Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iOS 6.0/6.1 - evasi0n 1.5.3 - Untethered

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1054 odpowiedzi w tym temacie

#351 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 21:51

czyli nie jest w stanie zrobic ci pelnego restore ? tzn po restore nie wykrywa ci komp iphona ? opisz dokladnie krok po kroku co sie dzieje

#352 milejo

milejo
  • 23 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 21:59

czyli nie jest w stanie zrobic ci pelnego restore ?
tzn po restore nie wykrywa ci komp iphona ?
opisz dokladnie krok po kroku co sie dzieje

Wprowadzam iPhone w tryb DFU iTunes go widzi robię restore zmielonym przez snoowbreze firmware żeby nie podnosić BB i po restore nic iTunes go nie widzi w ogole

Restore robi się do końca wszystko niby ok ale później nic podpinam i iTunes nie widzi go

#353 lux.pperpetua

lux.pperpetua
  • 33 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 07 lutego 2013 - 22:11

ale ogólnie działa, tylko nie jest wykrywany przez komputer?

#354 milejo

milejo
  • 23 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 22:16

ale ogólnie działa, tylko nie jest wykrywany przez komputer?

dokładnie tak działa tylko iTunes go nie widzi ani nie widzę go na mój komputer, chociaż menadżerze udzadzeń jest

#355 lux.pperpetua

lux.pperpetua
  • 33 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 07 lutego 2013 - 22:24

No to przeinstaluj iTunes a jak to nic nie da to sprawdź na innym komputerze. Prawdopodobnie wina sterowników. Możesz też postarać się go odinstalować całkowicie z Windowsa, tak żeby po podłączeniu od nowa instalował sterowniki. Ważne że telefon działa;)

#356 milejo

milejo
  • 23 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 22:27

No to przeinstaluj iTunes a jak to nic nie da to sprawdź na innym komputerze. Prawdopodobnie wina sterowników. Możesz też postarać się go odinstalować całkowicie z Windowsa, tak żeby po podłączeniu od nowa instalował sterowniki. Ważne że telefon działa;)

Czy ja wiem czy to sterowniki chyba nie, bo na innym kompie sprawdzałemi też lipa ;/ wiadomo ze ważne ze działa ale nic nie mogę wrzucić ani muzyczki nic :)

#357 Itf

Itf
  • 1 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 22:27

Witam wszystkich, chciałbym zapytać czy działa wam funkcja "Nie przeszkadzać" po wykonaniu jailbreak'a. Na różne sposoby próbowałem, ale po jailbreaku niestety pomimo świecącego się księżyca słyszę sygnał przychodzących maili. Nie wiem jak można sobie z tym poradzić. Chodzi o JB na moim 4S. Problem był zarówno na evasi0n 1.0 jak i na 1.1. Robiłem restore z iTunes i z pliku lokalnego.

#358 Tyralix

Tyralix
  • 8 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 22:41

Restore i jailbreak evasi0n 1.1 nie pomoga wcale naprawieniu pogody. Dziala tylko do 1 wylaczenia, potem juz nie.

#359 Kamil1994

Kamil1994
  • 170 postów
  • Skądokolice Zakopanego

Napisano 07 lutego 2013 - 23:02

Hej, jesli mam ios 5+jb (3gs) to mam zrobic normalnie update do 6.1, czy restore?

#360 krih

krih
  • 23 postów
  • SkądŚląskie

Napisano 07 lutego 2013 - 23:26

Jeśli nie używasz Ultrasn0w, możesz normalnie zaktualizować iOS. Jeśli masz simlocka, to ugotuj soft w sn0wbreeze by nie podniosło ci Baseband'u, później JB i nowy Ultrasn0w z cydii, który współpracuje już z najnowszym iOS6.1

#361 syberka

syberka
  • 161 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 23:26

Niestety euforia trwała krótko.Nie mogę zainstalować zadnej aplikacji.Ciagle wywala błąd.JB zrobiony evasi0n-win-1.1.Jakies rady???

#362 owogaw

owogaw
  • 37 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 23:39

Dziwny mam problem. Kiedy coś się instaluje jest okej, iPod restartuje się bez problemu. Jednak kiedy sam go wyłączyłem nie chce się włączyć, nawet go iTunes nie widzi kiedy próbuje wprowadzić go w tryb DFU... eee.. Da się odtworzyć iPoda bez pobierania ponad 800Mb plików ?

#363 witchking22

witchking22
  • 48 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 23:57

Fajnie było, ale coraz więcej rzeczy nie działa tak jak powinno. W Activatorze ustawiłem jak przejadę palcem z dołu ekranu to powinny się wysuwać uruchomione aplikacje, ale tylko na sekundę widać je po czym się chowają. Teraz chcę wejść w Cydię to albo wywala do SB, albo mam takie coś jak w załączniku: Dołączona grafika

edit: da się jakoś to zmniejszyć? Trochę za dużo miejsca zajmuje.

#364 syberka

syberka
  • 161 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 00:00

Fajnie było, ale coraz więcej rzeczy nie działa tak jak powinno. W Activatorze ustawiłem jak przejadę palcem z dołu ekranu to powinny się wysuwać uruchomione aplikacje, ale tylko na sekundę widać je po czym się chowają. Teraz chcę wejść w Cydię to albo wywala do SB, albo mam takie coś jak w załączniku: Dołączona grafika

edit: da się jakoś to zmniejszyć? Trochę za dużo miejsca zajmuje.

Odinstaluj ostatnie zainstalowane repo, lub
ostatni program z Cydii.Powinno pomóc(któryś program nie jest kompatybilny)

#365 witchking22

witchking22
  • 48 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 00:10

Problem w tym, że nie mogę nawet tam wejść. A instalowałem tylko te podstawowe i Cydia działała, a ostatnio tylko aktualizacja SBSettings, Activator i te fixy.

#366 Yankos

Yankos
  • 92 postów
  • SkądLegionowo, Poland

Napisano 08 lutego 2013 - 00:15

Hej, jesli mam ios 5+jb (3gs) to mam zrobic normalnie update do 6.1, czy restore?

Restore

#367 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 08 lutego 2013 - 00:23

Problem w tym, że nie mogę nawet tam wejść. A instalowałem tylko te podstawowe i Cydia działała, a ostatnio tylko aktualizacja SBSettings, Activator i te fixy.

Zrestartuj iphone trzymając "volume up" podczas bootowania. Telefon uruchomi się wyłączonymi "tweakami". Wtedy będziesz mógł wejść do Cydii bez problemu i usunąć to co sprawia problem.

#368 witchking22

witchking22
  • 48 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 00:34

Zrestartuj iphone trzymając "volume up" podczas bootowania. Telefon uruchomi się wyłączonymi "tweakami". Wtedy będziesz mógł wejść do Cydii bez problemu i usunąć to co sprawia problem.

Dzięki, nie znałem tej kombinacji przy uruchamianiu. Usunałem appkę 'Deck' i o dziwo Cydia się uruchomiła, co jeszcze bardziej dziwi to to, że miałem to od początku tylko nie było włączone w ustawieniach.

#369 wieniu26

wieniu26
  • 61 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 08:36

Witam wszystkich,

chciałbym zapytać czy działa wam funkcja "Nie przeszkadzać" po wykonaniu jailbreak'a. Na różne sposoby próbowałem, ale po jailbreaku niestety pomimo świecącego się księżyca słyszę sygnał przychodzących maili. Nie wiem jak można sobie z tym poradzić. Chodzi o JB na moim 4S. Problem był zarówno na evasi0n 1.0 jak i na 1.1. Robiłem restore z iTunes i z pliku lokalnego.

U mnie bez jailbreaka ta funkcja też nie działa :(

#370 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 lutego 2013 - 08:40

Czy ja wiem czy to sterowniki chyba nie, bo na innym kompie sprawdzałemi też lipa ;/ wiadomo ze ważne ze działa ale nic nie mogę wrzucić ani muzyczki nic :)

Sprawdzałeś za pomocą FunBox?

#371 Baker

Baker
  • 27 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 09:11

Z tego co widzę to większość aplikacji odmawia posłuszeństwa... Przykład: wchodzę w cydię ->themes ->klikam na jakiś theme. Nie mam ikonki install, tylko ajkiś komunikat, że motyw nie współpracuje z moim urządzeniem i nie da się go pobrać. Też tak macie? Kwestia czasu i będzie lepiej, czy tak zostanie?

#372 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 09:59

Zapytaj autora theme czy go zaktualizuje do Twojego urządzenia kiedyś czy nie.

#373 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 08 lutego 2013 - 10:45

U mnie generalnie jb chodzi poza tym, ze swiruje pogoda jak u wszystkich i maile- problem z mailami jest taki, ze na ikonce mam np 5 nieprzeczytanych wchodze w aplikacje i nie pokazuje, ktora jest nieprzeczytana.... troche to wkurza...

#374 _iPatryk_

_iPatryk_
  • 205 postów
  • SkądCzęstochowa, Poland

Napisano 08 lutego 2013 - 10:46

Chłopaki a sprawdzał ktoś czy bootlogo działa bo ja na 4S zainstalowałem ale nie pokazuje się przy włączeniu iPhone ,,

#375 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 10:47

@posty stronę-dwie wczesniej: człowieku nie słuchaj dekla ktory każe ci podnieść BB do tego z iPada po to zeby go obniżać - czysta głupota. No chyba ze chcesz uwalić gps, to przepraszam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych