iPod Shuffle - pierwsze kroki.
Napisano 06 lipca 2008 - 10:25
Napisano 08 lipca 2008 - 01:05
Napisano 21 sierpnia 2008 - 16:41
Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:32

Napisano 23 sierpnia 2008 - 12:52

Napisano 19 marca 2010 - 18:39
Kurczę. Pomóżcie. Dzisiaj wróciłem z Sycylii i odebrałem iPoda Shuffle koloru soczystej pomarńczy o pojemności 1 gigabajta. Posiadam już Toucha,więc umiem obsługiwać iTunes,ale z Shuffle'm mam kłopot. Krzyczy,że Nie można zsynchronizować,bo nie można znaleźć wymaganego dysku. Jak to rozwiązać? Inny program? Jakiś sposób?
Mam podobny problem...
Zaczęło się wczoraj...Zawsze korzystałam z ITunes, który dostałam na płycie, razem z IPod-em. To była ta starsza wersja, bo mam Shuffle 2 generacji. Dodam, że IPod jest w 100% oryginalny, ma jakieś 2,5 roku i zawsze działał bez zarzutu. Nigdy nie aktualizowałam ITunes. Ostatnio jednak zmieniałam kompa, a że zgubiła mi się płyta z ITunes, to ściągnęłam go ze strony Apple. No i się zaczęło...Najpierw ITunes zaczął krzyczeć, żeby zsynchronizować IPoda z Itunes. Kiedy to próbowałam zrobić, to proces się rozpoczął, ale już nie zakończył. Więć poprzez ITunes spróbowałam przywrócić ustawienia fabryczne. Nic z tego. Wyskoczył błąd 1439, cokolwiek to znaczy. Więc ściągnęłam Reset Utility. I wtedy wyskoczyło mi to: "Błąd uaktualnienia oprogramowania sprzętowego.Błąd zapisu na dysku."
I co ja mam teraz zrobić? Wyrzucić IPoda do kosza??
Bardzo proszę o pomoc i podpowiedź

Ula
Napisano 19 marca 2010 - 19:11
Mam podobny problem...
Zaczęło się wczoraj...Zawsze korzystałam z ITunes, który dostałam na płycie, razem z IPod-em. To była ta starsza wersja, bo mam Shuffle 2 generacji. Dodam, że IPod jest w 100% oryginalny, ma jakieś 2,5 roku i zawsze działał bez zarzutu. Nigdy nie aktualizowałam ITunes. Ostatnio jednak zmieniałam kompa, a że zgubiła mi się płyta z ITunes, to ściągnęłam go ze strony Apple. No i się zaczęło...Najpierw ITunes zaczął krzyczeć, żeby zsynchronizować IPoda z Itunes. Kiedy to próbowałam zrobić, to proces się rozpoczął, ale już nie zakończył. Więć poprzez ITunes spróbowałam przywrócić ustawienia fabryczne. Nic z tego. Wyskoczył błąd 1439, cokolwiek to znaczy. Więc ściągnęłam Reset Utility. I wtedy wyskoczyło mi to: "Błąd uaktualnienia oprogramowania sprzętowego.Błąd zapisu na dysku."
I co ja mam teraz zrobić? Wyrzucić IPoda do kosza??
Bardzo proszę o pomoc i podpowiedźJestem już zrezygnowana:(
Ula
Może problemy z kablem? iPod nie jest podłączony przez żadne podstawki? Spróbuj podłączyć do innych portów USB, najlepiej tych z tyłu komputera

A poza tym- pogoogluj

Ja znalazłem to:
Error 1415, 1417, 1418, 1428, 1429, 1430, 1436 or 1439: Cannot restore or update iPod in iTunes 7 or later
A więc:
-Pobierz i zainstaluj najnowszą wersję iTunes
-Zresetuj komputer
-Gdy dalej nie będzie działać, spróbuj podłączyć do innego portu USB, (pisałem o tym, ale po tej czynności najczęściej przechodzi, popróbuj wszystkie porty)
-Wyłącz funkcję Pendrive w iPodzie (o ile to możliwe)
-Odłącz pendrive'y, przenośne dyski itp. od komputera,
Gdy po którymś punkcie przejdzie, pobierz iPod Reset Utility (linki na dole strony) i zresetuj iPoda

EDIT:
Gdy dalej będą problemy, pobierz plik z załącznika (gdy będą problemy z pobraniem, zrób go sama, w Spoilerze niżej jest instrukcja po angielsku

Wypakuj plik, uruchom programik (zakładam że masz Windowsa), pojawi się czarne okienko, które potem zniknie, podłącz iPoda i uruchom iTunes

PS: A "program" usuń

Spoiler:
Napisano 19 marca 2010 - 20:03
Napisano 21 marca 2010 - 08:43
Napisano 21 marca 2010 - 11:29
Napisano 26 marca 2010 - 11:58
Napisano 02 kwietnia 2010 - 14:42
Napisano 02 kwietnia 2010 - 20:06
Napisano 03 kwietnia 2010 - 23:21
Ja mam taki problem z tym, ze stworzyłem co chce na niego wrzucić. Daje w programie iTunes Wypełnij automatycznie i nie chce tego wrzucić muzyki. iPod w iTunes sie pokazuje ale na komputerze np juz nie( w moj kopmputer=
Bo do obsługi iPoda najlepiej używać iTunes

a co chcesz konkretnie na niego wrzucić, to dalej plik audio, czy próbujesz go jako pendrive wykorzystać?
Napisano 04 kwietnia 2010 - 20:56
Niestety zdarza się że iPod nie działa z iTunes i nikt na forum nie chce pomócBo do obsługi iPoda najlepiej używać iTunes
a co chcesz konkretnie na niego wrzucić, to dalej plik audio, czy próbujesz go jako pendrive wykorzystać?

I wtedy trzeba działać przez iPodShuffleManager
Napisano 04 kwietnia 2010 - 22:07
Niestety zdarza się że iPod nie działa z iTunes i nikt na forum nie chce pomóc
I wtedy trzeba działać przez iPodShuffleManager
Jak na razie to tylko jak mi dysk padł w Video 30GB to nie działał iPod z iTunes:D. Szufle działają bez problemu;) Może na win jakieś problemy?
Napisano 05 kwietnia 2010 - 13:26
Prosze, mój problem: [url]http://www.myapple.pl/ipod-itunes/136005-problem-z-ipod-shuffle-itunes.html[/url]Jak na razie to tylko jak mi dysk padł w Video 30GB to nie działał iPod z iTunes:D. Szufle działają bez problemu;) Może na win jakieś problemy?
Kiedyś działała, teraz nie chce zbytnio.
Moja biedna mała szufelka 2gen 2gb...
Napisano 08 maja 2010 - 09:43
Napisano 11 sierpnia 2010 - 14:53
Napisano 11 sierpnia 2010 - 15:50
shuffle 6gen
Chyba coś przespałem... ;>
Pierwszy wynik w Google odpowie Ci na Twoje pytanie

Napisano 08 września 2010 - 18:09
Napisano 09 września 2010 - 12:50

Napisano 09 września 2010 - 19:42

Napisano 18 listopada 2010 - 22:16
Witam jestem tu nowy Moja sprawa wyglada tak Kupilem ipoda shuffle na gieldzie Pudelko papiery wszystko jest
Takiego [url=http://www.apple.com/pl/ipodshuffle/]Apple (Polska) - Nowy iPod shuffle z przyciskami, funkcją VoiceOver i listami odtwarzania[/url]
Jest jak nowy podłączam go do komputera ładuje sie jest wszystko okej otwiera mi sie okno z dyskiem wrzucam Tam Muzyke (tak jak na wszystko inne telefon pendrive itp..) odłączam uruchamiam ipoda daje play i nic sie nie dzieje muzyka nie leci dlaczego co mam zrobic ?? chodzi tu o to ze musze sciagnac itunes i przez ten program wrzucić muzyke i wtedy mi bedzie grala czy jakies sterowniki czy cos bo w nim zadnej plyty nie bylo:( prosze o szybka pomoc z góry dziękuje
Napisano 18 listopada 2010 - 22:28
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych