Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Telefon wyłącza się przy 20% baterii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#26 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 postów
  • SkądGenval-Belgia

Napisano 08 stycznia 2016 - 11:04

Napisałem w innym temacie ale widzę że ten jest aktualny więc wklejam tutaj.
ześwirował, wyłączył się ot tak. Pojawił się czarny ekran, po wyłączeniu nie chciał się uruchomić (ikona rozładowanej baterii). Po podłączeniu go do ładowarki włączył się i zobaczyłem 26% .
Aha, co dziwne po 30 minutach ładowania mam już 65% .

Użytkownik MalyBXL edytował ten post 08 stycznia 2016 - 11:04

#27 lajcik84

lajcik84
  • 4 postów

Napisano 24 lutego 2016 - 12:09

Witam

Mam iphone 6s plus, również telefon przy 23 % baterii wyłączył się przy korzystaniu z aplikacji w domu gdzie jest około 21 stopni, więc to na pewno nie od temperatury. Jak chciałem włączyć to pokazywał że trzeba podłączyć ładowarkę i zaczął ładować sie od 0%. Dziwne bo zawsze sie długo na początku ładował a potem już szybko, a teraz w ciągu 20 minut zrobiło się około 26% . W ciągu kilku dni 3 razy już się wyłączył przy różnym naładowaniu baterii, czyli 23% , 26% oraz 40%. Tyle kasy a takie problemy, masakra. 

#28 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 24 lutego 2016 - 12:24

To jest jakaś nieszczęsna przypadłość 6s+, o której już kilku użytkowników pisało na forum. Mnie też to dotyka i dzieje się w najmniej oczekiwanych momentach. 

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#29 lajcik84

lajcik84
  • 4 postów

Napisano 24 lutego 2016 - 13:06

Jak się wyłączy teraz, zostawiam tak i wysyłam na serwis, bo masakra , tyle kasy
Pytanie czy wymazać wszystkie ustawienia wraz z zawartością czy tylko ustawienia.

#30 pl-samurai

pl-samurai
  • 10 postów

Napisano 25 lutego 2016 - 00:59

Jak się wyłączy teraz, zostawiam tak i wysyłam na serwis, bo masakra , tyle kasy
Pytanie czy wymazać wszystkie ustawienia wraz z zawartością czy tylko ustawienia.

Mam Iphone 6s 64gb I ten sam problem. Notorycznie telefon wylacza sie przy 20%-25% baterii. Czesto nie da sie go uruchomic. Czasami trzeba podlaczyc do ladowarki - i po minucie - dwoch z 0 - wskazuje naladowanie np. do 30%. Malo tego ostatnio pojawil sie kolejny problem. Telefon jest rozladowany - podlaczam do ladowarki - pokazuje sie bateria z rozladowaniem - telefon startuje - pojawia sie jablko- telefon odpala - i robi sie restart i tak w kolka - kilkanascie razy az bateria bedzie wkazywala ponad 20%.

Problemem jest wysylka do serwisu i udowodnienie ze wystepuje taki defekt. Znajac serwis stwierdza brak usterki. 

#31 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 25 lutego 2016 - 12:01

Wyślijcie do Cortlandu, opiszcie dokładnie. Myślę, że są na tyle porządnym serwisem, że wymienią telefon.

#32 shaper

shaper
  • 171 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 19:50

Mam to samo z iPhone 6s 64GB. Telefony wyłącza się mimo iż poziom baterii jest ok 30-50%. Nie można go włączyć, na ekranie jest pokazane by podłączyć telefon do ładowarki. Po podłączeniu na chwile do ładowarki telefon działa i bateria dalej jest ok 30-50%. Ostatnio dzieje mi się to parę razy dziennie. Telefon wysyłam do apple w ramach gwarancji.

#33 lajcik84

lajcik84
  • 4 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 20:21

Telefon przywróciłem do ustawień początkowych , od 3 dni nic się nie dzieje.

#34 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 29 lutego 2016 - 11:29

Również przywróciłem (bez kopii), cały tydzień było ok, myślałem, że problem mam z głowy... aż do dzisiaj. Jadę do pracy, słucham Spotify w samochodzie przez BT, zauważam ciekawą sytuację na drodze, sięgam do telefonu przyklejonego do uchwytu, wybieram aparat i ciemność, wszędzie ciemność. Robię dwuklik HB w celu ubicia aparatu - nic. Trzymam Power w celu włączenia telefonu i moim oczom ukazuje się nieszczęsne logo ładowarki. Telefon miał 45% baterii  :mellow:

Zaczyna mnie to już denerwować, aczkolwiek nie sposób tego dowieźć w serwisie. No bo jak mają to sprawdzić skoro to się dzieje w losowych momentach?

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#35 Kuriozal

Kuriozal
  • 35 postów

Napisano 29 lutego 2016 - 13:05

Również przywróciłem (bez kopii), cały tydzień było ok, myślałem, że problem mam z głowy... aż do dzisiaj. Jadę do pracy, słucham Spotify w samochodzie przez BT, zauważam ciekawą sytuację na drodze, sięgam do telefonu przyklejonego do uchwytu, wybieram aparat i ciemność, wszędzie ciemność. Robię dwuklik HB w celu ubicia aparatu - nic. Trzymam Power w celu włączenia telefonu i moim oczom ukazuje się nieszczęsne logo ładowarki. Telefon miał 45% baterii  :mellow:

Zaczyna mnie to już denerwować, aczkolwiek nie sposób tego dowieźć w serwisie. No bo jak mają to sprawdzić skoro to się dzieje w losowych momentach?

Nie ma żadnych logów iOS, w których zapisane są akcje systemowe typu wyłaczenie/właczenie telefonu + stan baterii?

iPhone 6S 64GB 9.2.1

#36 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 29 lutego 2016 - 14:53

Dobre pytanie. Musiałby się do dyskusji włączyć kolega macsupport

#37 szybki90

szybki90
  • 5 postów

Napisano 01 marca 2016 - 17:17

Zobaczcie iBackupBot for iTunes ile cykli ma bateria być może są wyje***

#38 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 postów
  • SkądGenval-Belgia

Napisano 21 marca 2016 - 13:10

Również przywróciłem (bez kopii), cały tydzień było ok, myślałem, że problem mam z głowy... aż do dzisiaj. Jadę do pracy, słucham Spotify w samochodzie przez BT, zauważam ciekawą sytuację na drodze, sięgam do telefonu przyklejonego do uchwytu, wybieram aparat i ciemność, wszędzie ciemność. Robię dwuklik HB w celu ubicia aparatu - nic. Trzymam Power w celu włączenia telefonu i moim oczom ukazuje się nieszczęsne logo ładowarki. Telefon miał 45% baterii :mellow:

U mnie tak samo, pierwszy raz zrobiłem z przywróceniem kopii, tydzień temu odebrałem telefon z serwisu i kazali bez kopii używać, było ok do dziś. 15% baterii i ciemność. Tracę cierpliwość. Teraz wyśle go bezpośrednio do Apple bo "serwis" twierdzi że jest ok i nie ma sensu go wysłać do Apple.

#39 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 marca 2016 - 13:18

Bezpośrednio do Apple czyli gdzie?

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#40 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 21 marca 2016 - 14:17

Bezpośrednio do Apple czyli gdzie?

Do Holandii pewnie. :D

#41 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 postów
  • SkądGenval-Belgia

Napisano 21 marca 2016 - 15:27

Tego się dowiem jak mi po raz kolejny w serwisie powiedzą że nie chcą wysłać. Mieszkam w Belgii więc do Holandii to i z buta zaniose hehe

#42 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 marca 2016 - 15:45

Nie wiedziałem, że to w Belgii. To pewnie są tam jakieś Apple Store? Tam idź.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#43 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 postów
  • SkądGenval-Belgia

Napisano 21 marca 2016 - 17:40

Tam byłem, tylko za każdym razem zamiast wysłać mówią że sami sprawdzili i jest ok. A okazuje się że nie. Wiem że sklep w którym został zakupiony telefon musi go wysłać do Apple. Więc albo sklep albo serwis mi powie jak i gdzie wysłać, bo na razie jak wyżej... Wyślemy, wyślemy i po 3 dniach telefon żeby odebrać bo sami sprawdzili i jest ok :/

#44 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 21 marca 2016 - 21:43

Tam byłem, tylko za każdym razem zamiast wysłać mówią że sami sprawdzili i jest ok. A okazuje się że nie. Wiem że sklep w którym został zakupiony telefon musi go wysłać do Apple. Więc albo sklep albo serwis mi powie jak i gdzie wysłać, bo na razie jak wyżej... Wyślemy, wyślemy i po 3 dniach telefon żeby odebrać bo sami sprawdzili i jest ok :/

W wielu krajach europejskich możesz zamówić przesyłkę bezpośrednio na stronie Apple - dostajesz kurierem gotową kopertę z zaadresowanym listem przewozowym do centrum serwisowego Apple.

W Polsce nie ma ani Apple Store-ów, ani "centralnego" zamawiania kuriera, a każdy z 8 autoryzowanych serwisów ma swój własny "system" zgłoszeń i zamawiania kuriera.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#45 lukakowal

lukakowal
  • 65 postów

Napisano 09 listopada 2016 - 12:32

Witam,

Mam ten sam problem z iP 6s - telefon zakupiony w T-mobile, czy ktoś może polecić gdzie najlepiej oddać telefon aby problem został rozwiązany? Znalazłem informacje, że wiele reklamacji jest odrzucane informacją, że w niższych temperaturach 0-6 stopni telefon ma prawo tak sie zachowywać.

U mnie telefon pada juz przy 8-10 stopniach - pytanie czy w ogole o tym spominać w opisie problemujako jedna z przyczyn?

#46 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 09 listopada 2016 - 15:52

Tak

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych