Dlaczego nie ma podróbek sprzętu Apple ?
Napisano 01 stycznia 2013 - 20:26
Napisano 01 stycznia 2013 - 21:08
Napisano 01 stycznia 2013 - 21:15

Napisano 01 stycznia 2013 - 21:17
@madmax332, jeszcze retina
Znam ludzi,którzy się "zakochali" w retinie

Napisano 01 stycznia 2013 - 21:19
Napisano 01 stycznia 2013 - 21:37
Znam ludzi,którzy się "zakochali" w retinie
Ja też znam, ale po po kilku awariach już im przeszło.
Napisano 02 stycznia 2013 - 21:27
Iro- Ty to masz energię do ciągłego narzekania na kompy Apple. Każdy temat o zepsutym kompie- Iro niestrudzony budowniczy Hakintoszy nie przepuści okazji żeby spizgać Apple

- - - Połączono posty - - -
A wracając do podróbek- widziałem podróbki macbooka Air- to chyba Asus wyprodukował, nawet były aluminiowe. Kategoryzuje to jako podróbkę bo ewidentnie były "inspirowane" Macbookami Air. Były tak samo drogie jak oryginał, w dodatku nie Unibody, a na pokładzie był Windows. Czyli w takim przypadku nawet nie mamy na pokładzie OSX. To kupno takiego netbooka jest już zupełną stratą pieniędzy, bo można mieć tańsze netbooki z Windowsem.
- - - Połączono posty - - -
Iro- z drugiej strony Twoje negatywne podejście to kwestia tego, że prowadzisz serwis i jedyne kompy Apple jakie widzisz to te zepsute.

Napisano 02 stycznia 2013 - 22:14
Mój ojciec jako auto firmowe ma Nissana Murano który jest awaryjnym gównem za 200 tysięcy jakiego świat nie widział, ale nie siedzę na forum Nissana i nie trolluję na okrągło.
O awaryjnych gównach trzeba pisać. A szczególnie o tych drogich.

Iro- z drugiej strony Twoje negatywne podejście to kwestia tego, że prowadzisz serwis i jedyne kompy Apple jakie widzisz to te zepsute.
No Offence.
Cieszę się, że starasz się mnie zrozumieć. Serwisując maki odkryłem, jak firma "oszczędza" na swoich użytkownikach (kiepskie dyski, napędy, matryce, wewnętrzne połączenia). Do wszystkiego, co inni mają w standardzie trzeba dopłacać.
Ale osobiście też mam złe doświadczenia z makami. Większość z nich, jakieś 80% popsuło się po pierwszym roku użytkowania.
Wyjątkiem był AIR MID 2009 (choć strasznie mulił i wył przy przeglądaniu internetu), MINI EARLY 2006 (ten maczek rzeczywiście był bezproblemowy) i MBP 13" LATE 2011 (sprzedałem go, jeszcze na gwarancji, bo nie mogłem przyzwyczaić się do szyby i mulenia przy przeglądaniu internetu).
Teraz mam AIR 11". Rzadko go używam (tylko programowanie). Może ten trochę dłużej pożyje.

Napisano 02 stycznia 2013 - 22:39
Kilka ładnych laptopów ((;
Buy Cheap Intel Dual Core 1.86ghz Laptops In China Photo, Detailed about Buy Cheap Intel Dual Core 1.86ghz Laptops In China Picture on Alibaba.com.
Pozdrawiam - BB
Napisano 06 stycznia 2013 - 01:23
W kwestii postawionej przez autora tematu - może należałoby spojrzeć na "problem" z drugiej strony: Co komputery Apple oferują oryginalnego poza systemem i designem aby były warte podrabiania ? Nic czego nie oferowałaby o wiele tańsza konkurencja.
Jak to co? Przynależność do pewnej grupy społecznej, niegdyś elitarnej i profesjonalnej, dziś już trochę mniej. Lata temu tęczowe jabłko kojarzyło się z przedstawicielem wolnego zawodu, artystą, grafikiem, muzykiem, pisarzem. Dziś bardziej z bogatym yuppie, który za sprzęt z jabłkiem (niestety już nie kolorowym a szarym i brzydkim) gotów jest duszę zaprzedać i popaść w długi. Konkurencja nie daje +100 do lansu.
To oczywiście żart

Napisano 06 stycznia 2013 - 01:27
Jak to co? Przynależność do pewnej grupy społecznej, niegdyś elitarnej i profesjonalnej, dziś już trochę mniej. Lata temu tęczowe jabłko kojarzyło się z przedstawicielem wolnego zawodu, artystą, grafikiem, muzykiem, pisarzem. Dziś bardziej z bogatym yuppie, który za sprzęt z jabłkiem (niestety już nie kolorowym a szarym i brzydkim) gotów jest duszę zaprzedać i popaść w długi. Konkurencja nie daje +100 do lansu.
To oczywiście żart
Żart żartem ale troszkę prawdy w tym jest.
Napisano 06 stycznia 2013 - 02:05
To oczywiście żart
Ale jakże trafny

Napisano 06 stycznia 2013 - 12:19

Napisano 25 stycznia 2013 - 17:21

Napisano 25 stycznia 2013 - 17:30
Kracek wykopał, ja wrzucam tutaj, bo pasuje
Macbook air 13" - Dual Core - 64 GB SSD (2976580889) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
"Nowy laptop został tylko rozpakowany i kilka dni sprawdzany". Widać to szczególnie na zdjęciu nr.6

Napisano 25 stycznia 2013 - 17:44
co w tym śmiesznego ? Widziałeś podróbkę Iphona, Ipada albo Macbooka który ma IOS albo OSX działa jak oryginalny sprzęt ?
A widziałeś podróbkę Lamborghini, który ma ceramiczne hamulce, ma przyspieszenie i v. max jak "oryginalny sprzęt "?
Podróbka to podróbka. Zawsze coś tam jej do oryginału będzie brakowało.
Napisano 25 stycznia 2013 - 17:50
Jestem użytkownikiem Macbooka i iphona (znaczy byłem, jeszcze iP mi pozostał w szafie), nie wiedziałem że mam być tutaj zakłamany i w superlatywach się wypowiadać. Ale wierz mi poprawię się jak apple coś wyprodukuje co mnie zadowoli.
Za to my jesteśmy zadowoleni, że już Cię tu nie ma.
Napisano 25 stycznia 2013 - 17:55
Za to my jesteśmy zadowoleni, że już Cię tu nie ma.
Obawiam się, że tego już nie przeczyta...

Napisano 25 stycznia 2013 - 18:35
Obawiam się, że tego już nie przeczyta...
Stary,on powróci pod innym nickiem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych