Timberlandy na zimę?
Posted 03 November 2012 - 23:37
Posted 03 November 2012 - 23:58
Posted 04 November 2012 - 00:08
Posted 04 November 2012 - 10:30
Posted 04 November 2012 - 12:35
Posted 04 November 2012 - 14:13
Nie ma się jednak co czarować. Nie są to mega dopasowane buty z wyprofilowaną pianką w środku. W końcu kiedyś to były buty czysto robotnicze i tym się charakteryzują
Kolega bardo ładnie to ujął :]
Posted 04 November 2012 - 16:13
Posted 04 November 2012 - 18:43
Czyli jeśli ktoś ma platfusa czyt.płaskostopie to są idealne buty bo nie będą uwirały
Można i tak ;P Jeżeli zdecydujesz się na kupno miej na uwadze rozmiarówkę, w praktyce najlepiej wziąć rozmiar mniejsze. Tak moja sugestia.
Posted 05 November 2012 - 13:13
Posted 05 November 2012 - 18:39
Posted 05 November 2012 - 19:04
Posted 05 November 2012 - 19:20
Posted 05 November 2012 - 19:32
Kupiłem parę w zeszłym roku, noszę już drugą zimę. Są bardzo wygodne i lekkie (praktycznie nie czuć, że ma się zimowe buty), a do tego ciepłe. Z minusów - nie są do buty dla osoby, która nie dba o stan obuwia - utrzymanie ich w czystości wymaga trochę więcej roboty niż np. glanów, no i wymagają spryskania impregnatem (z zeszłorocznego doświadczenia, wiem, że ze 2 razy w trakcie sezonu jesień / zima warto zrobić. Ale myślę, że minusy nikną wobec tego jak one są lekkie i wygodne. Polecam przymierzyć i przekonać się
P.S. Kumpel miał te lacosty, zaczęły się rozwalać w połowie zimy. (chociaż jak dłużej się zastanowiłem to nie wiem czy do zimy mu dotrwały ?)
Posted 05 November 2012 - 23:25
Posted 06 November 2012 - 12:20
Chyba autor wątku bardziej szuka butów z dobrą metką niż porządnych i wygodnych butów.
Są gusta i guściki, a jak wiadomo o tym się...
"Botki" to chyba babskie?
W to już nie wnikam xD
Za podstawę uważam to, że przed jakimkolwiek zakupem but powinien "być na nodze". Chodzi o to, że głównym problemem wszelkiej maści butów skórzanych jest wygoda. Skóra ma to do siebie, że jest twarda i nie za elastyczna na początku. Otarcia, gniecenia itp itd. A przecież tego chcemy się ustrzec!
Po drugie, but butowi nie równy, stopa z resztą też. Z opinią też ciężko bo ilu ludzi tyle osąd. Musisz wziąć pod uwagę własną wygodę, bo będziesz ubierał się w buty, a nie wkładał nogi do zacnej "niewygodnej" metki. Nie sugeruj się zdjęciami! Marsz do sklepu obuwniczego i jazda. Zdjęciem to się możesz wzorować.
Tyle.
Posted 06 November 2012 - 12:46
Posted 06 November 2012 - 12:54
Posted 06 November 2012 - 14:12
Witam rozglądam się za jakimiś butami na zimę i spodobały mi się bardzo Timberlandy Timberland - Men's 6-Inch Premium Waterproof Boot dokładnie ten model.Czy może ktoś z forumowiczów używa tych butów i może się wypowiedzieć na temat jak się sprawują jesień/zima i czy są wygodne?Pozdrawiam
Myślę, że warto jeszcze pooglądać i pomierzyć buty Columbia oraz The North Face - firm, które specjalizują się w butach jesienno-zimowych. Z tym, że niestety w Polsce ceny tych marek są czasami szokująco wysokie.
Posted 06 November 2012 - 17:25
Posted 07 November 2012 - 20:58
Posted 08 November 2012 - 11:51
Posted 10 November 2012 - 10:07
Ciepłe, typowe zimówki na niezłe mrozy:
https://sklep.marino...px?id=122-ad831 (mam takie)
mniej ciepłe, ale na niewielkim mrozie też pośmigasz:
31035L NEGRO APIA - Takie Buty! - Sklep internetowy
Sztyblety Bugatti - Sztyblety Bugatti - (takie też mam)
Sztyblety Bugatti - Sztyblety Bugatti -
modny jest teraz też taki motyw na bucie-chodzi mi o te dziurki w stylu starych butów w których teraz chodzą tylko dziadkowie, występują też takie buty wysokie.
JACKSON SCHWARZ APIA - Takie Buty! - Sklep internetowy
a teraz- totalna awangarda sezonu, aczkolwiek nie mogę na takie buty patrzyć :
1964 PAC T BROWN NM1439 APIA - Takie Buty! - Sklep internetowy
jak na coś fajnego wpadnę to podrzucę jeszcze
Posted 10 November 2012 - 10:10
Chodzę tylko w glanach i _autentycznie_ nie wiem, jakie są alternatywy. Ostatnio jak poszedłem po nowe glany, samica mi coś marudziła 'kupiłbyś normalne buty', a ja nie wiem, jakie to są 'normalne'. Dlatego pytam.
To witaj w klubie,sam traktuję glaniki jako stylowe całoroczne cichobiegi,innych nie uznaję,a moja połowa.....ma podobne zdanie;)
Posted 10 November 2012 - 10:25
Posted 10 November 2012 - 12:57
- - - Połączono posty - - -
Ale też takie Timberlandy i CAT-y to nie są już buty stricte robocze: nawet są wygodne, typowe buty robocze to w Castoramie można kupić. Nie widziałem pracownika który chodził by w trakich Timberlandach albo CAT-ach, bo są po prostu za drogie Ja mam do roboty wojskowe desantówki polskie . Jestem studentem a w wakacje dorabiałem sobie w zakładzie naprawczym taboru kolejowego i dziennie w desantówkach chodziłem od 12 do 15 godzin dziennie, bo tyle fizycznie pracowałem więc chodzenie w butach roboczych nie jest takie złe, a Timberlandy koło butów roboczych nawet nie stały- są za delikatne i szybko by się rozpadły Ale nie są niewygodne i ciężkie.
- - - Połączono posty - - -
Z drugiej strony- w pracy fizycznej nie ma za bardzo wyjścia- tylko takie buty z Castoramy wytrzymują trudy pracy w przemyśle ciężkim i stanowią zabezpieczenie- głównie stalowe noski, bo łatwo jest sobie zrzucić coś na palce, w dodatku muszą być nieprzemakalne niezależnie od jakichs tam impregnatów bo standardem jest chodzenie w wysokiej trawie jak rano jest rosa i wszechobecny smar, który może zapalić się od iskier, albo co gorsza jeżli płynna stal podczas używania palnika kapnie na but w normie jest też chodzenie po świerzo spawanych elementach, oraz piasku szykowanym do piaskowania który ma dosłownie kilkaset stopni więc i podeszwa musi być gruba i trudno topliwa . Dobrze jeśli też mają wysoką cholewkę bo kiedy szlifujęsz coś w dziwnej pozycji, to iskry palą ci skórę na nogach jeśli spodnie się za wysoko podciągną
Nie mów mi, że buty robocze są do bani
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users