Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji, dodatku lub rozszerzenia...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2606 odpowiedzi w tym temacie

#951 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 28 lutego 2012 - 16:22

Witam. Potrzebuje aplikacji która by mi umożliwiała kasowanie powiadomień z poziomu lock screena coś jak sms że po tapnięciu w powiadomienie pokazuje się obok krzyżyk kasujący dane powiadomienie. Do tego żeby nie wyskakiwało okienko z tym powiadomieniem tylko było pod zegarem od razu tak jakby w jednej linijce. Tak jak to wygląda z nieodebranym połączeniem. Jest tylko napisane kto dzwonił a nie wyskakuje komunikat jakby przyszła nowa wiadomość tyle że bez przycisków.

#952 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 postów
  • SkądTczew, Poland

Napisano 28 lutego 2012 - 20:08

Witam,
szukam sposobu, aby wrzucać tapety na iphona i miały by się pojawiać w ustawienia=>tapeta=> tapeta
a nie standardowo w albumie zdjęć.

pozdrawiam

Wrzucaj to tego folderu:
var/stash/Library/Wallpaper/

znalazłem inny folder i teraz działa mianowicie:
/var/stash/Wallpaper.xC8hhm/iPhone

#953 darenzoo

darenzoo
  • 2 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 20:21

przekazywanie połączeń / czarna lista

Witam,

IP 4 bez JB.

Potrzebuję aplikację która pozwoli na przekazywanie połączeń numerów obcych(nie będących wpisanych w kontaktach) na inny numer telefonu.

Macie pewnie pytanie po co mi to potrzebne. Otóż wybieram się na urlop, a że mam ochotę odpocząć od pracy chciałbym wykluczyć wszystkie połączenie z numerów obcych.
A jednocześnie cały czas korzystać z IP.

Bardzo proszę o podpowiedź.

Dziękuję za odpowiedź.

#954 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 21:59

iBlackList z cydii ;) Sam osobiście używam. Istnienie czarna jak i biała lista. Warto zrobić JB. Czarna - Dodajesz numer i osoba dzwoniąca albo ma sygnał zajętości albo abonent nieosiągalny o czym zostaniesz poinformowany oczywiście + możliwość automatycznego wysłania do niej wiadomości np. Proszę o kontakt pod numerem XXX XXX XXX. Dowolna jaką sobie wpiszesz. Biała- dodajesz numery i tylko z tymi numerami będziesz mógł korespondować. Wszyscy Inni dostaną sygnał zajętości albo co tam innego sobie wybierzesz ;) Ale skoro jesteś zmuszony na appstore to zostaje Ci tylko BlackList, call block innych aplikacji nie znam. Popatrz na YouTube jak funkcjonują aby wybrać to co odpowiada.

#955 ryki67

ryki67
  • 45 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 01:30

Witam potrzebuje programu który wyłączy mi radio w telefonie jak usnę (oczywiście radio internetowe) np. abym mógł nastawić na automatyczne wyłączenie za 45minut. pozdrawiam

#956 adam-and1

adam-and1
  • 116 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 lutego 2012 - 15:00

CIACH Stronę wcześniej umieściłeś ten sam post. Raz starczy.

#957 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 16:18

Praktycznie każde lepsze radio ma funkcję wyłączenia o danej godzinie jak i włączenia. Proponuję zmiane radia lepiej Ci to wyjdzie niż zabawa w inne aplikacje ;)

#958 Krzema

Krzema
  • 190 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 29 lutego 2012 - 19:41

Witam,

szukam programu, który pokaże aktualne procentowe wykorzystanie procesora przez aktywne procesy. Większość programów pokazujących procesy po prostu je listuje, ew. podaje ich numer, ale jeszcze żaden z tych, które próbowałem, nie pokazywał tego procentowo (podobnie jak np. w Task Managerze w Windowsie).
Jeśli nie w Cydii, to może jest coś takiego w AppStore?

@edit
Znalazłem program o nazwie "top". Jest to odpowiednik unixowego polecenia, które pokazuje informacje o procesach, wraz z użyciem procentowym. Aby móc go używać, musimy najpierw zainstalować MobileTerminal (lub inny odpowiednik terminala). Najwygodniej jest wywołać to polecenie w taki sposób: top -u lub tak: top -o cpu. Dzięki temu lista będzie posortowana względem aktualnego użycia procentowego, więc na samej górze będziemy widzieć procesy najbardziej zżerające CPU.

Działający program:
[ATTACH=CONFIG]10545[/ATTACH]

#959 yolfiol

yolfiol
  • 58 postów

Napisano 01 marca 2012 - 08:48

Witam,poszukuje programu który usuwa ramki folderów,szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć.Z góry dzięki na pomoc.

#960 Cinkers

Cinkers
  • 33 postów

Napisano 01 marca 2012 - 13:48

Witam. Potrzebuje aplikacji która by mi umożliwiała kasowanie powiadomień z poziomu lock screena coś jak sms że po tapnięciu w powiadomienie pokazuje się obok krzyżyk kasujący dane powiadomienie.

Do tego żeby nie wyskakiwało okienko z tym powiadomieniem tylko było pod zegarem od razu tak jakby w jednej linijce. Tak jak to wygląda z nieodebranym połączeniem. Jest tylko napisane kto dzwonił a nie wyskakuje komunikat jakby przyszła nowa wiadomość tyle że bez przycisków.

Spróbuj Ipsum z Cydii. Przesuwasz powiadomienie na lockscreenie, tak jakbyś chciał je otworzyć (w io5) a pozniej przesuwasz spowrotem i powiadomienie znika. Dodatkowo można ustawić, żeby znikła również etykietka w menu przy ikonce.

#961 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 01 marca 2012 - 20:40

Mam mercury tylko nie podoba mi sie szukam mozna powiedziec kopi safari z full screen i zeby bylo tak proste jak safari

Opera na fullscreen i jest przyjemna.

#962 ryki67

ryki67
  • 45 postów

Napisano 01 marca 2012 - 22:57

Praktycznie każde lepsze radio ma funkcję wyłączenia o danej godzinie jak i włączenia. Proponuję zmiane radia lepiej Ci to wyjdzie niż zabawa w inne aplikacje ;)

Hej
Kurcze wiesz ja mam konkretne radio z news-ami po francusku i potrzebuję właśnie programiku który je wyłączy,
pozdrawiam
czy ktoś widział gdzieś coś takiego???

#963 iprestigen

iprestigen
  • 520 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 02 marca 2012 - 19:57

Witam, czy zna ktoś może paczkę z cydii albo aplikacje z appstore która powiedzmy po przekroczeniu x odebranych danych zablokuje mi dostęp do internetu ? Dostałem od Orange 2012MB miesięcznie do wykorzystania, lecz po przekroczeniu tego pakietu będzie naliczane wg. operatora, a, że mam abonament - to nie chce wpaść

#964 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 04 marca 2012 - 20:56

Witam. Czy ktoś wie jak aktywować w 3GS karty (tabs) w safari (takie jak w iPhone 4,4s i iPada po wydaniu iOS 5.0)? Pozdrawiam Mihu

#965 thor88

thor88
  • 40 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 marca 2012 - 13:00

aplikacje do zarządzania dźwiękami, grupami itp, proszę o pomoc:) Witajcie koleżanki i koledzy. Jakiś czas temu zamieniłem Blackberry na jabłuszko, większość rzeczy już do mnie dotarła, nawet polubiłem iOS i jego synchronizacje między urządzeniami. Potrzebuję jednak Waszej pomocy w kilku sprawach. Postaram się napisać w liście by łatwiej było mi pomóc i odpowiedziec 1. Poszukuję aplikacji która w momencie jak dzwonie do kogoś i ten ktoś odbiera to telefon przez chwilkę wibruje. Coś takiego jak w blackberry w aplikacji "Bebuzz", coś takiego też miałem w HTC, aplikacja ta jest bardzo wygodna bo jak nawiązuje połączenie to nie musze trzymać tel przy uchu, a jak ktoś odbierze to mam info wibracją. Na Cydii znalazłem rozbudowaną aplikacje z taką funkcją pod nazwą iBlacklist ale płacić 12 "dolków" to troszke dużo 2. Czy wiecie jak można wyłączyć ten irytujący dźwięk wysyłanego sms,mms i imessage?? Pod koniec wyslania jest ten dźwięk. W ustawieniach wyłączyłem wszystko, ściszyłem wszystkie dźwięki poza dzwonkami i alarmami i dalej dwięk jest. Jedynie nie ma tego dźwięku jak włączę z boku tryb cichy ale wtedy nie mam żadnego dźwięku jak ktoś do mnie dzwoni 3. Czy jest jakaś aplikacja do tworzenia profili dźwiękowych, nawet nie myślałem że tak będzie mi brakowało profili 4. I na koniec, poszukuję aplikacji do tworzenia grup, by móc łatwiej wysyłać maile do danej grupy ludzi a nie pojedynczo. Mój tel to 4s, po jailbreak więc mogą być aplikacje z appstore i cydia, najlepiej darmowe albo nie takie za 12 "dolków" Dziękuję z góry za pomoc

#966 VnnAmed

VnnAmed
  • 60 postów

Napisano 06 marca 2012 - 14:50

Witam. Poszukuje programu który pozwoli otworzyć magnet linki z przegladarki w iTransmission. Chodzi tu o mozliwosc otworzenia linku w programie wiec jak ktos zna podobne programy to prosze pisac.

#967 mickundo

mickundo
  • 59 postów

Napisano 06 marca 2012 - 20:35

Szukam czegoś, co sprawi że aplikacja Youtube bedzie w takiej pozycji w jakiej jest iPhone. Czyli zazwyczaj pionowo.

#968 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 marca 2012 - 23:01

Witam. Poszukuje programu który pozwoli otworzyć magnet linki z przegladarki w iTransmission. Chodzi tu o mozliwosc otworzenia linku w programie wiec jak ktos zna podobne programy to prosze pisac.

iTransmission świetnie sobie radzi z odczytywaniem magnet linków. Wystarczy skopiować magnet link.

#969 VnnAmed

VnnAmed
  • 60 postów

Napisano 07 marca 2012 - 07:38

iTransmission świetnie sobie radzi z odczytywaniem magnet linków. Wystarczy skopiować magnet link.

Oczywiście że sobie świetnie radzi ale w wersji 1.1, a najnowsza, ściągnięta z ich strony to b22 która jest wersją rozwojową pozbawioną interface'u i w niej nie da się wklejać magnetów :) Tak więc ponawiam prośbę o program potrafiący otwierać linki z safari w innej apce lub obsługiwać magnet linki.

#970 Bulletproof

Bulletproof
  • 85 postów
  • SkądLublin

Napisano 07 marca 2012 - 12:40

Mam heyah na karte i wykupiony pakiet z internetem 1.2 GB, jak ustawić to w status barze ile mi jeszcze zostało transferu ?

#971 rmxprzemo

rmxprzemo
  • 64 postów

Napisano 07 marca 2012 - 17:06

Szukam aplikacji dzięki, której będę mógł używać iPhona lub iPoda touch jako dysk przenośny z funkcją dodawania plików z poziomu iUrządzenia, np przez iFile.

#972 tytan

tytan
  • 86 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 07 marca 2012 - 21:10

Szukam modyfikacji która pozwoli sterować muzyką przy zablokowanym urządzeniu za pomocą przycisków głośności (włączyć następny utwór itp.). Wiem że jest coś takiego tylko zapomniałem nazwy...

#973 termit1992

termit1992
  • 3 postów

Napisano 07 marca 2012 - 22:38

W Cydii nazywa się Activator

#974 Bulletproof

Bulletproof
  • 85 postów
  • SkądLublin

Napisano 08 marca 2012 - 09:09

Ponawiam, jak ustawic na pasku statusu ile zostalo mi transferu. SBsettings mi nie dziala nie wiem dla dlaczego:/ mam heyah na karte. Wlaczam w sb use/in data robie respring i nie pokazuje go. A moze ktos na jakis pomysl jak sprawdzic to kodem bo na stronie heyah nie moge w ogole znalezc :(

#975 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 marca 2012 - 12:36

Ponawiam, jak ustawic na pasku statusu ile zostalo mi transferu. SBsettings mi nie dziala nie wiem dla dlaczego:/ mam heyah na karte. Wlaczam w sb use/in data robie respring i nie pokazuje go. A moze ktos na jakis pomysl jak sprawdzic to kodem bo na stronie heyah nie moge w ogole znalezc :(

Jeśli bardzo chcesz wiedzieć to zainteresuj się dodatkiem WeeTrackData for NC z Cydii - osobiście nie testowałem ale z założenia powinieneś uzyskać informacje, o których wspomniałeś.
Poza tym nie wiem czy wiesz, że pakiety w Heyah są z tzw. lejkiem, co oznacza, że kiedy pakiet się wyczerpie to prędkość transmisji danych zwolni do 16 kb/s (powinieneś to odczuć) i nie zostaną pobrane żadne dodatkowe opłaty (w sensie środki z konta na transmisje bez pakietu). Według informacji na stronie Heyah otrzymasz też SMS-a, informującego o spowolnieniu transmisji danych.

---------- Wpis dodano o 12:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:05 ----------

aplikacje do zarządzania dźwiękami, grupami itp, proszę o pomoc:)
Witajcie koleżanki i koledzy. Jakiś czas temu zamieniłem Blackberry na jabłuszko, większość rzeczy już do mnie dotarła, nawet polubiłem iOS i jego synchronizacje między urządzeniami. Potrzebuję jednak Waszej pomocy w kilku sprawach. Postaram się napisać w liście by łatwiej było mi pomóc i odpowiedziec
1. Poszukuję aplikacji która w momencie jak dzwonie do kogoś i ten ktoś odbiera to telefon przez chwilkę wibruje. Coś takiego jak w blackberry w aplikacji "Bebuzz", coś takiego też miałem w HTC, aplikacja ta jest bardzo wygodna bo jak nawiązuje połączenie to nie musze trzymać tel przy uchu, a jak ktoś odbierze to mam info wibracją. Na Cydii znalazłem rozbudowaną aplikacje z taką funkcją pod nazwą iBlacklist ale płacić 12 "dolków" to troszke dużo
2. Czy wiecie jak można wyłączyć ten irytujący dźwięk wysyłanego sms,mms i imessage?? Pod koniec wyslania jest ten dźwięk. W ustawieniach wyłączyłem wszystko, ściszyłem wszystkie dźwięki poza dzwonkami i alarmami i dalej dwięk jest. Jedynie nie ma tego dźwięku jak włączę z boku tryb cichy ale wtedy nie mam żadnego dźwięku jak ktoś do mnie dzwoni
3. Czy jest jakaś aplikacja do tworzenia profili dźwiękowych, nawet nie myślałem że tak będzie mi brakowało profili
4. I na koniec, poszukuję aplikacji do tworzenia grup, by móc łatwiej wysyłać maile do danej grupy ludzi a nie pojedynczo.

Mój tel to 4s, po jailbreak więc mogą być aplikacje z appstore i cydia, najlepiej darmowe albo nie takie za 12 "dolków"

Dziękuję z góry za pomoc

1. kuaidial - for iPhone - Google Project Hosting ten dodatek ma m.in. taką funkcjonalność.
2. obawiam się, że nic z tego.
4. jeśli chodzi o grupy i sms-y to patrz pkt. 1 :-) natomiast co do mail-i to przychodzi mi do głowy tylko Groups: SMS, Mail... z App Store - niestety za 3.99 EUR.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych