Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ochrona Macbook'a

• Please log in to reply
40 replies to this topic

#26 present_day

present_day
  • 975 posts

Posted 25 November 2007 - 18:11

@maciejmach : To etui wygląda smacznie.

Ja zawsze kupowałem second-skiny firmy INCASE. A do mojego starego białego MacBook'a kupiłem też folię ochronną o której pisałem już kiedyś na forum.

#27 Barco

Barco
  • 28 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 January 2008 - 16:45

Ochrona Macbooka

Witam
Własnie dostałem coś takiego:). Moze kogoś to zainteresuje.
Kupilem to tu
http://www.macbags.n...pine-White.html

Pozdrawiam Robert

#28 raphael

raphael
  • 404 posts
  • SkądGryfino / Szczecin/ SF

Posted 16 January 2008 - 17:09

Jeśli chcesz tanio i dobrze to polecam Ci mój wybór Belkin NE-MS 12 http://catalog.belki...duct_Id=254694# http://www.ebags.co....m?modelid=99991
Pod względę jakości do ceny nie znajdziesz nic lepszego, ponadto torba ma już wbudowany porządny pokrowiec na laptopa, który możesz wypiąć i nosić w nim komputer (bardzo estetyczny). Ogromną zaletą torby jest również pionowe ułożenie laptop, dzięki temu, nie jest taka szeroka i nie trącasz ją biodrem.
Zastanawiasz się ile możę kosztować taka firmowa torba? 400 zł? 300zł? ...Nieee! tylko 130zł ! Łap tę niewybrażalną odertę już teraz!
PS. Sorry naoglądałem się za dużo reklamy Windowsa 1.0 ze Stevem Balmerem

#29 Googlarz

Googlarz
  • 384 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 January 2008 - 22:14

też mam Belkina torbę ( http://catalog.belki...oduct_Id=380563 ) - GENIALNA!
oddzielny pokrowiec i kieszeń na zasilacz, bardzo sztywna i jednocześnie w środku miękka. super materiały! I do tego wygląda zabójczo!

Mam tez sleeve od belkina na laptopy 17" ale... kupiłem też incase w sklepie apple i jak w niego wsadze MBP to spokojnie mieści się w sleevie belkina :P

Torbę polecam w 100000% a sleeva nie :-)

#30 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1073 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 17 January 2008 - 02:05

A ja do swojego MB Pro mam taki sleeve:

Posted Image

a wyglada to tak (Male, bardzo praktyczne i fajne.):

Posted Image

Do tego torba Tucano Workout:

Posted Image

A zamierzam dokupić sobie plecak, bo jest bardziej uniwersalny i zastanawiam sie nad: Jansportem Fire Wire

Posted Image

#31 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 January 2008 - 13:12

wydawanie kupy kasy na plecak jansporta jest bez sensu. Nie dość, że plecak jest brzydki to kosztuje bezsensowne pieniądze. Ja swojego MB noszę w pokrowcu Tucano i plecaku Case Logic:

http://www.caselogic...hpshop&Itemid=1

polecam

#32 Googlarz

Googlarz
  • 384 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 January 2008 - 13:17

a torba to taka męska torebka :-P

kumpel (tez ma MBP) ma swietny plecak samsonite Posted Image

#33 pretorians

pretorians
  • 235 posts

Posted 19 January 2008 - 19:22

Ja ostatnio w Tucano próbowałem zamówić plecak na mojego MacBooka 13"3/ Po dwóch dniach przysłali mi maila, że nie mogą zrealizować mojego zamówienia, bo produktu nie ma u producenta. Uważam, że można nosić MacBooka w każdym plecaku, jeśli jego kieszeń jest wyposażona w piankę lub inny materiał amortyzujący.

#34 BladeRunner

BladeRunner
  • 73 posts
  • Skądanother place, another time ;)

Posted 23 January 2008 - 12:24

Thak, wszystko to bardzo śliczne, i oglądałem te różne see-through-cases, silikonowe i-skins jak najbardziej "pro -touch" ;] a nawet pro- wash, tylko za cholerę nie ma tego wszystkiego w Polsce. Przynajmniej ja nie widziałem, bo obejrzeć sobie to miałem przyjemność w ...Gravisie. W Polsce oferują jakąś folie, która mnie osobiście kojarzy sie z pakowaniem bułek dziecku na śniadanie. Bon Appetit ;] Kupuję dziś MB, ale jakiś zestaw ochronny dopiero w lutym jak pojadę do Berlina. Chyba że ktoś wie, gdzie w Krakowie [lub Wrocławiu] można dorwać w/w futerały/pokrowce/drugie skóry... No ale jeśli nie u dystrybutora.. :confused:

#35 Doc

Doc
  • 308 posts
  • SkądLublin

Posted 23 January 2008 - 14:08

Szkoda ze nie czerwona xD A już byś był gejem (tinki winki).

#36 mac_ya

mac_ya
  • 178 posts
  • SkądJelenia Góra/KRK

Posted 23 January 2008 - 21:52

Hmm, ja mam manie ochrony mojego kompa, dzo dzisiaj mam tą gąbeczke która była na klawiaturze od nowości i to materiałowe prezścieradło co na nim było. Dodatkowo Second Skin Tucano, swojego czasu był plecak Crumpler the Belly Xl, teraz jest najzwyklesza torba, ale zastanawiam się nad tą plastikowoą obudową, która jest póki co w stanach, ale na allegro widziałem za 50zł.

#37 Googlarz

Googlarz
  • 384 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 January 2008 - 22:15

też mam manię dlatego: iSkin (polecany przez Apple) - na klawiaturę Marware podkładka pod nadgarstki - bardzo miła faktura i odkleja się bez śladu (polecane przez Apple) (ich szmatki na klawię nie używam gdyż iSkin dużo lepszy jest) incase - sleeve (polecany przez Apple) torba na ramię Belkin - Bardzo lekka i bardzo mocna! (polecana dla Apple na Amazon) i do tego: iKlear (polecany przez Apple) hehe i to chyba wszystko ;-)

#38 Balbiś

Balbiś
  • 243 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 January 2008 - 22:24

Polecam wszystkie teczki na laptopy SAMSONITE, swietne wykonanie, gwarancja na 3 lata, pancernie zabezpieczony komputer. Polecam!

#39 grx

grx
  • 55 posts
  • Skądznienacka

Posted 25 March 2008 - 19:21

Witam, znalazłem na Allegro takie etui. Wygląda mi na nieorginalną ale ciekawie zrobioną.

Pokrowiec. Z drugiej strony dziwie się że apple nie chce produkować takich pokrowców.
A może to jest rzeczywiście orginalny towar od Appla?

...ale raczej nie...

#40 seba22

seba22
  • 421 posts
  • SkądKensington Beach

Posted 25 March 2008 - 20:29

Witam, znalazłem na Allegro takie etui. Wygląda mi na nieorginalną ale ciekawie zrobioną.

Pokrowiec. Z drugiej strony dziwie się że apple nie chce produkować takich pokrowców.
A może to jest rzeczywiście orginalny towar od Appla?

...ale raczej nie...

To jest podróba, bardzo przeciętna jakość wykonania.
Na tej piance po mocniejszym dotknięciu np. palcem pozostają trwałe wgniecenia.
Sprowadziłem kilka sztuk, ale zrezygnowałem ze sprzedaży po tym jak pierwszy i ostatni kupujący zażądał zwrotu towaru...
Za tą cenę absolutnie nie warto, taniej można kupić Tucano!

#41 blackdog

blackdog
  • 205 posts
  • SkądBiałystok

Posted 25 March 2008 - 20:35

Ja osobiście używam takiego plecaka Targus | Czynimy Twoje Mobilne Życie Łatwiejszym
cena 149 zł, mocny dobry materiał, niezłe wykonanie. Noszę w nim swojego MBP 15,4" ale spokojnie 17-stka wejdzie. Z konieczności czasami muszę zabierać ze sobą więcej sprzętu, wtedy spokojnie mieszczę w nim MBP z zasilaczem i przewodem, etui z CD, dysk 3,5" z zasilaczem i dodatkowy dysk 3,5" do obudowy. Zostaje jeszcze trochę miejsca. W przedniej kieszeni oprócz paru CD i kabelków noszę myszkę i dysk do TM 2,5" FW. Szelki są fajnie zaprojektowane i nosi się wygodnie zarówno na plecach jak i w ręku trzymając za uchwyt. Też rozglądałem się za czymś super hiper za niezłą kasę, a teraz nie żałuję.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users