Nie, samemu tego nie wymienisz, a w każdym razie nie powienieneś.
- - - Połączono posty - - -
Nie ma takiej informacji w instrukcji, bo Apple nie przewiduje możliwości samodzielnej wymiany dysku flash. Owszem takie pamięci są dostępne na rynku, znajdziesz też filmiki z opisami jak wykonać wymianę samemu, ale musisz pożegnać się z gwarancją.
Nie rozumiesz mnie albo nie chcesz. Zapytam inaczej.
W 13-ce bez retiny producent przewiduje samodzielną możliwość rozbudowy o większy dysk i daje Ci nawet instrukcję jak to zrobić załaczoną razem z MBP
Dla retiny na stronach supportu nie ma instrukcji, jedynie skrócony przewodnik
Czy w instrukcji jaką otrzymujemy z z nowym rMBP jest informacja o wymianie dysku?
Jak Wy Panowie zajeżdżacie te 8 GB RAM na OSX ML, że pilnie potrzebujecie 16 GB? :-) Trzeba za cel pracy na Macu postawic sobie jedynie zajęcie pamięci RAM, żeby tego dokonać. Tym bardziej, że ML naprawdę dobrze zarządza RAMem.
"A nie mówiłem..." 
16GB jest akurat teraz, choć i tak nie jest mi już zbyt trudno go w całości zapełnić. Za rok/dwa lata pewnie będzie się chciało znowu więcej. U konkurencji można spokojnie wymienić kości na większe i dalej pracować, u Apple trzeba kupić nowy komputer. Za 10k.
Nie, serie z 2013 roku nie mają tego prpblemu, a poprzednie miały tylko sporadycznie wybrane modele, których ekrany serwisy bez problemu wymieniają.
Cena podstawowej 13 Retina poszła w dół?.
Apple - MacBook Pro z wyświetlaczem Retina - Dane techniczne