Timberlandy na zimę?
Napisano 03 listopada 2012 - 23:37
Napisano 03 listopada 2012 - 23:58
Napisano 04 listopada 2012 - 00:08
Napisano 04 listopada 2012 - 10:30
Napisano 04 listopada 2012 - 12:35

Napisano 04 listopada 2012 - 14:13
Nie ma się jednak co czarować. Nie są to mega dopasowane buty z wyprofilowaną pianką w środku. W końcu kiedyś to były buty czysto robotnicze i tym się charakteryzują
Kolega bardo ładnie to ujął :]
Napisano 04 listopada 2012 - 16:13
Napisano 04 listopada 2012 - 18:43
Czyli jeśli ktoś ma platfusa czyt.płaskostopie to są idealne buty bo nie będą uwirały
Można i tak ;P Jeżeli zdecydujesz się na kupno miej na uwadze rozmiarówkę, w praktyce najlepiej wziąć rozmiar mniejsze. Tak moja sugestia.
Napisano 05 listopada 2012 - 13:13

Napisano 05 listopada 2012 - 18:39
Napisano 05 listopada 2012 - 19:04
Napisano 05 listopada 2012 - 19:20
Napisano 05 listopada 2012 - 19:32
Kupiłem parę w zeszłym roku, noszę już drugą zimę. Są bardzo wygodne i lekkie (praktycznie nie czuć, że ma się zimowe buty), a do tego ciepłe. Z minusów - nie są do buty dla osoby, która nie dba o stan obuwia - utrzymanie ich w czystości wymaga trochę więcej roboty niż np. glanów, no i wymagają spryskania impregnatem (z zeszłorocznego doświadczenia, wiem, że ze 2 razy w trakcie sezonu jesień / zima warto zrobić. Ale myślę, że minusy nikną wobec tego jak one są lekkie i wygodne. Polecam przymierzyć i przekonać się

P.S. Kumpel miał te lacosty, zaczęły się rozwalać w połowie zimy. (chociaż jak dłużej się zastanowiłem to nie wiem czy do zimy mu dotrwały ?)
Napisano 05 listopada 2012 - 23:25
Napisano 06 listopada 2012 - 12:20
Chyba autor wątku bardziej szuka butów z dobrą metką niż porządnych i wygodnych butów.
Są gusta i guściki, a jak wiadomo o tym się...
"Botki" to chyba babskie?
W to już nie wnikam xD
Za podstawę uważam to, że przed jakimkolwiek zakupem but powinien "być na nodze". Chodzi o to, że głównym problemem wszelkiej maści butów skórzanych jest wygoda. Skóra ma to do siebie, że jest twarda i nie za elastyczna na początku. Otarcia, gniecenia itp itd. A przecież tego chcemy się ustrzec!
Po drugie, but butowi nie równy, stopa z resztą też. Z opinią też ciężko bo ilu ludzi tyle osąd. Musisz wziąć pod uwagę własną wygodę, bo będziesz ubierał się w buty, a nie wkładał nogi do zacnej "niewygodnej" metki. Nie sugeruj się zdjęciami! Marsz do sklepu obuwniczego i jazda. Zdjęciem to się możesz wzorować.
Tyle.
Napisano 06 listopada 2012 - 12:46
Napisano 06 listopada 2012 - 12:54
Napisano 06 listopada 2012 - 14:12
Witam rozglądam się za jakimiś butami na zimę i spodobały mi się bardzo Timberlandy Timberland - Men's 6-Inch Premium Waterproof Boot dokładnie ten model.Czy może ktoś z forumowiczów używa tych butów i może się wypowiedzieć na temat jak się sprawują jesień/zima i czy są wygodne?Pozdrawiam
Myślę, że warto jeszcze pooglądać i pomierzyć buty Columbia oraz The North Face - firm, które specjalizują się w butach jesienno-zimowych. Z tym, że niestety w Polsce ceny tych marek są czasami szokująco wysokie.
Napisano 06 listopada 2012 - 17:25
Napisano 07 listopada 2012 - 20:58

Napisano 08 listopada 2012 - 11:51
Napisano 10 listopada 2012 - 10:07

Ciepłe, typowe zimówki na niezłe mrozy:
https://sklep.marino...px?id=122-ad831 (mam takie)
mniej ciepłe, ale na niewielkim mrozie też pośmigasz:
31035L NEGRO APIA - Takie Buty! - Sklep internetowy
Sztyblety Bugatti - Sztyblety Bugatti - (takie też mam)
Sztyblety Bugatti - Sztyblety Bugatti -
modny jest teraz też taki motyw na bucie-chodzi mi o te dziurki w stylu starych butów w których teraz chodzą tylko dziadkowie, występują też takie buty wysokie.
JACKSON SCHWARZ APIA - Takie Buty! - Sklep internetowy
a teraz- totalna awangarda sezonu, aczkolwiek nie mogę na takie buty patrzyć

1964 PAC T BROWN NM1439 APIA - Takie Buty! - Sklep internetowy
jak na coś fajnego wpadnę to podrzucę jeszcze
Napisano 10 listopada 2012 - 10:10
Chodzę tylko w glanach i _autentycznie_ nie wiem, jakie są alternatywy. Ostatnio jak poszedłem po nowe glany, samica mi coś marudziła 'kupiłbyś normalne buty', a ja nie wiem, jakie to są 'normalne'. Dlatego pytam.
To witaj w klubie,sam traktuję glaniki jako stylowe całoroczne cichobiegi,innych nie uznaję,a moja połowa.....ma podobne zdanie;)
Napisano 10 listopada 2012 - 10:25
Napisano 10 listopada 2012 - 12:57

- - - Połączono posty - - -
Ale też takie Timberlandy i CAT-y to nie są już buty stricte robocze: nawet są wygodne, typowe buty robocze to w Castoramie można kupić. Nie widziałem pracownika który chodził by w trakich Timberlandach albo CAT-ach, bo są po prostu za drogie

- - - Połączono posty - - -
Z drugiej strony- w pracy fizycznej nie ma za bardzo wyjścia- tylko takie buty z Castoramy wytrzymują trudy pracy w przemyśle ciężkim i stanowią zabezpieczenie- głównie stalowe noski, bo łatwo jest sobie zrzucić coś na palce, w dodatku muszą być nieprzemakalne niezależnie od jakichs tam impregnatów bo standardem jest chodzenie w wysokiej trawie jak rano jest rosa i wszechobecny smar, który może zapalić się od iskier, albo co gorsza jeżli płynna stal podczas używania palnika kapnie na but

Nie mów mi, że buty robocze są do bani

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych