Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

10% kwoty i kredyt bez zaświadczenia o zarobkach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 12 września 2007 - 13:05

no i niestety.. byłem dziś w PKO i pytałem o ten kredyt (chciałem pożyczyć 1000 zł). Pan zapytał jaki mam dochód - odpowiedź - stypendium. Pan zapytał o kwotę stypendium - 400 zł / mc. Powiedział, że nie da rady... chore (nie pytał nawet ile chcę pożyczyć - zważywszy na to, że pożyczka jest od 500 zł)

#27 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 12 września 2007 - 13:30

nie nie byłem zatrudniony, umowa o dzieło, stała współpraca ale żadnej pewności, no i też mnie zaskoczyło, ale dostałem spłaciłem, bank może mi dać nowy, jakiś dziwny ten Beneficial ;) w każdym razie wiem że w razie potrzeby mogę, a przy zakupach nie miałem ani umów z ostanich miesięcy ani wyciągu z banku, po prostu poszedłem powiedziałem poczekałem i dostałem

#28 Smierc

Smierc
  • 379 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2007 - 13:44

iSzym brałem jakiś czas temu kredyt w pko bp i okazało się, że ich ulotki, info w necie to jedno a przykra rzeczywistość w okienku to drugie, gdy kalkulowałem w necie jaki mógłbym wziąć kredyt, wychodziła kwota za którą spokojnie wziąłbym Mac'a Pro w dość ciekawej opcji, ale pani w okienku ostudziła moje zapędy stwierdzeniem, że może dać mi kredyt w wysokości maksymalnie sześciu moich pensji. potem gdy uprzejma pani wróciła od naczelniczki oddziału okazało się że aby dostać kredyt, prócz papierów o zatrudnieniu i dochodach muszę założyć konto w PKO BP, podziękowałem uprzejmie pani i udałem się do iSpotu w Złotych Tarasach, gdzie kupiłem kompa na raty bez zaświadczeń o zarobkach (wpłaciłem około 20% wartości sprzętu) + zniżka studencka 10% bez najmniejszych problemów, więc jeśli będziesz miał owe magiczne 10% wartości sprzętu w gotówce nie powinno być problemów

#29 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 12 września 2007 - 18:16

no niestety musi byc konto w PKO dlatego ze zawsze 1 rata sama schodzi z konta, to chyba normalne?... iSzym to nie chodzi o kwote tylko o sposob w jaki dostajesz to stypendium, pewnie co miesiac ale nie jest to sałe 'wynagrodzenie' ... z tego co wiem jakbys oswiadczenie napisal ze posiadasz dochod w wysokosci x z firmy y to pewnie by przeszlo...jednakze szczegolow nie znam bo siedze w kredytach dla firm nie w detalu. na moje oko lepiej kredyt w Sadzie wziasc ...tylko podejrzane to 0 wszędzie ;)

#30 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 12 września 2007 - 18:30

ale czy mogą sprawdzić (po przeczytaniu mojego oświadczenia), czy naprawdę pracuję w tym miejscu, które tam podam?

#31 pajączek

pajączek
  • 21 postów

Napisano 12 września 2007 - 18:45

Mogą - np zadzwonić. Poza tym potem jak zadzonią np. po miesiącu i się okaże że nie pracujesz to wypowiedzą Ci umowę. Opłatę wyrównawczą przejął na siebie SAD.
  • iSzym lubi to

#32 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 12 września 2007 - 18:52

Mogą - np zadzwonić. Poza tym potem jak zadzonią np. po miesiącu i się okaże że nie pracujesz to wypowiedzą Ci umowę.

Opłatę wyrównawczą przejął na siebie SAD.

no to brać przez SAD. tyle.

#33 ArturM

ArturM
  • 317 postów
  • SkądDublin, IE

Napisano 26 września 2007 - 19:32

"Dowod i drugi dokument ze zdjeciem (paszport, prawo jazdy) na kredyt." tak teraz jest w iSpot. 10% ceny .. Beneficial Kredyt i juz .. a jak sie jest studentem to jeszcze 10% znizki .. takiego maila dostałem od iSpot :)

#34 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 września 2007 - 19:36

Pamietaj jednak, ze brak koniecznosci przedstawienia dokumentow o zatrudnieniu, NIE ZWALNIA Cie od zdeklarowania - ustnie -kwoty miesiecznego dochodu, danych pracodawcy i rodzaju umowy.

#35 daboni

daboni
  • 287 postów

Napisano 26 września 2007 - 19:42

Bylem wczoraj w iSpocie w Krakowie. Powiedzieli 15 min. 10 % + splata kwoty. Czyli dokladne wyliczenie: kwota - 10 %= wynik. Wynik np przez 20 rat= rata do splaty. Bez prowizji i innych takich. Informacje zlozone przy zakupie w ciagu 15 minut przez bank sa weryfikowane. W razie watpliwosci bank moze zarzadac np. wyzszej wplaty (wiecej niz 10%), albo dodatkowych dokumentow poswiadczajacych zarobki, albo zyranta.

#36 michau

michau
  • 436 postów

Napisano 29 września 2007 - 19:21

Nie wiem jak to teraz jest, ale gdy próbowałem kupić MB na raty w grudniu, to iSpoty zebrały u mnie max punktów za niekompetencję i robienie mnie w balona:
http://macanie.blox....edzialek-i.html
http://macanie.blox....enta-sroda.html
http://macanie.blox....a-czwartek.html
http://macanie.blox....nta-piatek.html.
Nie polecam, już lepiej pójść sobie do jakiegoś banku i wziąć pożyczkę, tak jak to już ktoś w tym wątku radził.

#37 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 29 września 2007 - 21:52

W październiku będąc w Apple Store wzięło mnie na iMac'a... a nie miałem tyle kasy... po okazaniu prawa jazdy, wypełnieniu wniosku... wręczono mi białe pudło i pogratulowano zakupu... raty miały być pobierane z konta od następnego miesiąca... po TRZECH miesiącach zadzwoniłem z pytaniem co jest grane? Pani wyjątkowo spokojnym głosem oświadczyła że sklep jeszcze nie przekazał potwierdzenia do banku.... W KWIETNIU następnego roku nie wytrzymałem zadzwoniłem ponownie, nalegałem, ponaglałem i po kolejnych dwu miesiącach raczyli w końcu wsiąść pierwszą ratę ;-) Uprzedzając odpowiedzi koszt kredytu się nic nie zmieni. Tylko boję się co będzie jak się Polacy (Ci co złą opinię na świecie o polakach powodują) dowiedzą jak łatwo tutaj w UK kredytów "nabrać i uciec"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych