Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Shuffle - pierwsze kroki.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#51 dfarad

dfarad
  • 98 postów

Napisano 06 lipca 2008 - 10:25

Kurczę. Pomóżcie. Dzisiaj wróciłem z Sycylii i odebrałem iPoda Shuffle koloru soczystej pomarńczy o pojemności 1 gigabajta. Posiadam już Toucha,więc umiem obsługiwać iTunes,ale z Shuffle'm mam kłopot. Krzyczy,że Nie można zsynchronizować,bo nie można znaleźć wymaganego dysku. Jak to rozwiązać? Inny program? Jakiś sposób?

#52 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 08 lipca 2008 - 01:05

Ehe, też miałem ten problem. Najpierw ściągnij iPod Reset Utility - tam zrestoruj iPoda i spróbuj wtedy. Jeśli i to nie pomoże, to droga jest inna, ale zdeka okrężna. Są sposoby, jakoś przez to przebrnąłem, ale myślę, że iPRU wystarczy.

#53 beat

beat
  • 10 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 16:41

Kto mi powie jak w ustawić w iPodzie Shuffle piosenki w takiej kolejności jaka mi odpowiada? W playliście moge dowolnie zmieniać położenie utworów ale jak przegram je na iPoda to ustawia mi je alfabetycznie.

#54 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:32

sama nazwa mowi "ipod SHUFFLE" czyli sie nie da :)

#55 nuk7

nuk7
  • 19 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 12:52

Da się, da ;) Zakładasz playlistę w iTunes(Plik>Nowa lista), tam wrzucasz pliki i w pasku z różnymi sortowaniami klikasz na strzałkę(na lewo od Nazwa). Ustawiasz metodą drag&drop utwory w dowolnej kolejności. Podpinasz iPoda, pobierasz pliki z playlisty i na liście znowu sortowanie "strzałka" jeżeli się zmieniło. Odpinasz iPoda i słuchasz(oczywiście szufla ustawiona w tryb według listy). Trochę zawile napisałem, ale myślę, że się połapiesz :P

#56 innauschi

innauschi
  • 3 postów

Napisano 19 marca 2010 - 18:39

POMOCY!!

Kurczę. Pomóżcie. Dzisiaj wróciłem z Sycylii i odebrałem iPoda Shuffle koloru soczystej pomarńczy o pojemności 1 gigabajta. Posiadam już Toucha,więc umiem obsługiwać iTunes,ale z Shuffle'm mam kłopot. Krzyczy,że Nie można zsynchronizować,bo nie można znaleźć wymaganego dysku. Jak to rozwiązać? Inny program? Jakiś sposób?

Mam podobny problem...

Zaczęło się wczoraj...Zawsze korzystałam z ITunes, który dostałam na płycie, razem z IPod-em. To była ta starsza wersja, bo mam Shuffle 2 generacji. Dodam, że IPod jest w 100% oryginalny, ma jakieś 2,5 roku i zawsze działał bez zarzutu. Nigdy nie aktualizowałam ITunes. Ostatnio jednak zmieniałam kompa, a że zgubiła mi się płyta z ITunes, to ściągnęłam go ze strony Apple. No i się zaczęło...Najpierw ITunes zaczął krzyczeć, żeby zsynchronizować IPoda z Itunes. Kiedy to próbowałam zrobić, to proces się rozpoczął, ale już nie zakończył. Więć poprzez ITunes spróbowałam przywrócić ustawienia fabryczne. Nic z tego. Wyskoczył błąd 1439, cokolwiek to znaczy. Więc ściągnęłam Reset Utility. I wtedy wyskoczyło mi to: "Błąd uaktualnienia oprogramowania sprzętowego.Błąd zapisu na dysku."

I co ja mam teraz zrobić? Wyrzucić IPoda do kosza??

Bardzo proszę o pomoc i podpowiedź:( Jestem już zrezygnowana:(:(

Ula

#57 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 19 marca 2010 - 19:11

Mam podobny problem...

Zaczęło się wczoraj...Zawsze korzystałam z ITunes, który dostałam na płycie, razem z IPod-em. To była ta starsza wersja, bo mam Shuffle 2 generacji. Dodam, że IPod jest w 100% oryginalny, ma jakieś 2,5 roku i zawsze działał bez zarzutu. Nigdy nie aktualizowałam ITunes. Ostatnio jednak zmieniałam kompa, a że zgubiła mi się płyta z ITunes, to ściągnęłam go ze strony Apple. No i się zaczęło...Najpierw ITunes zaczął krzyczeć, żeby zsynchronizować IPoda z Itunes. Kiedy to próbowałam zrobić, to proces się rozpoczął, ale już nie zakończył. Więć poprzez ITunes spróbowałam przywrócić ustawienia fabryczne. Nic z tego. Wyskoczył błąd 1439, cokolwiek to znaczy. Więc ściągnęłam Reset Utility. I wtedy wyskoczyło mi to: "Błąd uaktualnienia oprogramowania sprzętowego.Błąd zapisu na dysku."

I co ja mam teraz zrobić? Wyrzucić IPoda do kosza??

Bardzo proszę o pomoc i podpowiedź:( Jestem już zrezygnowana:(:(

Ula

Może problemy z kablem? iPod nie jest podłączony przez żadne podstawki? Spróbuj podłączyć do innych portów USB, najlepiej tych z tyłu komputera ;)

A poza tym- pogoogluj ;)

Ja znalazłem to:
Error 1415, 1417, 1418, 1428, 1429, 1430, 1436 or 1439: Cannot restore or update iPod in iTunes 7 or later

A więc:
-Pobierz i zainstaluj najnowszą wersję iTunes
-Zresetuj komputer
-Gdy dalej nie będzie działać, spróbuj podłączyć do innego portu USB, (pisałem o tym, ale po tej czynności najczęściej przechodzi, popróbuj wszystkie porty)
-Wyłącz funkcję Pendrive w iPodzie (o ile to możliwe)
-Odłącz pendrive'y, przenośne dyski itp. od komputera,

Gdy po którymś punkcie przejdzie, pobierz iPod Reset Utility (linki na dole strony) i zresetuj iPoda ;)

EDIT:
Gdy dalej będą problemy, pobierz plik z załącznika (gdy będą problemy z pobraniem, zrób go sama, w Spoilerze niżej jest instrukcja po angielsku ;) ).
Wypakuj plik, uruchom programik (zakładam że masz Windowsa), pojawi się czarne okienko, które potem zniknie, podłącz iPoda i uruchom iTunes ;)

PS: A "program" usuń ;) (oczywiście po zrobieniu tego wyżej :) )
Spoiler:
Spoiler

#58 innauschi

innauschi
  • 3 postów

Napisano 19 marca 2010 - 20:03

Jeju, dzięki:) Wypróbuję wszystko i napiszę, jak poszło. Jeżeli chodzi o kabel, to podłączam przez ten do IPod-a, bo inaczej się nie da. Nie mam zainstalowanych żadnych penów. A Windowsa mam. XP Professional. Niemniej jednak - wielkie dzięki;) Pozdrawiam, Ula:)

#59 joannas1

joannas1
  • 18 postów

Napisano 21 marca 2010 - 08:43

dla mnie praca na 6!

#60 innauschi

innauschi
  • 3 postów

Napisano 21 marca 2010 - 11:29

Igor, Dzięki wielkie raz jeszcze! Melduję, że IPod działa:) Pomogła zmiana portu USB:) Pozdrawiam, Ula

#61 michal911

michal911
  • 161 postów

Napisano 26 marca 2010 - 11:58

Mam pytanie, czy można kabel usb odchodzący od docka shuffla 2gen podłączyć do zasilacza iPhone 3g i ładować przez gniazdko sieciowe a nie przez kompa?

#62 turbo062

turbo062
  • 3 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 14:42

Ja mam taki problem z tym, ze stworzyłem co chce na niego wrzucić. Daje w programie iTunes Wypełnij automatycznie i nie chce tego wrzucić muzyki. iPod w iTunes sie pokazuje ale na komputerze np juz nie( w moj kopmputer=

#63 michal911

michal911
  • 161 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 20:06

Bo odtwarzacz pokazuje się jedynie w iTunes aby był widoczny w "Mój komputer" trzeba pobrać jakiś mały programik (nie pamiętam nazwy).

#64 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 03 kwietnia 2010 - 23:21

Ja mam taki problem z tym, ze stworzyłem co chce na niego wrzucić. Daje w programie iTunes Wypełnij automatycznie i nie chce tego wrzucić muzyki. iPod w iTunes sie pokazuje ale na komputerze np juz nie( w moj kopmputer=

Bo do obsługi iPoda najlepiej używać iTunes ;)
a co chcesz konkretnie na niego wrzucić, to dalej plik audio, czy próbujesz go jako pendrive wykorzystać?

#65 Adaams

Adaams
  • 6 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 20:56

Bo do obsługi iPoda najlepiej używać iTunes ;)
a co chcesz konkretnie na niego wrzucić, to dalej plik audio, czy próbujesz go jako pendrive wykorzystać?

Niestety zdarza się że iPod nie działa z iTunes i nikt na forum nie chce pomóc ;)
I wtedy trzeba działać przez iPodShuffleManager

#66 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 22:07

Niestety zdarza się że iPod nie działa z iTunes i nikt na forum nie chce pomóc ;)
I wtedy trzeba działać przez iPodShuffleManager

Jak na razie to tylko jak mi dysk padł w Video 30GB to nie działał iPod z iTunes:D. Szufle działają bez problemu;) Może na win jakieś problemy?

#67 Adaams

Adaams
  • 6 postów

Napisano 05 kwietnia 2010 - 13:26

Jak na razie to tylko jak mi dysk padł w Video 30GB to nie działał iPod z iTunes:D. Szufle działają bez problemu;) Może na win jakieś problemy?

Prosze, mój problem: [url]http://www.myapple.pl/ipod-itunes/136005-problem-z-ipod-shuffle-itunes.html[/url]

Kiedyś działała, teraz nie chce zbytnio.

Moja biedna mała szufelka 2gen 2gb...

#68 bosekit

bosekit
  • 1 postów

Napisano 08 maja 2010 - 09:43

iPod Shuffle A czy ktoś na tym forum ma pojęcie co to jest błąd (-50) Mam dwa iPody su.. i na obu jest ten sam błąd. Niemozna skopiowac muzyki itp.:sad: proszę o pomoc.. pozdrawiam

#69 gonzi250

gonzi250
  • 155 postów
  • SkądPiła

Napisano 11 sierpnia 2010 - 14:53

W ipodzie shuffle 6gen jest korektor ? jak jest to jak go ustawic ?

#70 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 15:50

shuffle 6gen

Chyba coś przespałem... ;>

Pierwszy wynik w Google odpowie Ci na Twoje pytanie ;)

#71 Strzala

Strzala
  • 38 postów

Napisano 08 września 2010 - 18:09

Wczoraj zainstalowałem iTunes 10, dzis podpiałem iPod'a Shuffle i chciałem dodac muzyke tak jak zwykle "drag&drop" od razu na iPod'a (zawsze tak działało), a tymczasem teraz już się nie da ;/ Tak zmienili w tym nowym iTunes'ie?

#72 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 09 września 2010 - 12:50

A nie zresetowały Ci się przypadkiem ustawienia dotyczące ręcznego zarządzania muzyką? Windowsowski błąd, ale mógł się zdarzyć ;)

#73 Strzala

Strzala
  • 38 postów

Napisano 09 września 2010 - 19:42

Hmm, właściwie to nie ma gdzie tej opcji zaznaczyc ;) Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale kiedyś była jeszcze zakładka "Podsumowanie", a teraz jest tylko "Ustawienia" i "Zawartość"...

#74 Mlodziak53

Mlodziak53
  • 2 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 22:16

Ipod Shuffle Pomocy!!

Witam jestem tu nowy Moja sprawa wyglada tak Kupilem ipoda shuffle na gieldzie Pudelko papiery wszystko jest
Takiego [url=http://www.apple.com/pl/ipodshuffle/]Apple (Polska) - Nowy iPod shuffle z przyciskami, funkcją VoiceOver i listami odtwarzania[/url]
Jest jak nowy podłączam go do komputera ładuje sie jest wszystko okej otwiera mi sie okno z dyskiem wrzucam Tam Muzyke (tak jak na wszystko inne telefon pendrive itp..) odłączam uruchamiam ipoda daje play i nic sie nie dzieje muzyka nie leci dlaczego co mam zrobic ?? chodzi tu o to ze musze sciagnac itunes i przez ten program wrzucić muzyke i wtedy mi bedzie grala czy jakies sterowniki czy cos bo w nim zadnej plyty nie bylo:( prosze o szybka pomoc z góry dziękuje

#75 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 22:28

a z pudełkiem instrukcja była? albo hasło w google'ach odnośnie wrzucania muzyki na iPod'a? jak już umiałeś znaleźć go na stronie Apple to żadnym problem dla Ciebie powinno też być znalezienie instrukcji obsługi jeśli wrzuciłeś muze przez funkcję przeciągania (tak jak do pendrive'a) to pliki są dostępne jak je podłączysz iPod'a jako dysk przenośny... pliki na iPod'a wrzuca się za pomocą iTunes poprzez tworzenie biblioteki z muzyką (taka jaką masz na kompie będzie na iPod'zie po synchronizacji...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych