopie ,ale u mnie cydia teraz smiga jak szalona . Ipad 2 robiony 3 godziny temu na osx wersja 1.2 . Nie rozumiem tych wszystkich problemow ? zrobilem tak iphona 4 jak i ipada 2 .

#471 Dddabro

Dddabro
  • 38 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 10 lutego 2013 - 00:57

mam pytanie, wszyscy pisza ze aktualizacja w Cydii Evasi0n oraz UIKit pomaga z pogodą, jednak ja nie mam UIKit, nie wyszukuje mi go, w Cydia/Telesphoreo tez go nie ma, ktos wie o co chodzi ?

Rozumiem ze nikt nie wie jak pomoc ? :(

#472 witchking22

witchking22
  • 48 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 01:50

@Dddabro, a poczekałeś aż Cydia zaktualizuje swoją bazę? Czasem trzeba trochę poczekać jak i odświeżyć listę zmian. Jeśli nie pojawi się dalej to tak jak już ktoś pisał n-razy restore, zrobić JB 1.1 lub 1.2, gdzie jest to już naprawione i przywrócić kopię zapasową.

#473 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lutego 2013 - 01:52

Z racji tego, że u mnie po jailbreaku bateria "znikała w oczach", zrobiłem restore i narazie podziękuje. U Was też bateria szybciej się wyczerpuje?

#474 bracki19

bracki19
  • 30 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 10 lutego 2013 - 02:17

Nie, u mnie jest tak samo jak na 5.1.1 Istnieje za to potwierdzony błąd przy korzystaniu z konta Exchange, który powoduje szybsze rozładowywanie baterii.

#475 kuba12331

kuba12331
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 lutego 2013 - 09:51

Rozumiem ze nikt nie wie jak pomoc ? :(

Też to miałem. Wejdź i Manage, potem Packages i kliknij na górze "Simple" i wtedy znajdź. Teraz na pewno będzie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych