Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Shuffle - pierwsze kroki.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#76 Gregory

Gregory

• 2 737 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 18 listopada 2010 - 22:41

Apple — Wsparcie — Instrukcje obsługi -> iPod shuffle (4. generacji) - Instrukcja obsługi. Rozdział „Podłączanie iPoda shuffle do komputera po raz pierwszy” oraz „Dodawanie muzyki do iPoda shuffle”.

#77 Mlodziak53

Mlodziak53
  • 2 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 10:09

no jest instrukcja ale nie po Polsku a hasla nie widze zadnego chyba ze jest a nie wiem gdzie... sciagalem itunes ale zainstalowac nie moglem ale juz wiem ze sluchanie muzyki jest mozliwe tylko po zrobieniu biblioteki przez program itunes a jest jakas alternatywa dla intunes czy to program jedyny dla tego ipoda :)

#78 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 11:40

jak kuźwa nie po polsku? podałem Ci zarówno ja jak i @Gregory link, pod nim na szaro jest napisane języki - klikasz i wybierasz Polski... co w tym trudnego?

#79 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 06:36

Witajcie ,czy w ipodzie shuffle 3gen mogę za pomocą guziczków przy słuchawkach zmieniać całe albumy/foldery czy tylko skakać po utworach?

#80 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 08:50

tylko przewijać i przełączać utwory.

#81 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 09:11

Dzięki, wszystko jasne.

#82 krupnikp

krupnikp
  • 14 postów

Napisano 12 sierpnia 2011 - 10:02

Witam, mam iPod-a shuffle ostatniej generacji i uzywam iTunes. W instrukcji mam napisane, ze istnieje opcja normalizacji poziomu glosnosci dla wrzucanych utworow. Jednak w menu jest opcja dotyczaca samego iTunes, a utwory wrzucone na odtwarzacz maja rozny poziom glosnosci. Pomozcie:)

#83 Krzysiec

Krzysiec
  • 7 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 13 września 2011 - 15:43

Witam serdecznie! Szukałem działu i tematu w którym mógłbym o to zapytac i ten wydał mi sie najbardziej odpowiedni. Możecie mi powiedzieć czy ten iPod Shuffle ( -> [url=http://www.skynet.pl/ipod-shuffle-2gb-rozowy.html]iPod shuffle 2GB - Różowy - sklep Skynet - komputery i oprogramowanie - korzystne ceny. Adobe: Photoshop, Acrobat, Indesign, Illustrator, Premium Design, Web Premium, Master Collection, Design Standard, "Komputer dla Homera" - programy dla niewidom[/url]) rzeczywiście ma blokadę ze nie można podpiąć innych słuchawek? Bo juz zgłupiałem jak tak czytam i szperam po internecie. Mógłby sie wypowiedzieć jakiś właściciel tego sprzętu? Z góry slicznie dziękuje!

(chciałem kupic żonie na prezent urodzinowy stad pytam - a wiem ze zmiana słuchawek moze wchodzić w grę)

Pozdrawiam!

#84 Paw1991

Paw1991
  • 62 postów
  • SkądGrand Canyon Village, United States

Napisano 04 grudnia 2011 - 18:48

Siemano.. Ja także mam mały problem, ale trochę mnie on irytuje. Za kazdym razem gdy chce wysunąć ipoda za pomocą iTunes'a to wyskakuje mi okienko że ipod'a nie można wysunąć bo zawiera pliki aktualnie wykorzystywane przez inny program. Dopiero gdy nacisne 'guziczek wysunięcia' po raz drugi to wtedy ipod fajnie znika i można go odpiąć. Natomiast jak wysuwam ipoda za pomocą programu finder to wszystko łądnie śmiga. Jest to ipod 4 generacji, 2 giga, wersja oprogramowania 1.0.1 Komputer: Macbook White late 2009 Program: iTunes 10.5.1 Z góry wielkie dzięki.. Pozdrawiam ;)

#85 chudy666

chudy666
  • 16 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 15:31

Ja mam takie pytanie. Wgrałem sobie muzyke na mojego ipoda schuffle , z tym że grałem to jako płyty czyli nowa playlista inna płyta. I tu rodzi sie pytanie by jak przytrzymuję środkowy guzik pika i wyczytuje nazwe playlisty np : ,,playlista one" a nie wyczyta mi nazwy płyty jaką zapisałem w itunes , czemu sie tak dzieje ? I drugie pytanie bo przeskakiwać między playlistami mogę przytrzymując środkowy guzik i wszystko ładnie ale jak mam teraz poprosić o wyczytanie tytułu danej piosenki ? Bo jak trzymam ten guzik to cały czas chce zmieniac playlisty. Prosze o pomoc. Ipod 3generacji.

#86 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 27 stycznia 2012 - 15:43

wciśnij go dwa razy i Ci odczyta :) na pewno 3 generacja?

#87 chudy666

chudy666
  • 16 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 16:10

Tak na 100% 3 generacja. Ale jak naciskam dwa razy to mi sie przełącza na następną piosenkę

#88 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 27 stycznia 2012 - 16:11

to naciśnij i przytrzymaj :)

#89 chudy666

chudy666
  • 16 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 16:15

No jak przytrzymuję to zmienia mi playlisty a nie wyczytuje mi tytułu. A pozatym jak zrobić żeby mi wyczytywało nazwe playlisty a nie tylko pleylista one , playlista two itd EDIT: Problem rozwiązany wystarczyło wgrać najnowszego voiceovera i wszystko śmiga teraz. !

#90 inna333

inna333
  • 3 postów
  • SkądBrzeg, PL

Napisano 10 lutego 2012 - 16:33

Witam ja również mam problem z moim shufflem. Gdy podpięłam go do komputera i włączył się iTunes wyskoczyło mi powiadomienie że mój ipod działa w trybie awaryjnym i żeby móc go używać z iTunes muszę go odtworzyć. Jednak gdy to zrobiłam to powiadomienie pojawia się znowu. Zaktualizowałam iTunes i problem nie zniknął. Co to może być czy da się to naprawić samemu?

#91 Lubię Poziomki

Lubię Poziomki
  • 12 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 13:34

Witam Dobrze, że jest takie cuś jak rebuild_db, który pozwala na używanie ipoda bez itunes, 3/4 tutoriala można ominąć :) Mam ipoda shuffle 1gb 2 generacji. Czy są jakieś możliwości modyfikowania tegoż urządzenia? W sensie czy są na niego jakieś modyfikacje?

#92 Lubię Poziomki

Lubię Poziomki
  • 12 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 23:09

Pobierz sobie rebulid.db i za każdym razem po skopiowaniu plików go uruchom ;)

#93 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 23:12

Fajnie. Wreszcie, po 2 latach rozwiązanie. Cieszymy się.

#94 Lubię Poziomki

Lubię Poziomki
  • 12 postów

Napisano 09 lipca 2013 - 11:59

Pozwolę sobie odświeżyć. Zauważyłem, że ipod shuffle 2gen nie czyta polskich znaków. Trochę to uciążliwe, bo muszę zmienić nazwy wszystkich plików z polskimi znakami, a nawet katalogu, w którym te mp3 się znajdują. Da się jakoś to obejść? Czy zmiana nazw to jedyny sposób? Używam rebuild_db.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych