Bede go sukcesywnie
Jestem bylym uzytkownikiem iPhone 4 - zatem moj efekt WOW jest wiekszy niz uzytkownika iPhone 4S ktory przeszedl na iPhone 5.
Jesli ktos chce sie czepiac moich bledow ortograficznym - to go wysylam do
iPhone posiadam od piewszego dnia premiery - w sumie to mialem go jako jeden z pierwszych na swiecie - piatek rano w dodatku roznica czasu - czasu Londynskiego.
OK, zatem mam go w kolorze bialy - i w sumie to ciesze sie ze go wybralem (@te problemy z odchodzaca powloka czarna - ale ci posiadacze czarnego koloru - ktory i tak wyglada super nie maja co narzekac - to tak jakby narzekac na to ze przytarlo sie samochodem o slup i psioczyc na producenta ze mu sie lakier porysowal - szczyt ignorancji)
Podobaja i sie lekko ostre krawedzie iPhone - czuje sie dodatkowo pewnosc ze nie wyslizgnie sie telefon z reki - ale ma to tez swoje wady - przecieraja sie jeans baaardzo szybko - ot taki Jeans Killer :-)
Zarabiscie maly dock connector - osoby trujace ze im iPhone juz nie bedzie pasowal do np. glosnikow - kupcie sobie iPod 6th gen i nie bedziecie mieli tego problemu (bo do tego te urzadzenie sluzy).
Pozatym koncowka jego jest fajnie metalowa. Ogolnie to jak sie dowiedzialem - to nie takie bedzie hop-sip kupic DOBRA podrobke jego bo w nim jest trochu elektroniki - i jak jakis chinski podrabiacz zawali sprawe z nia - to iPhone pojdzie z dymem ostro.
Bateria - hmmm - powiem to tak - W MOIM uzytkowaniu iPhone 4 - mialem jakos 5 dni (jakos 5h uzytkowania) - teraz w iP5 mam..... ledwo 3
A teraz o wydluzonym ekranie - ogolnie ZA TO KOCHAM Apple - na poczatku byl lekki szok jak to dziwnie wyglada - teraz to dla mnie normalnosc - jak ktos jest masochista i lubi trzymac tablet w reku - odsylam go do Galaxy S3.
Wogole to jak i sie spodobal dodatkowy rzad ikon.
Intensywnosc kolorow ekranu jest zywsza niz w iPhone 4
Jakos ze nie jestem ciamajda - tak przypilowanie karty Micro SIM do Nano SIM zajeli mi jakos 2-3 minuty samym papierem sciernym bez kompletnie zadnego problemu.
Predkosc: dla mnie WOW - widze to szczegolnie po nawigacji CoPilot.
Potwierdzam ta fioletowa poswiate pod ostre swiatlo przy robieniu zdjec.
Podoba mi sie jakosc zdjec robionych w kompletnej ciemnosci z uzyciem flash - choc nie zawsze iPhone zdazy zalapac AutoFocus w kompletnej ciemnosci/czerni.
Sluchawki: sa super (zwlaszcza bass) lecz latwo wypadaja z uszow (przez to ze sa plastikowe). (Mam CX300II)
Na tylnej obudowie pojawil sie po raz pierwszy w historii numer IMEI - zatem np. policja odrazu bedzie mogla porownac go z stanem programowym iPhone i czy jest kradziony.
Przez to ze iPhone jest teraz dluzszy podoba mi sie trzymanie jego przy puliku - pamieta ktos uczucie majac Nokia 6310 ze mikrofon az siegal do ust? Mi to sie spodobalo w iPhone 5.
Podobaja sie mi testy wytrzymalosci ktore wydzialem na YT - i takie tez mam odczucie trzymajac ten smartphone
Jesli macie jakies pytania na temat iPhone 5 - prosze pytac