Wyskakujące okienko pęku kluczy
Posted 30 September 2012 - 11:24
Mam macbooka od niedawna i problem z pękiem kluczy.
Gdy loguję się do facebooka prosi: "Google Chrome chce użyć poufnych danych przechowywanych w "www.facebook.com (password not saved)" w Twoim pęku kluczy.
Czy chcesz zezwolić na dostęp do tej rzeczy?"
Otóż nie chcę i nie chcę żeby to wyskakiwało za każdym razem. Wydaje mi się normalne żeby miało przestać po jednym kliknięciu "zabroń" etc. ale to ustrojstwo ciągle prosi i prosi. Jak to wyłączyć? na anglojęzycznych forach ludzie pytają się o maila i pęk kluczy, tu jest sytuacja nieco inna.. Doradzcie coś :-|
Reszta postu wycięta (temat też zmieniony) z okazji przestrzegania zasady 'jeden wątek - jedno pytanie'. // ftpd
Posted 30 September 2012 - 13:59
Posted 18 November 2012 - 09:12
Witam na forum!
Mam macbooka od niedawna i problem z pękiem kluczy.
Gdy loguję się do facebooka prosi: "Google Chrome chce użyć poufnych danych przechowywanych w "www.facebook.com (password not saved)" w Twoim pęku kluczy.
Czy chcesz zezwolić na dostęp do tej rzeczy?"
Otóż nie chcę i nie chcę żeby to wyskakiwało za każdym razem. Wydaje mi się normalne żeby miało przestać po jednym kliknięciu "zabroń" etc. ale to ustrojstwo ciągle prosi i prosi. Jak to wyłączyć? na anglojęzycznych forach ludzie pytają się o maila i pęk kluczy, tu jest sytuacja nieco inna.. Doradzcie coś :-|
Reszta postu wycięta (temat też zmieniony) z okazji przestrzegania zasady 'jeden wątek - jedno pytanie'. // ftpd
Mam podobny problem. Mianowicie gdy chce zalogować się by przeczytać pocztę na Interia-poczta, zawsze wyskakuje mi napis; "Google Chrome chce użyć poufnych danych przechowywanych w ,,poczta.interia.pl…w twoim pęku kluczy".
Najgorsze jest to że gdy klikam na pytajnik ( "?" ) by coś więcej dowiedzieć się na ten temat, stale powtarza się ta sama wiadomość; sprawdź czy jesteś połączony z internetem”.
Bardzo proszę o dwie informacje;
-co oznacza ten napis?
-jak mogę się go pozbyć, w razie gdy nie chcę zezwalać na tę opcję z poufnymi danymi.
Dziękuję.
Posted 18 November 2012 - 14:51
Posted 18 November 2012 - 16:24
To oznacza, że masz w keychainie jakiś element od interii (certyfikat? hasło?), który nie ma always trust. Możesz wywalić wszystkie wpisy powiązane z tym kontem z Keychaina i potem nie klikać 'zapisz hasło' albo 'zaakceptuj certyfikat na stałe'.
Ja potrzebuję mieć zapisane hasło, bo zaoszczędza mi to czas w logowaniu się na skrzynce pocztowej.
Ftpd, możesz mi napisać czy akceptując wszystkie sprawy ( klikając na opcję zawsze zezwalaj ) oznaczać będzie jakieś ryzyko z mojej strony?
O co dokładnie chodzi z tymi;
-Pozwól
-Zabroń
-Zawsze zezwalaj ?
Dziękuję Ftpd.
Posted 19 November 2012 - 11:20
Posted 19 November 2012 - 12:01
Posted 19 November 2012 - 12:06
Posted 19 November 2012 - 14:20

A teraz wyskoczył mi jakiś napis w przeglądarce FireFox, i nie wiem co on oznacza?
Oto cytat;
Zabezpieczenia;
Zażądano połączenia szyfrowanego ze stroną, która zawiera elementy niezaszyfrowane. Prawdopodobieństwo odczytania przesyłanych danych przez osoby trzecie jest duże.
Posted 10 November 2015 - 00:53
Witam.Mam podobny problem a mianowicie za kazdym razem gdy otwieram safari wyskakuja mi okienka ze jakis program chce hasla do peku kluczy login itp.Mam maca mini 2015 .Co mam zrobic pomocy. Nadmienie ze prosze o jasna instrukcje krok po kroku bo jestem malo kumaty w te klocki.Dziekuje i pozdrawiam.
Posted 12 November 2015 - 10:56
1) Co to ma wspólnego z tym tematem?
2) Dlaczego piszesz niestandardowym fontem?
3) Dlaczego nie piszesz poprawnie?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users