Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#501 gyc78

gyc78
  • 98 postów

Napisano 10 października 2012 - 16:43

Poczytaj nt starego silnika wibracji:
Dlaczego iPhone 5 wibruje mocniej? | Forum komorkomania.pl

#502 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 października 2012 - 17:54

Jak działa Wam wibracja w 5 w porównaniu do 4s ? Bo mojej piątce wibracje słychać jak w iPhonie 4. W 4s jest cichutko a w 5 głośniej. Czy też macie takie odczucia?

Z tymi w 4S bywaly problemy - pracowaly glosniej i bzyczenie przenosilo sie na inne elementy. Spotkalem sie z tym w kilku egzemplarzach - nawet wyprodukowanych niedawno.

Tutaj przyklad:

Problem Apple iPhone 4S Vibration - YouTube

#503 oszołom

oszołom
  • 94 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 10 października 2012 - 18:10

A ja mam dalej problem z wyborem telefonu. Podoba mi się bardzo Iphone 5, jest lekki, świetnie wykonany, fajny wyświetlacz, trochę taki pilot w ręku. Już miałem zamawiać i zobaczyłem nowego Sony Xperie T James Bond. Naprawdę świetny telefon, ekstra wyświetlacz, dobrze leży w dłoni, tak samo szybki jak Iphone 5, aparat robi doskonałe zdjęcia. Trochę emajzing szlag trafił jak zobaczyłem nowego Sony.

#504 abeso

abeso
  • 30 postów

Napisano 10 października 2012 - 18:51

Xperia T ma słabszy aparat, więc pudło. Szybki do czasu, nie wątpię że po paru tygodniach będzie zmulał jak 3/4 androidów ;)

#505 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 października 2012 - 19:41

Ale ma go James Bond, lol.

#506 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 października 2012 - 21:07

A ja mam dalej problem z wyborem telefonu. Podoba mi się bardzo Iphone 5, jest lekki, świetnie wykonany, fajny wyświetlacz, trochę taki pilot w ręku. Już miałem zamawiać i zobaczyłem nowego Sony Xperie T James Bond. Naprawdę świetny telefon, ekstra wyświetlacz, dobrze leży w dłoni, tak samo szybki jak Iphone 5, aparat robi doskonałe zdjęcia. Trochę emajzing szlag trafił jak zobaczyłem nowego Sony.

Jak oczekujesz, że ktoś będzie Cię namaiał na Xperie to chyba pomyliłeś forum ;)

#507 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2012 - 22:27

Xperia T ma słabszy aparat, więc pudło.

Nie byłbym taki pewien ;) Sprawdź w danych ;)

#508 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2012 - 22:57

E tam lipa. Experia nie ma purple halo;)

#509 night_wasp

night_wasp
  • 13 postów
  • SkądBydgoszcz/Jessheim

Napisano 10 października 2012 - 23:20

Swoja piateczke zamowilem w dniu premiery z apple store, wiec jeszcze 2 tygodnie do wysylki gdzies, ale czekam cierpliwie. :) Moje perwsze wrazenia to, to ze jest strasznie leciutki, na poczatku myslalem ze kolega jakas atrape kupil! :D No i to ze wyswietlacz jest duzy, to mi bardzo pasuje, gdyz aktualnie posiadam xperia x10 mini pro. Kciukem zaslaniam sobie caly wyswietlacz, wiec ekran jest odpowiedni dla mnie. Oczywiscie ze na poczatku bedzie dziwnie uzywac tlf gdyz moja xperia jest strasznie mala. To bedzie moj pierwszy iPhone ale napewno nie bd rozczarowany jak przy zakupie xperi. Co do xperi, ktos pisal wyzej. Nie wiem czemu ale jak kupilem tlf. to smigal normalnie ( nie jakies nadswietlne predkosci ) wkoncu tlf ma 2 lata i jest maly. Ale teraz po 2 latach uzytkowania tlf jest nie do uzywania, wszystko sie wiecznie zacina, chodzi wolniej. Oczywiscie robilem format calego tlf pare razy przez te 2 lata.

#510 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2012 - 06:43

Swoja piateczke zamowilem w dniu premiery z apple store, wiec jeszcze 2 tygodnie do wysylki gdzies, ale czekam cierpliwie. :)

Moje perwsze wrazenia to, to ze jest strasznie leciutki, na poczatku myslalem ze kolega jakas atrape kupil! :D No i to ze wyswietlacz jest duzy, to mi bardzo pasuje, gdyz aktualnie posiadam xperia x10 mini pro. Kciukem zaslaniam sobie caly wyswietlacz, wiec ekran jest odpowiedni dla mnie. Oczywiscie ze na poczatku bedzie dziwnie uzywac tlf gdyz moja xperia jest strasznie mala.

To bedzie moj pierwszy iPhone ale napewno nie bd rozczarowany jak przy zakupie xperi.

Co do xperi, ktos pisal wyzej. Nie wiem czemu ale jak kupilem tlf. to smigal normalnie ( nie jakies nadswietlne predkosci ) wkoncu tlf ma 2 lata i jest maly. Ale teraz po 2 latach uzytkowania tlf jest nie do uzywania, wszystko sie wiecznie zacina, chodzi wolniej. Oczywiscie robilem format calego tlf pare razy przez te 2 lata.

Może to głupie pytanie, ale co to tlf?

#511 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 11 października 2012 - 06:56

Grypsy z dzielni - wsród ziomali - tlf, wśród normalnych ludzi - po prostu telefon....

#512 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 11 października 2012 - 09:04

Tlf ... padłem. Jakis bystrzak musial wymyslic ten skrot :mrgreen:

#513 nrdragon

nrdragon
  • 23 postów

Napisano 11 października 2012 - 09:28

Wczoraj odebrałem wreszcie mojego ip 5, wszystko jest tak jak Apple mnie do tego przyzwyczailo czyli brak wad solidne wykonanie i ogólnie wszystko cacy;) Jeśli chodzi o prędkość działania i wagę to ciśnie się na usta słowo "amazing"! Miałem tylko problemy z włączeniem Siri, ale wystarczył restart ustawień ;) PS.: iPhone zalicza się do Tlf?^^ czy już do innej grupy ? Haha

#514 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2012 - 09:36

iP5 to już smrtfn :D

#515 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 października 2012 - 09:45

albo smerfon hehe

#516 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 października 2012 - 10:59

No co Wy. IP to smf.
A dokładniej smf iP5 z iOS6 bez JB

#517 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 11 października 2012 - 12:47

Nie no, po prostu mi sie zawsze wydawalo ze skrotem od slowa telefon jest "tel." .. Chyba nam narod sie uwstecznia bo powstaja tak bezsensowne skroty jak tlf.

#518 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 października 2012 - 12:51

Odrobinę offtopic ale tel. to model stacjonarny. Biurkowy. Z kablem w ścianie. Co najwyżej komórka z anteną. Ale napewno nie nowoczesny ekrano-dotykowiec :smile:

#519 zariach

zariach
  • 73 postów
  • SkądSopot

Napisano 11 października 2012 - 13:01

Moje wrażenia: dużo ładniejszy niż 4. Szybszy. To najładniejszy iphone i telefon jaki jest. Do lekkości da się przyzwyczaić i jednak jest przyjemna. Prędkość ładowania ston powala. Jack na dole na plus. Minusy: earpods są dla mnie niewygodne, bolą mnie od nich uszy. Bateria na razie nie wytrzymuje nawet do wieczora. Ale może za dużo się bawie...

#520 night_wasp

night_wasp
  • 13 postów
  • SkądBydgoszcz/Jessheim

Napisano 11 października 2012 - 14:16

Może to głupie pytanie, ale co to tlf?

Telefon ;)

Sorki za posta, ale nie wlaczylo mi odrazu ostatniej strony.

Smartfon, telefon jeden grzyb, chyba wszyscy zrozumieli ze chodzilo mi o iPhone?

#521 nrdragon

nrdragon
  • 23 postów

Napisano 11 października 2012 - 14:24

a co do baterii to 6h wytrzymała praktycznie ciągłego bawienia więc nie jest źle ;)

#522 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 października 2012 - 14:27

Ja również czekam na czarną 5-ke. Właściwie wszystkie kontrowersyjne zmiany jak większy wyświetlacz czy mniejsza waga oraz wygląd ogólny odbieram pozytywnie. Jeśli nie będzie uszkodzeń mechanicznych i bateria bez problemu wytrzyma od rana do wieczora to z pewnością będę zadowolony. Zwłaszcza, że przesiadam się z 3GS-a. Mam jednak kilka wątpliwości: 1. Jack na dole właśnie. O ile w przypadku słuchania muzyki z telefonem w ręku jest to zmiana korzystna to w przypadku uchwyty samochodowego już nie do końca. Mam przyssawkę do szyby i telefon właściwie dotyka dolną krawędzią "parapetu" i nijak wtyczki do słuchawek się tam nie zmieści. 2. Stacja dokująca. 3GS-a używam jako nocnego zegarka i zawsze stawiam go w doku na noc. Zdaje się, że Apple nie planuje docka do iP5. Poza tym jack na dole również nie napawa optymizmem w sprawie docka właśnie. Nie są to wątpliwości dyskwalifikujące iP5 ale jednak będę zmuszony zmienić przyzwyczajenia lub korzystać z wynalazków firm trzecich.

#523 kubalek95

kubalek95
  • 20 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 11 października 2012 - 19:37

a co do baterii to 6h wytrzymała praktycznie ciągłego bawienia więc nie jest źle ;)

Nie jest źle? To jest porażka! w 2012 roku telefon komórkowy nie jest w stanie wytrzymać więcej niż 6 godzin ciągłej pracy :confused:

#524 zariach

zariach
  • 73 postów
  • SkądSopot

Napisano 11 października 2012 - 20:05

Hej hej, bez przesady proszę! Może nie jest super ale tak źle też nie jest. Drugi dzień użytkowania, od 9 rano, często internet, muzyka, siri itp. minęło 12 h a ja mam 15%. Nie jest tak źle jednak... W dodatku Find my friends non stop mnie namierza...

#525 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 11 października 2012 - 20:11

Nie jest źle? To jest porażka! w 2012 roku telefon komórkowy nie jest w stanie wytrzymać więcej niż 6 godzin ciągłej pracy :confused:

Tylko wez pod uwage to, ze kiedys telefony byly proste, bez aparatu, kolorowego wyswietlacza, gps, gier i aplikacji ktore pozeraja baterie, kiedys to i nawet nie mozna bylo muzyki posluchac. Wiec nie dziw sie ze iPhone nie trzyma 4 dni jak Nokia 3310.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych