Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dock iPhone 5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

#76 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 11 lutego 2013 - 15:26

Ja mam cos takiego w domku: Kino domowe, głośniki, słuchawki, systemy nagłośnień, wzmacniacze
I jest o wiele lepsze niz ten JBLAle tutyaj mowa o dock-ach :) Sorry za offtop

#77 skooby

skooby
  • 16 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 lutego 2013 - 01:01

Posiadam dock The Lightning już od paru dni i muszę powiedzieć, że jestem z niego bardzo zadowolony. Jest dość mały i nie zabiera miejsca na biurku, do tego naprawdę ładnie wygląda i co ważne jest ciężki i stabilny (już kilka razy zahaczyłem nogą o kabel a dock nawet się nie ruszył). Jedyną wadą jest konieczność przytrzymania go ręką w czasie wyjmowania iPhona ale produkt i tak polecam w 100% :)

#78 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lutego 2013 - 11:25

skooby, dzięki za opinię. Właśnie też go zamówiłem, wersję bez podparcia. Mam nadzieję że nie będzie problemów z iPadem Mini w obudowie. P.S. Ile czekałeś na przesyłkę ?

#79 skooby

skooby
  • 16 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 lutego 2013 - 17:02

Od potwierdzenia wysłania 8 dni, a na potwierdzenie czekałem jakieś 2-3 dni. Myślę że nie będziesz miał problemów z iPadem, ja mam wersje z podparciem, ale iPhona trzymam w obudowie i podparcie się nie mieści a i tak całość jest stabilna. A który kolor wybrałeś?

#80 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 19 lutego 2013 - 17:25

Mozna link do tego cuda?

#81 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lutego 2013 - 22:42

@skooby: Wziąłem Aluminium BEAD, czyli taki applowski. Potwierdzenie wysłania dostałem kilka godzin od zamówienia (dzisiaj).

@SavvaS: The Lightning Dock — iPhone 5 Dock

#82 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lutego 2013 - 18:23

Dotarł dziś do mnie The Lightning Dock (4 dni robocze+weekend czekania). Wykonanie perfekcyjne, zero skaz czy uszkodzeń. Działa wyśmienicie zarówno z iP5 w obudowie jak również z iPadem Mini w Puro Crystal Cover. O dziwo, iPada można używać podczas dokowania (nie buja się itp.) Oceniam na 9/10 i polecam. -1 tylko i wyłącznie za cenę.

#83 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 25 lutego 2013 - 18:27

GIZIU ile waży to urządzenie? Czy przy zdejmowaniu telefonu z docka, trzeba go trzymać drugą ręką, czy wystarczy pociągnąć sam telefon do góry? Edit: człowiek nigdy się nie nauczy, że najpierw się czyta, potem się pyta. Sam sobie odpowiem- jest ciężki, ale nie na tyle, żeby dało się wyjmować telefon bez przytrzymania.

#84 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lutego 2013 - 18:55

To nie urządzenie tylko kawałek klocka w który wkładasz przewód ;) Co do wagi to jest ciężki ale telefonu jedną ręką nie zdejmiemy.

#85 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 marca 2013 - 18:59

Na allegro pojawiły sie stacje Belkina dla mnie wyglądają na najsolidniejsze, ale i najdroższe. Poza tym są zalecane przez Apple. Czy ktoś z Was zakupił i może podzielić się opinią?
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#86 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 marca 2013 - 19:06

iMagazine reklamuje u siebie http://imagazine.pl/2013/03/09/uniwersalny-dock-z-lightningiem-od-csop/

http://imagazine.pl/wp-content/uploads/2013/03/dock2_csop-3-620x413.jpg

#87 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2013 - 23:15

@GIZIU:

http://www.youtube.com/watch?v=LF162jx0FEQ

ten dock+ będą sprzedawać dopiero w maju?

#88 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 28 marca 2013 - 21:33

I jakie docki wybraliście. Szukam czegoś dla białego iP 5 oraz mini. Może jakieś zdjęcia posiadaczy jak to wygląda w praktyce :)

#89 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 marca 2013 - 08:25

Po ponad miesiącu użytkowania The Lightning Dock stwierdzam że był to udany zakup z którego jestem bardzo zadowolony i polecam gorąco.

#90 Adrianzoo

Adrianzoo
  • 76 postów
  • SkądBielawa

Napisano 29 marca 2013 - 20:46

A testował ktoś takiego docka? Data Sync Charger Lightning Docking Station 8 Pin Dock Cradle Black for iPhone 5 | eBay

#91 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 marca 2013 - 00:41

A testował ktoś takiego docka? Data Sync Charger Lightning Docking Station 8 Pin Dock Cradle Black for iPhone 5 | eBay

tak => Chiński dock dla iPhone 5 (pisałem o tym na pierwszej stronie tego wątku).

#92 Kacper Moritz

Kacper Moritz
  • 18 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 18:21

Witam !

Potrzebuję informacji dotyczącej tych chińskich docków. Który z nich ma możliwość regulacji złącza ? Posiadam gruby pokrowiec (ok. 3-4mm grubości) i boje się, że wtyczka nie wejdzie do końca

Myślę o tych:
[url=http://dx.com/p/data-sync-charging-dock-stand-w-retractable-lightning-8-pin-cable-for-iphone-5-black-blue-182410]Data Sync / Charging Dock Stand w/ Retractable Lightning 8-Pin Cable for iPhone 5 Black + Blue[/url]
i
[url=http://dx.com/p/semi-circle-8-pin-lightning-charging-data-dock-for-iphone-5-ipad-4-more-black-transparent-185106]Semi-circle 8-pin Lightning Charging / Data Dock for iPhone 5 / iPad 4 + More - Black + Transparent - Worldwide Free Shipping - DX[/url]

Co o tym sądzicie ?

#93 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 16 maja 2013 - 19:45

Orientuje sie ktoś gdzie można dostać jakiś aluminiowy Dock w stylu apple i "normalnej" cenie.

Ważne żeby działał z bumperem.

- - - Połączono posty - - -

Orientuje sie ktoś gdzie można dostać jakiś aluminiowy Dock w stylu apple i "normalnej" cenie.

Ważne żeby działał z bumperem.

#94 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 16 maja 2013 - 19:56

Tu masz ciekawe rozwiązania .

#95 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 16 maja 2013 - 20:00

Dużo fajnych. Tylko te ceny i trudna dostępność.

#96 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 maja 2013 - 20:22

Właśnie pojawił się MiniDock z lightningiem - bardzo fajna sprawa (miałem taki z dock connectorem).

Dołączona grafika

#97 Nura5eN

Nura5eN
  • 22 postów

Napisano 19 maja 2013 - 20:03

Jako, że z dockami do iP5 jak na lekarstwo zdecydowałem się kupić jeden z tych chińskich na allegro. Chciałem podjechać do kogoś w Poznaniu i zobaczyć na żywo jednak Ci u których możliwy był odbiór osobisty ceny były 3 razy większe od aukcji, na której kupiłem swojego docka:
STACJA DOKUJACA IPHONE 5 DOCK LIGHTNING - PROMOCJA (3171855719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Przeczytałem opinie kogoś wyżej kto kupił tego chińczyka i mówił, że jest w miarę OK. Moje zdanie jest takie, że to coś nie powinno kosztować nawet złotówki... Wykonanie - Jeżeli chodzi o samą bryłę i lakier to nie można się przyczepić ale:
- Podstawka jest krzywa przez co cały czas się kołysze
- Telefon trzeba na prawdę mocno wciskać w ten wtyk. Powiedziałbym nawet, że nienaturalnie ma sie wrażenie, że zaraz wtyk będzie musiał zostać wyciągany z iPhone jednak tym razem za pomocą narzędzi...
- Wtyk Lightning jest tak ustawiony, że telefon siedzi pod kątek prawie 90' czyli po prostu ekran skierowany nie jest na wysokość głowy a co najwyżej na klatkę piersiową
- Przez przednią ściankę bardzo trudno wcisnąć przycisk Home m.in ze względu na wspomniany wyżej kąt.

Zdaje sobie oczywiście sprawę, że cena gra tutaj pierwsze skrzypce ale dla potencjalnych zainteresowanych zalecam zdecydowanie kupić coś innego nawet za tą kasę. Sam nie wiem kiedy pojawi się coś sensownego nawet w iSpocie nie mają nic bez głośników. Na chwilę obecną zostaje chyba jedynie stacja belkina za ~150zł ale nie miałem jej w ręce także nie wypowiadam się. Uważajcie także bo różni sprzedawcy sprzedają tą samą stacje w różnych cenach - nawet za 60zł!!!

#98 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 21 maja 2013 - 00:24

Kupiłem Elevation Dock, zobaczymy jak się sprawdzi. Po cenie i ''wrażeniach'' z oglądania go na YT wydaje się produktem wysokiej jakości.

#99 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 23 maja 2013 - 21:08

Elevation Dock +, rewelacja. Działa i wygląda świetnie. Jest super ciężki rewelacyjnie wykonany. Podsumowując plastikowe które miałem do tej pory nawet oryginalne apple to tandetny szajs w porównaniu do obecnego.

Dołączona grafika

#100 JaN008

JaN008
  • 284 postów

Napisano 25 maja 2013 - 21:24

Czy są jakieś uniwersalne dock'i kompatybilne z iPhone 5 i iPadem 4 / mini ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych