10% kwoty i kredyt bez zaświadczenia o zarobkach?
Napisano 11 września 2007 - 14:52
Napisano 11 września 2007 - 15:02
Więcej szczegółów tu
Można zapytać też w iSpocie, bo reselerzy ma swoje własne umowy z bankami. Ja na przykład kupowałem w systemie Żagiel, ale był to reseler (firma Avernet), a nie SAD.
- iSzym lubi to
Napisano 11 września 2007 - 15:35
Nie oznacza to jednak, że można nie mieć żadnych zarobków - bo i tak trzeba złożyć oświadczenie do weryfikacji: adres firmy, NIP i inne dane. Kłamstwo może mieć tu bardzo krótkie nogi. I nie jestem też pewien czy ta kwota to właśnie 10% ceny i czy nie ma tu jakiejś zależności od wysokości ceny.
hm znalazłem coś takiego:
Dokonując wstępnej wpłaty w wysokości 10% wartości sprzętu można uzyskać kredyt bez konieczności przedstawiania dokumentów poświadczających stały dochód.
A co do dochodów to jedyne (udokumentowane) źródło moich dochodów to stypendium - czy to również zalicza się do źródła stałych dochodów? Co jeśli chciałbym rozłożyć kredyt na np. 2 lata - a stypendium przydzielone mam na razie tylko do końca roku szkolnego?
Napisano 11 września 2007 - 15:38

Napisano 11 września 2007 - 15:40
- iSzym lubi to
Napisano 11 września 2007 - 15:52

Napisano 11 września 2007 - 15:57
hm znalazłem coś takiego:
A co do dochodów to jedyne (udokumentowane) źródło moich dochodów to stypendium - czy to również zalicza się do źródła stałych dochodów? Co jeśli chciałbym rozłożyć kredyt na np. 2 lata - a stypendium przydzielone mam na razie tylko do końca roku szkolnego?
Obawiam się, że chyba nic z tego. Banki uznają przeważnie umowę o pracę. Chciałem kupic iMac'a też wpłacając 10%, i niestety nie mając stałego zatrudnienia nie miałem szans na pozytywne rozpatrzenie wniosku. Skończyło się na gotówce.
- iSzym lubi to
Napisano 11 września 2007 - 16:36
- iSzym lubi to
Napisano 11 września 2007 - 16:38
Ale biorąc kredyt na kogoś, traci się chyba zniżkę studecnką?
Chyba że ma się mamę nauczycielkę :] Wtedy będę jej spłacał kredyt
no wlanie nie. dziwne ale podobno nie. bo np mac moze byc brany na studenta a kredyt na kogos innego. jakos tak to idzie.
---- Dodano 11-09-2007 o godzinie 17:39 ----
Przy tym kredycie musisz mieć albo umowę o pracę, albo działalność gospodarczą prowadzoną minimum 3 miesiące. Nie chcą zaświadczeń o zarobkach, tylko 2 dokumenty tożsamości. Wysokość zarobków/przychodów tylko się deklaruje, bez konieczności udokumentowania.
ooo własnie. jest tak jak Paweł mówi.
Napisano 11 września 2007 - 16:46

- iSzym lubi to
Napisano 11 września 2007 - 17:06
Napisano 11 września 2007 - 17:12
info
korzysci , warunki itd
od raty i % to doradca na miejscu ci wyjasni bo nie wiadomo na jak dlugo i ile chcesz wziasc.
Napisano 11 września 2007 - 17:27
zapraszam do pko bp po nowa pożyczke, 0 poręczycieli, 0 zaświadczeń o zarobkach z pracy, tylko podpisujecie zaświadczenie ze macie 'jakiś' przychód
![]()
mozna wziasc od 0zl-20,000.00 PLN
nigdy nie ma tak kolorowo.... oczywiscie na końcu. bo jezeli delikwent sciemnie ze ma prace albo w pracy zarabia 500zl a chce se wziasc 20.000 albo jest normalny a mu sie w zyciu noga podwinie to bank w jakis sposob musi swoje odebrac z conajmneij 50% zarobkiem. Nie ma bata zeby bylo inaczej.
pozatym tam na stronie pko napisane jest ze wymagaja zaswiadczenia o dochodach...
Napisano 11 września 2007 - 17:32
Napisano 11 września 2007 - 18:05
pozatym tam na stronie pko napisane jest ze wymagaja zaswiadczenia o dochodach...
Nie zaświadczenie tylko oświadczenie - a to różnica
I nie oświadczenie o zatrudnieniu tylko oświadczenie o dowolnych dochodach..
Już złożyłem wniosek, czekam na odpowiedź konsultanta

Dziękuję za pomoc

Napisano 11 września 2007 - 18:29
To jest tak że kredytu udziela bank HSBC (HongKong-Shanghai Bank of China) którego przedstawicielem w Polszcze jest Beneficial Bank.
To że nie wymagają zaświadczenia nie oznacza wcale, że nie musisz mieć stałego dochodu Jeżeli wpłacisz 10% nie musisz mieć takiego zaświadczenia w iSpocie. Natomiast potem, w trakcie wypełniania wniosku przez sprzedawcę, musisz podać nazwę firmy, dane oraz oświadczyć ile zarabiasz. Musisz także podać, kiedy zawarłeś umowę i kiedy jest jej koniec.
Jeżeli pracujesz na Umowę Zlecenia, musi ona trwać od jakiegoś czasu i jej koniec musi się pokrywać z końcem kredytu. Inaczej nie dostaniesz nigdy w życiu. Banki się jej boją jak ognia.
I czy wpłacisz 10% czy 80% nic to nie zmieni. W rubryce zatrudnienie musi byc coś wpisane.
Pozdrawiam
pajączek
Napisano 11 września 2007 - 18:44

Napisano 11 września 2007 - 18:54
I jeszcze jedno - czy mogą to być podane dane firmy etc. w Niemczech?
Napisano 11 września 2007 - 19:08
Napisano 11 września 2007 - 19:36
Napisano 11 września 2007 - 19:40

Napisano 11 września 2007 - 21:01
To 10 % i brak zaswiadczen jest np w Cortlandzie. Ale..zobacz sobie szczegoly. Bandyctwo rat polega na tym, ze nawet przy szybkiej splacie w 10 ratach musisz doplacic 11 %.
Ale tak samo jest w iSpotach? Czy poprostu cena jest dzielona na 10 czesci?
Napisano 11 września 2007 - 22:59
jestem ciekaw jak w takim przypadku kiedy delikwent nie splaca kredytu ( i niekoniecznie tu musi byc nieuczciwosc.... rozne przypadki chodza po ludziach) bank egzekfuje naleznosc dla siebie. Jest to np taki student ktory wszystko co oficjalnie ma to wlasnie ten laptop i wynajety pokoj w akademiku. itp
Nie boj, nie boj.. Bank nie bedzie sie meczyl z Toba, tylko sprzedadza dlug firmie windykacyjnej. Taka firma to jest zloty biznes w Polsce, bo jak czytalem prawie 1/3 ludzi ktorzy maja komorki nie placa rachunkow.
Napisano 11 września 2007 - 23:19
Ale tak samo jest w iSpotach? Czy poprostu cena jest dzielona na 10 czesci?
Po prostu cena dzielona jest na 10 lub 20 części. Żadnych innych opłat. (mam nadzieje bo taki kredyt zaciągnąłem

Napisano 12 września 2007 - 02:25
Po prostu cena dzielona jest na 10 lub 20 części. Żadnych innych opłat. (mam nadzieje bo taki kredyt zaciągnąłem
)
sprawdz czy po splaceniu ostatniej raty nie ma jeszcze wyrownania - to ma jakas swoja nazwe - ze inflacja ze kurs czegos tam ... cos takiego czytalem w 19pkt z 20 umowy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych