Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wyskakujące okienko pęku kluczy

• This topic is locked This topic is locked
10 replies to this topic

#1 Juicy360

Juicy360
  • 2 posts

Posted 30 September 2012 - 11:24

Witam na forum!

Mam macbooka od niedawna i problem z pękiem kluczy.
Gdy loguję się do facebooka prosi: "Google Chrome chce użyć poufnych danych przechowywanych w "www.facebook.com (password not saved)" w Twoim pęku kluczy.
Czy chcesz zezwolić na dostęp do tej rzeczy?"

Otóż nie chcę i nie chcę żeby to wyskakiwało za każdym razem. Wydaje mi się normalne żeby miało przestać po jednym kliknięciu "zabroń" etc. ale to ustrojstwo ciągle prosi i prosi. Jak to wyłączyć? na anglojęzycznych forach ludzie pytają się o maila i pęk kluczy, tu jest sytuacja nieco inna.. Doradzcie coś :-|

Reszta postu wycięta (temat też zmieniony) z okazji przestrzegania zasady 'jeden wątek - jedno pytanie'. // ftpd

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24369 posts

Posted 30 September 2012 - 13:59

Wywal z keychaina jakiekolwiek wpisy dotyczące facebooka (na zamkniętym Safari, po wylogowaniu z FB). Przy następnym pytaniu o zapamiętanie hasła wybierz 'nigdy'.

#3 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 18 November 2012 - 09:12

Witam na forum!

Mam macbooka od niedawna i problem z pękiem kluczy.
Gdy loguję się do facebooka prosi: "Google Chrome chce użyć poufnych danych przechowywanych w "www.facebook.com (password not saved)" w Twoim pęku kluczy.
Czy chcesz zezwolić na dostęp do tej rzeczy?"

Otóż nie chcę i nie chcę żeby to wyskakiwało za każdym razem. Wydaje mi się normalne żeby miało przestać po jednym kliknięciu "zabroń" etc. ale to ustrojstwo ciągle prosi i prosi. Jak to wyłączyć? na anglojęzycznych forach ludzie pytają się o maila i pęk kluczy, tu jest sytuacja nieco inna.. Doradzcie coś :-|

Reszta postu wycięta (temat też zmieniony) z okazji przestrzegania zasady 'jeden wątek - jedno pytanie'. // ftpd

Mam podobny problem. Mianowicie gdy chce zalogować się by przeczytać pocztę na Interia-poczta, zawsze wyskakuje mi napis; "Google Chrome chce użyć poufnych danych przechowywanych w ,,poczta.interia.pl…w twoim pęku kluczy".
Najgorsze jest to że gdy klikam na pytajnik ( "?" ) by coś więcej dowiedzieć się na ten temat, stale powtarza się ta sama wiadomość; sprawdź czy jesteś połączony z internetem”.

Bardzo proszę o dwie informacje;
-co oznacza ten napis?
-jak mogę się go pozbyć, w razie gdy nie chcę zezwalać na tę opcję z poufnymi danymi.

Dziękuję.

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24369 posts

Posted 18 November 2012 - 14:51

To oznacza, że masz w keychainie jakiś element od interii (certyfikat? hasło?), który nie ma always trust. Możesz wywalić wszystkie wpisy powiązane z tym kontem z Keychaina i potem nie klikać 'zapisz hasło' albo 'zaakceptuj certyfikat na stałe'.

#5 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 18 November 2012 - 16:24

To oznacza, że masz w keychainie jakiś element od interii (certyfikat? hasło?), który nie ma always trust. Możesz wywalić wszystkie wpisy powiązane z tym kontem z Keychaina i potem nie klikać 'zapisz hasło' albo 'zaakceptuj certyfikat na stałe'.

Ja potrzebuję mieć zapisane hasło, bo zaoszczędza mi to czas w logowaniu się na skrzynce pocztowej.
Ftpd, możesz mi napisać czy akceptując wszystkie sprawy ( klikając na opcję zawsze zezwalaj ) oznaczać będzie jakieś ryzyko z mojej strony?
O co dokładnie chodzi z tymi;
-Pozwól
-Zabroń

-Zawsze zezwalaj
?

Dziękuję Ftpd.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24369 posts

Posted 19 November 2012 - 11:20

Znaczenie semantyczne tych słów jest chyba jasne ;-) Pozwól - 'dobra, bierz hasło'. Pozwól zawsze - 'bierz i nie marudź więcej', no a zabroń, to zabroń, nie?

#7 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 19 November 2012 - 12:01

No tak, ale nie rozumiem dokładnie "na co" mam pozwalać, zabraniać itd. Co tym uzyskuje, co tracę, czy czymś nie ryzykuję, itd. W końcu jedni sobie nie życzą tej opcji a drudzy "tak", zatem chciałbym poznać powody, czym dokładnie kierują się użytkownicy. Dziękuję.

#8 ftpd

ftpd

Nie.

• 24369 posts

Posted 19 November 2012 - 12:06

Na przeczytanie hasła zapisanego w pęku kluczy. Na bogów Eterni, co jest w tym trudnego i ile można to wałkować?

#9 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 19 November 2012 - 14:20

Dziękuję Ftpd, teraz wszystko zrozumiałem :)

A teraz wyskoczył mi jakiś napis w przeglądarce FireFox, i nie wiem co on oznacza?
Oto cytat;
Zabezpieczenia;
Zażądano połączenia szyfrowanego ze stroną, która zawiera elementy niezaszyfrowane. Prawdopodobieństwo odczytania przesyłanych danych przez osoby trzecie jest duże.

#10 64pola

64pola
  • 1 posts

Posted 10 November 2015 - 00:53

Witam.Mam podobny problem a mianowicie za kazdym razem gdy otwieram safari wyskakuja mi okienka ze jakis program chce hasla do peku kluczy login itp.Mam maca mini 2015 .Co mam zrobic pomocy. Nadmienie ze prosze o jasna instrukcje krok po kroku bo jestem malo kumaty w te klocki.Dziekuje i pozdrawiam.

#11 ftpd

ftpd

Nie.

• 24369 posts

Posted 12 November 2015 - 10:56

1) Co to ma wspólnego z tym tematem?

2) Dlaczego piszesz niestandardowym fontem?

3) Dlaczego nie piszesz poprawnie?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users