Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dlaczego nie ma podróbek sprzętu Apple ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#26 studiogsm

studiogsm
  • 6 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 20:26

Dla mnie osobiście Iphone jest przereklamowany i Samsung z Androidem bije go na głowę. Jednak jeśli chodzi o komputery to nie mają sobie równych pod względem wykonania, funkcjonalności i stabilności działania.

#27 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 21:08

W kwestii postawionej przez autora tematu - może należałoby spojrzeć na "problem" z drugiej strony: Co komputery Apple oferują oryginalnego poza systemem i designem aby były warte podrabiania ? Nic czego nie oferowałaby o wiele tańsza konkurencja.

#28 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 21:15

@madmax332, jeszcze retina ;)

#29 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 21:17

@madmax332, jeszcze retina ;)

Znam ludzi,którzy się "zakochali" w retinie :)

#30 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 21:19

Fetysze fetyszami, ale - drążąc temat dalej - niby co można jeszcze podrobić w Macach - popularne i powszechnie dostępne podzespoły w rodzaju HDD ? System - niby tak, ale po co skoro w zasięgu ręki (nie ukrywajmy także tej pirackiej) są jego "oficjalne" kopie. Nawet gdyby - to co tam można w nim "podrobić" - ikony ?

#31 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 21:37

Znam ludzi,którzy się "zakochali" w retinie :)

Ja też znam, ale po po kilku awariach już im przeszło.

#32 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 21:27

Mały offtop.
Iro- Ty to masz energię do ciągłego narzekania na kompy Apple. Każdy temat o zepsutym kompie- Iro niestrudzony budowniczy Hakintoszy nie przepuści okazji żeby spizgać Apple :D Widzisz tytuł tematu- MAC-problem i już wiesz, że w temacie na pierwszym miejscu zamiast pomocy będzie post Iro który neguje wybór maca. Mój ojciec jako auto firmowe ma Nissana Murano który jest awaryjnym gównem za 200 tysięcy jakiego świat nie widział, ale nie siedzę na forum Nissana i nie trolluję na okrągło. :)

- - - Połączono posty - - -

A wracając do podróbek- widziałem podróbki macbooka Air- to chyba Asus wyprodukował, nawet były aluminiowe. Kategoryzuje to jako podróbkę bo ewidentnie były "inspirowane" Macbookami Air. Były tak samo drogie jak oryginał, w dodatku nie Unibody, a na pokładzie był Windows. Czyli w takim przypadku nawet nie mamy na pokładzie OSX. To kupno takiego netbooka jest już zupełną stratą pieniędzy, bo można mieć tańsze netbooki z Windowsem.

- - - Połączono posty - - -

Iro- z drugiej strony Twoje negatywne podejście to kwestia tego, że prowadzisz serwis i jedyne kompy Apple jakie widzisz to te zepsute. :) No Offence.

#33 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 22:14

Mój ojciec jako auto firmowe ma Nissana Murano który jest awaryjnym gównem za 200 tysięcy jakiego świat nie widział, ale nie siedzę na forum Nissana i nie trolluję na okrągło. :)

O awaryjnych gównach trzeba pisać. A szczególnie o tych drogich. :D

Iro- z drugiej strony Twoje negatywne podejście to kwestia tego, że prowadzisz serwis i jedyne kompy Apple jakie widzisz to te zepsute. :) No Offence.

Cieszę się, że starasz się mnie zrozumieć. Serwisując maki odkryłem, jak firma "oszczędza" na swoich użytkownikach (kiepskie dyski, napędy, matryce, wewnętrzne połączenia). Do wszystkiego, co inni mają w standardzie trzeba dopłacać.
Ale osobiście też mam złe doświadczenia z makami. Większość z nich, jakieś 80% popsuło się po pierwszym roku użytkowania.
Wyjątkiem był AIR MID 2009 (choć strasznie mulił i wył przy przeglądaniu internetu), MINI EARLY 2006 (ten maczek rzeczywiście był bezproblemowy) i MBP 13" LATE 2011 (sprzedałem go, jeszcze na gwarancji, bo nie mogłem przyzwyczaić się do szyby i mulenia przy przeglądaniu internetu).
Teraz mam AIR 11". Rzadko go używam (tylko programowanie). Może ten trochę dłużej pożyje. :)

#34 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 02 stycznia 2013 - 22:39

Apple-Apple Manufacturers, Suppliers and Exporters on Alibaba.com
Kilka ładnych laptopów ((;
Buy Cheap Intel Dual Core 1.86ghz Laptops In China Photo, Detailed about Buy Cheap Intel Dual Core 1.86ghz Laptops In China Picture on Alibaba.com.

Pozdrawiam - BB

#35 Plastik

Plastik
  • 539 postów
  • SkądŁódzkie

Napisano 06 stycznia 2013 - 01:23

W kwestii postawionej przez autora tematu - może należałoby spojrzeć na "problem" z drugiej strony: Co komputery Apple oferują oryginalnego poza systemem i designem aby były warte podrabiania ? Nic czego nie oferowałaby o wiele tańsza konkurencja.

Jak to co? Przynależność do pewnej grupy społecznej, niegdyś elitarnej i profesjonalnej, dziś już trochę mniej. Lata temu tęczowe jabłko kojarzyło się z przedstawicielem wolnego zawodu, artystą, grafikiem, muzykiem, pisarzem. Dziś bardziej z bogatym yuppie, który za sprzęt z jabłkiem (niestety już nie kolorowym a szarym i brzydkim) gotów jest duszę zaprzedać i popaść w długi. Konkurencja nie daje +100 do lansu.

To oczywiście żart ;)

#36 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 01:27

Jak to co? Przynależność do pewnej grupy społecznej, niegdyś elitarnej i profesjonalnej, dziś już trochę mniej. Lata temu tęczowe jabłko kojarzyło się z przedstawicielem wolnego zawodu, artystą, grafikiem, muzykiem, pisarzem. Dziś bardziej z bogatym yuppie, który za sprzęt z jabłkiem (niestety już nie kolorowym a szarym i brzydkim) gotów jest duszę zaprzedać i popaść w długi. Konkurencja nie daje +100 do lansu.

To oczywiście żart ;)

Żart żartem ale troszkę prawdy w tym jest.

#37 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 02:05

To oczywiście żart ;)

Ale jakże trafny :)

#38 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 12:19

Coś w tym jest- myślę, że duża część ludzi kupuje te kompy bo są modne. A że droższe- a kto bogatemu zabroni. :)

#39 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 17:21

Kracek wykopał, ja wrzucam tutaj, bo pasuje ;) Macbook air 13" - Dual Core - 64 GB SSD (2976580889) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#40 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 stycznia 2013 - 17:30

Kracek wykopał, ja wrzucam tutaj, bo pasuje ;) Macbook air 13" - Dual Core - 64 GB SSD (2976580889) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

"Nowy laptop został tylko rozpakowany i kilka dni sprawdzany". Widać to szczególnie na zdjęciu nr.6 :) Polacy mnie zaskakują swoją pseudo przebiegłością...

#41 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 25 stycznia 2013 - 17:44

co w tym śmiesznego ? Widziałeś podróbkę Iphona, Ipada albo Macbooka który ma IOS albo OSX działa jak oryginalny sprzęt ?

A widziałeś podróbkę Lamborghini, który ma ceramiczne hamulce, ma przyspieszenie i v. max jak "oryginalny sprzęt "?
Podróbka to podróbka. Zawsze coś tam jej do oryginału będzie brakowało.

#42 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 stycznia 2013 - 17:50

Jestem użytkownikiem Macbooka i iphona (znaczy byłem, jeszcze iP mi pozostał w szafie), nie wiedziałem że mam być tutaj zakłamany i w superlatywach się wypowiadać. Ale wierz mi poprawię się jak apple coś wyprodukuje co mnie zadowoli.

Za to my jesteśmy zadowoleni, że już Cię tu nie ma.

#43 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 stycznia 2013 - 17:55

Za to my jesteśmy zadowoleni, że już Cię tu nie ma.

Obawiam się, że tego już nie przeczyta... :(

#44 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 18:35

Obawiam się, że tego już nie przeczyta... :(

Stary,on powróci pod innym nickiem :D Żeby czytać nie musi być zalogowany :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych